Drago Bajković

Srijeda, Srpanj 18, 2018 18:28

Zadarska dica, Danijel Subašić, Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković nisu zaboravili svoj matični Nogometni klub Zadar. Uostalom, tko je uopće i mogao sumnjati u to. Unatoč činjenici da im je već sigurno, koliko god uživali, puna kapa dočeka i da su iscrpljeni do krajnjih granica, našli su jučer par sati kako bi na poziv direktora Svetka Ćustića posjetili Stanove i družili se s polaznicima Škole nogometa NK Zadra.

Utorak, Srpanj 17, 2018 22:00

Zadarski nogometni internacionalac Stipe Perica u nadolazećoj će sezoni braniti boje novog talijanskog prvoligaša Frosinonea. Perica je iz Udinesea posuđen za jednu sezonu i za očekivati je da će u novom članu Serie A imati puno veću minutažu nego što je to bilo u prošloj sezoni. Podsjetimo, Stipe je u senzacionalnom transferu iz Nogometnog kluba Zadar s nepunih 18 godina prodan u londonski Chelsea, nakon čega je bio posuđen u nizozemsku NAC Bredu.

Utorak, Srpanj 17, 2018 12:17

HVALA VAM! I sve, baš sve stane u ove "dvi riči". Baš sve, jer bilo koje druge pa da ih piše i Krleža (skužaj Miroslave) ne bi mogle dočarati što u ovome trenutku osjećamo za naše Vatrene. Hvala Vam jer ste nas učinili najsretnijima na svijetu. Hvala Vam jer smo barem na trenutak mi Hrvati opet bili "jedno tilo i jedna duša". Hvala Vam jer smo prvaci svijeta. Dobro ste pročitali, Vi ste naši prvaci svijeta.

Subota, Srpanj 14, 2018 09:31

Svetko i Domagoj Ćustić, otac i brat pokojnog Hrvoja Ćustića, te njegov kum Tomislav Tadić, uživo su na stadionu Lužniki u Moskvi svjedočili prolasku Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva. I bodrili naše "vatrene" na putu do povijesnog uspjeha. Naravno, posebnu podršku pružali su četvorici zadarskih "mušketira", Luki Modriću, Danijelu Subašiću, Šimi Vrsaljku i Dominiku Livakoviću, zadarskoj "dici sa Stanova".

Subota, Srpanj 14, 2018 07:30

Susretima za treće mjesto te finalnim dvobojima završila je proljetna teniska liga veterana - rekreativaca grada Zadra. Na terenima TK Zadar prvo je odigran susret za treće mjesto u konkurenciji žena. Sonja Škarica je sa 6:4, 6:2 bila bolja od Merice Ivoš. Nažalost, susret za treće mjesto u konkurenciji muškaraca nije odigran. Dvostruki pobjednik ovog natjecanja Hrvoje Grgurović u zakazano vrijeme pojavio se na terenu za razliku od svog suparnika.

Petak, Srpanj 13, 2018 10:39

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva! Ljudi moji, je li to moguće? Jesam, plagijator sam, ali što ću kada mi je ta rečenica stalno na pameti. Ta poznata rečenica našega Mladena Delića. Probudio sam se jutro nakon utakmice, nakon našeg slavlja u Moskvi i ne mogu vjerovati. A opet, itekako vjerujem. Itekako vjerujem da smo na stadionu Lužnjiki u Moskvi "razbili" pradomovinu nogometa i poslali je kući. Pardon, ne kući nego prema St.

Srijeda, Srpanj 11, 2018 12:11

Jučerašnjom prozivkom počele su pripreme Nogometnog kluba Zadar za novu natjecateljsku sezonu, čiji je službeni početak zakazan za 25. kolovoza. Prije točno 51 dan Zadrani su u dramatičnoj završnici 3. HNL jug preokretom svladali Val u Kaštel Starom 2:1 golovima Vinka Petkovića i tako izborili plasman u 2. HNL. Time je ispunjen cilj kojega je Uprava kluba na čelu s direktorom Svetkom Ćustićam postavila pred početak sezone i napravljen je još jedan korak ka oporavku kluba sa Stanova.

Srijeda, Srpanj 11, 2018 11:10

Dvojbe o tome koga nazvati i popričati o velikim pobjedama Hrvatske na SP-u u Rusiji nije bilo. Jednostavno, idealnijeg sugovornika od Marijana Buljata u ovome trenutku u Zadru nema. Isto smo učinili tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj prije dvije godine, a povijest smo ponovili i jučer.

Ponedjeljak, Srpanj 9, 2018 21:44

Drama. I to u reprizi. Kažu mnogi da mi bez drame ne možemo. Neću se složiti s time. Itekako možemo. Ali, da je ovako slađe, to nitko osporiti ne može. Hrvatska je došla do kraja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ne mislim pritom, naravno, do kraja natjecanja, jer pred nama su još dvije utakmice naših vatrenih. Polufinale. I nadajmo se finale. Ili u "najgorem" slučaju utakmica za treće mjesto. Mislim na činjenicu da Hrvatska ostaje "u igri" do samog kraja mundiala u Rusiji.

Četvrtak, Srpanj 5, 2018 10:53

Lijepo li je u nedjelju navečer bilo Zadraninom biti! I Hrvatom, naravno! A, stresno tek! Neko veliko pojašnjenje za ove tri uvodne, vrlo kratke, ali rečenice s velikim značenjem nisu potrebne. Ali, kao Zadranin i dugogodišnji sportski novinar i urednik osjećam neodoljivu potrebu stalno ih ponavljati. Jer, zadarska dica nam hrvatsko ime na ponos našeg grada diljem svijeta pronose. I čine nas sretnima i ponosnima. Suba, naš Danijel Subašić, u nedjelju je navečer bio naš junak, naš heroj.

Stranice