Dražen Ciglenečki

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Srpanj 24, 2020 09:49

Premijer Andrej Plenković okupio je većinu od 76 zastupnika i temeljem toga je tražio potvrdu Vlade u Saboru. Njegova je stoga zasluga velika, ali ništa mu to ne bi vrijedilo, nova Vlada još ne bi bila izglasana u parlamentu da mu u pomoć nije priskočio Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ponedjeljak, Srpanj 20, 2020 10:54

HDZ je uvjerljivo pobijedio na izborima za Sabor, ali nakon njih je premijer Andrej Plenković odlučio formirati parlamentarnu većinu od samo 76 zastupnika, najmanju s kojom je u samostalnoj Hrvatskoj jedna Vlada započela svoj mandat. S obzirom na to da premijer Andrej Plenković tvrdi da neće primati oporbene zastupnike, čiji bi eventualni prelazak na njegovu stranu pojačao mršavu većinu, odluka predsjednika Vlade da ne surađuje s Domovinskim pokretom odrazit će se i na rad Sabora.

Petak, Srpanj 17, 2020 11:50

Proslava 25. obljetnice Oluje sigurno će se u Kninu održati i ove godine, ali još se ne zna u kojem obliku. Razlog je, naravno, koronavirus i obilježavanje ove vojno-redarstvene oslobodilačke operacije u značajnoj će mjeri ovisiti o epidemiološkim uvjetima početkom idućeg mjeseca. Vlada je prije desetak dana formirala Organizacijski odbor za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 4. i 5. kolovoza u Kninu.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 12:07

Rezultati nedjeljnih izbora takvi su da omogućuju da deseti saziv Sabora u jednom kraćem razdoblju potvrdi novu vladu. Premijer Andrej Plenković već je uspio formirati parlamentranu većinu i još samo moraju proteći neki proceduralni rokovi kako bi Sabor mogao biti konstituiran, a potom i da zastupnici izglasaju vladu.

Utorak, Srpanj 7, 2020 12:30

Deseti saziv Sabora tek će za koji tjedan dobiti svoj pravi izgled, nakon što stranke odrede zastupnike koji će zamijeniti njihove ljude koji su osvojili mandat, ali će p(o)stati ministri ili će se opredijeliti za nastavak obnašanja dužnosti župana ili člana Europskog parlamenta. Dakle, između 20 i 30 onih koji su u nedjelju izabrani, neće ući u Sabor.

Petak, Srpanj 3, 2020 12:06

Mediji gotovo unisono tvrde da će nedjeljni izbori za Sabor biti dosad najneizvjesniji. Doista, sve upućuje na to da će izborni rezultati biti tijesni. Ali, ne treba pretjerivati, bili su to i 2015. i 2016.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 12:51

Hrvatskim građanima, a posebno onima pozitivnima na koronavirus, tijekom tri protekla mjeseca uskraćena su, u cilju suzbijanja epidemije, brojna ustavna prava.

Ponedjeljak, Lipanj 22, 2020 09:09

Koronavirus je opet među nama. HDZ-ovi izborni kandidati eksponirani u borbi protiv zaraze, Davor Božinović, Vili Beroš i Maja Grba Bujević, ponovo su sve prisutniji u javnosti i u toj ulozi, a jučer je i nakon više od mjesec dana održana konferencija za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 10:52

S obzirom na to da će se predizborna kampanja, zbog postepidemiološke situacije, odvijati u posebnim okolnostima i neće biti nekih većih skupova, televizijske debate mogle bi imati i veću težinu te utjecaj na birače nego inače.

Dosad su u ovom stoljeću u Hrvatskoj prije parlamentarnih izbora rijetke bile debate vodećih ljudi najjačih političkih opcija, svega dvije.

Nedjelja, Svibanj 24, 2020 10:32

Kandidate na izbornim listama HDZ-a odredit će, na prijedlog Predsjedništva, stranačko Nacionalno vijeće. Tako to definira Statut HDZ-a, ali jasno je da će glavnu ulogu u tom procesu imati predsjednik stranke Andrej Plenković, koji je i sam neki dan izjavio da će »imati utjecaj na to kako će liste izgledati«.

Ali, Plenković će ipak trebati voditi računa o mišljenju županijskih organizacija HDZ-a o tome tko je zaslužio biti na izbornim listama.

Stranice