Edvard Šprljan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Veljača 3, 2014 00:00

Hrvatska je u EU tek sedam mjeseci, u biti tek na početku savladavanja novog načina rada u velikoj zajednici naroda i država. Osim parlamentaraca u europskim tijelima ima još dosta predstavnika, a svaka država ima i svog člana Europske komisije, povjerenika za određena pitanja. Neven Mimica je povjerenik za zaštitu potrošača u cijeloj EU, mandat mu traje do izbora nove Komisije, dakle vjerojatno negdje do listopada ove godine, možda i sve do konca godine.

Četvrtak, Siječanj 30, 2014 00:00

Najpoznatiji zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić u poslovnoj karijeri prošao je puno toga, od otvaranja kultnog kafića Lloyd prije 36 godina, preko pokretanja tvornice za proizvodnju ambalaže Folijaplast, do gradnje stambenih i hotelskih kompleksa. Godinama u visokom biznisu, ali i godinama pod sumnjama da s tim nije baš sve čisto. U posljednje vrijeme ga se spominje kao glavnog mecenu medijske kuće VOX i kroz vezu s pomoćnikom ministra financija Brankom Šegonom.

Srijeda, Siječanj 29, 2014 00:00

Možemo upozoravati javnost na ružna događanja u medijskom prostoru i možemo o tome javno govoriti. Ali, nemojmo se lagati: ostaje pitanje koliko će ono što radimo imati odjeka. Zakoni sve to reguliraju, ali se ne provode

Utorak, Siječanj 28, 2014 00:00

Žrtve prozivki u medijima kuće VOX ne dobivaju priliku za odgovor ni nakon pravomoćne sudske presude

nkzadarpripreme1001_zebic_sinovcic
Utorak, Siječanj 28, 2014 00:00

Što se to događa u predstečajnim nagodbama? Ovaj se postupak posljednjih godinu dana tumači kao jedini spas za brojne posrnule tvrtke, za spas hrvatskog gospodarstva, no u zadnje je vrijeme sve očitije da tu ima i nekih čudnih situacija. Izgleda kao da se velikim poreznim dužnicima pogoduje, a malima i onima koji uredno plaćaju svoje obveze ostaje čuđenje.

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2014 00:00

Što rade hrvatski europarlamentarci, koliko Hrvatska koristi prilike koje joj pruža članstvo u EU, kako funkcionira taj golemi aparat usuglašavanja interesa, zahvaljujući kojem je Europa najmirnija u svojoj povijesti? Na ta smo pitanja pokušali naći odgovore tijekom kratkog posjeta sjedištu europske moći

Utorak, Siječanj 21, 2014 00:00

Dobiti batine nikada nije lako. Ni u mladosti kad se neki momci vole onako malo pofajtati, da se kao pokažu da su muški, ni onda nitko ne voli biti prebijena strana. No kad netko dobije batine na svom radnom mjestu to je posebno teško za pretrpiti. Trenutna bol od udaraca dođe i prođe, ali puno je gora bol ako institucije sustava zanemare takvo zlostavljanje.

Subota, Siječanj 18, 2014 00:00

Eto sad ćemo se zabavljati ambicijama jedne općine iz susjedne županije da ona napravi reda, odnosno bolje iskoristi jedan vrijedan prirodni potencijal koji je skoro cijeli na području Zadarske županije. Sliči to na početak nekadašnjeg rata oko Telašćice kad su Murterini, odnosno Šibenčani, pošto-poto htjeli da se granice Nacionalnog parka Kornati prošire i na južni dio Dugog otoka.

Subota, Siječanj 11, 2014 00:00

Pa zar je moguće da se Milanovićeva Vlada toliko okomila na Zadar da mu osim kočenja dovršetka luke Gaženice želi ukinuti i teretni promet? Takvo nešto bilo bi jednako javnoj objavi poziva da svo ovdašnje stanovništvo ode u Zagreb na najmasovniji prosvjed kakvog još Hrvatska nije vidjela.

zeljeznica_pruga_vlak_nesreca_2
Subota, Siječanj 11, 2014 00:00

Nakon oštrih reakcija u Zadru oko prijedloga promjene organizacije rada u Hrvatskim željeznicama i ukidanju 25 radnih mjesta iz HŽ Carga smo dobili dodatno pojašnjenje cijele situacije:

Stranice