Goran Šimunov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 28, 2022 11:27

Slijetanjem zrakoplova najvećeg europskog prijevoznika, irskog Ryanaira iz Duesseldorfa u Njemačkoj u Zračnoj luci Zadar uspješno je u nedjelju počela nova sezona letova. Kako doznajemo od glasnogovornika ZL Zadar Nikole Baraća zrakoplovom je iz Duesseldorfa doputovalo 100 putnika, dok je njegov puni kapacitet 180 mjesta.

Srijeda, Ožujak 2, 2022 14:33

Poslodavci koji djeluju u hrvatskom priobalju, pa tako i u Zadarskoj županiji, zadnjih su tjedana u velikom naletu objava oglasa za sezonsko zapošljavanje. Oglase za poslove u doba sezone, neke s početkom već od 1. travnja, a druge s kasnijim datumima 1. lipnja ili čak 1. srpnja, objavljuje doista širok spektar poslodavaca, od najjačih turističkih kuća, Turisthotela, Falkensteinera i Ilirije, potom trgovačkih kuća poput Lidla, pa sve do nebrojenih malih obrta i OPG-ova.

Nedjelja, Siječanj 2, 2022 11:02

Županijski sud u Zadru preinačio je nedavno presudu svećeniku Zadarske nadbiskupije, don Tomislavu Vlahoviću, koji je u prosincu prošle godine proglašen krivim zbog lažnog predstavljanja i zlouporabe ovlasti. Dobio je uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine.

Četvrtak, Prosinac 30, 2021 14:16 2

Gradskoj tvrtki Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, zastupanoj po direktorici Boženi Ljutić, je prije nekoliko dana u Zagrebu svečano uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021. - 2026. za izgradnju vodovoda u Vukšiću, Proviću i Islamu Grčkom.
Ugovor je uručio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Petak, Prosinac 10, 2021 08:28

Gradska organizacija SDP-a Zadar u priopćenju je jučer izvijestila o amandmanima kluba vijećnika ove stranke na proračun Grada Zadra za 2022. godinu, a koje su iznijeli na sastanku predstavnika svih klubova vijećnika na temu prijedloga Proračuna Grada koji je održan u srijedu, 8. prosinca. Amandmane su podijelili u četiri skupine, u one s područja socijale, školstva, gospodarstva i graditeljstva, a također su progovorili i o onom što su nazvali otvorena pitanja.

Srijeda, Prosinac 8, 2021 11:24

Na području grada Nina te općina Zemunik Donji, Novigrad i Galovac provodi se projekt »Mobilni tim Niste sami« kojim će se uspostaviti nova socijalna usluga mobilnog tima za psihosocijalnu podršku osobama s invaliditetom na području Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) Zadar. ITU mehanizam ima za cilj jačanje uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Srijeda, Prosinac 8, 2021 11:22

Zakupnicima kućica na zadarskom Adventu nije odobreno ukidanje COVID potvrda za sve posjetitelje i proširenje radnog vremena sa sadašnjeg od 17 - 24 sata i na jutarnje sate, potvrdio nam je Damir Granić, koordinator Adventa u Zadru i manifestacije Đir po gradu.

Petak, Prosinac 3, 2021 13:57

Brojne komunalne tvrtke koje upravljaju grobljima i pogrebne tvrtke širom Hrvatske izvješćuju zadnjih tjedana da se na grobljima dodatno čeka za pogreb i zbog epidemije COVIDA-19, a izazovi koji se time stvaraju u upravljanju grobljima navedeni su i u zaključcima konferencije Adriatic Cemetery Days koja je završila prije nekoliko dana.

Ponedjeljak, Studeni 29, 2021 12:35

Hrvatsku javnost šokirao je prije nekoliko dana slučaj s otoka Brača kada je 46-godišnji lovac u mjestu Selca, loveći fazane, propucao ženu koja je na ljestvama brala masline. Policija je utvrdila da je ovaj lovac ispalio sačmu koja je u nogu pogodila 61-godišnju ženu kojoj je utvrđena lakša tjelesna ozljeda.

Petak, Studeni 26, 2021 12:06

Došla sam tog u ponedjeljka u jednu zagrebačku bolnicu s torbom u kojoj su bile moje stvari koje sam pripremila za hospitalizaciju koja je uključivala naručenu operaciju. No pred službom prijema pacijenata u toj bolnici odnosno pri našem upisivanju došla je jedna zaposlenica bolnice i rekla da se svima nama koji smo imali zakazane operacije za sutradan one otkazuju zbog prevelikog broja covid pacijenata o kojima moraju skrbiti.

Stranice