Goran Šimunov

Subota, Kolovoz 24, 2019 09:00

Nakon što smo tijekom ovoga tjedna u Zadarskom listu objavili priče iz Vinjerca i Sali na Dugom otoku o izlijevanju fekalija iz septičkih jama izravno u more i to na plažama, rezultat čega su sumnje kako su upravo te fekalije prouzročile zarazu više djece u tim mjestima kožnim infekcijama, jučer nam se javilo troje čitatelja iz Petrčana, Selina i Vira koji su izrazili iste sumnje.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 21:21

Dvojica Zadrana, 32-godišnjak i 38-godišnjak, privedeni su kasno poslijepodne na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog fizičkog napada na četvoricu državljana Nizozemske, od kojih su dvojica podrijetlom iz BiH, istog dana oko 5 sati u Ulici Stratico kod stare Tehničke škole. Sonja Šimurina iz PU zadarske potvrdila nam je kako je u napadu lakše ozljede zadobio 25-godišnji državljanin Nizozemske, dok je oštećenima teleskopskom palicom oštećen osobni automobil.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 13:55

Priča oko odvoza komunalnog otpada s područja grada Obrovca i brojnih naselja koja mu administrativno pripadaju kao da ovog ljeta nema kraja.

Utorak, Kolovoz 20, 2019 10:18

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je Odluku o poništenju dijela nabave i dostave ugradbenih materijala za ortopediju naručitelja Specijalne bolnice za ortopediju iz Biograda na Moru. DKOM je u vezi ovog natječaja 3. lipnja 2019.

Ponedjeljak, Kolovoz 19, 2019 15:00 1

Inspektori Državnog inspektorata su i u Zadarskoj županiji proveli dvije svoje velike akcije u zadnjih mjesec i pol dana, u kojima je utvrđen veći broj nepravilnosti, a bilo je i većih kršenja zakona, pri čemu su najteže ‘stradali’ vlasnici pet apartmana na Viru, hrvatski državljani, kojima su, kako navode u Inspektoratu, apartmani zapečaćeni odnosno zabranjen je rad s njima, a vlasnicima su izrečene novčane kazne.

Petak, Srpanj 26, 2019 12:22

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je Odluku o odabiru usluge stručnog nadzora nad građenjem za projekt rekonstrukcija postojeće lučke infrastrukture na području ribarske luke unutar obuhvata trajektnog terminala Zadar- Gaženica, čiji je naručitelj Lučka uprava Zadar (LUZ).

Četvrtak, Srpanj 18, 2019 13:35

Temeljem Zakona o javnoj nabavi u otvorenom postupku javne nabave direktor Zračne luke Zadar d.o.o. Josip Klišmanić, dipl. oec., donio je jučer Odluku o odabiru ponudu tvrtke Trames d.o.o. iz Dubrovnika za izradu glavnog i izvedbenog projekta dogradnje glavne stajanke 2. faza. Trames je ponudio cijenu od 1.368.750 kuna, koja je nešto niža od procijenjenih gotovo 1,9 milijuna kuna.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 13:56

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave   (DKOM) poništila je Odluku Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Zadar koji je na provedenom javnom natječaju za Usluge popravka i  održavanja vozila Citroen grupe II odabrao ponudu Auto centra Serdarević u iznosu 221.521,89 kuna. Naloženo je Zavodu da naknadi žalitelju  Auto centru Perović d.o.o. iz Zadra troškove žalbenog postupka u iznosu  od 1.781,25 kuna.

Utorak, Svibanj 21, 2019 15:53

Grad Zadar je danas objavio kako je gradonačelnik   Branko  Dukić donio  Odluku o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude na javnom natječaju za projekt rekonstrukcije osnovne škole Krune Krstića,  Područna škola Ploče.  Ekonomski najpovoljnijom je ocijenjena ona ponuditelja G.O. Credo-ing, u vlasništvu lve Festinija iz Zadra, u iznosu od  4.152.324,43 kuna.

Nedjelja, Svibanj 12, 2019 12:00 1

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili priču o tome kako je županijski Zavod za hitnu medicinu na nekoliko dana odgodio prijevoz svih onkoloških bolesnika sa zadarskog područja na terapije u KBC  Split i to zbog kvara na svih sanitetskim vozilima ovog zavoda kojima se  prevoze ovi pacijenti, javili su nam se bivši i sadašnji onkološki pacijenti i  predstavnici Lige protiv raka Zadar.

Stranice