Goran Šimunov

Nedjelja, Svibanj 12, 2019 12:00 1

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili priču o tome kako je županijski Zavod za hitnu medicinu na nekoliko dana odgodio prijevoz svih onkoloških bolesnika sa zadarskog područja na terapije u KBC  Split i to zbog kvara na svih sanitetskim vozilima ovog zavoda kojima se  prevoze ovi pacijenti, javili su nam se bivši i sadašnji onkološki pacijenti i  predstavnici Lige protiv raka Zadar.

Petak, Svibanj 3, 2019 13:32

Više desetaka onkoloških bolesnika s područja Zadarske  županije neugodno je iznenadila obavijest Odjela saniteta županijskog  Zavoda za hitnu medicinu kako ih ovih dana neće moći prevesti do Kliničkog bolničkog centra Split gdje trebaju primiti terapiju zračenjem.  Ravnatelj Zavoda dr. Predrag Orlović potvrdio nam je kako su samo za  danas, 3. svibnja imali zakazan sanitetski prijevoz za čak 11 pacijenata  koje je trebalo prevesti u KBC Split, ali su to morali odgoditi.

Petak, Ožujak 29, 2019 17:11

Na prijedlog Povjerenstva Grada Zadra gradonačelnik Branko Dukić donio je odluku kako će tvrtka Krekić avangard d.o.o. iz Zadra  izvesti radove na dovršenju i dogradnji Centra za odgoj, obrazovanje,  rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire. Krekić  avangard je dao ponudu  od 24.135.794,39 kuna, dok je procijenjena vrijednost radova u javnom natječaju bila 21,3 milijuna kuna.    

Nedjelja, Ožujak 24, 2019 20:48

Povjerenstvo Grada Zadra otvorilo je  ponude pristigle na ponovljeni javni natječaj za rekonstrukciju područne škole Ploča, koja djeluje pri matičnoj OŠ Kruna Krstića u Arbanasima. Ukupno su pristigle tri  ponude, a kao i za poništenog natječaja, sve tri su bitno skuplje od procijenjenog iznosa od oko 3,1 milijuna kuna.   

Ponedjeljak, Ožujak 11, 2019 12:45

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave  (DKOM) odbila je ovih dana kao neosnovanu žalbu osiguravajuće kuće  Allianz Zagreb na dokumentaciju o nabavi javnog natječaja naručitelja  Zračne luke Zadar za posao nabave usluge osiguranja u razdoblju od  dvije godine. Procijenjena vrijednost ovog posla je ukupno 2.125.000 kuna, a zbog ove žalbe cijeli natječajni postupak produljio se za najmanje  mjesec dana.

Subota, Ožujak 9, 2019 12:36

Završila je trilogija gospodara prstenova, zbilja. Na rješavanje dviju žalbi na javni natječaj za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Biljane Donje izgubili  smo oko pola godine. Stoga sam sada sretan sam i zadovoljan. Cijela nabava je trajala više nego će trajati izgradnja CGO-a.

Četvrtak, Siječanj 24, 2019 11:41

Tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije donijela je jučer odluku kako će tvrtka Riko iz Ljubljane i njezini partneri projektirati i izvesti radove na izgradnji Centra za otpadom Biljane  Donje. Ukupna cijena ponude  Rika je  460.616.204,69 kuna. Eko d.o.o. je i  10. listopada 2018. godine odlučio o prihvaćanju ponude ove slovenske  tvrtke, ali se njihov jedini konkurent, Zajednica gospodarskih subjekata  Control Process Spolka Akcyjna  i Control Process Epc1 Sp.

Ponedjeljak, Siječanj 14, 2019 19:30 1

Iako se u javnosti već dugi niz godina naglašava kako su za  najteže prometne nesreće u kojima dolazi do smrtnih posljedica ili do  teških tjelesnih ozljeda sa životnim ugrozama krivi uglavnom mladi,  neiskusni vozači koji 'previše stišću' papučicu gasa i u prometu se ponašaju neodgovorno, a često i bezobzirno, podaci Policijske uprave zadarske iz 2018. godine o vozačima koji su skrivili najteže prometne nesreće otkrivaju kako je vrlo problematična i jedna posve druga populacija  vozača.

Subota, Prosinac 29, 2018 15:37

Tvrtka Odvodnja Zadar ne mora tvrtki SAS Strojogradnja isplatiti 752.121,13 kuna i 8.035,41 eura, pravomoćno je nedavno presudio  Visoki trgovački sud (VTS) u Zagrebu. SAS Strojogradnja se žalila na presudu Trgovačkog suda u Zadru, Stalne u službe u Šibeniku od 20. travnja  2015. godine, a koju je VTS potvrdio te je naložio tužitelju naknaditi Odvodnji Zadar trošak parničnog postupka u iznosu od 10.175 kuna.

Ponedjeljak, Prosinac 17, 2018 22:15

Na mjestu pogibije na Velebitu i na mjesnom groblju u njegovoj rodnoj Slivnici jučer je obilježena 26. godišnjica  pogibije heroja Domovinskog rata, tada 27-godišnjeg Dragana Žunića.   Obilježavanje je   nastavljeno sv. misom  zadušnicom  koju je u župnoj crkvi u Slivnici  služio  vojni kapelan don  Ivo Topalović. Inače, pokojni  Žunić poginuo je na zadatku, u akciji izviđanja u kojoj je sudjelovao s  još dvojicom suboraca, kada ga je pogodio  metak i na mjestu usmrtio.  

Stranice