Goran Šimunov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Studeni 8, 2020 12:30 2

Objavljene su liste kandidata za izbor predsjednika i potpredsjednike županijskog odbora te gradskih i općinskih odbora HDZ-a Zadarske županije na unutarstranačkim izborima koji će se održati 22. studenoga. Županijski odbor bira predsjednika i četiri potpredsjednika, gradski odbori biraju predsjednika i tri potpredsjednika, a općinski odbori biraju predsjednika i dva potpredsjednika.

Četvrtak, Listopad 29, 2020 11:18

Bivša voditeljica Saniteta Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, medicinska sestra Lucija Rožić dokazala je na sudu da je dobila nezakonit otkaz nakon što je istupila u emisiji Provjereno Nove TV. Sada je Zavod mora vratiti na posao, te joj isplatiti i zaostale plaće od kraja studenog 2018. godine.
Emisija Provjereno bavila se problemima u zadarskom sanitetu.

Ponedjeljak, Listopad 26, 2020 12:55

Dvije poznate zadarske brodarske tvrtke Miatrade d.o.o. i G&V Line Iadera d.o.o., a koja je od veljače ove godine u vlasništvu Tankerske plovidbe i slovenske Iskre, vodile su zadnjih mjeseci žestoku bitku za dobivanje šestogodišnje koncesije za državnu brzobrodsku liniju Žirje — Kaprije — Šibenik.

Ponedjeljak, Listopad 12, 2020 13:51

Zadarska tvrtka Vodoinstalalacija ipak nije uspjela doći do oko osam milijuna kuna vrijednog posla, četvrte faze građevinskih radova na regulaciji vodotoka Ričine u Zadru, naručitelja Hrvatskih voda, iako im je Državna komisija za javnu nabavu (DKOM) priznala kako je njihova ponuda neopravdano isključena iz ocjenjivanja. DKOM je žalbu Vodoinstalacije proglasio neosnovanom uvažavajući odluku Hrvatskih voda o izboru najboljeg ponuđača, zajednice ponuditelja Konstruktora d.o.o.

Nedjelja, Listopad 11, 2020 12:25

Prvom od nekoliko pripremnih radionica, koje se održavaju putem Zooma, a namijenjene su isključivo hackathon timovima, u petak navečer počeo je uvodni dio trećeg My Smart City hackathona i konferencije koje će se održati 15. i 16. listopada u crkvi sv. Dominika i Kazalištu lutaka u Zadru.

Petak, Listopad 9, 2020 11:10

Liječnici Opće bolnice Zadar proveli su kliničko istraživanje prvog terapijskog iskustva liječenja covid-19 infekcije i u najnovijem broju stručnog časopisa Acta Medica Croatica (Vol. 74 No. 2, 2020.) zaključili da su dobar učinak u različitim fazama infekcije pokazali lijekovi klorokin i tocilizumab. Analiza se odnosi na prvo razdoblje epidemije, od 10. ožujka do 9.

Nedjelja, Rujan 27, 2020 10:26

Članove zadarske županijske Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a rastužila je najava kako dugogodišnji ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa (GKCK) Zadar Bore Galac uskoro odlazi u mirovinu. Kako nam je kazao predsjednik ove udruge Jere Zurak već dugi niz godina surađuju s GKCK-om Zadar i ravnateljem ovog društva Borom Galcem.

Nedjelja, Rujan 27, 2020 10:06

Grad Zadar objavio je Program obilježavanja Dana obrane Zadra, koji se tradicionalno obilježava 6. listopada. U odnosu na prethodne programe u ovogodišnjem nema svečane akademije na Dračevcu, a razlog je poštivanje epidemioloških mjera u smislu neodržavanja skupova s većim brojem ljudi.

Ponedjeljak, Rujan 21, 2020 10:27

SVETI ROK - Gotovo 300 osoba sudjelovalo je u subotu u zajedničkom pohodu na Sveto brdo upriličenom u znak sjećanja na hrvatske branitelje poginule na Velebitu u Domovinskom ratu i na žrtve lovinačkog kraja i zbjega hrvatskog življa koji se dogodio 24. rujna 1991. godine. Organizatori pohoda bili su HPD Gora iz Zagreba, udruga SJP Grom iz Karlovca i PD Željezničar iz Gospića, dok je suorganizator bila udruga Žene u Domovinskom ratu-Zadar.

Nedjelja, Rujan 13, 2020 12:04

Jedna muška osoba koja je plivala u moru na udaljenosti od 70-ak metara od obale na plaži Kolovare bila je životno ugrožena. Počeo se utapati, tonuti ispod razine mora lamatajući rukama po površini. Primijetili su to spasioci koji su svake sezone angažirani na ovoj plaži, pa je jedan od njih odmah pojurio u more te je plivao prema utopljeniku, dok je nekoliko spasioca bilo u pripravnosti na obali.

Stranice