Goran Šimunov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Ožujak 8, 2020 15:45

Pobjedama ekipe Medicinske škole Ante Kuzmanića u konkorenciji mladeži odnosno srednjoškolaca i ekipe Osnovne škole Smiljevac u konkurenciji podmlatka odnosno osnovaca u subotu je u OŠ Šimuna Kožičića Benje završeno prvenstvo škola grada Zadra u natjecanju iz prve pomoći. Obje prvoplasirane ekipe izborile su odlazak na međužupanijsko natjecanje s prvoplasiranim ekipama Šibensko- kninske županije.

Nedjelja, Ožujak 8, 2020 14:00

Najveća europska zrakoplovna tvrtka, niskocjenovni irski prijevoznik Ryanair nenajavljeno je ukinuo brojne linije koje su od 29. ožujka do 30. travnja trebale povezivati Zračnu luku Zadar s raznim odredištima.

Subota, Veljača 29, 2020 07:00

Tvrtki Lav zaštita u vlasništvu bivšeg šefa zadarske Kriminalističke policije i bivšeg predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zadar, Antuna Novoselovića, mogao bi naposljetku ipak pripasti 1,2 milijuna kuna vrijedan posao usluga čišćenja poslovnih objekata Elektre Zadar.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 19:30

Želeći predstaviti modni brend namijenjen ženama, Belle Époque Fashion, koji je u Aalborgu u Danskoj utemeljila krajem 2018. godine zajedno s poslovnom partnericom, Dankinjom Camillom Poulsen, Hrvatica Petra Grobensky boravila je ovih dana u Zadru. Petrina majka Ilinka je Zadranka, a u Zadru na Meladi još živi njezina baka Draga, pa ne čudi da je odlučila taj grad uvrstiti na sami početak promidžbe ovog modnog brenda u Hrvatskoj.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 12:00

 Krajem siječnja zbog neizvršenih osnova za plaćanje u blokadi je bilo 241.186 građana, s ukupnom glavnicom duga od gotovo 16,8 milijardi kuna, kao i 18.021 poslovni subjekt, s glavnicom duga od 5,7 milijardi kuna, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).
Broj blokiranih građana je u odnosu na prosinac lani povećan za 3.875 građana ili 1,6 posto, a vrijednost njihovih neizvršenih osnova za plaćanje (samo glavnica duga) bila je manja za 58,8 milijuna kuna, ili 0,3 posto.

Ponedjeljak, Veljača 10, 2020 10:30

Kao obični član HDZ-a držim da je došlo vrijeme da se za osobe koje će se naći na listama na unutarstranačkim izborima znaju njihove reference. Da mi članovi stranke znamo tko su ti ljudi, koliko vrijede i zašto ih se uopće bira. Nema više skrivanja iza imena HDZ-a, taj kredit je istekao, kazao je Milan Nimac iz Benkovca koji je javnosti poznat kao istaknuti branitelj i predsjednik županijske podružnice jedne udruge ratnih veterana.

Ponedjeljak, Veljača 10, 2020 08:30

Građanska inicijativa Psihološko proljeće je konstruirala bazu koja sadrži podatke o stručnim suradnicima (pedagozi, knjižničari, psiholozi i stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila: logopedi, socijalni pedagozi i defektolozi) za 849 od svih 880 ustanova u kojima se provode redoviti osnovnoškolski programi u RH.

Nedjelja, Veljača 9, 2020 18:30

Za blagdana Stepinčevo zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić je u subotu posvetio župnu crkvu blaženog Alojzija Stepinca i pastoralni centar u toj župi na Bilom brigu i to tijekom svečanog misnog slavlja koje je predvodio. U koncelebriranom slavlju sudjelovali su brojni svećenici iz Zadarske, ali i susjednih biskupija pa tako i Gospićko- senjske među kojima je bio i poznati župnik Kompolja don Anđelko Kaćunko.

Petak, Veljača 7, 2020 09:00

Orkanska bura koja već danima puše u hrvatskom priobalju srušila je u srijedu navečer na gradilištu HEP-ove Vjetrolektrane (VE) Korlat kod Benkovca najveću autodizalicu u Hrvatskoj koja ima nosivost čak 650 tona, a koja je u vlasništvu tvrtke Zagrebtrans. Prema neslužbenim informacijama pričinjena je velika šteta, a s obzirom da je vrijednost investicije više od 500 milijuna kuna, može se pretpostaviti kako ni šteta nije mala.

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 07:45

»Skrbi li itko za javno zdravstvo’«, »Zdravlje je ljudsko pravo«, »Kujundžiću više tvojih afera nego ginekologa«, »Skrbi na ne svrbi«, »Dukić se vraća«, »Primalje znaju« samo su neki od brojnih natpisa koje su nosili organizatori, aktivisti i građani na prosvjedu protiv nedostatka ginekoloških timova u Zadru koji je upriličen u nedjelju na Narodnom trgu. Kiša koja je povremeno padala pa stala utjecala je da se na njemu okupilo samo stotinjak ljudi.

Stranice