Goran Šimunov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 5, 2021 20:08

U Hrvatskom saboru u četvrtak je ponovno osnovana nestranačka i neformalna skupina »Zastupnici u borbi protiv raka«, za čiju je predsjednicu izabrana Renata Sabljar-Dračevac (SDP), nastavak je to inicijative iz prošlog saborskog saziva.
»Zloćudna bolest ne pita za stranačke boje, od karcinoma nisu imuni ni liječnici ni političari«, kazala je Sabljar-Dračevac te otkrila da i sama boluje od metastatskog karcinoma dojke.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 20:13

Ove godine, 28. lipnja obilježava se značajna obljetnica za Zadar i Zadarsku župniju, a to je 30. obljetnica osnivanja 112. brigade Zbora narodne garde, poslije Hrvatske vojske.
Ova brigada je prva i najznačajnija vojna postrojba u Domovinskom ratu na području Zadarske županije. Iz nje su kao rasadnika nastale sve druge vojne postrojbe na našem području. Njen ratni put završio je u prosincu 1995. godine nakon »Oluje«.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 10:10

Prof. dr. sc. Vinko Bakija, profesor na Sveučilištu u Zadru i predsjednik Udruge turističkih vodiča Donat iznenada je jučer preminuo u Zadru u 54. godini.
Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta je na svojoj Facebook stranici izvijestio kako je »njihov Odjel izgubio dragog kolegu, vrsnog stručnjaka i znanstvenika i još boljeg prijatelja«.

Nedjelja, Siječanj 31, 2021 14:20

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je zahtjev naručitelja, tvrtke Inovativni Zadar d.o.o za odobrenje nastavka postupka javnog natječaja za izgradnju i opremanje nove zgrade poslovnog inkubatora u Zadru.
Naime, Inovativni Zadar je prije 20-ak dana izvršio već petu izmjenu dokumentacije o nabavi, na što se žalila za posao zainteresirana tvrtka Mipek d.o.o. iz Križa.

Nedjelja, Siječanj 31, 2021 11:07

Lučka uprava Zadar (LUZ) odlučila je da će tvrtka Ross d.o.o. iz Zadra, izdavač radija 057 i portala 057info, obaviti posao usluge promidžbe i vidljivosti u provedbi projekta »Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok«. LUZ je bio prisiljen provesti novi odabir najpovoljnijeg ponuđača, nakon što im je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) nedavno srušila ovaj natječaj i to baš zbog žalbe Rossa.

Nedjelja, Siječanj 17, 2021 12:36

Iako je još u rujnu 2020. izdana uporabna dozvola za Centar za osobe s intelektualnim poteškoćama Mocire, ne prestaju problemi oko njegova opremanja, bez čega, dakako, nije moguće ni useljavanje svih njegovih sastavnica, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica i Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Svjetlo.

Četvrtak, Siječanj 14, 2021 10:29

Bivša ravnateljica Nacionalnog parka Paklenica Josipa Marasović pravomoćno je osuđena jer je svom prethodniku Zoranu Šikiću omogućila korištenje službene kreditne kartice i nakon što je iz Uprave parka prešao na funkciju HDZ-ovog državnog tajnika u Ministarstvo kulture. Gospođi Marasović potvrđena je uvjetna kazna od osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Nedjelja, Siječanj 3, 2021 16:52

U danima i tjednima dok hrvatski ugostitelji razmišljaju hoće li, dok traje mjera Nacionalnog stožera koja je stupila na snagu 28. studenog o njihovom privremenom prestanku rada, uopće biti novčano sposobni ponovno otvoriti svoje objekte kada to bude moguće, stigle su vijesti o dodjeli godišnjih turističkih priznanja Grada Zadra u akciji Nasmiješeno sunce, a među nagrađenima su i ugostitelji.

Nedjelja, Siječanj 3, 2021 16:44

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) donijela je Rješenje kojim je zaustavila javni natječaj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na moru za nabavu i dostavu ugradbenog materijala za ortopediju odnosno za bescementnu endoprotezu kuka, poništivši dokumentaciju o nabavi u dijelu u kojem je zahvaćena nezakonitošću. Radi se o nabavi procijenjene vrijednosti 2,1 milijun kuna.

Nedjelja, Prosinac 20, 2020 10:54

Lučka uprava Zadar (LUZ) baš nema sreće s javnim natječajima za projekt »Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok«. Nakon što im je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) nedavno srušila posao usluge vanjske provedbe projekta, sada je pao i drugi natječaj i to za posao usluge promidžbe i vidljivosti u provedbi istog projekta, a za koji je kao ekonomski najpovoljnija odabrana ponuda tvrtke Četiri film d.o.o. iz Zagreba.

Stranice