Goran Šimunov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Kolovoz 1, 2020 11:01

Više od stotinu stanovnika gradskog predjela Sinjoretovo sudjelovalo je jutros u prosvjednom skupu kojim su još jednom izrazili svoje nezadovoljstvo privremenim odlaganjem nepoznate količine azbestnog otpada u krugu tvrtke Sirovina odlagalište, a koji se također nalazi u njihovoj četvrti. Radi se o dijelu azbestnog otpada koji je dovezen nakon sanacije nekadašnjeg Titovog broda „Galeb“ u brodogradilištu u Kraljevici. Ukupno je tog otpada bilo 78 tona.

Ponedjeljak, Srpanj 27, 2020 19:30 1

Nakon što su se gosti iz Švedske požalili na sramotno veliku cijenu koja im je nedavno naplaćena za prijevoz iz Zračne luke Zadar do Splita - radilo se o čak 3250 kuna - još jedna bezobrazno velika cijena koja je naplaćena novopečenim hrvatskim građanima, podrijetlom Nijemcima koji usto ne govore hrvatski jezik, zapalila je u nedjelju društvene mreže.

Nedjelja, Lipanj 21, 2020 10:15

Osnovna škola Petra Preradovića nije ove godine htjela odustati od obilježavanja svojeg dana, kada uz puno veselja, pjesme i plesa predstavljaju svoj rad i uspjehe, a s obzirom na pandemiju covida-19 koja je udaljila učenike iz školskih klupa, da bi se tek nedavno u njih vratili učenici od 1. - 4. razreda, osmišljen je i proveden Program za virtualni dan Škole 2020.

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 21:15

Pročelnik Odjela Grada Zadra za komunalno gospodarstvo Ivica Katić i predstavnici gradskih tvrtki Nasada i Čistoće posjetili su u srijedu otok Silbu kako bi s nedavno izabranom predsjednicom Mjesnog odbora, Dijanom Klanac, razgovarali o svim problemima s kojima se suočavaju uoči početka glavne turističke sezone.

Petak, Svibanj 29, 2020 21:23

U povodu Dana državnosti u petak su ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili i zapalili svijeće izaslanstva Zadarske županije, Grada Zadra, županijske Koordinacije udruga pristeklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske, Policijske uprave zadarske i političkih stranaka.

Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 09:10

Epidemija pandemije Covida-19 s kojom se Hrvatska suočava zadnja dva mjeseca nije donijela zdravstvene probleme samo u smislu obolijevanja od ove zarazne bolesti, već je narušila psihičko zdravlje brojnih građana. Svi su već tjednima u prisilnoj izolaciji te se suočavaju s uskratom uobičajenog socijalnog kontakta, a i kada taj kontakt ostvare on više nije na način na koji su navikli (nema rukovanja, grljenja, poljubaca, razgovara se na udaljenosti).

Nedjelja, Travanj 26, 2020 12:21 1

Iako su neke hrvatske biskupije još 20. ožujka, a Zagrebačka i Splitsko- makarska nadbiskupija 2. travnja donijele odluku o odgodi ovogodišnjih slavlja sv. Pričesti i sv. Krizme na svojim područjima, Zadarska nadbiskupija o tome još nije donijela konačnu odluku, iako bi se neka od tih slavlja trebala početi odvijati za samo nekoliko dana.

Ponedjeljak, Ožujak 23, 2020 10:03

Mrtvo tijelo ribara u dobi od 50 godina iz Biograda pronašao je u subotu oko 17.30 sati u moru u uvali Mostine kod Privlake mjesni ribar koji je isplovio želeći dignuti svoje vrše. Utvrđeno je kako se radi o Niki Labaru. Još uvijek se traga za prijateljem i sugrađaninom pokojnog Labara, D.B. u dobi od 48 godina s kojim je u petak isplovio iz toga grada u ribolov »na sviću« u akvatorij otoka Silbe, ali se prema njihovu planu u subotu nisu vratili doma.

Subota, Ožujak 21, 2020 21:25

Znali smo kako to neće biti pravo ranoproljetno subotnje jutro u Zadru, štoviše prvi dan proljeća. Dok sam dolazio u Grad posvuda je bio zamjetan izostanak onih gužvi koje su karakteristične za zadarske subote. No viđali smo takvo što već danima, uostalom Nacionalni i županijski Stožer civilne zaštite preporučuju nam da što manje izlazimo u javnost te se držimo svojih domova, tako da je skroman broj ljudi bio očekivan.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 20:21

Javna vatrogasna postrojba Zadar u srijedu točno u 17 sati dobila je dojavu kako je izbio požar u Dom za odgoj djece i mladeži u Ulici bana Josipa Jelačića.

Stranice