Goran Šimunov

Nedjelja, Studeni 17, 2019 14:00

Pratila sam, dakako, sve te ružne priče u vezi nasilja u Zadru, osobito nasilja u vezi sa ženama. Ne mislim kako su svi ovi nasilni događaji u Zadru izuzetak, već se radi o produktu dugoročne zadarske opredijeljenosti građana. Puno je tu blata koje treba počistiti, no treba reći kako toga ima i u drugim hrvatskim sredinama.

Četvrtak, Rujan 12, 2019 12:19

Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske (NSPPBH) odbio je poziv svojih kolega iz Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije (SSPJ) za sudjelovanjem u mirnom prosvjedu u luci Gaženica zakazanom za 20. rujna.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 14:53

Službene stranice nema čak polovica gradonačelnika, a za razliku od dijela njih koji s građanima komuniciraju putem svojih privatnih profila, tridesetak ih još uvijek u potpunosti ignorira društvene mreže

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 14:49

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je dio dokumentacije o nabavi za Projektiranje i izgradnju uređaja za pročišćivanje otpadnih voda II. stupnja, naručitelja Vodovod Vir d.o.o. Rješenjem DKOM-a usvojen je dio žalbe žalitelja Project 4 you d.o.o. iz Svete Nedelje. Procijenjena vrijednost nabave iznosi čak 51.770.000 kuna, a odnosi se pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Nin- Privlaka- Vrsi.

Subota, Kolovoz 31, 2019 10:53

Ustavni sud Republike Hrvatske odbio je ustavnu tužbu Zadranina Vedrana Ikića na rješenja Županijskog i Općinskog suda u Zadru o produljenju istražnog zatvor zbog postojanja osnovane sumnje da je podnositelj počinio kazneno djelo i da postoji opasnost da će ga ponoviti.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:57 2

Ovo što se događa u vezi dvaju napada na ljude i lokale kod Knina nije normalno. Javnost je zapljusnuta s tisuću informacija, od kojih su mnoge proturječne. Do danas policija nije rekla što se dogodilo i tko je to napravio. Svi koji bi trebali govoriti o tome što se dogodilo šute, a pod time mislim na političare i predstavnike braniteljskih udruga.

Subota, Kolovoz 24, 2019 09:00

Nakon što smo tijekom ovoga tjedna u Zadarskom listu objavili priče iz Vinjerca i Sali na Dugom otoku o izlijevanju fekalija iz septičkih jama izravno u more i to na plažama, rezultat čega su sumnje kako su upravo te fekalije prouzročile zarazu više djece u tim mjestima kožnim infekcijama, jučer nam se javilo troje čitatelja iz Petrčana, Selina i Vira koji su izrazili iste sumnje.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 21:21

Dvojica Zadrana, 32-godišnjak i 38-godišnjak, privedeni su kasno poslijepodne na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog fizičkog napada na četvoricu državljana Nizozemske, od kojih su dvojica podrijetlom iz BiH, istog dana oko 5 sati u Ulici Stratico kod stare Tehničke škole. Sonja Šimurina iz PU zadarske potvrdila nam je kako je u napadu lakše ozljede zadobio 25-godišnji državljanin Nizozemske, dok je oštećenima teleskopskom palicom oštećen osobni automobil.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 13:55

Priča oko odvoza komunalnog otpada s područja grada Obrovca i brojnih naselja koja mu administrativno pripadaju kao da ovog ljeta nema kraja.

Utorak, Kolovoz 20, 2019 10:18

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je Odluku o poništenju dijela nabave i dostave ugradbenih materijala za ortopediju naručitelja Specijalne bolnice za ortopediju iz Biograda na Moru. DKOM je u vezi ovog natječaja 3. lipnja 2019.

Stranice