Goran Šimunov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Veljača 10, 2020 10:30

Kao obični član HDZ-a držim da je došlo vrijeme da se za osobe koje će se naći na listama na unutarstranačkim izborima znaju njihove reference. Da mi članovi stranke znamo tko su ti ljudi, koliko vrijede i zašto ih se uopće bira. Nema više skrivanja iza imena HDZ-a, taj kredit je istekao, kazao je Milan Nimac iz Benkovca koji je javnosti poznat kao istaknuti branitelj i predsjednik županijske podružnice jedne udruge ratnih veterana.

Ponedjeljak, Veljača 10, 2020 08:30

Građanska inicijativa Psihološko proljeće je konstruirala bazu koja sadrži podatke o stručnim suradnicima (pedagozi, knjižničari, psiholozi i stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila: logopedi, socijalni pedagozi i defektolozi) za 849 od svih 880 ustanova u kojima se provode redoviti osnovnoškolski programi u RH.

Nedjelja, Veljača 9, 2020 18:30

Za blagdana Stepinčevo zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić je u subotu posvetio župnu crkvu blaženog Alojzija Stepinca i pastoralni centar u toj župi na Bilom brigu i to tijekom svečanog misnog slavlja koje je predvodio. U koncelebriranom slavlju sudjelovali su brojni svećenici iz Zadarske, ali i susjednih biskupija pa tako i Gospićko- senjske među kojima je bio i poznati župnik Kompolja don Anđelko Kaćunko.

Petak, Veljača 7, 2020 09:00

Orkanska bura koja već danima puše u hrvatskom priobalju srušila je u srijedu navečer na gradilištu HEP-ove Vjetrolektrane (VE) Korlat kod Benkovca najveću autodizalicu u Hrvatskoj koja ima nosivost čak 650 tona, a koja je u vlasništvu tvrtke Zagrebtrans. Prema neslužbenim informacijama pričinjena je velika šteta, a s obzirom da je vrijednost investicije više od 500 milijuna kuna, može se pretpostaviti kako ni šteta nije mala.

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 07:45

»Skrbi li itko za javno zdravstvo’«, »Zdravlje je ljudsko pravo«, »Kujundžiću više tvojih afera nego ginekologa«, »Skrbi na ne svrbi«, »Dukić se vraća«, »Primalje znaju« samo su neki od brojnih natpisa koje su nosili organizatori, aktivisti i građani na prosvjedu protiv nedostatka ginekoloških timova u Zadru koji je upriličen u nedjelju na Narodnom trgu. Kiša koja je povremeno padala pa stala utjecala je da se na njemu okupilo samo stotinjak ljudi.

Četvrtak, Siječanj 23, 2020 07:30

Tvrtka CVC Capital Partners sa sjedištem u Luksemburgu objavila je ovih dana kako je njihov CVC Fond VII kupio grčke, hrvatske i marine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) tvrtke D-Marin, među kojima i zadarske marine Dalmacija i Borik. D-marin, dio Dogusş grupe, vodećeg turskog konglomerata, bio je vodeći operator vrhunskih marina za jahte u Sredozemlju i UAE.

Ponedjeljak, Siječanj 13, 2020 08:00

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) početkom nove godine objavio je publikaciju s preporukama za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja u 2020. Riječ je o prognozi potreba tržišta rada u pojedinim zanimanjima i to u dvadeset područja u Hrvatskoj.

Ponedjeljak, Prosinac 30, 2019 07:00

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je dio dokumentacije javnog natječaja Opće bolnice Zadar za najam uređaja za zbrinjavanje infektivnog otpada, usvajajući većinu navoda žalitelja, tvrtke Gajeta d.o.o. iz Zagreba. Procijenjena vrijednost posla koji se želi sklopiti za razdoblje od dvije godine je 650 tisuća kuna. Rješenjem DKOM-a zadarska bolnica mora u roku od 30 dana izmijeniti nezakonitosti iz dokumentacije te nastaviti s natječajem.

Ponedjeljak, Prosinac 16, 2019 08:00

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je dokumentaciju o nabavi Opće bolnice Zadar, a koja je zahvaćena nezakonitošću na javnom natječaju za nabavu monoplanarnog RTG uređaja za interventne kardiološke zahvate. Na dokumentaciju za nabavu ovog uređaja, procijenjene vrijednosti šest milijuna kuna, žalilo se čak dvoje zainteresiranih ponuditelja, Siemens Healthcare d.o.o. iz Zagreba i Iceberg International Trading d.o.o., također iz Zagreba.

Nedjelja, Studeni 17, 2019 14:00

Pratila sam, dakako, sve te ružne priče u vezi nasilja u Zadru, osobito nasilja u vezi sa ženama. Ne mislim kako su svi ovi nasilni događaji u Zadru izuzetak, već se radi o produktu dugoročne zadarske opredijeljenosti građana. Puno je tu blata koje treba počistiti, no treba reći kako toga ima i u drugim hrvatskim sredinama.

Stranice