Hana Radulić

Subota, Prosinac 21, 2019 08:45

Moderan fenomen, prepoznat kao blagdanska depresija pogađa sve više ljudi, pa tako i u Hrvatskoj ima onih kojima prosinac izaziva potištenost, tugu i depresiju. Sezonska depresija može se kod nekih javiti već u kasnu jesen, odnosno početkom zime kada dani postaju kraći, a noći duže, i kada na depresivno raspoloženje utječe hladno i tmurno vrijeme.

Četvrtak, Prosinac 19, 2019 14:00

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji PORAT organizirala je jučer u Gradskoj knjižnici Zadar javno predavanje o HIV-u i AIDS-u s ciljem podizanja svijesti javnosti o ovom virusu koji uništava imunološki sustav i dovodi do pojave različitih bolesti, od kojih je najteža AIDS.

Srijeda, Prosinac 18, 2019 17:15

Među petnaest liječnika s područja Zadarske županije, koji su prema glasovima pacijenata proglašeni najdoktorima, i ove je godine benkovački ginekolog dr. Ivica Žuvela, ujedno i predsjednik Lige protiv raka podružnice Benkovac.
Naime, već šestu godinu za redom na portalu najdoktor.com glasovima pacijenata odabrani su najbolji liječnici i stomatolozi u Hrvatskoj, a dr. Žuvela je na tom popisu postao redovito ime.

Ponedjeljak, Prosinac 16, 2019 17:13

Liga protiv raka Zadar večeras organizira još jednu od svojih brojnih humanitarnih akcija kojima se prikupljaju sredstva za kupovinu linearnog akceleratora kako bi se ovim vrijednim i skupim uređajem u Općoj bolnici Zadar objedinilo onkološko liječenje, odnosno omogućila radioterapija oboljelima od malignih bolesti.

Ponedjeljak, Prosinac 16, 2019 15:45

Gripa se ove godine pojavila par tjedana prije od očekivanja, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo već bilježi 270 laboratorijski dokazanih slučajeva, što znači da je stvarna, višestruko veća brojka oboljelih oko tri tisuće. Na području Zadarske županije, doznajemo na zadarskom Zavodu za javno zdravstvo, za sada ima samo jedna prijava.

Subota, Prosinac 14, 2019 12:15

U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači Zadar jučer je održana završna konferencija »Predstavljanje rezultata projekta STRONGER Ustanove INOVAcija i Sveučilišta u Zadru«. U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na temu »Potencijali brendiranja ljekovitog bilja u Zadarskoj županiji«.

Petak, Prosinac 13, 2019 08:15

U predavaonici Opće bolnice Zadar održana je jučer početna konferencija projekta »Vaša sigurnost je u našim rukama« kojim se namjerava povećati razina znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevenciji bolesti kroz unaprjeđenje znanja i vještina medicinskih sestara iz područja kontrole infekcija.

Subota, Prosinac 7, 2019 12:45

Već tradicionalno za blagdan Svetog Nikole Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru otvorio je svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje.
Tako su se jučer građani mogli upoznati s radom ove zadarske javne ustanove čija je glavna zadaća očuvanje i promoviranje podvodne kulturne baštine Hrvatske, Sredozemlja i Europe, te provođenje međunarodnih aktivnosti na istraživanju, konzerviranju i restauriranju podvodnih arheoloških nalaza.

Četvrtak, Prosinac 5, 2019 16:26

Međunarodni dan volontera, koji se svake godine obilježava 5. prosinca, Volonterski centar Zadar obilježio je jučer tradicionalnom svečanom dodjelom županijskih priznanja volonterima, kako bi se na lokalnoj razini prepoznalo i nagradilo osobe i organizacije koji su se svojim volonterskim radom i angažmanom posebno istaknuli u zajednici.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 10:00

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije upriličila je jučer već tradicionalno prigodno druženje povodom Međunarodnoga dana invalida, koji se svake godine obilježava 3. prosinca. U prostoru Ilirijina Arsenala okupili su se tako brojni članovi ove udruge, kao i predstavnici lokalnih vlasti, te su na zajedničkom druženju imali prigodu dotaknuti se nekih od pitanja, važnih za dodatno unaprjeđenje položaja osoba s invaliditetom na području Zadarske županije.

Stranice