Hana Radulić

Utorak, Veljača 25, 2020 17:00

Učenička zadruga »Maraška« iz zadarske Osnovne škole Bartula Kašića proslavlja pet godina uspješnog rada tijekom kojeg je provela niz izvannastavnih učeničkih aktivnosti, ali i organizirala brojne humanitarne akcije. Povodom jubilarne obljetnice ova školska zadruga priredila je prigodnu izložbu koja je otvorena jučer u okviru Etno dana Zadarske županije.

Ponedjeljak, Veljača 24, 2020 10:30

Učenici zadarske Medicinske škole Ante Kuzmanića boravili su krajem siječnja u Mariboru gdje su sudjelovali u međunarodnom projektu »E-medica«, pokrenutom još 2005. godine od strane profesora ove škole Edina Kadića.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 18:00

Najljepše ljubavno pismo napisao je Mislav Duilo, učenik zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića koji je osvojio prvo mjesto na literarnom natječaju za najljepše ljubavno pismo u kategoriji srednjih škola.
Riječ je o 7. literarnom natječaju koje je povodom Valentinova, dana zaljubljenih, organizirao Klub čitatelja Čitafora koji djeluje pri knjižnici u Sesvetama, dijelu Knjižnica grada Zagreba, a na koji je pristiglo ukupno 120 radova - ljubavnih pisama.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 15:15

U organizaciji zadarskog Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva jučer je u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice organiziran Ruski fašnik, manifestacija ruskog običaja opraštanja od zime i dočekivanja proljeća. Ova vesela manifestacija, kako nam je objasnila predsjednica Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva Zadar Irina Pašić, naziva se Maslenica, od ruske riječi maslo, što znači maslac.

Petak, Veljača 21, 2020 10:30

Vrhunac je gripe i tjedno je na zadarskom području između 500 i 600 prijava, doznajemo na Zavodu na javno zdravstvo Zadar.

Četvrtak, Veljača 20, 2020 16:45

Alkohol je prvo sredstvo ovisnosti koje probaju mladi, a hrvatski adolescenti su prema nekim istraživanjima pri samome europskom vrhu po zlouporabi alkohola i rizičnog pijenja. Iako u Zadru već više od pola stoljeća uspješno djeluje i Klub liječenih alkoholičara, među njegovim članovima nema mnogo onih koji su tek zakoračili u punoljetnost.

Srijeda, Veljača 19, 2020 16:45

Jučer je u Edukativnoj dvorani Kneževe palače otvorena izložba kostima autorice i kustosice Marije Šarić Ban. Izložba, koja nosi naziv »Komedija maski« predstavlja renesansni kazališni oblik La Commedia dell’arte, baziran na tipiziranim likovima i maskama.

Subota, Veljača 15, 2020 15:30

U dvorani Matice hrvatske u Zadru jučer je organizirana humanitarna akcija pod nazivom »Srcem i knjigom za život«. Riječ je o drugoj ovakvoj akciji koju zadarski Ogranak provodi na dan zaljubljenih, sv. Valentina, a kojom se prikupljaju novčana sredstva u humanitarne svrhe. Tako je prošle godine, doznajemo od predsjednika zadarskog Ogranka Matice hrvatske dr. sc.

Četvrtak, Veljača 13, 2020 13:45

 Zadarska podružnica Hrvatske udruge leukemija i limfomi pokrenula je zanimljivu i vrijednu akciju prikupljanja plastičnih čepova kojom želi skrenuti pozornost na zagađenje okoliša plastikom, ali i potaknuti Zadrane da učine dobro djelo. Više o akciji i njenim rezultatima rekao nam je predsjednik HULL-a Zadar Igor Blaslov.

Srijeda, Veljača 12, 2020 15:15

Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, u prostorijama Službe civilne zaštite Zadar jučer je organiziran prigodni program. Njime je ujedno obilježena i 15. obljetnica od uvođenja u Hrvatsku jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.

Stranice