Hana Radulić

Petak, Svibanj 10, 2019 14:30 1

Hrvoje Domobran Knežević, koji je u noći sa 26. na 27. prosinca 2015.

Petak, Svibanj 10, 2019 13:58

Danas su u sklopu Etno dana, koje od sredine ožujka do kraja svibnja organizira Etnološki odjel Narodnog muzaja Zadar, na Narodnom trgu predstavljene etno publikacije i suveniri iz Etnološkog odjela NMZ. 

Kako doznajemo od voditeljice Etnološkog odjela Narodnog muzaja Zadar dr. sc. Jasenke Lulić Štorić na ovaj način želi se Etnološki odjel približiti i onim Zadranima koji inače ne posjećuju muzeje.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 14:20

U sklopu 4. Festivala stripa „Zbirka 74“, koji organizira  Gradska knjižnica Zadar, jučer je u ulaznom dijelu knjižnice otvorena  izložba strip-tabli Edvina Biukovića Eddyja, jednoga od najperspektivnijih crtača na hrvatskoj strip sceni, koji je nažalost prerano preminuo  1999. godine, u tridesetoj godini života. 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:46

U organizaciji Društva zadarskih Arbanasa nastavljen je bogati ovotjedni program obilježavanja blagdana Gospe Loretske, koji se  slavi u petak, 10. svibnja. Tako je u Gradskoj knjižnici Zadar Ogranku  „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima u utorak navečer upriličen prigodni program koji je započeo prikazivanjem snimateljskih zapisa pod nazivom "Šetnja Vatikanom." 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:28

U utorak je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u organizaciji Udruge Eko Zadar održana tribina na temu "Može li Zadar bez jednokratne plastike?" 

Cilj tribine, koja se održava u sklopu projekta "Zeleni telefon - suradnjom do zdravijeg okoliša" je potaknuti na promišljanje o mogućim rješenjima problema onečišćenja plastikom koje na globalnoj, ali i lokalnoj razini poprima alarmantne razmjere, te značajno utječe na zdravlje cijeloga ekosustava.

Četvrtak, Travanj 25, 2019 16:42

Jutros je u Prirodoslovno-grafičkoj školi Zadar predstavljen program manifestacije Eko dani koju ova zadarska škola ove godine organizira već 18. put. Eko dani i ove godine nude bogat zabavni i edukativni program kojim ova škola već niz godina širi svijest o važnosti očuvanja prirode i potiče ljubav prema ekologiji.

Ovogodišnji Eko dani održavaju se sa zajedničkom temom Spiza, čime se naglasak želi staviti na zdravu prehranu.

Srijeda, Travanj 24, 2019 13:31

Ovogodišnji državni prvak iz natjecanja Opisujemo sustave  dolazi iz zadarske Gimnazije Vladimira Nazora i zove se Martin Jurlina.  Ovaj učenik 2a razreda, pod mentorstvom profesorice Monike Škara, u  velikoj je konkurenciji učenika iz cijele Hrvatske osvojio prvo mjesto s istraživačkim radom "Utjecaj visokih peći na okoliš".

Utorak, Travanj 23, 2019 10:24

Volonterski Centar Zadar započeo je s provedbom pilot projekta "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu", prvog takvog projekta na području Zadarske županije koji ima za cilj educirati učitelje i stručne službe u školama, te učenike i njihove roditelje o  načinima zaštite djece na internetu.

Ponedjeljak, Travanj 22, 2019 12:41

Toplo vrijeme, uz sve blagodati, vlasnicima kućnih ljubimaca donosi i brigu u obliku krpelja, malih nametnika koji prenose različite  bolesti, a koji najviše opsjedaju upravo kućne ljubimce. Iako maleni,  životinjama kojima se „prikrpe“ i hrane se njihovom krvlju mogu nanijeti ozbiljne zdravstvene probleme.

Četvrtak, Travanj 18, 2019 14:45

U Zadru je danas obilježen 13. Europski dan prava pacijenata kojim se svake godine diljem Europe želi podići svijest građana o pravima na području zdravlja, među kojima je jedno od temeljnih prava pristup zdravstvenoj zaštiti.

Stranice