Hana Radulić

Srijeda, Prosinac 5, 2018 16:04

Na Općinskom sudu u Zadru danas je nastavljeno suđenje  bivšem nogometašu i kapetanu NK Zadra  Jakovu Suraću kojega optužnica tereti da je 24. lipnja ove godine fizički napao novinara Nacionala i  vlasnika portala Zadar News Hrvoja Bajla.

Utorak, Prosinac 4, 2018 19:00

U zadarskom Muzeju antičkog stakla danas je otvorena  izložba „Istočnomediteransko staklo - kolekcija Ante Grčića“, autora dr.  sc. Ive Fadića i dr. sc. Berislava Štefanca, na kojoj će posjetitelji moći razgledati neka od vrhunskih ostvarenja istočnomediteranske staklarske  produkcije. Riječ je o izboru staklenih predmeta iz nekadašnje privatne  kolekcije Ante Grčića, kolekcionara iz Makarske koju sačinjava iznimno  zanimljiv i raznoliki repertoar staklenog materijala.

Ponedjeljak, Prosinac 3, 2018 18:30

Već tradicionalno, jedanaestu godinu za redom Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije upriličila je prigodno druženje povodom Međunarodnoga dana invalida, koji se svake godine obilježava 3.  prosinca. U prostoru Arsenala okupili su se tako brojni članovi ove udruge, kao i predstavnici lokalne vlasti.

Ponedjeljak, Prosinac 3, 2018 18:00

I u ovogodišnjoj 23. po redu velikoj humanitarnoj akciji "Vukovaru ZaDar“ prikupljena je ogromna količina pomoći za vukovarske  obitelji koje žive u teškim socijalnim uvjetima. Tako je jutros iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, gdje je već tradicionalno bio sabirni  centar u kojem su se prikupljali paketi s pomoći, krenuo put grada heroja pun šleper prikupljene pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama.

Nedjelja, Prosinac 2, 2018 13:25

Predstavljanje knjige „Arbanaški na raskrižju: vitalitet i  održivost jednog manjinskog jezika“ autorica Lucije Šimičić i Klare Bilić  Meštrić održano je u prostorijama Kulturno-umjetničke udruge „Vicko  Zmajević“.

Petak, Studeni 30, 2018 14:36

Mjesec studeni već niz godina prati i zdravstveno-aktivistički pokret poznat pod nazivom Movember, kojim se u cijelom svijetu  želi osvijestiti javnost o zdravlju muškaraca, u prvome redu o raku prostate, zloćudnoj bolesti koja je u svijetu od svih karcinoma na drugome  mjestu po učestalosti.

Petak, Studeni 30, 2018 14:23

Jučer je Narodni muzej Zadar upriličio zanimljivi program povodom 186. rođendana ove muzejske ustanove koji će trajati i tijekom današnjega dana. Tako je pod vodstvom kustosa Narodnog muzeja Hrvoja Perice, voditelja odjela Muzej grada Zadra, za građane jučer organizirano besplatno stručno vodstvo kroz stalnu izložbu „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)“ na prvome katu Kneževe palače.

Četvrtak, Studeni 29, 2018 19:30

Povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti,  Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Zavodu za javno  zdravstvo Zadar otvorila je ovoga tjedna svoja vrata građanima. Tako se  tijekom Tjedna otvorenih vrata, koji traje od 26. do 30.

Srijeda, Studeni 28, 2018 19:15

U Zadarskoj županiji tijekom studenoga započeo je IV. ciklus  Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva koji će trajati 2019.-2020. godine. Ovim ciklusom obuhvaćene su osobe oba spola  u dobi od 50 do 74 godine života, rođene od 1945.-1969., s time da će prvo biti pozivani rođeni 1966., zatim 1963.-1965. godine.

Srijeda, Studeni 28, 2018 17:07

Jučer je povodom 186. rođendana Arheološkog muzeja Zadar, koji se obilježava 30. studenoga, u ovoj zadarskoj muzejskoj ustanovi priređen zanimljiv program. Organizirano je tako predavanje pod nazivom "Otkrivanje tajni škrinje iz Novalje“, na kojem su predstavljene  najnovije spoznaje o ovom novaljskom relikvijaru, kao i rezultati suvremenih metoda analize koje su poduzete u svrhu kasnije zaštite spomenika.

Stranice