Hana Radulić

Srijeda, Lipanj 19, 2019 15:08

Grad Zadar, u partnerstvu s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz, te Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, provodi projekt »VR Laboratorij za mlade«, sufinanciran iz ESF-a.

Utorak, Lipanj 18, 2019 17:36

Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Zadar svečano potpisan ugovor s dobitnicima inovacijskih vaučera u sklopu EU projekta 4helix+ ŽK Zadar. Riječ je o tripartitnom ugovoru sa šestero dobitnika inovacijskih vaučera s područja Zadarske županije i njihovim pružateljima znanja.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 16:44

Zadarsku Malu kuću, sklonište za žrtve obiteljskog nasilja,  ovih dana čeka mala renovacija kojom će se prostor obnoviti i osvježiti  kako bi se budući stanari osjećali ugodnije u ovom utočištu koje mnogima predstavlja spas od nasilnika. Kako doznajemo od koordinatorice zadarske Male kuće Gordane Markulin Ježina, u planu je bojanje zidova, te  izmjena dotrajale stolarije, uz još neke sitne radove kojima će se sklonište uljepšati i obnoviti.

Grad ponudio neadekvatan stan

Nedjelja, Lipanj 16, 2019 10:00

Nekadašnji maturanti zadarske Srednje ekonomske škole iz  generacije 1963./1964. obilježili su jučer 55 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja. Okupljanje bivših školskih kolega iz ukupno tri  razreda ove nekadašnje škole iz 4a, 4b i 4c razreda započelo je u dvorištu  zadarskih gimnazija na Poluotoku, pred zgradom u kojoj je tada bila Srednja ekonomska škola.

Subota, Lipanj 15, 2019 16:10

Od 14. do 22. lipnja održava se ovogodišnji 3. po redu KvartArt, urbani zadarski festival koji okuplja mlade kreativce i njihove projekte kojima je namjera revitalizacija zapuštenih javnih prostora, novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova, kao i promoviranje urbane kulture i popularizacija mladenačke umjetnost.

Petak, Lipanj 14, 2019 13:12

Zahvaljujući donaciji od ukupno 22 prekrasne fotografije krajolika iz mnogih dijelova Hrvatske, hodnik Službe za interne bolesti na 3. katu Poliklinike Opće bolnice Zadar dodatno je oplemenjen i uljepšan. Naime, jutros je u tome prostoru održana svečana primopredaja fotografija koje je Hrvatska zajednica županija odlučila donirati zadarskoj bolnici, odnosno Poliklinici.

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 13:45

U srijedu je u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar predstavljena knjiga „Huzur“ autorice Martine Mlinarević Sopta, hrvatske kolumnistice i društveno angažirane aktivistice iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o knjizi koja je već u prvom tjednu od objave izazvala veliko zanimanje čitatelja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini jer autorica u knjizi progovara o teškoj i osjetljivoj temi borbe s bolešću s kojom se bori već godinu i pol dana - rakom dojke.

Srijeda, Lipanj 12, 2019 12:04

Zadar je od jučer domaćin trodnevne međunarodne konferencije "Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro-Mediterana“ koja se  održava u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva od  11. do 13. lipnja u IMPACT centru.

Srijeda, Lipanj 12, 2019 09:57

Zbog visokih temperatura ovih je dana povećan broj intervencija Hitne pomoći, doznajemo na Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije.

- Primjetan je porast broja pacijenata koji zahtijevaju hitnu obradu, a  riječ je najčešće o kroničnim bolesnicima koji imaju zdravstvenih poteškoća uzrokovanih visokim temperaturama. Samo jučer imali smo 30  intervencija, što je za 10 posto više od uobičajenih, kaže dr. Predrag Orlović, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Utorak, Lipanj 11, 2019 12:59 2

Rak debelog crijeva drugi je najčešći karcinom u Hrvatskoj -  u žena po učestalosti iza raka dojke, a u muškaraca iza raka pluća, no u  ukupnome broju oboljelih od raka, ovaj zloćudni tumor izbija na prvo  mjesto.

Stranice