Hana Radulić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Kolovoz 29, 2020 10:08

Nova ravnateljica zadarske Gimnazije Vladimira Nazora je Sandra Šango, profesorica talijanskog i engleskog jezika koja u ovoj gimnaziji već niz godina radi i kao voditeljica smjene. Sandra Šango na novu dužnost izabrana je kao v. d. ravnateljice na sjednici Školskog odbora u četvrtak, te će u ulozi vršiteljice dužnosti biti do raspisivanja natječaja.

Ponedjeljak, Kolovoz 24, 2020 15:03

Uvođenje 5G tehnologije, točnije pete, nove generacije gigabitne mreže koja se temelji na postojećim tehnologijama, ali bi trebala omogućiti i nove primjene, izaziva u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj velike prijepore, pa i strahove, te oštra protivljenja mnogih aktivista, ali i »običnih« građana.

Petak, Kolovoz 21, 2020 13:55

Dana 18. kolovoza na otoku Rivnju proslavlja se blagdan svete Jelene. Tako se protekloga utorka proslavio blagdan rivanjske nebeske zaštitnice i majke Konstantina Velikog – gospodara cijeloga Rimskog Carstva, svetice Jelene Križarice. Ovogodišnji blagdan je na Rivnju bio posebno svečan jer je obilježen veliki jubilej - rođenje prvog Rivanjca. U spomen na prvog stanovnika otoka, na pročelju crkvice na brijegu Sv.

Utorak, Kolovoz 11, 2020 10:41

I u danima koronakrize, kada epidemiološke mjere odgađaju mnoga kulturna, kao i humanitarna događanja, zadarska podružnica Hrvatske udruge leukemija i limfomi ne zaboravlja hematološke bolesnike za koje vodstvo udruge tijekom cijele godine osmišljava razne programe. Posljednji događaj koji je organizirao zadarski HULL proizašao je iz dugogodišnje uspješne suradnje ove udruge i zadarske Opće bolnice.

Utorak, Srpanj 28, 2020 14:55

Maturantima zadarske Gimnazije Vladimira Nazora jučer su uručene maturalne svjedodžbe za kraj njihova srednjoškolskog obrazovanja. Zbog epidemioloških okolnosti dodjela maturalnih svjedodžbi protekla je skromnije nego inače i bez uobičajenog prigodnog programa, ali ne manje svečano.

Svečanost je ove godine održana ispred crkve sv. Donata, a ne unutar nje, a umjesto u izvedbi školskog zbora državna himna puštena je s mobitela.

Ponedjeljak, Srpanj 27, 2020 14:30

Iako je epidemiološka situacija utjecala i na smanjenje opsega volonterskih aktivnosti, osobito kad je riječ o pomaganju starijoj i najugroženijoj populaciji, u Volonterskom centru Zadar ne miruju već rade na novim projektima. Tako Volonterski centar Zadar, osim uobičajenih aktivnosti vezanih uz razvoj i podršku volonterstvu, trenutačno provodi dva nova projekta usmjerena ka prevenciji nasilja na internetu nad i među djecom i mladima.

Četvrtak, Srpanj 23, 2020 16:33

U tijeku je peto ovogodišnje ispitivanje kvalitete morske vode na području Zadarske županije koje provodi Zavod za javno zdravstvo Zadar. Zbog okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa, što za posljedicu ima znatno manji broj kupača od uobičajenog, ove sezone uzorkovanje se provodi na znatno manjem broju lokacija. Tako se kvaliteta mora ispituje na 37 točaka u Zadarskoj županiji, dok je primjerice prošle godine ovim ispitivanjima bilo obuhvaćeno 99 točaka.

Četvrtak, Srpanj 23, 2020 11:36

Unatoč najstresnijoj školskoj godini i maturi koja je protekla u ozračju epidemioloških mjera, ispit zrelosti u Hrvatskoj polučio je u cjelini gledano bolje rezultate od lanjskih, a čak 105 učenika riješilo je 112 ispita sa stopostotnom točnošću. Među njima je i dvoje maturanata iz zadarske Gimnazije Vladimira Nazora koji su, doznajemo u ovoj gimnaziji, test iz engleskog jezika B razine riješili sa stopostotnim uspjehom.

Ponedjeljak, Srpanj 6, 2020 15:35

Epidemija koronavirusa značajno je otežala poslovanje i trgovcima, koji se nadaju kako će im veliko ljetno sezonsko sniženje, koje je započelo u srijedu, 1. srpnja, barem donekle povećati promet.

Nedjelja, Lipanj 28, 2020 18:00

Iako u jednoj od najneobičnijih školskih godina svjetlo dana ugledao je novi broj »Spužve«, popularnog školskog lista Gimnazije Vladimira Nazora. List koji su pokrenuli učenici ove škole s tadašnjom profesoricom Jasenkom Vežić još daleke 1978. godine, prestao je na prijelomu stoljeća nakratko izlaziti, da bi ga Nazorovci ponovno pokrenuli 2017. godine od kada list izlazi redovito. Tako i ovaj najnoviji broj donosi pregršt raznovrsnog štiva i mnoge zanimljive teme od učeničkog interesa.

Stranice