Hana Radulić

Petak, Rujan 14, 2018 16:00

Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru u suradnji s Elektrokovinom plus d.o.o.

Četvrtak, Rujan 13, 2018 09:19

Već 26 godina suborci i prijatelji poginulog hrvatskog branitelja Siniše Obrenića posjećuju njegov grob i čuvaju sjećanje na žrtvu ovog slavonskog mladića koji je poginuo 12. rujna 1992. godine na području Slavonskog Broda. Tako je i protekloga petka devetero Slavonaca došlo u Zadar obići počivalište svog nezaboravljenog prijatelja i dragovoljca Domovinskog rata, odajući mu počast i zahvalnost za sve što je učinio za domovinu.

Subota, Rujan 8, 2018 09:46

U tijeku je deveto i pretposljednje ispitivanje kvalitete mora  na plažama Zadarske županije, koje provode stručnjaci sa zadarskoga  Zavoda za javno zdravstvo kako bi se utvrdila eventualna onečišćenja i  otkrio njihov izvor i zaštitilo zdravlje kupača. Ukupno deset ispitivanja,  koja Zavod od sredine svibnja do konca rujna, provodi svake sezone,  uglavnom se poklapa i sa sezonom kupanja koja još uvijek traje.

Petak, Rujan 7, 2018 15:00

U protekloj godini 1.655 ovisnika o drogama došlo je u prostorije Crvenog križa na Poluotoku zamijeniti korištene šprice i igle u sklopu programa smanjenja šteta od zlouporabe droga pod nazivom Harm reduction. Riječ je o javnozdravstvenoj politici usmjerenoj na ciljanu populaciju aktivnih injicirajućih korisnika droga, kao i svih korisnika droga koji Hrvatski Crveni križ kontinuirano provodi od 1998. u Zadru, Zagrebu i Novoj Gradišci.

Srijeda, Rujan 5, 2018 14:45

U Zadru se od danas održava sajam Proizvodi hrvatskog sela,  a riječ je o najvažnijem i najstarijem seljačkom sajmu u Hrvatskoj na kojem mnoštvo izlagača nudi svoje domaće proizvode koji se ne mogu  pronaći na policama trgovačkih lanaca.

Srijeda, Rujan 5, 2018 13:00

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je od prošlog tjedna zaprimio prijave o još devetero novooboljelih od bolesti Zapadnog Nila, čime se u Hrvatskoj nastavlja pojava ove bolesti koju prenose komarci, najnoviji su podaci s HZJZ-a, koji navodi kako se temeljem raspoloživih podataka za jednu novooboljelu osobu koja je strani državljanin ne može utvrditi mjesto zaražavanja, dok je osam osoba zaraženo na području Republike Hrvatske.

Ponedjeljak, Rujan 3, 2018 14:46

Liga protiv raka Zadar pripremila je još jednu u nizu brojnih humanitarnih kulturnih akcija kojima se prikuplja novac za kupovinu linearnog akceleratora kako bi se u Općoj bolnici Zadar objedinilo onkološko liječenje i poboljšali uvjeta liječenja pacijenata oboljelih od zloćudnih bolesti.

Nedjelja, Rujan 2, 2018 16:39

Koliko je važno educirati što veći broj građana za pružanje prve pomoći svjedoči podatak da se sa svakom minutom odgode isporuke električnog šoka ljudima koji dožive srčani zastoj povećava stopa smrtnosti za 7 do 10 posto, zbog čega je od iznimne važnosti da se s postupkom oživljavanja započne odmah, ne čekajući dolazak ekipe hitne medicinske pomoći.

Petak, Kolovoz 31, 2018 12:00

Autoklub Zadar je u lipnju, srpnju i kolovozu imao 1.120 intervencija, što potvrđuje kako su upravo ovi ljetni mjeseci „udarni“ za HAK-ove mehaničare koji mnoge probleme otklanjaju na licu mjesta, na samoj cesti. Unatoč velikoj brojci i ovoljetnih intervencija zbog kvara na vozilima, primjetan je ipak, doznajemo u zadarskom Autoklubu, određeni pad broja intervencija što se pripisuje većem broju pružatelja asistencije na cesti.

Petak, Kolovoz 31, 2018 09:47

Iako se u Pučko otvoreno učilište u Zadru upisi odvijaju tijekom cijele godine, dva glavna upisna perioda su krajem kolovoza i početkom rujna, te krajem siječnja i početkom veljače. Svake godine ova najstarija ovakva ustanova na zadarskom području, osnovana davne 1954. godine, polaznicima nudi niz programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja, među kojima su i neki novi programi, usklađeni sa zahtjevima tržišta.

Stranice