Hana Radulić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 30, 2021 12:51

U svibnju ove godine započeo je V. ciklus pozivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva čije trajanje je predviđeno sljedeće dvije godine.
Riječ je o Nacionalnom programu otkrivanja raka debelog crijeva kojim se ova zloćudna bolest, od koje se u Hrvatskoj, ali i u cijelom svijetu, bilježi porast pojavnosti i smrtnosti, nastoji otkriti u ranijem stadiju ili predstadiju bolesti kako bi se rak mogao što uspješnije liječiti.

Subota, Lipanj 12, 2021 15:45

Mnoga velika nogometna imena iz svih kutaka svijeta ušla su u povijest ove najmasovnije i najpopularnije sportske igre, no najbrojnija se ipak vezuju uz kolijevku nogometa – Englesku.

Ponedjeljak, Lipanj 7, 2021 10:00

Slijede li Zadru krizna politička vremena koja će u skoroj budućnosti donijeti nove izbore za Gradsko vijeće, i time neminovno uzrokovati stagnaciju razvoja i napretka grada, ili će se izabrani politički akteri uspjeti dogovoriti o suradnji - koalicijskoj/programskoj/projektnoj ili kako god bila nazvana.

Ponedjeljak, Svibanj 31, 2021 09:30

Božidar Longin izabran je za župana Zadarske županije, a Branko Dukić za zadarskoga gradonačelnika. Rezultat je to jučerašnjega drugog kruga lokalnih izbora u kojima je Zadar dobio novog-starog gradonačelnika, isto kao i Zadarska županija župana.
Božidar Longin, kandidat HDZ-a i partnera HSP, SU i HNS Reformisti pobijedio je s osvojenih 26.310 glasova birača, dok je njegov protukandidat i kandidat grupe birača Ivica Žuvela dobio 24.861 glas.

Petak, Svibanj 28, 2021 15:00

Uoči drugog izbornog kruga, sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem razgovarali smo o njegovim očekivanjima od nedjeljnih izbora kada će mu Zadrani ponovno pokloniti povjerenje za naredne četiri godine ili izabrati kandidata SDP-a i partnera Marka Vučetića.

Kakav je Vaš osjećaj pred nedjeljne izbore? Kakav rezultat očekujete?

Četvrtak, Svibanj 20, 2021 09:45 1

Nakon relativne, iako ne i apsolutne pobjede kao na lokalnim izborima 2017., kada je gradonačelnički mandat osvojio već u prvome krugu, Branko Dukić nimalo ne sumnja u svoj reizbor. S aktualnim gradonačelnikom razgovarali smo o rezultatima nedjeljnih izbora, budućem slaganju većine u Gradskom vijeću Zadra, kao i o najvećem iznenađenju izbora – nezavisnoj listi Enija Meštrovića.

Utorak, Svibanj 18, 2021 09:42 1

Rezultati za Gradsko vijeće Zadra donijeli su HDZ-ovoj koalicijskoj listi najveći broj mandata, ali za formiranje buduće gradske vlasti nedostaje im tri vijećnika.

Ponedjeljak, Svibanj 17, 2021 00:24 1

Prema neslužbenim rezultatima jučerašnjih lokalnih izbora, nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta u drugi krug izbora za zadarskog župana idu dosadašnji župan Božidar Longin, kandidat HDZ-a i partnera HSP/SU/NS-Reformisti, koji je osvojio 43,66 posto glasova i kandidat grupe birača Ivica Žuvela s osvojenih 16,03 posto glasova, te za zadarskoga gradonačelnika kandidat HDZ-a i partnera, dosadašnji gradonačelnik Branko Dukić s osvojenih 38,47 posto glasova i Marko Vučetić, kandidat koalicije

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 10:36

Učenice Gimnazije Vladimira Nazora Paola Kurić iz 4. e i Ema Rašin iz 3. d razreda osvojile su nagrade na ovogodišnjem državnom natjecanju za učenike pod nazivom »Europa u školi« u kategoriji likovnog izričaja. Među deset nagrađenih hrvatskih srednjoškolaca u kategoriji likovnog izričaja dobne skupine trećih i četvrtih razreda u velikoj konkurenciji pristiglih radova, Paola Kurić osvojila je 1. mjesto, a Ema Rašin 4. mjesto pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Radulić.

Petak, Travanj 16, 2021 11:50

Ovogodišnji Dan Zadarske županije, 16. travnja, obilježit će se u specifičnim uvjetima pandemije, zbog čega će izostati brojna događanja koja Županija inače redovito organizira povodom svojih dana. No iako neće biti uobičajene svečane sjednice Županijske skupštine, uz epidemiološke mjere održat će se kratka ali tradicionalna svečanost dodjele županijskih nagrada za životno djelo i godišnjih nagrada laureatima.

Stranice