Hana Radulić

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 09:20

Baka Marija Milošević rođena Rimanić proslavila je u subotu u krugu obitelji i prijatelja stoti rođendan. Slavlje velikog jubileja kakav rijetki dočekaju ova vitalna stogodišnjakinja, kojoj bi svako prosječno oko dalo maksimalno osamdeset godina, odvilo se u prostorijama zadarske Udruge antifašističkih boraca NOB-e i okupilo brojne čestitare koji su baki poželjeli još mnogo rođendana.

Četvrtak, Rujan 5, 2019 13:23 1

Jučtros je u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije potpisan ugovor o osnivanju prava građenja između Zadarske županije i Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar kao nositelja prava građenja. Riječ je, naime, o zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma na predjelu Relje, s dvorištem i pomoćnim objektom, a koju Zadarska županija opterećuje pravom građenja u korist Medicinske škole Ante Kuzmanića kao nositelja prava građenja u svrhu njene rekonstrukcije, obnove i uređenja.

Srijeda, Rujan 4, 2019 14:53

U proteklom polugodišnjem periodu, točnije od siječnja do početka lipnja ove godine u prostoru Crvenog križa na Poluotoku zabilježeno je 919 dolazaka osoba koje su došle zamijeniti korištene šprice i igle. Radi se o populaciji aktivnih injicirajućih korisnika droga koji koriste mogućnosti programa pod nazivom Harm reduction kojemu je cilj smanjenje štete od zlouporabe droga.

Utorak, Rujan 3, 2019 16:23

Kako bi se smanjio iznimno veliki broj izostanaka učenika ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ovih je dana najavila moguće uvođenje ograničavanja dosadašnjeg prava roditelja da višekratno opravdavaju školske izostanke djece za razdoblja do tri dana.

Petak, Kolovoz 30, 2019 14:01

Započeli su upisi u jesenski semestar zadarskog Pučkog otvorenog učilišta, i mada se u ovu najstariju zadarsku obrazovnu ustanovu ovakvog tipa, upisi u programe stručnog usavršavanja odvijaju cijele godine, glavno upisno razdoblje - uz ono proljetno, upravo je koncem kolovaza i početkom rujna.

Četvrtak, Kolovoz 29, 2019 10:12

Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, namijenjen djeci s teškoćama u razvoju do četvrte godine, nedavno je zatvorio svoja vrata, što je veliki udarac brojnim roditeljima čijoj je djeci u Kabinetu godinama pružana besplatna stručna pomoć.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:08

Iako su učenici još na praznicima, u zadarskoj Gimnaziji Vladimira Nazora radi se punom parom. U punom su jeku, naime, radovi na obnavljanju ove škole, najstarije strednjoškolske obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji, osnovane još daleke 1804. godine.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 10:10

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija održala je jučer početnu konferenciju projekta »Centar za kreativne industrije.« Tako su u Velikoj vijećnici Zadarske županije nazočni kroz prezentaciju imali prigodu vidjeti kako će izgledati budući Centar za kreativne industrije, čija je izgradnja planirana na prostoru Relje, a tom je prigodom ujedno i svečano potpisan ugovor o izvođenju radova na njegovoj izgradnji.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 10:14

U globalnu Greenpeaceovu kampanju protiv jednokratne plastike uključio se i hrvatski glazbenik Darko Rundek koji je pjesmom »Reci ne« pozvao građane da se pridruže onima koji se protive upotrebi jednokratnih vrećica. I neke zadarske trgovine, posebno one s odjećom i obućom posve su odbacile plastične vrećice i kupcima kupljene artikle odlažu u papirnate vrećice. Također, u nekim pekarnicama istaknuli su natpis o važnosti štedljive uporabe plastičnih vrećica.

Petak, Kolovoz 23, 2019 13:30

U organizaciji Udruge poslovni klaster "Hrvatski otočni proizvod" jučer je u Zadru svečano otvoren drugi Sajam "Hrvatskih otočnih proizvoda".
Sajam, koji se održava od 23. do 25. kolovoza u Ulici Šimuna Kožićića Benje na Poluotoku, ima za cilj poticati razvoj otočne proizvodnje, ostanak stanovništva na otocima, te brendiranje otočnih proizvoda prestižnom oznakom HOP koju svake godine dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Stranice