Hana Radulić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 14, 2021 11:50

Unatoč korona krizi koja se i dalje neminovno odražava na sve segmente života, a posebice gospodarska kretanja, Grad Zadar može se pohvaliti s rastom od 7 posto, mnogi projekti su u pandemijskom ozračju dovršeni, Zadar prednjači po povlačenju novca iz EU fondova, a već za sljedeću godinu spremni su novi projekti za 300 milijuna kuna.

Petak, Travanj 2, 2021 10:29

Vijest da će Zračna luka Zadar i ove godine biti baza Ryanaira razveselila je ovog tjedna brojne turističke djelatnike, ali i sve građane čiji prihodi uvelike ovise o turizmu. Irska zrakoplovna tvrtka letjet će tako iz Zadra od 1. srpnja do 31. listopada prema 37 destinacija, od čega je čak 17 novih. Ugovor s Ryanairom ulijeva dodatnu nadu u trenutačno prilično neizvjesnu turističku sezonu koja je pred vratima.

Subota, Ožujak 20, 2021 13:30

Doniranje hrane na zadarskom području provodi se već niz godina i jako je dobro organizirano, zahvaljujući prvenstveno dobroj koordinaciji svih uključenih u sustav doniranja prehrambenih namirnica, kaže Mirjana Tadić, pomoćnica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije, te ističe kako je Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo vrijedan projekt doniranja hrane koji je zaživio 2015. s donošenjem Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost kojim se omogućilo doniranje hrane bez plaćanja PDV-a.

Utorak, Siječanj 5, 2021 15:55

Već uobičajeno dan nakon božićnih blagdana započelo je zimsko sezonsko sniženje. Ove godine prvi dan sniženja pao je u nedjelju, 27. prosinca, na dan koji i inače mnogi provode u šopingu.
Iako se ove godine veliko zimsko sniženje provodi u uvjetima pandemije, te dodatno uz postrožene epidemiološke mjere, od zadarskih prodavača doznajemo kako je već u prvim danima sniženja primjetan veći broj kupaca.

Ponedjeljak, Prosinac 14, 2020 12:39

Zadarska Gimnazija Vladimira Nazora sudjelovala je i ove godine u muzejsko-edukativnom projektu Moderne galerije u Zagrebu »Deset škola – deset umjetnika«. Riječ je o dugogodišnjem projektu koji uključuje gimnazije iz deset hrvatskih gradova, a u kojem zadarska Gimnazija Vladimira Nazora sudjeluje od samoga početka.

Ponedjeljak, Prosinac 7, 2020 11:03

Strah od zaraze cividom-19 utječe i na povećanu potražnju za vitaminskim pripravcima, odnosno dodacima prehrani koji jačaju imunitet. Iako u ovo vrijeme približavanja i kalendarske zime, mnogi Zadrani već uobičajeno kupuju lijekove, posebno bezreceptne proizvode za što brže ozdravljenje od virusnih oboljenja poput gripe i prehlade, pandemija je potaknula mnoge na uzimanje vitaminskih pripravaka, što nam potvrđuju i u zadarskim ljekarnama.

Utorak, Studeni 17, 2020 15:22

Vožnja sa zimskom opremom u svijesti vozača dobiva sve više na važnosti, pa tako i mnogi zadarski vozači vode računa o zamjeni ljetnih guma zimskima. Ove je godine, odredba o obaveznoj zimskoj opremi na zimskim prometnicama u Hrvatskoj, stupila na snagu u nedjelju, 15. studenoga zbog čega i zadarske vulkanizerske radionice ovih dana imaju više posla.

Četvrtak, Studeni 12, 2020 10:22

Iako je riječ o zakonom zabranjenom usmrćivanju divljih životinja, ali i izazivanju opasnosti za okoliš i ljudsko zdravlje, pojedini vlasnici OPG-ova i nadalje posežu za trovanjem divljači kao načinom zaštite vlastite stoke. Praksa ubijanja divljih zvijeri, najčešće zaštićenih vrsta poput vukova, ostaje, nažalost, često nekažnjena, a senzibilizaciji za ovaj problem često ne idu u prilog ni pojedini mediji sućutnim izvještavanjem o napadima »krvoločnih« vukova na domaće životinje.

Ponedjeljak, Listopad 12, 2020 15:45

Internetski portal ZDNews.hr iz Zadra, čiji je direktor i glavni urednik Hrvoje Bajlo, već mjesecima svoj sadržaj u javnost plasira nezakonito. Naime, prema navedenome u impressumu, izdavač Zadarskog news portala ZDNews.hr – tvrtka Enter media j.d.o.o., već dulje vrijeme ne postoji jer ju je Trgovački sud u Zadru brisao još 19. veljače 2020. godine. Drugim riječima, to znači da u impressumu ZDNews-a stoji neistinit podatak.

Subota, Rujan 5, 2020 10:44

U atriju Kneževe palače jučer je u organizaciji Zadarske županije i Hrvatske zajednice županija, te u suradnji s Narodnim muzejom Zadar otvorena izložba »Volim svoju županiju«. Ovo je već peta godina za redom u kojoj Hrvatska zajednica županija potiče ljubitelje fotografije da na jedinstveni način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze i fotografijom bilježe ljepote i posebnosti županija u kojima žive.

Stranice