Hana Radulić

Petak, Listopad 25, 2019 15:29

U crkvi sv. Donata danas je u organizaciji Arheološkog muzeja Zadar, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za povijesne znanosti u Zadru i Arheološkog muzeja u Splitu otvorena izložba "Krajolici i spomenici zadarskog područja krajem 19. i početkom 20. st. u istraživanjima prof. dr. Luke Jelića".

Petak, Listopad 25, 2019 11:08

Osnovna škola Voštarnica Zadar ove je godine treći put domaćin jednog od najpoznatijeg barbershopa u gradu - MR. RAZOR-a. Zahvaljujući vlasniku MR. RAZOR Barbershopa Ivanu Miškoviću i njegovim djelatnicima, ova zadarska posebna odgojno-obrazovna ustanova na jedno je prijepodne pretvorena u frizerski salon.

Četvrtak, Listopad 24, 2019 15:05

Glagoljica - Bitna odrednica hrvatskog identiteta, naziv je knjige umirovljenoga gospićko-senjskog biskupa mons. dr. sc. Mile Bogovića koja je predstavljena u srijedu u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Srijeda, Listopad 23, 2019 10:43

Edukacijsko-pokaznom tjelovježbom kraj Pozdrava Suncu članice Udruge za osteoporozu Zadar obilježile su Svjetski dan osteoporoze, koji se diljem svijeta obilježava 20. listopada s ciljem podizanja globalne svijesti o prevenciji, dijagnostici i liječenju osteoporoze. Riječ je o metaboličkoj bolesti kostiju od koje u Hrvatskoj boluje više od 250.000 žena, dok ih više od 400.000 ima osteopeniju, pojavu smanjene gustoće kostiju koja prethodi osteoporozi.

Srijeda, Listopad 23, 2019 10:40

Na 25. Državnom prvenstvu u gađanju serijskom zračnom puškom za gluhe osobe, održanom u Čakovcu 19. listopada, članovi Streljačkog kluba gluhih Zadar, Športskog saveza gluhih Zadarske županije, postigli su dobre rezultate. Tako su treće mjesto, u disciplini ekipno osvojile članice zadarskog Streljačkog kluba gluhih u sastavu Suzana Bašić, Mila Lončar i Hana Kapetanović. Inače, na 25. Državnom prvenstvu sudjelovalo je ukupno 38 natjecatelja u ekipnim natjecanjima.

Utorak, Listopad 22, 2019 15:18

Udruga za osteoporozu Zadar danas će obilježiti Svjetski dan osteoporoze kada će već tradicionalno izvesti atraktivnu edukacijsko-pokaznu tjelovježbu kraj Pozdrava Suncu i još jednom ukazati na važnost tjelesne aktivnosti i primjerene izloženosti sunčevu svjetlu u prevenciji osteoporoze, metaboličke bolesti kostiju koja najčešće pogađa žene u postmenopauzi.

Petak, Listopad 18, 2019 16:19

Jutros je u zadarskom Hostelu za mlade na Boriku održana prezentacija radova učenika koji polažu za Njemačku jezičnu diplomu i koji se trenutno nalaze na pripremama u Zadru. Riječ je o učenicima srednjih strukovnih škola i gimnazija iz Đurđevca, Krapine, Varaždina i Zagreba koji su na ovoj prezentaciji pokazali rezultate svojih radova koje su radili na različitim predmetnim radionicama na temu Sunca i vjetra.

Četvrtak, Listopad 17, 2019 13:59

U organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije jutros je na Narodnom trgu organizirana javnozdravstvena akcija kojom su građanima prezentirani postupci reanimacije i ukazana važnost brzog i pravilnog postupka oživljavanja. Akcija je održana povodom Svjetskog dana oživljavanja koja je nastala iz inicijative Europskog vijeća za reanimatologiju (ERC-European Resuscitation Council), a koja se od 2013. godine obilježava 16. listopada kao Europski dan oživljavanja srca.

Srijeda, Listopad 16, 2019 12:14

Suđenje J. R. optuženom za pokušaj teškog četverostrukog ubojstva svoje četvero maloljetne djece koju je 28. veljače ove godine bacio s balkona obiteljske kuće na Pagu odgođeno je. Do odgode početka suđenja osumnjičenom ocu za nezapamćeni zločin nasilja, koje je trebalo započeti danas, 16. listopada i nastaviti se sutra, 17.

Utorak, Listopad 15, 2019 13:38

U sklopu projekta "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu" koji provodi Volonterski centar Zadar, sutra će se u Gradskoj knjižnici Zadar održati predavanje poznate hrvatske psihologinje i psihoterapeutkinje prof. dr. sc.

Stranice