Ines Grbić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Studeni 22, 2019 18:48

Blagdan sv. Krševana, zaštitnika Grada Zadra, proslavit će se u subotu, 23. studenog, u katedrali sv. Stošije u Zadru Svečanom Večernjom misom koja će započeti u 18 sati, a predvodit će ju mons.

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 11:45

Duhovni događaj godine u Zadarskoj nadbiskupiji i najveće, najsnažnije javno očitovanje vjere u zajedništvu jedne mjesne Crkve - to predstavlja veliki koncert suvremene duhovne glazbe održan u subotu 26. listopada u sportskoj dvorani Jazine u Zadru. Okupio je 4.000 posjetitelja što je nadišlo i iznenadilo očekivanja mnogih.

Četvrtak, Listopad 17, 2019 15:00

Zadarska likovna scena biva obogaćena širom pojavnošću i djela religiozne tematike. Vrijedan i zapažen doprinos takvom stvaralaštvu daje Iris Mihatov Miočić (36), akademska slikarica iz Zadra. Svoje dosadašnje bogato likovno djelovanje dopunjuje intenzivnijim, češćim slikanjem i religioznih, vjerskih motiva.

Subota, Listopad 12, 2019 15:25

Veliki koncert suvremene duhovne glazbe koji se održava u subotu, 26. listopada u 19,00 sati u zadarskoj sportskoj dvorani Jazine predstavljen je na konferenciji za medije u prostoru Udruge za autizam u Zadru u četvrtak 10. listopada. Na koncertu će nastupiti Alan Hržica, Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac. Prihodom od koncerta pod motom 'Ublažimo autizam djece' pomažu se zadarske obitelji s djecom iz spektra autizma.

Srijeda, Listopad 9, 2019 09:43

Središnje koncelebrirano misno slavlje na svetkovinu sv. Šimuna, zaštitnika Grada Zadra, jučer je u crkvi sv. Šime u Zadru predvodio je gospićko - senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s oko trideset svećenika.

Petak, Rujan 13, 2019 12:17

Proslava Godine Velikog zavjeta Pažana Majci Božjoj od Staroga grada završena je u nedjelju 8. rujna velikom procesijom i svečanim misnim slavljem u crkvi Gospe od Staroga grada u Pagu koje je predvodio don Dario Tičić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM. Ta je Godina proglašena 2. prosinca 2018.

Četvrtak, Kolovoz 15, 2019 10:47

Svetkovina Velike Gospe danas 15. kolovoza svečano se slavi u drevnom zadarskom svetištu Gospe Maslinske, u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Svečano misno slavlje za vanjskim oltarom ispred župne crkve u 19,00 sati predvodi mons. Juraj Jezerinac, umirovljeni vojni biskup u RH. Nakon mise biskup Jezerinac predvodi procesiju s čudotvornom slikom Gospe Maslinske kroz taj gradski predio. 

Mise su još u 6, 7, 8, 9 i u 10.30 sati.  

Nedjelja, Srpanj 21, 2019 14:08

Glavni zapovjednici Hrvatske kopnene vojske (HKoV), najbrojnije grane Oružanih snaga Republike Hrvatske, svojim pohodom zadarskoj katedrali sv. Stošije i crkvi sv. Šime ovih su dana iskazali poštovanje crkvenim svetinjama u Zadru. Susret je podsjetio na obrambeni duh u prošlosti i sadašnjosti po naraštaju vojnika koji nasljeduju generacije naših predaka na straži Hrvatske.

Petak, Lipanj 21, 2019 16:47

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak 20. lipnja, koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, potom i procesiju s Presvetim oltarskim sakramentom središtem grada do crkve sv. Šime, gdje je puku udijelio blagoslov s Presvetim.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 14:42

Priprema Hoda za život koji se 25. svibnja prvi put održava u  Zadru okupila je u zajedništvo brojne volontere svih generacija, osobito  mlade, koji su diljem Zadarske nadbiskupije angažirani u animaciji sugrađana za sudjelovanje u toj manifestaciji koja promiče zaštitu života  od začeća djeteta. Zadovoljstvo radom volontera izražava i Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru, koji poziva građane da se pridruže prvom Hodu za život u Zadru, u subotu, 25.

Stranice