Ines Grbić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 10:12

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano se slavi danas u Ninu, u središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije.
Svečano misno slavlje u 11,00 sati u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Subota, Svibanj 8, 2021 09:14

Blagdan Prikazanja Gospe od Zečeva proslavljen je u srijedu, 5. svibnja, hodočašćem vjernika na otok Zečevo gdje se Majka Božja 1516. g. ukazala udovici, pastirici Jeleni Grubišić. To je jedno od triju liturgijskih čašćenja Gospe od Zečeva u Ninu koje je središnje marijansko svetište Zadarske nadbiskupije i jedno od najstarijih marijanskih svetišta Crkve u Hrvata.

Petak, Svibanj 7, 2021 15:00

Blagdan Svetog Trna, papinskom Autenticom potvrđene relikvije Trna koji je bio na glavi raspetoga Isusa Krista kada je naš Spasitelj na križnom putu i Golgoti podnio muku za otkupljenje svijeta, proslavljen je u utorak 4. svibnja u zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu. Večernje misno slavlje u paškoj župnoj crkvi predvodio je paški sin don Dario Tičić, župnik župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru.

Srijeda, Travanj 28, 2021 14:30

Na blagdan sv. Marka, 25. travnja, don Tomislav Končurat, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja u Gorici - Raštane u zadarskom zaleđu, predvodio je obred blagoslova polja nakon mise koju je na Markovo, kada je ujedno bila Nedjelja dobrog pastira, predvodio u župnoj crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Gorici.

Utorak, Travanj 20, 2021 15:00

Karmelićanke Božanskog Srca Isusova djeluju u župi sv. Roka u Bibinjama 25 godina (1996. - 2021.). Svečana akademija proslave toga srebrnog jubileja, na kojoj je prikazano kako se plodno razvijalo djelovanje te redovničke zajednice u Bibinjama, održana je u petak 16. travnja u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Bibinjama.

Četvrtak, Travanj 8, 2021 14:30

U župi sv. Roka u Bibinjama don Zdenko Milić, bibinjski župnik, krstio je dvoje djece iz brojnih obitelji u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Bibinjama za vrijeme Uskrsnog bdjenja na Veliku subotu, 3. travnja. Kršteni su osmomjesečna Stošija iz obitelji Zuanović koja je osmo dijete u svojoj obitelji i četveromjesečni Šimun koji je četvrto dijete u svojoj obitelji.

Utorak, Ožujak 30, 2021 15:00

Novi križ s prikazom Raspetoga koji je postavljen u prezbiteriju župne crkve Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru, blagoslovio je u petak, 26. ožujka don Dario Tičić, župnik te župe čija se crkva nalazi u belafuškom svetištu Gospe maslinske.
Don Dario je blagoslovio križ za vrijeme misnog slavlja koje je predvodio nakon pobožnosti Križnog puta u župnoj crkvi.

Četvrtak, Ožujak 25, 2021 15:02

Pobožnost Križnog puta na brdo Vrčevo u župi sv. Ivana Krstitelja Gorica - Raštane održana je na petu korizmenu nedjelju 21. ožujka. Molitvu Križnog puta predvodio je don Tomislav Končurat, župnik Gorica - Raštane.
Od podnožja lokacije Glavica do vrha brda gdje su župljani podigli Gospinu kapelu, strmi uspon kameno-stjenovitim uskim prohodnim putem do vrha brda dug je 800 m, tijekom kojega su vjernici putem molili krunicu, uz prigodna razmatranja uz postaje.

Nedjelja, Ožujak 21, 2021 13:00

Na svetkovinu sv. Josipa u petak 19. ožujka u župi sv. Josipa na Plovaniji u Zadru, koncelebrirano večernje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Subota, Ožujak 20, 2021 15:00

Knjigu »Posveta svetom Josipu – Čuda našega duhovnog oca« čiji je autor o. Donald H. Calloway, MIC (Kongregacija marijanskih otaca Bezgrešnog začeća), predstavili su u ovih dana u Domu kulture u Župi sv. Josipa u Obrovcu fra Bojan Rizvan, župnik zadarske Župe Presvetog Srca Isusova i don Krešo Ćirak, obrovački župnik. Ćirak je inicijator prevođenja te knjige na hrvatski, autor predgovora i urednik knjige. Ta je »po mnogočemu osobita« knjiga »vodič kroz hodočašće u nasljedovanju sv.

Stranice