Ines Grbić

Četvrtak, Kolovoz 23, 2018 18:08
Blagdan Marije, Kraljice Mira, u srijedu 22. kolovoza svečano  je proslavljen u župi Kraljice Mira na Stanovima u Zadru. Večernje koncelebrirano slavlje u istoimenoj župnoj crkvi, potom i procesiju s Gospinim kipom ulicama tog gradskog predjela, predvodio je šibenski biskup  Tomislav Rogić. 
 
Utorak, Srpanj 17, 2018 11:01

U očekivanju povratka hrvatskih nogometaša iz Moskve, u eteru HKR-a 16. srpnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić je rekao:

Srijeda, Srpanj 11, 2018 12:31

 Prema dostupnom traganju, u župnoj katedralnoj arhivi nema zapisanog imena svećenika rodom iz katedralne Župe sv. Stošije čije je svećeničko zvanje niklo iz te majke svih crkava u Nadbiskupiji. A baš je katedrala mjesto gdje bivaju pomazani i u poslanje poslani budući svećenici iz cijele mjesne Crkve. Naša katedrala sv.

Četvrtak, Lipanj 28, 2018 16:20

Don Šime Kevrić, svećenik Zadarske nadbiskupije, proslavio je pedeset godina svoga svećeništva u nedjelju 24. lipnja svečanim misnim slavljem u katedrali sv. Stošije u Zadru gdje je baš na taj datum, 24. lipnja 1968. g., zaređen za svećenika po rukama zadarskog nadbiskupa Marijana Oblaka. Misno slavlje predvodio je i propovijedao katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić, ujedno i nekadašnji don Šimin župljanin.

Utorak, Lipanj 26, 2018 09:05

Misu za domovinu povodom proslave Dana državnosti u katedrali sv. Stošije u Zadru u nedjelju 24. lipnja predvodio je katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić. U toj su misi sudjelovali i pripadnici 112. brigade HV-a predvođeni Markom Čulinom, prvim ratnim zapovjednikom 112. brigade. Time je počelo spomen obilježavanje 27. godišnjice utemeljenja te brigade osnovane 28. lipnja 1991. g., koja je u Domovinskom ratu branila liniju dugu 120 km, od Karlobaga do Stankovaca.

Srijeda, Svibanj 30, 2018 09:16

Znanstveni skup pod nazivom 'Ecclesia Nonensis: Prošlost Ninske biskupije' održava se u petak 1. i subotu 2. lipnja u prostoru Barokne kuće u Ninu na kojem će 33 znanstvenika izložiti 33 stručna predavanja o raznim područjima iz života Ninske biskupije. Organizator tog događaja je Društvo za povjesnicu Zadarske nadbiskupije 'Zmajević' u suorganizaciji sa Zadarskom nadbiskupijom, Teološko-katehetskim odjelom Sveučilišta u Zadru, Zavodom za povijesne znanosti HAZU u Zadru i Gradom Ninom.

Četvrtak, Svibanj 24, 2018 10:40

Udruga katoličkih studenata 'Emaus' iz Sarajeva boravila je na svom trodnevnom studijskom putovanju u Zadru do nedjelje 20. svibnja. Domaćin im je bio mr. don Ante Sorić, ravnatelj Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar i župnik Župe svetih Ivana i Pavla u Petrčanima. Studenti su spavali u župnoj kući u Petrčanima, a u nedjelju svakog studenta ručkom je počastila jedna petrčanska obitelj na način da je svaki student tu nedjelju bio gost u jednoj obitelji u Petrčanima.

Srijeda, Svibanj 2, 2018 11:47

Središnja proslava zavjetne svetkovine Gospe od Zečeva u Župi sv. Anselma u Ninu, odnosno u tom središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije, slavi se u ponedjeljak 7. svibnja. Svečano euharistijsko slavlje u ninskoj župnoj crkvi sv. Anselma u 11,00 sati, potom procesiju s čudotvornim kipom Gospe od Zečeva kroz mjesto predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. Središnje euharistijsko slavlje u 18,00 sati u župnoj crkvi sv.

Subota, Ožujak 24, 2018 14:58

Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje 25. ožujka, zadarski nadbiskup Želimir Puljić će blagosloviti maslinove grančice u crkvi svete Marije kod benediktinki u Zadru s početkom u 11,00 sati. Odatle će svećenici i puk krenuti u procesiji prema katedrali sv. Stošije gdje će nadbiskup Puljić predvoditi misno slavlje za vrijeme kojeg se pjeva Muka našega Gospodina.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 15:55

Mons. Eduard Peričić, poznati svećenik Zadarske nadbiskupije i istaknuti hrvatski crkveni povjesničar, okrijepljen otajstvima vjere, preminuo je u četvrtak, 8. ožujka, u Općoj bolnici Zadar, u 84. godini života i 56. godini svećeništva. Misa zadušnica i sprovodni obredi slavit će se u subotu 10. ožujka u crkvi Svih Svetih pokraj novog groblja u Sukošanu s početkom u 15,00 sati, u Peričićevoj rodnoj sukošanskoj župi sv. Kasijana. Mons.

Stranice