Ines Grbić

Subota, Listopad 12, 2019 15:25

Veliki koncert suvremene duhovne glazbe koji se održava u subotu, 26. listopada u 19,00 sati u zadarskoj sportskoj dvorani Jazine predstavljen je na konferenciji za medije u prostoru Udruge za autizam u Zadru u četvrtak 10. listopada. Na koncertu će nastupiti Alan Hržica, Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac. Prihodom od koncerta pod motom 'Ublažimo autizam djece' pomažu se zadarske obitelji s djecom iz spektra autizma.

Srijeda, Listopad 9, 2019 09:43

Središnje koncelebrirano misno slavlje na svetkovinu sv. Šimuna, zaštitnika Grada Zadra, jučer je u crkvi sv. Šime u Zadru predvodio je gospićko - senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s oko trideset svećenika.

Petak, Rujan 13, 2019 12:17

Proslava Godine Velikog zavjeta Pažana Majci Božjoj od Staroga grada završena je u nedjelju 8. rujna velikom procesijom i svečanim misnim slavljem u crkvi Gospe od Staroga grada u Pagu koje je predvodio don Dario Tičić, župnik zadarske župe Uznesenja BDM. Ta je Godina proglašena 2. prosinca 2018.

Četvrtak, Kolovoz 15, 2019 10:47

Svetkovina Velike Gospe danas 15. kolovoza svečano se slavi u drevnom zadarskom svetištu Gospe Maslinske, u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Svečano misno slavlje za vanjskim oltarom ispred župne crkve u 19,00 sati predvodi mons. Juraj Jezerinac, umirovljeni vojni biskup u RH. Nakon mise biskup Jezerinac predvodi procesiju s čudotvornom slikom Gospe Maslinske kroz taj gradski predio. 

Mise su još u 6, 7, 8, 9 i u 10.30 sati.  

Nedjelja, Srpanj 21, 2019 14:08

Glavni zapovjednici Hrvatske kopnene vojske (HKoV), najbrojnije grane Oružanih snaga Republike Hrvatske, svojim pohodom zadarskoj katedrali sv. Stošije i crkvi sv. Šime ovih su dana iskazali poštovanje crkvenim svetinjama u Zadru. Susret je podsjetio na obrambeni duh u prošlosti i sadašnjosti po naraštaju vojnika koji nasljeduju generacije naših predaka na straži Hrvatske.

Petak, Lipanj 21, 2019 16:47

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak 20. lipnja, koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, potom i procesiju s Presvetim oltarskim sakramentom središtem grada do crkve sv. Šime, gdje je puku udijelio blagoslov s Presvetim.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 14:42

Priprema Hoda za život koji se 25. svibnja prvi put održava u  Zadru okupila je u zajedništvo brojne volontere svih generacija, osobito  mlade, koji su diljem Zadarske nadbiskupije angažirani u animaciji sugrađana za sudjelovanje u toj manifestaciji koja promiče zaštitu života  od začeća djeteta. Zadovoljstvo radom volontera izražava i Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru, koji poziva građane da se pridruže prvom Hodu za život u Zadru, u subotu, 25.

Ponedjeljak, Travanj 22, 2019 10:36

Uskrsnu misu u katedrali Sv. Stošije predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Petak, Travanj 19, 2019 18:09

Sutra na Veliku subotu, 20. travnja, svečano Uskrsno bdjenje s blagoslovom novog ognja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 21 sat predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Na Uskrs, u nedjelju 21. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11,00 sati predvodi svečano koncelebrirano slavlje.

Utorak, Travanj 16, 2019 15:27

Povodom urušavanja dijela pariške katedrale Notre Dame uzrokovanog požarom, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u  utorak 16. travnja izrazio je solidarnost u mislima „s ljudima koji zbog  toga supate, suosjećaju sa stanovnicima Pariza i Francuske, osobito s  vjernicima koji su emotivno ili drugačije vezani uz njihovu divnu crkvu  koju od milja zovu Naša Gospa“.

Stranice