Ines Grbić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 9, 2020 11:59

Č. m. Anastazija Čizmin ponovno je izabrana za opaticu ženskog benediktinskog Samostana sv. Marije u Zadru za sedmi mandat, tijekom samostanskog kapitula te zajednice održanog u utorak, 7. srpnja u kapitularnoj dvorani Samostana sv. Marije u Zadru koji se naziva ‘hrvatski Montecassino’.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 10:15

Blagdan sv. Petra svečano je proslavljen u župi sv. Petra na Ploči u Zadru. Svečano večernje misno slavlje i procesiju s kipom sv. Petra kroz taj gradski predio predvodio je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Nedjelja, Lipanj 28, 2020 15:15

Crkvu sv. Ivana Krstitelja u predjelu Kustići u župi Bezgrešnog začeća BDM u Barbatu na otoku Pagu, blagoslovio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić na blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja u srijedu 24. lipnja.

Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 16:15

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je župu sv. Ante Padovanskog u Dragama na uočnicu blagdana sv. Ante, naslovnika i zaštitnika župe, u petak 12. lipnja, kada je u dragarskoj župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog predvodio svečano misno slavlje.

Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 10:57

U sklopu zahvalnice koju na kraju ove posebne školske godine organizira Zadarska nadbiskupija, Teološko-katehetski odjel i zadarsko Sveučilište, želimo Bogu zahvaliti za sve milosti i darove koje smo primili tijekom godine.

Srijeda, Svibanj 20, 2020 20:58

Razgovorom sa zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, u kojem se osvrnuo na vrijeme djelovanja Crkve u posebnim okolnostima, suosjećanje sa stradanjem od potresa u Zagrebačkoj nadbiskupiji i istaknuo zasluge sv. Ivana Pavla II. u proglašenju hrvatske neovisnosti, zaključen je poseban niz emisija ‘Ohrabri se, Božji narode i prevencijom i molitvom’ na Hrvatskom radiju - Radio Zadru, koji je završio u subotu 16. svibnja.

Utorak, Svibanj 19, 2020 21:49

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano je proslavljena u ponedjeljak 18. svibnja u Ninu, središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije i jednom od najstarijih Gospinih svetišta u Hrvatskoj. Večernje koncelebrirano slavlje na Višeslavovom trgu u središtu Nina predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nedjelja, Svibanj 17, 2020 11:31

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano će se proslaviti u Ninu, središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije, u ponedjeljak 18. svibnja.
Svečano misno slavlje u 11,00 sati na Višeslavovom trgu pokraj župne crkve sv. Anselma predvodi o. Damjan Kružičević, OSB, iz benediktinskog samostana na Ćokovcu na Pašmanu.
Svečano koncelebrirano slavlje u 19,00 sati na Višeslavovom trgu u središtu Nina predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Srijeda, Svibanj 6, 2020 20:15

»Izbor Karola Wojtyle za papu bio je iznenađenje, zabrinutost i šok« - tema je drugog razmatranja u serijalu »Uz 100. obljetnicu rođenja Karola Wojtyle, prvog pape Slavena - nadbiskup Želimir Puljić«.
Taj niz specijaliziranih emisija povodom 100. godišnjice rođenja sv. Ivana Pavla II. (18. svibnja 1920. – 18. svibnja 2020.) priređuje zadarski nadbiskup Želimir Puljić u produkciji Diadore TV.

Subota, Svibanj 2, 2020 16:15

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, jučer je na Konferenciji za medije u Nadbiskupskom domu u Zadru, komentirao postupno popuštanje novih odredbi u načinu slavljenja sakramenata svećenika s narodom u crkvama, a mjerodavne su od danas.

Stranice