Ines Grbić

Nedjelja, Travanj 14, 2019 17:54

Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje 14. travnja, zadarski  nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misno slavlje u katedrali sv. Stošije  u Zadru za vrijeme kojeg je pjevana Muka našeg Gospodina iz Evanđelja  po Luki. Prije mise, mons. Puljić i puk okupili su se u crkvi Svete Marije  kod benediktinki gdje je nadbiskup blagoslovio maslinove grančice, odakle su svećenici i puk u procesiji krenuli prema katedrali. Za vrijeme ophoda Katedralni zbor sv. Stošije pod vodstvom mo.

Četvrtak, Ožujak 28, 2019 16:12

Župljani župe sv. Ante Padovanskog iz Draga, 22. i 23. ožujka  hodočastili su u svetište sv. Ante Padovanskog u Padovu, u zahvalu za dar  relikvija sv. Ante koje su dobili iz bazilike sv. Ante Padovanskoga u Padovi. Ove godine župa Drage slavi četrdeset godina od svoga utemeljenja i  to će svečano proslaviti na ovogodišnji blagdan sv. Ante.

Petak, Ožujak 1, 2019 11:13

Mons. Želimir Puljić, kao pastir Zadarske nadbiskupije u kojoj se u četvrtak 28. veljače u Pagu dogodio užasan zločin oca prema svojih četvero djece, zgrožen tom tragedijom koja je pogodila cijelu Hrvatsku, u izjavi za HKR je rekao:

Subota, Veljača 16, 2019 16:54

 "Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji"  naziv  je tribine na kojoj je izlaganje o toj temi održao zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Susret je u petak 15. veljače u dvorani Kneževe palače u Zadru  organiziralo Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zadarske nadbiskupije  povodom Međunarodnog tjedna braka.

Petak, Veljača 15, 2019 10:55

"Skandali zlostavljanja, neke informacije i smjernice za postupanje" tema je izlaganja koje je zadarski nadbiskup Želimir Puljić održao na 48. svećeničkoj skupštini Zadarske nadbiskupije u srijedu 13. veljače u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević u Zadru. Naime, kao predsjednik HBK, mons. Puljić će od 21. do 24. veljače sudjelovati u Vatikanu na susretu pape Franje i predsjednika biskupskih konferencija zemalja svijeta o temi seksualnog zlostavljanja u Crkvi.

Subota, Siječanj 26, 2019 14:47

Deveta godišnjica smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe obilježena je u petak, 25. siječnja, na blagdan Obraćenja sv. Pavla. To je bila prigoda da se toga, puku omiljenog crkvenog pastira, mjesna Crkva sjeti u molitvama.

Tim povodom, u katedrali sv. Stošije u Zadru misu za blagopokojnog nadbiskupa predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Četvrtak, Siječanj 24, 2019 20:06 1

Više tisuća vjernika svih generacija iz Grada Zadra, Ravnih Kotara i cijelog zadarskog zaleđa te otoka, u individualnom i organiziranom dolasku autobusima ispratilo je svoga omiljenoga župnika i dragog svećenika, mons. Ivana Mustaća na sprovodu u njegovoj rodni Privlaci u četvrtak 24. siječnja.

Srijeda, Siječanj 23, 2019 15:22

Posljednji ispraćaj mons. Ivana Mustaća, svećenika Zadarske nadbiskupije je u četvrtak 24. siječnja u njegovoj rodnoj župi Rođenja BDM u Privlaci. Tijelo pokojnika će biti izloženo u župnoj crkvi u Privlaci od 12 do 14 sati, a u 14 sati slavi se misa zadušnica i sprovodni obred koje će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 13:37

Mons. Ivan Mustać, po svom izuzetno angažiranom svećeničkom, pastoralnom radu zaslužni i značajni, poznati i među pukom omiljeni svećenik Zadarske nadbiskupije, župnik župe sv. Stošije u Biogradu n/m, preminuo je u ponedjeljak 21. siječnja u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, uslijed bolesti srca čijem je tretmanu liječenja intenzvino bio podvrgnut zadnja dva mjeseca. Umro je u 65. godini života i 40. godini svećeništva.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 19:00

 Festival božićne klapske pisme Zadar 2019., među pukom  rado prihvaćena uspješna manifestacija Zadarske nadbiskupije čiji je  organizator mo. Žan Morović, ravnatelj božićnog klapskog festivala, regens chori zadarske katedrale sv. Stošije, održana je osmu godinu zaredom u nedjelju 6. siječnja u crkvi sv. Frane u Zadru.

Stranice