Ines Grbić

Ponedjeljak, Travanj 22, 2019 10:36

Uskrsnu misu u katedrali Sv. Stošije predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Petak, Travanj 19, 2019 18:09

Sutra na Veliku subotu, 20. travnja, svečano Uskrsno bdjenje s blagoslovom novog ognja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 21 sat predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Na Uskrs, u nedjelju 21. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u katedrali sv. Stošije u Zadru u 11,00 sati predvodi svečano koncelebrirano slavlje.

Utorak, Travanj 16, 2019 15:27

Povodom urušavanja dijela pariške katedrale Notre Dame uzrokovanog požarom, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u  utorak 16. travnja izrazio je solidarnost u mislima „s ljudima koji zbog  toga supate, suosjećaju sa stanovnicima Pariza i Francuske, osobito s  vjernicima koji su emotivno ili drugačije vezani uz njihovu divnu crkvu  koju od milja zovu Naša Gospa“.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 18:21

U vremenu učestalijeg rađanja djece putem surogat majčinstva i u sklopu javne rasprave o donošenju Zakona o pobačaju u Hrvatskoj, dr. Mirjana Radan, specijalistica ginekologije i opstetricije održala je tribinu stručno izlažući o aktualnoj temi zamjenskom majčinstvu, u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. Dr.

Nedjelja, Travanj 14, 2019 17:54

Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje 14. travnja, zadarski  nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misno slavlje u katedrali sv. Stošije  u Zadru za vrijeme kojeg je pjevana Muka našeg Gospodina iz Evanđelja  po Luki. Prije mise, mons. Puljić i puk okupili su se u crkvi Svete Marije  kod benediktinki gdje je nadbiskup blagoslovio maslinove grančice, odakle su svećenici i puk u procesiji krenuli prema katedrali. Za vrijeme ophoda Katedralni zbor sv. Stošije pod vodstvom mo.

Četvrtak, Ožujak 28, 2019 16:12

Župljani župe sv. Ante Padovanskog iz Draga, 22. i 23. ožujka  hodočastili su u svetište sv. Ante Padovanskog u Padovu, u zahvalu za dar  relikvija sv. Ante koje su dobili iz bazilike sv. Ante Padovanskoga u Padovi. Ove godine župa Drage slavi četrdeset godina od svoga utemeljenja i  to će svečano proslaviti na ovogodišnji blagdan sv. Ante.

Petak, Ožujak 1, 2019 11:13

Mons. Želimir Puljić, kao pastir Zadarske nadbiskupije u kojoj se u četvrtak 28. veljače u Pagu dogodio užasan zločin oca prema svojih četvero djece, zgrožen tom tragedijom koja je pogodila cijelu Hrvatsku, u izjavi za HKR je rekao:

Subota, Veljača 16, 2019 16:54

 "Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji"  naziv  je tribine na kojoj je izlaganje o toj temi održao zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Susret je u petak 15. veljače u dvorani Kneževe palače u Zadru  organiziralo Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zadarske nadbiskupije  povodom Međunarodnog tjedna braka.

Petak, Veljača 15, 2019 10:55

"Skandali zlostavljanja, neke informacije i smjernice za postupanje" tema je izlaganja koje je zadarski nadbiskup Želimir Puljić održao na 48. svećeničkoj skupštini Zadarske nadbiskupije u srijedu 13. veljače u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević u Zadru. Naime, kao predsjednik HBK, mons. Puljić će od 21. do 24. veljače sudjelovati u Vatikanu na susretu pape Franje i predsjednika biskupskih konferencija zemalja svijeta o temi seksualnog zlostavljanja u Crkvi.

Subota, Siječanj 26, 2019 14:47

Deveta godišnjica smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe obilježena je u petak, 25. siječnja, na blagdan Obraćenja sv. Pavla. To je bila prigoda da se toga, puku omiljenog crkvenog pastira, mjesna Crkva sjeti u molitvama.

Tim povodom, u katedrali sv. Stošije u Zadru misu za blagopokojnog nadbiskupa predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Stranice