Ines Grbić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 30, 2021 12:43

Knjigu »Udruga kćeri Presvetog Srca Isusova u Trstu i Marija Kozulić (1879.-1889.)« autorice s. Dobroslave Mlakić predstavili su dr. Zdenko Dundović, dr. s. Marijana Mohorić, SCJ i fra Bojan Rizvan, OFM, 26. studenog u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru.

Ponedjeljak, Studeni 22, 2021 14:44

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić zaredio je u subotu, 20. studenog, u katedrali sv. Stošije u Zadru trojicu novih đakona Zadarske nadbiskupije. To su Mario Mršić iz župe Biograd - Kosa, Frane Šindija iz Bibinja i Mate Žilić iz Briševa.

Ponedjeljak, Studeni 22, 2021 14:26

U povodu 60. obljetnice smrti Ive Mašine koji je bio hrvatski mučenik, svjedok vjere i intelektualac, u Pučkom otvorenom učilištu »Dom na žalu« u Preku, rodnom mjestu Ive Mašine, održan je znanstveni skup na kojem je zadarski nadbiskup Želimir Puljić izlagao na temu »Hrvatski mladenački trolist početkom 20. stoljeća - Ivan Merz, Miroslav Bulešić i Ivo Mašina«.

Utorak, Studeni 2, 2021 08:47

Na svetkovinu Svih svetih jučer je svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Ponedjeljak, Listopad 25, 2021 13:51 1

Dan škole Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar proslavljen je na blagdan sv. Ivana Pavla II. u petak 22. listopada. Osobitost ovogodišnjeg obilježavanja Dana škole bio je pohod relikvije sv. Ivana Pavla II. toj školi koja baštini tradiciju najstarije odgojno – obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji.

Utorak, Listopad 12, 2021 14:36

U sklopu promocije volonterskog maratona 72 sata bez kompromisa, članovi Organizacijskog tima te akcije za Zadarsku nadbiskupiju u subotu, 9. listopada, održali su najavni događaj u središtu Zadra, kada su animirali sugrađane da se prijave za sudjelovanje u tom maratonu od 14. do 17. listopada.
Maraton se održava u desetak europskih zemalja, a u Hrvatskoj u 16 gradova. Geslo ovogodišnje akcije je Zagrli srcem.

Nedjelja, Listopad 10, 2021 10:37

Jesen je osobito ugodno godišnje doba za upoznavati i guštati u ljepoti prirode. Park prirode Velebit uvijek čeka za podariti okrjepljujući dah i prostrane poglede u njegovim visinama. Mogli su to doživjeti i hodočasnici Gospi od Velikog Rujna na Velikom Rujnu na Velebitu u subotu 2. listopada, na susretu kojim je označen i Mariji posvećen mjesec listopad i početak listopadske pobožnosti u molitvi krunice.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 14:45

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić primio je ovih dana u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru maestra Ivana Repušića, svjetski renomiranog dirigenta koji je značajni veleposlanik glazbene kulture i Hrvatske u svijetu.

Utorak, Listopad 5, 2021 14:16

Relikvija sv. Ivana Pavla II. u pohodu je vjernicima u župama dva gradska dekanata, Zadar Istok i Zadar Zapad, od 1. do 22. listopada, u duhovnoj pripremi za proslavu blagdana sv. Ivana Pavla II.

Četvrtak, Rujan 30, 2021 14:17

Blagdan sv. Kuzme i Damjana u ponedjeljak je svečano proslavljen u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici. Misno slavlje u župnoj crkvi u Slivnici predvodio je don Marko Dokoza, župnik župe Uznesenja BDM u Ugljanu i župe sv. Lovre u Lukoranu. Suslavili su slivnički župnik Luka Šustić i još sedmorica svećenika.
Don Marko je propovijed počeo zanimljivim detaljem.

Stranice