Ingrid Šestan Kučić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 09:18

Tim hrvatskih znanstvenika na području molekularne biologije terapije tumora objavio je znanstveno istraživanje u jednom od najprestižnijih svjetskih znanstvenih časopisa na području istraživanja potencijalnih novih terapijskih sredstava, »Frontiers in Pharmacology«.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 10:16

Jedan od najvećih izazova nove školske godine organizacija je programa produženog boravka, a u ovom trenutku nema škole, ali ni osnivača, koji znaju kako formirati skupine tog programa da se razredni odjeli međusobno ne miješaju, što je glavni uvjet preporuka za održavanje nastave Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ponedjeljak, Kolovoz 24, 2020 09:21

Kako će se i pod kojim uvjetima hrvatski učenici 7. rujna vratiti u školske klupe i započeti novu školsku godinu u uvjetima epidemije, trebalo bi se znati danas, a prema prošlotjednim najavama Ministarstva znanosti i obrazovanja, taj će povratak biti praćen strogim epidemiološkim pravilima.

Petak, Kolovoz 21, 2020 11:17

Iako je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs proteklih tjedana uvjeravao kako će nastava za sve učenike započeti 7. rujna u učionicama, jučer je na sjednici Vlade najavio mogućnost da se početak nastave prolongira, a to će najviše ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Međutim, na takvu njegovu najavu nakon ministrovog izlaganja o pripremama za početak nastave reagirao je premijer Andrej Plenković, zaključivši da je najvažnija poruka roditeljima da nastava počinje 7. rujna.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 11:18

Još uvijek nedefiniran i neizvjestan početak školske godine stavio je na čekanje nabavku školskog pribora, jer kako kažu u riječkim knjižarama, roditelji rijetko zalaze u njih i očito je da čekaju odluku Ministarstva znanosti i obrazovanja o tome na koji će način započeti nastava.

Srijeda, Srpanj 22, 2020 10:30

Prema podacima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, svaki peti gimnazijalac i svaki drugi strukovnjak dobili su jedinicu na nekom od ispita državne mature u ljetnom roku.

Utorak, Srpanj 14, 2020 11:12

Čak 105 ispita državne mature riješeno je sa stopostotnom točnošću, a padova je za 60 posto manje u odnosu na lani - istaknula je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić predstavljajući preliminarne rezultate ovogodišnje državne mature.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 09:54

Sve osnovne škole i svi vrtići danas otvaraju svoja vrata za sve učenike razredne nastave i predškolce, a povratak djece u te ustanove nakon deset tjedana izbivanja zbog epidemije bitno će se razlikovati od onoga na što su djeca naučila.

Subota, Svibanj 23, 2020 14:52

Do kraja nastavne godine je ostalo nepunih pet tjedana, u kojima su i dva blagdana, a sada se učenicima opet nudi još jedan novi model nastave - nakon tolikih izmjena i neizvjesnosti u ovoj školskoj godini.

Srijeda, Svibanj 20, 2020 10:26

Prema prijedlogu Ministarstva znanosti i obrazovanja, upisni postupak učenika u prvi razred srednje škole ove bi godine u ljetnom roku trebao završiti tek 31. srpnja. Takav prijedlog, koji je stavljen na javno savjetovanje, izazvao je niz negativnih komentara i protivljenja kako nastavnika i škola, tako i osnivača te roditelja.

Stranice