Ingrid Šestan Kučić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Srpanj 14, 2020 11:12

Čak 105 ispita državne mature riješeno je sa stopostotnom točnošću, a padova je za 60 posto manje u odnosu na lani - istaknula je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić predstavljajući preliminarne rezultate ovogodišnje državne mature.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 09:54

Sve osnovne škole i svi vrtići danas otvaraju svoja vrata za sve učenike razredne nastave i predškolce, a povratak djece u te ustanove nakon deset tjedana izbivanja zbog epidemije bitno će se razlikovati od onoga na što su djeca naučila.

Subota, Svibanj 23, 2020 14:52

Do kraja nastavne godine je ostalo nepunih pet tjedana, u kojima su i dva blagdana, a sada se učenicima opet nudi još jedan novi model nastave - nakon tolikih izmjena i neizvjesnosti u ovoj školskoj godini.

Srijeda, Svibanj 20, 2020 10:26

Prema prijedlogu Ministarstva znanosti i obrazovanja, upisni postupak učenika u prvi razred srednje škole ove bi godine u ljetnom roku trebao završiti tek 31. srpnja. Takav prijedlog, koji je stavljen na javno savjetovanje, izazvao je niz negativnih komentara i protivljenja kako nastavnika i škola, tako i osnivača te roditelja.

Ponedjeljak, Svibanj 11, 2020 09:50

Poput tisuće hrvatskih roditelja učenika razredne nastave i bivši voditelj ekspertne skupine za provođenje kurikularne reforme te doktor psihologije Instituta za društvena istraživanja Zagreb, Boris Jokić, danas svoje dijete neće poslati u školu na novi oblik mješovite nastave. Iako navodi da bi rado svog trećaša poslao u školu da za to postoje preduvjeti i javnozdravstvene garancije Jokić ističe da država takve preduvjete nije ispunila.

Petak, Svibanj 8, 2020 15:40

Užurbane svakodnevne pripreme, sastanci i dezinfekcije objekata kako bi u ponedjeljak sve bilo spremno za ponovno otvaranje škola u nekim slučajevima imaju predznak uzaludnog posla, jer preliminarni podaci pokazuju da će na mješovitu nastavu krenuti postotak učenika koji je ispod svih očekivanja, a negdje je taj broj jednak nuli.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 11:05

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas će objaviti preporuke za povratak učenika razredne nastave u osnovne škole 11. svibnja, a kako je jučer najavila ministrica Blaženka Divjak te će preporuke biti prilično ograničavajuće. Izvjesno je da se u škole neće moći vratiti učenici koji imaju respiratorne probleme, koji su to jutro imali temperaturu, kojima netko u obitelji ima takvih problema, koji imaju autoimune bolesti.

Petak, Travanj 24, 2020 22:12

Odluka Vlade da se učenici razredne nastave vrate u školske klupe 11. svibnja igranje je s nastavom, a ne ozbiljnost - mišljenje je to dijela ravnatelja koji upozoravaju da će takva odluka stvoriti dodatno opterećenje učenika, roditelja i nastavnika.

Srijeda, Travanj 22, 2020 09:59

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je ponovo na Facebooku objavila video kojim se obratila maturantima te ih je obavijestila da je uputila pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kaže da gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda neće biti u ispitima državne mature.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 09:41

Najprije se internetom krenula širiti peticija kojom učenici završnih razreda srednjih škola traže da se gradivo za ovogodišnju maturu prilagodi, a nakon toga i da se matura ukine, a takvu je peticiju potpisalo nekoliko tisuća maturanata.

Stranice