Ivan Stagličić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Prosinac 3, 2021 16:17

YouTube kanal Croatska Zhong objavio je prije par dana novi video uradak pod jednostavnim naslovom »Zadar, Vrsi«. Riječ je o skoro 15-minutnom putopisu u formi vloga u kojem se prvestveno prikazuje odlazak na poluotok Zečevo, od samog smještaja unutar Zadarske županije i općine Vrsi pa stvarnog puta lokalnim cestama, zatim prelaska koji se zbog oseke moglo napraviti pješice, budući da Zečevo, premda službeno poluotok, često znade postati i otok, kada dođe plima.

Ponedjeljak, Studeni 29, 2021 11:24

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA pozvala je prošli mjesec sve zainteresirane u što su ubrojili restorane, OPG-ove i ostale pružatelje usluga, a podjednako i građane, da im se jave sa svojim receptima tradicionalne hrane. Recepti trebaju biti vezani uz područje Zadarske županije te mogu podrazumijevati jela i slastice koji su se tradicionalno pripremali u različitim prigodama.

Četvrtak, Studeni 25, 2021 14:18

Zadarska županija uključena je u auto-moto turističku trasu koja povezuje nekoliko europskih zemalja i proteže se od Belgije, preko Luksemburga, Njemačke, Austrije i Slovenije do Hrvatske te stiže do Livna u Bosni i Hercegovini, odakle se opet drugim putem vraća u sjeverozapadnu Europu. Sveukupno trasa ima 18 dijelova, a kroz Zadarsku županiju prolaze etape sedam i osam. Autor trase je Nizozemac Marc Telkamp.

Četvrtak, Studeni 25, 2021 14:13

Lani u ovo doba sablasno su izgledali forumi posjetitelja na zadarskoj stranici TripAdvisora gdje često nije bilo unosa po nekoliko mjeseci. Srećom, ove je godine stanje sasvim drugačije i razgovorljivi gosti iz svih krajeva svijeta često objavljuju svoje postove, bilo da traže neku informaciju i odgovor na pitanje, bilo da žele podijeliti svoja ugodna, a ponekad i neugodna isustva s boravka u našem gradu.

Nedjelja, Studeni 21, 2021 09:53

»Svidio nam se Zadar i drago nam je što smo ga posjetili. Jesmo li bili oduševljeni? Ne, a reći ću vam i zašto.« Ovako počinju svoj opis našeg grada popularni kanadski turistički blogeri Frank i Lisette, poznatiji po svojim web nadimcima BBQ Boy i Spanky na stranici bbqboy.net.

Četvrtak, Studeni 18, 2021 14:27

Njemačka internet stranica »Pogled u Sredozemlje« (www.mittelmeerblick.com) koja obrađuje turistička odredišta u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj i Hrvatskoj, posvetila je veliku pozornost destinacijama u Dalmaciji, a posebno se obradilo područje Zadarske županije. Za njezino središte, grad Zadar, kaže se da se nalazi u središtu jadranske obale, a nasuprot mu je otok Ugljan.

Ponedjeljak, Kolovoz 9, 2021 14:29 1

Bilo je to negdje početkom 1418. godine budući da se zbog portugalske tajnovitosti oko svega što se ticalo njihove pomorske ekspanzije ne zna točan datum, princ Henrik koji će steći nadimak Pomorac, udario je temelje pomorskoj školi u gradu Sagresu odakle je nadgledao svoj projekt istraživanja nepoznatih predjela morskim putom. Prinčeve nakane bile su prvenstveno križarske i domoljubne prirode.

Subota, Srpanj 31, 2021 10:21

Ima već više od 20 godina da je u Needhamu u američkoj saveznoj državi Massachusetts pokrenuta web stranica Trip Advisor. U tom razdoblju ovaj internetski projekt izrastao je u broj jedan među svim svjetskim internetskim stranicama posvećenim putovanjima kojemu se vrijednost danas procijenjuje na 1,6 milijarda dolara. Trenutačno ima 3217 stalnih i honorarnih zaposlenika. Godine 2019. Forbes je proglasio Trip Advisor najboljim američkim poslodavcem u kategoriji srednjeg poduzetništva.

Utorak, Lipanj 29, 2021 09:42

Lijep i vruć lipanjski ljetni dan, a k tome još i poseban. Naravno, radi se o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu - našem dragom nogometu. Igra Hrvatska. Nakon dramatičnog proboja kroz skupinu na britanskom otoku, na red je došao Kopenhagen i osmina finala protiv Španjolaca.

Igrala se nevjerojatna utakmica u kojoj su "Vatreni" poveli, "Furija" je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak.

Nedjelja, Travanj 18, 2021 11:00

Politička platforma Nezavisne liste Zadarske županije, HNS, HSLS i HSU predstavila je jučer na zadarskom Forumu svoje kandidate za župana i gradonačelnika Zadra. O nastanku i organizaciji platforme nazočnima je govorio koordinator Nezavisne liste Kristijan Kapović podsjetivši da već duže od godinu dana ova platforma okuplja nezvisne liste koje djeluju u mnogim gradovima i općinama Zadarske županije.

Stranice