Ivan Stagličić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Studeni 29, 2020 11:43

U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači jučer je održana promocija grafičke mape Tatekova koliba. O ovoj mapi koja je nastala kao rezultat dvaju umjetničkih i interdisciplinarnih projekata govorili su dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, profesorica i urednica mape Maja Rožman te profesor i voditelj projekta Josip Zanki. Sve goste i okupljene u skladu s epidemiološkim mjerama pozdravila je pročelnica za kulturu i šport Grada Zadra Dina Bušić.

Srijeda, Studeni 25, 2020 10:53

Svečano misno slavlje povodom blagdana svetoga Krševana, zaštitnika grada Zadra, predvodio je u katedrali sv. Stošije mons. Josip Lenkić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

Nedjelja, Studeni 15, 2020 17:47 2

Globalna situacija ili, bolje reći, kriza s pandemijom koroinavirusa odražava se u svim sferama života i poslovanja, a zasigurno je jedna od gospodarskih grana u kojima ostavlja najviše traga upravo turizam. Nije od toga mogao ostati pošteđen ni Zadar.

Ponedjeljak, Rujan 21, 2020 08:27

U utorak u 13 sati i 30 minuta na našim prostorima počinje jesen. Događaj koji je odvajkada i među svom narodima bio povod za svetkovinu, obilježavanja promjene u odnosu između Zemlje i Sunca koji je osnova svom životu i postojanju na ovoj planeti. Činjenica koju se u današnje doba i prečsto zaboravlja.

Ponedjeljak, Kolovoz 24, 2020 09:41

Povodom Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima jučer je u Kneževoj palači otvorena izložba akademskog slikara Mile Nekića, »Žrtve totalitarnih režima«.
-Smatram da ću ovom izložbom skrenuti pozornost kako bi trebalo stvarati našu domovinu, modernu Hrvatsku u današnjem svijetu. To su djela Alojzija Stepinca i Franje Tuđmana, to je putokaz hrvatskom narodu, istaknuo je autor Mile Nekić, upzorivši da ima sve više onih koji manipuliraju žrtvama.

Nedjelja, Kolovoz 23, 2020 10:59

Turistička sezona za čiju uspješnost su mnogi strahovali pokazuje se da, na kraju krajeva i nije toliko loša. Svim izazovima unatoč turisti su ipak došli i dolaze, makar i u manjim brojevima. Može se to primijetiti i na stranici TripAdvisora posvećenoj Zadarskoj županiji na kojoj je posjećenost manja nego prijašnjih godina, ali i dalje stabilna.

Nedjelja, Kolovoz 23, 2020 10:55

U petak navečer predstavom "Doviđenja na nebu" nastaloj prema motivima knjige Predraga Matvejevića "Razgovori s Krležom" završio je festival Nosi se 2020. - Mediteran kao napet. Nakon predstave održan je razgovor pod nazivom Krleža i podvojeni Zadar uz predstavljanje knjige Gorana Pavlića "Glembajevi i dvojno čitanje" koji je moderirala Nataša Govedić, uz sudjelovanje samog autora.

Nedjelja, Kolovoz 9, 2020 20:54

Situacija sa svjetskom pandemijom koronavirusa koja se i dalje ne smiruje u potpunosti ostavlja traga na mnoge djelatnosti, no turizam ponajviše. Osjeća se to i u gradu Zadru i Zadarskoj županiji. I dok su turstički djelatnici umjereno zadovoljni budući da stanje ipak nije onako crno kao što su neke prognoze zvučale, oni koji također snose posljedice svega ovoga su svakako i sami turisti.

Četvrtak, Kolovoz 6, 2020 13:17 2

Govori se da ih nema, govori se da ih ima, neki kažu da je i odlično kako je moglo biti, drugi su, kao i obično, uvijek sumnjičavi... Naravno, radi se o našim dragim gostima, zvanima i turisti, koji u ovo doba godine već poslovično postaju pretežiti stanovnici grada, a posebice stare gradske jezgre.

Nedjelja, Srpanj 26, 2020 15:35

Saborska zastupnica dr. Renata Sabljar Dračevac održala je jučer konferenciju za medije posvećenu kako je kazano "Premijerovim mjerilima za samoizolaciju" na kojoj se osvrnula na nedavni dolazak u Sabor HSLS-ovog zastupnika Darija Hrebaka, unatoč mjerama samoizolacije.

Podsjetivši da je o ovome već bilo riječi u javnom prostoru, Sabljar Dračevac je naglasila:

Stranice