Ivan Stagličić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 6, 2020 13:17 2

Govori se da ih nema, govori se da ih ima, neki kažu da je i odlično kako je moglo biti, drugi su, kao i obično, uvijek sumnjičavi... Naravno, radi se o našim dragim gostima, zvanima i turisti, koji u ovo doba godine već poslovično postaju pretežiti stanovnici grada, a posebice stare gradske jezgre.

Nedjelja, Srpanj 26, 2020 15:35

Saborska zastupnica dr. Renata Sabljar Dračevac održala je jučer konferenciju za medije posvećenu kako je kazano "Premijerovim mjerilima za samoizolaciju" na kojoj se osvrnula na nedavni dolazak u Sabor HSLS-ovog zastupnika Darija Hrebaka, unatoč mjerama samoizolacije.

Podsjetivši da je o ovome već bilo riječi u javnom prostoru, Sabljar Dračevac je naglasila:

Nedjelja, Lipanj 28, 2020 19:15

U sklopu 7. Kongresa savjeta mladih RH, koji se od petka do danas održava u Zadru, u organizaciji Koordinacije savjeta mladih RH, jučer su u Kneževoj palači održana dva tematska predizborna sučeljavanja. riječ je o panel raspravama »Gospodarstvo, poduzetništvo i regionalni razvoj« te »Reforma lokalne i regionalne samouprave«.

Nedjelja, Lipanj 14, 2020 11:33

Na početku prvog produljenog vikenda nakon relaksacije epidemioloških mjera, u Hrvatsku je u četvrtak do 13 sati, odnosno u posljednja 24 sata, ušlo 104.782 osobe, od kojih je 55.319 hrvatskih državljana i 49.463 stranih, najviše Slovenaca što je 30 posto više nego prethodnog dana.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 21:35 2

Običaj svetkovanja i slavlja, bez imalo sumnje je star jednako koliko i čovjekovo bivanje na Zemlji. Od pamtivijeka ljudi su imali običaj određene dane u godini posvetiti nečemu drugačijem od često mukotrpnog i naizgled beskrajnog rada i truda koji im je činio većinu svakodnevice.

Nedjelja, Travanj 19, 2020 17:29

Mjere za suzbijanje zaraze koronavirusom zaustavile su kulturni život širom svijeta pa tako i u našem gradu, no podjednako su se umjetnici i kulturni djelatnici brzo snašli i počeli osmišljavati načine da i u ovim nemogućim uvjetima pruže koliko je moguće svojoj publici i ostanu u kontaktu s njom. Glavno, a često i jedino oruđe kojim se to može postići je Internet, a tim su putem krenule i mnoge od zadarskih kulturnih institucija.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 16:14

Lilith, tajanstveno i fizički u Svemiru nedokazano nebesko tijelo od davnine plijeni posebnu premda nedovoljnu pozornost astrologa. No, kako su nebeska tijela ipak samo jedan od načina na koji možemo shvaćati astrologiju, tako ni ovaj, naizgled, nedostatak ne sprječava Lilith da se nađe u svakom profesionalno izrađenom horoskopu. Sam naziv, a i karakter ovog navodnog Zemljinog satelita, neke vrste crnog Mjeseca, vezan je uz prvu knjigu Postanka i židovske legende općenito.

Nedjelja, Veljača 9, 2020 11:15

Obilježavanje prirodnih blagdana ukorijenjenih i ustanovljenih odnosom Zemlje i Sunca i drugim astronomskim pojavama vjerojatno je staro koliko i samo čovječanstvo.

Nedjelja, Veljača 2, 2020 18:15

Sedamnaesto stoljeće u Dalmaciji, obilježeno je, kao i oba koja su mu predhodila, nizom ratnih događanja. Samo što se crta bojišnice počela pomicati prema istoku. Turska osvajanja koja su započela u petnaestom stoljeću, zatekla su većinu ovdašnjeg teritorija još u vlasti hrvatsko-ugarskog kralja, pod upravom banova i hrvatskih velikaša. Premda su Mlečani 1409. od Ladislava kupili kraljevska prava na Dalmaciju, pod tim su pojmom oni uživali isključivo uzak priobalni pojas i otoke.

Stranice