Ivan Stagličić

Utorak, Siječanj 30, 2018 09:32

U Africi sam bio prošle godine, nakako baš u ovo vrijeme, a ovo je izložba o Tanzaniji. Prije dvije i pol godine bio sam u Indiji i Nepalu, a prije osam dana vratio sam se iz Maroka. U Maroku sam bio prvi puta 2013, godine i sada opet, ali kratko. Sada početkom ožujka planiram u Egipat –otkrio je svoje planove jedan od najboljih zadarskih fotografa mlađe generacije, višestruko nagrađivani Filip Brala.

Četvrtak, Siječanj 4, 2018 23:43

Zimski su dani, vrijeme u kojem se u davna doba sjedilo uz ognjište i u hladnim i mračnim noćima pripovjedalo priče, među kojima su uvijek važno mjesto imale i one o vukodlacima, vampirima i sličnim bićima. Tako je bilo nekad, no ni današnje doba, koliko god se smatralo prosvjećenim nije, izgleda, potpuno imuno na takve priče.

Subota, Prosinac 23, 2017 14:37

 Djelatnici Novog radia proslavili su svoj trinaesti rođendan te su tom prigodom otvorili i novi studio. U proslavi su sudjelovale i zvijezde zadarske i hrvatske estrade: Ivica Sikirić Ićo, Zoran Jelenković, klapa Niko, Jure Brkljača, Ellena Stella, Mirjam, Zaratino i Rockatansky Band.

Četvrtak, Prosinac 14, 2017 08:30

Danas se navršava točno dvadeset godina od događaja koji je postao poznat kao „Paški NLO slučaj“, 13. prosinca 1997.,   a potrajao je još i par narednih dana. Veliko mnoštvo ljudi, sigurno stotine, a možda i tisuće, svjedočile su tada čudnoj pojavi na nebu, koja je  prvo zamijećena iznad Paga, no opažalo ju je se sa šireg područja Zadarske i Ličko-senjske županije.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 17:55 1

Na današnji dan prije sedamdeset i četiri godine, počelo je  jedno od najtežih razdoblja u povijesti Zadra: jednogodišnji period  teških bombardiranja iz zraka koje su britanski i američki zrakoplovci  provodili od 2. studenog 1943. do 31. listopada 1944. godine. Na današnji dan su se nad Zadar sručili bombarderi američke 12. USAAF  uništivši potpuno nekoliko zgrada među ostalim i sirotište. Napadi su  nastavljeni kroz taj mjesec, a najgori je bio 28.

Utorak, Listopad 31, 2017 14:30

Ove noći mnogi će ljudi širom svijeta pa i u našim krajevima obilježiti Halloween, svetkovinu kod nas prilično netočno prevedenu kao  "Noć vještica". Sam naziv Halloween je prema više istraživanja od kojih  su neka provedena još u devetnaestom stoljeću, zapravo skraćenica od  "All Hallow's Eve" ili večer uoči crkvenog blagada Svih svetih.

Nedjelja, Listopad 29, 2017 10:40

Život današnjeg Europljanina teško je zamisliv bez kave pa  pojavljivala mu se ona na stolu u bilo kojme obliku, makar i bez kofeina. Pa ipak, nije uvijek bilo tako, a slično mnogim drugim novotarijama  i kava si je dugo i mukotrpno probijala put do prava na uživanje.

Četvrtak, Listopad 5, 2017 11:11

Znanstveno nastavno vijeće visokoškolske ustanove College Iliria u Prištini, donijelo je dvije odluke kojima se iskazuje posebna počast pokojnom akademiku Aleksandru Stipčeviću, hrvatskom arheologu, albanologu i povjesničaru, rođenom 1930. u zadarskim Arbanasima. Naime, kako se navodi u priopćenju iz College Iliria, koje potpisuje predsjednik Odbora prof. dr.

Subota, Rujan 30, 2017 14:45

U sklopu predstavljanja ovogodišnje 27. Sabatine, održana je i  Komparativna degustacija vina  istih sorata grožđa s različitih  područja Dalmacije koju je pripremio i  vodio Božo Novaković iz Hrvatske udruge vinarskih gradova. Novaković je u uvodnom izlaganju upozorio na situaciju s  vinskom ponudom na našoj obali koja  nije zadovoljavajuća.

Petak, Rujan 29, 2017 15:14

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika i Matica umirovljenika Zadarske županije održali su zajedničku konferenciju za medije povodom Međunarodnog dana starih osoba koji se obilježava prvog listopada prema odluci Glavne skupštine UN-a 1990. Godne.

Stranice