Ivo Dominis

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Studeni 1, 2015 00:00

Vraća se Meštrić najnovijim čakavskim rimama žalima voljenog školja "ki je po velikosti mali/ali imo velu dušu", pridružujući se koloni onih "ki su odovna portili preko bare" te "svako godišće u agustu/preletu države i mora/i doletu u zavičaj drog/do didova dvora"

Srijeda, Listopad 28, 2015 00:00

Prigodnim programom održanom u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II. proteklog utorka nastojala se izreći zahvalnost dugogodišnjem ravnatelju ove obrazovne ustanove, mons.Josi Kokiću te ujedno istaknuti njegov nesebičan doprinos u razvoju te škole kroz njen dvadasetogodišnji hod na prosvjetnom polju. Ovo nije bio samo susret zahvale sada već bivšem ravnatelju, već se njime, po riječima mons.

Subota, Listopad 24, 2015 00:00

Zadarski svećenik i kanonik Stolnog kaptola Svete Stošije, mons. Joso Kokić ovih se tjedana nalazi u fazi razduživanja s ravnateljskom funkcijom u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. zbog navršene kanonske dobi odlaska u zasluženu starosnu mirovinu.

Četvrtak, Kolovoz 27, 2015 00:00

Izložbu objedinjuju dvije tematske cjeline: Zoranićeve velebitske vile i njegov metafizički itinerar kroz velebitske pejsaže i stanja svijesti, te ne tako davna prošlost Nina iz vremena naših baka i didova

Četvrtak, Srpanj 30, 2015 00:00 1

Saljski Dom za starije i nemoćne osobe prigodnom svečanošću je obilježio pet godina djelovanja u ovoj otočnoj sredini. Dom djeluje kao institucionalna podružnica zadarskog Doma za starije osobe i s onim u Preku na otoku Ugljanu čini izdvojenu jedinicu ove ustanove za dnevnu skrb o starijim osobama na otocima.

elvira katic knjiga
Ponedjeljak, Prosinac 22, 2014 00:00

Izložbena dvorana Arheološkog muzeja bila je zahvalan prostor predstavljanja najnovije knjige prof. Elvire Katić, voditeljice knjižnice Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru. Riječ je o njenoj romanesknoj prozi "Kad slavuj utihne" koja je njeno treće objavljeno djelo u cjelokupnom književnom opusu. Nakon dvije zbirke poezije, Čipkaste ure i Slušaj kišu kako pada, latila se je pisanja proze, proizvod čega je netom predstavljani roman.

Četvrtak, Prosinac 18, 2014 00:00

Adventska događanja na Poluotoku skladno je nadopunila  uvijek poželjna milozvučnost stiha koji je odzvanjala u utorak navečer  prostorom Gradske straže pod urom na Trgu. Tu se odvijao poetsko- glazbeni program naslovljen "Stihovima dodirujemo snove", u kom su  akteri bili recitatorica Nikolina Mojić te vokalni solist i gitarista Andrija  Perinović.

Četvrtak, Travanj 3, 2014 00:00

U Salima je nedavno upriličeno nesvakidašnje druženje najmlađih i najstarijih otočana. Za posjet vremešnim sumještanima, koji svoju jesen života provode u pansionskom smještaju saljskog Doma za starije osobe, odvažilo se je naime petnaestoro mališana predvođeno svojim "tetama"-odgojiteljicama iz ovdašnjeg vrtića "Orkulice".

Stranice