Jagoda Marić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Siječanj 13, 2021 10:10

Od 5,2 milijuna kuna državne potpore za organiziranje 166 koncerata u Hrvatskoj u sljedećih pola godine, nijednu lipu neće dobiti glazbenici koji bi te koncerte trebali održati, pojasnili su jučer iz Hrvatske glazbene unije (HGU) koja je od studenoga prošle godine i provodila natječaj za dodjelu tih sredstava u sklopu projekta »Jer svirati se mora«.

Nedjelja, Siječanj 10, 2021 11:22

Gotovo dva tjedna nakon potresa magnitude 6,2 po Richteru koji je razorio Baniju država najavljuje da će pronaći rješenje za dugoročno osiguranje prehrane za tisuće stanovnika tog kraja. Od prvog dana stanovnici Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta imaju tople obroke zahvaljujući volonterima, koji su sami postavili priručne kuhinje, brinu se za osiguranje energenata, namirnica, dostavi obroka.

Utorak, Siječanj 5, 2021 10:04

Upravljanje saniranjem šteta nakon razornog potresa na Baniji, ali i obnovom koja bi trebala uslijediti nakon toga, preuzima potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved. To znači da puno odgovornosti za ono što će se na terenu događati, sedam dana nakon što je potres pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ali i dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, odsad ima Vlada.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 09:34

Iako su trenutačno, kad je u pitanju suzbijanje epidemije koronavirusa, u žiži javnosti nove strože mjere koje Vlada priprema, dugoročno će najvažnije pitanje postati mogućnost države da osigura ili provede cijepljenje građana.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 09:28

Premijer Andrej Plenković odbio je sinoć u Saboru otkriti kakve će i koliko stroge epidemiološke mjere Vlada danas donijeti, pojašnjavajući da je i u trenutku dok je on davao izjavu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa županima dogovarao nove mjere.

Utorak, Studeni 17, 2020 10:28

Hrvatska i dalje ostaje pri vrhu među državama Europske unije kad su u pitanju novčani transferi koji su njezinim građanima stigli iz inozemstva, a uglavnom je riječ o novcu što im ga šalju članovi obitelji. Bilo da je riječ o darovima ili pomoći, u Hrvatsku je tako lani, prema podacima Eurostata stiglo 1,913 milijardi eura, što je oko 150 milijuna eura više nego godinu dana ranije.

Petak, Listopad 30, 2020 10:30

Hrvatska je, kad su u pitanju javne financije, uspjela prilično uspješno »izgurati« ovu godinu, a za sljedeću se godinu nada da će biti, kako je na jučerašnjoj sjednici Vlade rekao premijer Andrej Plenković, tranzicija prema stanju kakvo smo u gospodarstvu imali prije koronakrize.

Srijeda, Listopad 28, 2020 10:18

Do kraja godine Međuresorno povjerenstvo Vladi bi trebalo dostaviti svoje mišljenje o tome koja je od četiri pristigle ponude za kupnju vojnih zrakoplova najbolja, dotad traje lobiranje ponuditelja koji u javnosti predstavljaju svoje adute i objašnjavaju zašto su baš njihovi avioni najbolji. Tako je jučer i Saab održao prezentaciju na kojoj je ponovo predstavio svoj lovac Gripen, uz koji nude i raketni sustav Meteor.

Ponedjeljak, Listopad 19, 2020 10:53

Svoj minus u robnoj razmjeni sa svijetom Hrvatska nadoknađuje plusom koji ostvaruje u razmjeni usluga, u čemu dominantnu ulogu ima turizam jer ta djelatnost donosi čak dvije trećine prihoda zarađenih u robnoj razmjeni usluga s inozemstvom. U prošloj godini Hrvatska je, prema podacima Hrvatske narodne banke, ostvarila više od 15,35 milijardi eura prihoda u robnoj razmjeni usluga s inozemstvom, a putovanja, odnosno turizam, donijeli su joj čak 10,54 milijarde eura.

Srijeda, Kolovoz 12, 2020 10:30

Broj onih koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku i tako stekli status branitelja, godinama je izazivao prijepore jer se s godinama koje su protjecale nakon rata samo povećavao. Registar branitelja zatvoren je za javnost krajem 2017. godine i u njemu su bila 505.694 građana koji su stekli taj status. U isto vrijeme Vlada je donijela novi Zakon o hrvatskim braniteljima, koji je ukinuo rokove i ponovo omogućio stjecanje tog statusa, pa nas je zanimalo koliko je ljudi, uoči 25.

Stranice