Jagoda Marić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
opcinski_trgovacki sud_1
Četvrtak, Listopad 8, 2015 00:00

Prema podacima koje je objavila Fina u Hrvatskoj je 1. rujna bilo 27.105 poduzeća koja su u blokadi dulje od 120 dana i u kojima bi u narednih osam mjeseci trebao biti pokrenut stečaj

Petak, Srpanj 31, 2015 00:00

Uz hrvatske građane koji sudjelovanjem u nagradnoj igri  pomažu u borbi protiv utaje poreza, Ministarstvo financija, odnosno porezna uprava od ove je godine odlučila uključiti i strane turiste. U četiri  kola nagrade igre "Traži račun i ulovi kune"  građani, koji  pošalju 20 fiskalnih računa, mogu osvojiti novčane nagrade od sedam i pol do 25 tisuća kuna, te ljetovanje u 2016. godini.

Četvrtak, Prosinac 4, 2014 00:00

Uhićenje Rene Sinovčića pod lupu javnosti stavilo je predstečajnu nagodbu u njegovoj tvrtki VOX, te postupanje zadarske Porezne uprave, ali i odnosa te uprave s resornim Ministarstvom financija. Pokazalo se da je moguće da Ministarstvo financija na ročištu u Fini bude protiv predstečajne nagodbe u VOX-u, a da porezni službenik na zadarskom Trgovačkom sudu glasa za tu nagodbu. 

Utorak, Studeni 5, 2013 00:00

Skupština Zračne luke Zadar, nakon višetjedne sapunice, razriješila je dužnosti direktoricu te Luke Katicu Pupić Bakrač, a dok se ne raspiše natječaj i ne izabere novi čelni čovjek dužnost će obnašati Irena Ćosić.

Pupić-Bakrač svoju smjenu smatra političkom, jer kako tvrdi tvrtka koju vodi uspješno posluje.

Petak, Rujan 27, 2013 00:00

Hrvatskoj u sljedećoj godini prijeti eksplozija deficita u državnom proračunu, odnosno povećanje proračunskog manjka na 17,4 milijarda kuna, a kako bi to spriječila Vlada je jučer predstavila interventne mjere koje bi taj minus trebale spustiti na 15,4 milijardi kuna. Da bi i u godinama nakon toga deficit nastavio padati Vlada planira povući neke dugoročne reformske mjere.

Subota, Srpanj 27, 2013 00:00

Do kraja godine država će pokušati ubrati dodatne tri milijarde kuna mimo onog što je planirala u proračunu za ovu godinu. To povećanje prihoda, otkrivaju u Ministarstvu financija, ne planiraju postići uvođenjem nekih novih nameta ili poreza, nego žestokom naplatom poreznih dugova.

zoran milanovic
Petak, Srpanj 19, 2013 00:00

Od toga više od 300 milijuna kuna bi izgubile jer svim klijentima koji imaju kredite u stranoj valuti, prvenstveno "švicarcima", moraju vratiti kamate na početne ako je, od trenutka kad su podigli kredit, franak porastao za 20 posto

Petak, Svibanj 3, 2013 00:00

Od 1. lipnja ove godine u Hrvatskoj će i djeca mlađa od 16 godina moći dobiti osobnu iskaznicu s kojom će moći putovati u zemlje članice Europske unije. To novinu donose izmjene zakona o osobnoj iskaznici što ih je jučer prihvatila Vlada i koje ukidaju granicu od 16 godina za dobivanje osobne iskaznice. Tako će djeca moći dobiti puno jeftiniji dokument od putovnice za putovanje u inzemstvo, barem kad su u pitanju zemlje čalnice EU-a.

thompsonbnm_1d
Utorak, Ožujak 26, 2013 00:00

Slučaj nije završen jer Thompson porezni dug ne priznaje, a konačnu riječ reći će Upravni sud. Takav bi spor mogao potrajati i godinu ili dvije, a ukoliko Upravni sud da Perkoviću za pravo država će mu morati vratiti cijeli iznos uvećan za zateznu kamatu od 12 posto

Četvrtak, Ožujak 14, 2013 00:00

Tako bi se manjak u državnoj blagajni i u ovoj godini zauzdao na deset milijardi kuna, odnosno tri posto BDP-a, a najviše će u smanjenju rashoda stradati investicije

Stranice