Jagoda Marić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Siječanj 5, 2021 10:04

Upravljanje saniranjem šteta nakon razornog potresa na Baniji, ali i obnovom koja bi trebala uslijediti nakon toga, preuzima potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved. To znači da puno odgovornosti za ono što će se na terenu događati, sedam dana nakon što je potres pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ali i dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, odsad ima Vlada.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 09:34

Iako su trenutačno, kad je u pitanju suzbijanje epidemije koronavirusa, u žiži javnosti nove strože mjere koje Vlada priprema, dugoročno će najvažnije pitanje postati mogućnost države da osigura ili provede cijepljenje građana.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 09:28

Premijer Andrej Plenković odbio je sinoć u Saboru otkriti kakve će i koliko stroge epidemiološke mjere Vlada danas donijeti, pojašnjavajući da je i u trenutku dok je on davao izjavu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa županima dogovarao nove mjere.

Utorak, Studeni 17, 2020 10:28

Hrvatska i dalje ostaje pri vrhu među državama Europske unije kad su u pitanju novčani transferi koji su njezinim građanima stigli iz inozemstva, a uglavnom je riječ o novcu što im ga šalju članovi obitelji. Bilo da je riječ o darovima ili pomoći, u Hrvatsku je tako lani, prema podacima Eurostata stiglo 1,913 milijardi eura, što je oko 150 milijuna eura više nego godinu dana ranije.

Petak, Listopad 30, 2020 10:30

Hrvatska je, kad su u pitanju javne financije, uspjela prilično uspješno »izgurati« ovu godinu, a za sljedeću se godinu nada da će biti, kako je na jučerašnjoj sjednici Vlade rekao premijer Andrej Plenković, tranzicija prema stanju kakvo smo u gospodarstvu imali prije koronakrize.

Srijeda, Listopad 28, 2020 10:18

Do kraja godine Međuresorno povjerenstvo Vladi bi trebalo dostaviti svoje mišljenje o tome koja je od četiri pristigle ponude za kupnju vojnih zrakoplova najbolja, dotad traje lobiranje ponuditelja koji u javnosti predstavljaju svoje adute i objašnjavaju zašto su baš njihovi avioni najbolji. Tako je jučer i Saab održao prezentaciju na kojoj je ponovo predstavio svoj lovac Gripen, uz koji nude i raketni sustav Meteor.

Ponedjeljak, Listopad 19, 2020 10:53

Svoj minus u robnoj razmjeni sa svijetom Hrvatska nadoknađuje plusom koji ostvaruje u razmjeni usluga, u čemu dominantnu ulogu ima turizam jer ta djelatnost donosi čak dvije trećine prihoda zarađenih u robnoj razmjeni usluga s inozemstvom. U prošloj godini Hrvatska je, prema podacima Hrvatske narodne banke, ostvarila više od 15,35 milijardi eura prihoda u robnoj razmjeni usluga s inozemstvom, a putovanja, odnosno turizam, donijeli su joj čak 10,54 milijarde eura.

Srijeda, Kolovoz 12, 2020 10:30

Broj onih koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku i tako stekli status branitelja, godinama je izazivao prijepore jer se s godinama koje su protjecale nakon rata samo povećavao. Registar branitelja zatvoren je za javnost krajem 2017. godine i u njemu su bila 505.694 građana koji su stekli taj status. U isto vrijeme Vlada je donijela novi Zakon o hrvatskim braniteljima, koji je ukinuo rokove i ponovo omogućio stjecanje tog statusa, pa nas je zanimalo koliko je ljudi, uoči 25.

Nedjelja, Srpanj 26, 2020 17:32

O planu da smanji broj lokalnih dužnosnika, ali i broj općina kroz njihovo spajanje, Vlada u svom Programu za novi četverogodišnji mandat ne govori puno. Tek dvije, tri rečenice u kojima se najavljuje da će se broj dužnosnika, odnosno broj zamjenika načelnika i gradonačelnika prepoloviti, a da će se broj vijećnika smanjiti za 20 posto.

Petak, Srpanj 17, 2020 11:54

Država je tromjesečnu odgodu naplate poreza na dohodak i doprinosa odobrila za više od 90 tisuća poreznih obveznika, koji su tako u protekla tri mjeseca privremeno bili oslobođeni plaćanja ukupno 5,3 milijarde kuna obveza. Sada polako te obveze dolaze na naplatu, a dio poduzetnika moći će ostvariti i potpuno oslobođenje od plaćanja odgođenih obveza ako je ostvario pad prihoda veći od 50 posto u tom tromjesečnom razdoblju, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Stranice