Jagoda Marić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 10, 2020 11:55

Puno su toga u predizbornim programima obećali HDZ i SDP-ova Restart koalicija, a u gospodarskom i fiskalnom dijelu njihovi su programi puno sličniji nego što bi itko od njih htio priznati. Čak je isto i to da nijedni ne nude precizan odgovor na pitanje koliko će ta njihova obećanja koštati i kako će ih država financirati.

Ponedjeljak, Lipanj 8, 2020 16:08

Niži PDV na voće, povrće, svježe meso, plodove mora i jaja koji je u primjeni od početka prošle godine trebao je prosječnom hrvatskom kućanstvu u prošloj godini donijeti uštedu od 872 kune, precizno su izračunali u Vladi kad su predstavili paket poreznih izmjena koji je značio da će PDV na spomenute proizvode pasti s 25 na 13 posto.

Ponedjeljak, Lipanj 8, 2020 11:14

Kad se ovog mjeseca isplatiti posljednja treća potpora za očuvanje radnih mjesta, kojom će država omogućiti isplatu plaća u privatnom sektoru s četiri tisuće kuna neto i s 1460 kuna doprinosa po radniku, poslodavci će početi računati koliko im zaposlenih treba za sadašnju razinu aktivnosti. Već će srpanj i lipanj puno jasnije pokazati koliko je doista radnih mjesta u Hrvatskoj »zatvorila« koronakriza.

Srijeda, Lipanj 3, 2020 15:15

Porezni prihodi  u državnom proračunu u svibnju su bili manji za 51.3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok su  prihodi od doprinosa pali za  26,8 posto, otkrio je to nakon sjednice Užeg kabineta  potpredsjednik Vlade i ministra financija Zdravko Marić napominjući kako od samog početka koronakrize iz Vlade naglašavaju da će po pitanju proračuna baš svibanj biti najteži mjesec.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 21:20

Koliko doista domaće nafte završi u preradi u riječkoj rafineriji, a koliko je Ina izveze u Mađarsku, još uvijek nije u potpunosti jasno, a ostat će tajna i cijena po kojoj se ta nafta izvozi. Jučer smo oba pitanja, i ono o cijeni po kojoj se prodaje, a i količinama koje se izvezu, postavili Ini, ali oni su nam odgovorili da je cijena po kojoj se nafta prodaje ili kupuje poslovna tajna i da se ne objavljuje.

Utorak, Svibanj 26, 2020 11:27

Kad je u prosincu prošle godine sklopio dogovor sa sindikatima koji zastupaju prosvjetare, čime je prekinut njihov štrajk, a povećani koeficijenti za obračun plaća, premijer Andrej Plenković najavio je da država kreće u analizu svih koeficijenta i dodataka za obračun plaća koje se isplaćuju iz državnog proračuna.

Nedjelja, Svibanj 24, 2020 10:25

U održavanju likvidnosti državnom bi proračunu u srpnju i kolovozu, kad će i dalje, osim za financiranje javnih troškova, trebati novac i za pomoć privatnom sektoru, Vlada računa i na oko dvije milijarde kuna zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD).

Zato je na sjednici u četvrtak i dala suglasnost da se vode pregovori s IBRD-om oko zajma vrijednog 275,89 milijuna eura te je ovlastila potpredsjednika Vlade i ministra financija da takav ugovor potpiše.

Srijeda, Svibanj 20, 2020 10:33

Hrvatski veletrgovci, trgovci, ugostitelji, oni koji nude smještaj u hotelima, odnosno svi koji su u sustavu fiskalizacije, izgubili su od pojave koronavirusa u Hrvatskoj do 17. svibnja čak 8,8 milijardi kuna prihoda. Pokazuju to podaci Porezne uprave po kojima je u razdoblju od 24. veljače do 17. svibnja ove godine promet po fiskaliziranim računima bio 30,9 milijardi kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine on iznosio 39,712 milijarde kuna.

Utorak, Svibanj 19, 2020 22:12

Sindikati koji predstavljaju zaposlene u državnoj upravi i javnim službama poslali su Vladi odbijenicu na njezin prijedlog da se odreknu povećanja osnovice za izračun plaća od dva posto koja im pripada od 1. lipnja, božićnice i regresa.

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2020 11:13

Od trenutka kad predsjednik Republike Zoran Milanović raspiše parlamentarne izbore, Vlada Andreja Plenkovića obavljat će samo tehničke poslove. To znači da, primjerice, ne smije donositi odluke o imenovanjima na dužnosti, ali i da ne smije zaključivati ugovore značajnije vrijednost, osim ako bi nezaključivanje ugovora prouzročilo značajniju materijalnu štetu ili ako se ti ugovori zaključuju radi ispunjenja međunarodnih obveza.

Stranice