Jagoda Marić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Srpanj 15, 2022 09:00

Turistička sezona 2019. godine postala je, zbog dvije slabije pandemijske godine, točka u odnosu na koju se mjeri oporavak hrvatskog turizma, pa su tako proteklih mjesec dana državni dužnosnici, prvo sramežljivo, a onda sve smjelije počeli iznositi prognoze da će se ta gospodarska djelatnost, o kojoj je Hrvatska sve ovisnija, vratiti na pokazatelje iz 2019. godine.

Petak, Srpanj 15, 2022 08:27

Deseci tisuća radnika, koji svake godine kao sezonci rade u hrvatskom turizmu, ubuduće će moći s poslodavcem, ako to i poslodavac bude želio, potpisati ugovore na neodređeno vrijeme, predviđeno je to izmjenama Zakona o radu koje su u javnoj raspravi i objavljene su na Vladinom portalu e-savjetovanja.

Nedjelja, Srpanj 10, 2022 12:00

Rat u Ukrajini natjerao je većinu država da propitaju stanje svojih robnih zaliha te da krenu u njihovo obnavljanje ili pojačavanje, posebice kad su u pitanju osnovne prehrambene namirnice. Dio je država otišao i korak dalje, pa su donosile odluke o zabrani izvoza određenih proizvoda.

Četvrtak, Lipanj 30, 2022 08:53

Od početka siječnja do kraja svibnja ove godine u Hrvatskoj je bilo 13.839 živorođene djece, što je čak 1.001 dijete manje nego lani u istom razdoblju, pokazuju to privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku o kretanju stanovništva.

To znači da je u samo pet mjeseci Hrvatska za budućnost izgubila čak 50 razreda od po 20 školaraca u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Subota, Lipanj 25, 2022 14:14

Poslodavci u turizmu najveći bazen za pronalazak radne snage imaju zapravo u vlastitom dvorištu, odnosno u svojim mjestima ili županijama, pokazuju to rezultati redovite ankete o aktivnom stanovništvu u Hrvatskoj što ih je jučer objavio Državni zavod za statistiku.

Utorak, Lipanj 21, 2022 13:16

U Vladi više ne skrivaju da nakon dvije pandemijske godine ove godine očekuju bolju turističku sezonu čak i od one kakvu je Hrvatska imala 2019. godine.

Subota, Lipanj 11, 2022 21:16

Varaždin je ovog vikenda domaćin susreta vlasnika skupocjenih automobila, a vrhunac trodnevnih događanja bio je današnji prelet sportskog aviona iznad Rimac Nevere i to dok su i pilot aviona Peter Podlunšek i vozač Nevere Miroslav Zrnčević nastojali razviti maksimalnu brzinu koju im je dopuštala pista lokalnog aerodroma.

Srijeda, Lipanj 8, 2022 08:47

Već više od desetak godina Hrvatski su se građani naučili na to je da Europska unija nastoji odrediti do najsitnijih detalja pravila koja vrijede na zajedničkom tržištu, pa su tako primjerice propisane minimalne stope pojedinih poreza, što je značilo da Hrvatska gubi pravo na nultu stopu PDV-a na kruh i mlijeko, određene su i minimalne trošarine za naftne derivate, alkohol ili duhanske proizvode, a postoje i pravila kada i kako država može pomoći pojedinoj kompaniji ako se nađe u teškoćama.

Utorak, Svibanj 24, 2022 08:42

Noćas su potvrđene jučerašnje najave novih cijena goriva na benzinskim crpkama u Hrvatskoj, ali i novog trenda – benzin snažno poskupljuje, dok cijena dizela pada.

Litra Eurosupera 95 od ponoći je 46 lipa skuplja nego prošli tjedan i sada stoji 13,83 kune. U premium verzijama narasla je do iznosa od 14,79, do čak 15,3 kune. Puni tank benzina od 50 litara tako je 23 kune skuplji.

Nedjelja, Srpanj 4, 2021 11:40

Najava premijera Andreja Plenkovića o tome da će se dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta uvjetovati cijepljenjem, na koju su negativnim kritikama odmah odgovorili sindikati i dio poslodavačkih udruga, samo je, čini se, početak priče o tome kako bi u budućnosti odluka svakog pojedinca da se cijepi ili ne, mogla, bez obzira na to što cijepljenje nije obvezno, utjecati na njegov status na poslu, bilo da radi u privatnom ili javnom sektoru.

Stranice