Jagoda Marić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 20, 2020 10:33

Hrvatski veletrgovci, trgovci, ugostitelji, oni koji nude smještaj u hotelima, odnosno svi koji su u sustavu fiskalizacije, izgubili su od pojave koronavirusa u Hrvatskoj do 17. svibnja čak 8,8 milijardi kuna prihoda. Pokazuju to podaci Porezne uprave po kojima je u razdoblju od 24. veljače do 17. svibnja ove godine promet po fiskaliziranim računima bio 30,9 milijardi kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine on iznosio 39,712 milijarde kuna.

Utorak, Svibanj 19, 2020 22:12

Sindikati koji predstavljaju zaposlene u državnoj upravi i javnim službama poslali su Vladi odbijenicu na njezin prijedlog da se odreknu povećanja osnovice za izračun plaća od dva posto koja im pripada od 1. lipnja, božićnice i regresa.

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2020 11:13

Od trenutka kad predsjednik Republike Zoran Milanović raspiše parlamentarne izbore, Vlada Andreja Plenkovića obavljat će samo tehničke poslove. To znači da, primjerice, ne smije donositi odluke o imenovanjima na dužnosti, ali i da ne smije zaključivati ugovore značajnije vrijednost, osim ako bi nezaključivanje ugovora prouzročilo značajniju materijalnu štetu ili ako se ti ugovori zaključuju radi ispunjenja međunarodnih obveza.

Srijeda, Svibanj 13, 2020 20:02

Više od sto tisuća tvrtki i ovaj će mjesec dobiti državnu potporu za očuvanje radnih mjesta jer im je u protekla dva mjeseca zbog epidemioloških mjera zabranjen rad ili su im prihodi pali više od 20 posto. Tako država omogućava da 600 tisuća radnika dobije plaću koju im iz svog poslovanja njihovi poslodavci ne bi mogli osigurati.

Srijeda, Svibanj 13, 2020 12:02

Protekla dva mjeseca građani Hrvatske živjeli su po posebnom režimu, osim što su bili zatvoreni kafići, restorani, frizerski saloni, gotovo cijelo to vrijeme bio je obustavljen gradski i međugradski prijevoz. Oni koji su bili u kontaktu s osobama zaraženim koronavirusom morali su provesti 14 dana u samoizolaciji.

Subota, Svibanj 9, 2020 12:30

Od sljedeće godine u Hrvatskoj bi 19.700 građana starijih od 65 godina, a koji ne primaju mirovinu, trebalo primati nacionalnu naknadu za starije osobe, procijenila je to Vlada koja je u parlament i poslala zakonski prijedlog po kojem se od 1. siječnja uspostavlja ta naknada koja zapravo znači provedbu plana da se uvede nacionalna mirovina, o čemu se u Hrvatskoj govori proteklih 20 godina.

Srijeda, Svibanj 6, 2020 20:15

Broj poduzeća koja koriste državnu potporu za isplatu plaća ovaj bi se mjesec, kad se isplaćuju plaće za travanj, mogao popeti na sto tisuća, a broj radnika za koje će država isplatiti četiri tisuće kuna neto iznosa približit će se možda i 600 tisuća.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 10:53

Čak 145 velikih tvrtki u Hrvatskoj trebalo je već u ožujku pomoć države u isplati plaća pa su i zatražili i dobili tu potporu od 3.250 kuna po radniku, pokazuje to Vladino izvješće o isplati potpora za očuvanje radnih mjesta. Kako u Hrvatskoj za sve postoji nekoliko različitih kategorizacija i statistika, tako postoje i za velike tvrtke, pa brojka velikih varira od 360 do 610, ali koji god se broj uzme ostaje činjenica da je pomoć države tražilo od 23 do 40 posto velikih poduzeća.

Utorak, Travanj 28, 2020 11:17

Onima koji budu varali na potporama koje država trenutno daje tvrtkama što su prestale s radom odlukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite ili su zapale u poteškoće zbog epidemije koronavirusa, prijete kazne čak i do deset godina zatvora.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 15:24

U travnju je država isplatila više od milijun i 200 tisuća mirovina, plaće u javnom sektoru i minimalac za gotovo pola milijuna ljudi iz privatnog sektora i samo za te plaće i mirovine joj je trebalo gotovo osam milijardi kuna. Redoviti prihodi u većinu hrvatskih kućanstva sada stižu iz državnog proračuna. I tako će biti i u svibnju i lipnju.

Stranice