Jure Zekanović

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Prosinac 17, 2010 00:00

Nedjelja, Studeni 28, 2010 00:00

Svaka njiva je bila uredno izorana. Vršidba privedena kraju, a stoka napašena. Nitko se nije usudio rodbini brazdu odorati ili ružno pogledati siročad. Gdje je to zajedništvo, danas?

Petak, Studeni 5, 2010 00:00

Naši zastupnici u Saboru ponašaju se kao da su raspamećeni. Da bi im se pamet razbistrila, preporuči im da piju izvorsku vodu s Velebita, ono malo mlijeka što je ostalo na velebitskim pašnjacima i da uz slavonski pšenični kruh jedu luk s velebitske zemlje. Budi uvjeren da će biti meljave, a i brašna

Četvrtak, Rujan 23, 2010 00:00 1

Polja ostaše pusta, pašnjaci bez stoke. Milijune i milijune tona sočne trave gutaju požari. Čobana i blaga ni za lijek. Kada pitaš zašto je to tako, zar tako mora biti? Odgovor slušaš svaki dan: „Ne, isplati se." Bože, tužnoga li odgovora. Svakome se isplati, samo nama ne.
Budu li nam drugi određivali pravila agrara, za jednu kunu ćemo, kao što smo i drugo bogatstvo prodali, prodavati strancu našu djedovinu, naše Doce, Mletkuše, Baštice, Rašinovce, Lugove...