Karla Belančić

Petak, Veljača 8, 2019 11:30

Kako saznajemo od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertina Dujele, Grad i ove godine planira nastaviti s uklanjanjem ruševina na području Zadra. Tijekom  2018. godine uklonjene su četiri ruševine i to u Pazinskoj ulici, kod Sabunjara (na cesti D8 ), te u ulicama Valerija de Ponte i Danijela Farlattija.

Četvrtak, Veljača 7, 2019 17:47

Valentinovo - najromantičniji dan u godini?! Prema informacijama koje smo dobili iz Turističke zajednice Grada Zadra, izgleda da će  se Zadrani ove godine ipak morati najviše pouzdati u vlastitu maštu i dosjetljivost jer je romantika ove godine Zadar nekako zaobišla. Barem  ako se usporedi s dosadašnjim godinama.

Srijeda, Veljača 6, 2019 19:00

Portal župan.hr objavio je još sredinom siječnja kako su, prvi put otkako Hrvatska gospodarska komora mjeri indeks gospodarske snage županija, četiri županije iznad hrvatskog prosjeka: Zagreb, Istarska, Primorsko-goranska te Varaždinska županija (koja se prvi put digla iznad prosjeka cijele zemlje). U poretku među prvih pet županija nema promjena u odnosu na 2017. godinu, no, kako nadalje piše ovaj portal, na šesto je mjesto u 2018.

Srijeda, Veljača 6, 2019 10:07

Nije prošlo niti mjesec dana od kada se u sklopu Sportskog centra Višnjik otvorio dječji park, a već smo počeli dobivati dojave od svojih čitatelja kako se na dječjem igralištu počela iživljavati skupina, za sad, anonimnih huligana.

Očito iskorištavaju još uvijek aktualne radove na rekonstrukciji rasvjete pri čemu je u večernjim satima na prostoru parka poprilična tama.

Utorak, Veljača 5, 2019 19:56

Policijski presretač je u Sukošanu zaustavio vozilo Hitne  medicinske pomoći prošlog vikenda, točnije u nedjelju. Kako saznajemo iz PU zadarske, razlog zaustavljanja bio je istek valjanosti prometne  dozvole i osiguranja vozila. PU zadarska nam je potvrdila kako su u nedjelju, 3. veljače oko 14.45 sati u Sukošanu, u Ulici Dr. Franje Tuđmana, policijski službenici  službenim vozilom zaustavili vozilo marke Citroen zadarskih registracijskih oznaka.

Utorak, Veljača 5, 2019 09:25

U dijelu zgrade u Marini Zadar, u kojem je 9. prosinca podmetnut požar prilikom kojeg je oštećeno više od 300 četvornih metra prostora, u tijeku je čišćenje i zatvaranje objekta.

Kako saznajemo od direktora Tankerkomerca, Roberta Motušića, prostor će se dovesti u urednije stanje i, što je najvažnije, zaštiti od novih provala i potencijalnih opasnosti. Podsjećamo, u zgradi je nekad bio kasino, a kako je već dulje vrijeme prostor napušten, u njemu su se noću skupljali mladi.

Subota, Veljača 2, 2019 21:33

Seline se mogu pohvaliti autorom najboljeg uratka u kategoriji “sastavak” na natječaju u organizaciji Hrvatske zajednice županija  „EU2ME“, a u sklopu kojeg su se sudionici na kreativan način izražavali  što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju.

Subota, Veljača 2, 2019 19:56

Dobrovoljno darivanje krvi hvalevrijedna je gesta kojom se  pomaže ljudima u nevolji i spašava živote. Isto je i u veterinarskoj medicini, no u tom slučaju donori su psi koji daruju krv kako bi spasili život  drugog psa ili nekog drugog kućnog ljubimca. Nažalost, banka krvi za  kućne ljubimce u Zadru, i Hrvatskoj općenito, još uvijek ne postoji, zbog  čega oni vlasnici, odnosno njihovi psi, koji se uvijek odazovu u hitnoći  svakako zaslužuju pohvale.

Još nije udomljena

Petak, Veljača 1, 2019 14:24

Glavobolje koje zadarskim vozačima zadaju svakodnevne  prometne gužve, posebno u ljetnim mjesecima, nisu nikakva novost.  Najveći trn u oku su im semaforizirana raskrižja, unatoč tome što su se,  kako građani smatraju, kružni tokovi pokazali učikovitijima.

Petak, Veljača 1, 2019 14:05

Osnovna škola Bartula Kašića, smještena na području MO  Maslina, već godinama muku muči s neuređenom prilaznom infrastrukturom. Oštećeni kolnici, nepostojanje nogostupa uz prilazne kolnike u  okolici škole te oskudna rasvjeta razlozi su zbog kojih je 782 učenika, koji  svakodnevno (u dvije smjene) pohađaju tu školu, izloženo velikoj opasnosti od stradavanja pod naletom vozila.

Stranice