Karla Belančić

Utorak, Svibanj 15, 2018 16:00

Kako smo već pisali, Čistoća Zadar je u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića ove godine organizirala ekološko-humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom "Donesi čep za skupi lijek".

Petak, Svibanj 11, 2018 20:54

Jutros su sportskim terenima zadarskog Višnjika zavladala djeca! Riječ je o još jednom, 17. po redu, olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji je kroz sve ove godine izrastao u hvalevrijednu manifestaciju koja se organizira na razini Zadarske županije, ali i Hrvatske.

Četvrtak, Svibanj 10, 2018 13:57

Poluotok je danas bio ogrnut glagoljaškim ruhom! U sklopu manifestacije Klio fest – Festival povijesti, koji se prvi put održava u Zadarskoj županiji, na prostoru Poluotoka održana je već tradicionalna Staza glagoljaša. Riječ je o petoj po redu manifestaciji koja se ove godine predstavila pod sloganom "Iz učionice na ulicu".

Srijeda, Svibanj 9, 2018 08:39

U Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića otvorena je izložba maturanata 4.b razreda, a nastavak prijašnjih (humanitarnih) izložbi. Posljednja se održala prije gotovo pet godina, a nosila je naziv „Humanost na djelu“.

Ovom izložbom maturanti su htjeli pokazati svojim kolegama i sugrađanima da ono što rade nije samo učenje, kako većina misli, već da se i strastveno bave fotografijom, glumom, glazbom, crtanjem, sportom. I pri tome su vrlo uspješni!

Utorak, Svibanj 8, 2018 13:57

Rozarija Lučić Perović podrijetlom je iz Arbanasa. Tamo je odrasla, ali i živi dan danas. Slikarstvo je njena velika strast oduvijek, a posljednjih desetak godina, od kako je otišla u mirovinu, počela se intenzivno baviti slikarstvom proučavajući razne tehnike. Ulje na platnu i akvarel njezina su najveća strast, ali pod mentorstvom Snježane Bencarić iz Likovne Udruge Anastazija usavršava tehniku ulja na platnu i brusi svoj talent, a potom postaje član Art Foruma Zadar.

Nedjelja, Svibanj 6, 2018 21:07

Jasna Perica, Manda Bencun i Snježana Kraljić, učiteljice OŠ Smiljevac, već više od 10 godina zajedno sa svojim učenicima obilaze Dom za starije i nemoćne osobe Zadar (Dom na Sfingi).

Naime, jednom godišnje, najčešće krajem travnja ili početkom svibnja, učiteljice i djeca svoje vrijeme posvete korisnicima Doma, a zanimljiva je činjenica kako su među njima i nekadašnje učiteljice ovih učiteljica.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 19:18

Obuka prvašića neplivača traje tijekom cijele godine, a financira ju Športska zajednica Grada Zadra. Zadar je jedan od prvih gradova koji je uveo testiranja i prvi je u Hrvatskoj uključio u projekt stručne osobe (kineziologe). Program se provodi već više od 10 godina, testiraju se prvašići zadarskih osnovnih škola kako bi se utvrdilo koji su neplivači a koji plivači. Potom se organizira obuka u trajanju od 10 do 12 sati.

Utorak, Svibanj 1, 2018 12:54

Zadarski SDP-ovci su 1. svibanj, Međunarodni praznik rada obilježili prigodnim programom koji je započeo ranojutarnjim maršom ulicama grada uz parole, poput one “Bez radnih mjesta i radnika nema boljeg života i ostanka mladih u našem gradu”.

Također, tu je bila i tradicionalna podjela čak 500 karanfila građanima, nakon čega je uslijedio bogati kulturno-sportski program na Trgu pet bunara uz grah, roštiljadu i piće.

Ponedjeljak, Travanj 30, 2018 11:15

Učenici osmih razreda OŠ Šime Budinić iz Zadra jedan dan  prošli tjedan proveli su na terenskoj nastavi posjetivši mjesta u Zadarskoj županiji na kojima su se odvijale VRO Maslenica i Oluja. Bila je  to prilika da odaju počast poginulim braniteljima, ali i da nauče puno  više no što su do sada mogli iz školskih udžbenika.

Nedjelja, Travanj 29, 2018 11:19

Ovaj tjedan grad Poreč je bio domaćin završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola. Među šest najboljih košarkaških ekipa u državi, u konkurenciji dječaka, ekipa Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra osvojila je 1. mjesto!

Stranice