Karla Belančić

Petak, Travanj 12, 2019 16:41

Jutros je na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru održan Dan karijere namijenjen prije svega studentima 1. i 2. godine diplomskih studija, te 2. i 3. godine preddiplomskog studija.

Bila je ovo prigoda da se odabrane tvrtke predstave studentima Odjela. Od tvrtki, na Danu karijere sudjelovale su Coca-Cola HBC Hrvatska, Dogus Group Croatia, Falkensteiner H&R, Pine Beach Pakoštane, Selectio Kadrovi d.o.o. i Turisthotel d.d.

Petak, Travanj 12, 2019 16:09

U okviru Festivala znanosti, u srijedu je, umjesto na "trgu" u  Ulici Federica Grisogona, predavanje "Pričajmo o bunkerima" zbog nepovoljnih vremenskih prilika održano u obližnjem caffe baru. Na predavanju je predstavljeno idejno rješenje vizualne prezentacije bunkera u  prostoru korištenjem umjetnog osvjetljenja, a koje je nastalo u okviru ranijeg projekta Atrium+ (Interreg Italija - Hrvatska) kroz koji je napravljen  prijedlog bunkerske pješačke rute.

Četvrtak, Travanj 11, 2019 15:36

Dugonajavljivani projekt čipiranja kanti i kontejnera napokon je ugledao svjetlo dana. Kako smo najavili, projekt je započeo jutros  čipiranjem spremnika za miješani komunalni otpad u MO Crno, a u narednih šest mjeseci elektroničku evidenciju trebali bi dobiti svi zeleni  spremnici na području Zadra.

Utorak, Travanj 9, 2019 16:30

Danas je na Odjelu za kirurgiju održana konferencija za medije na kojoj je najavljen tečaj koji će se održati 11. i 12. travnja 2019. u  prostoru Službe za kirurgiju Opće bolnice Zadar. Tečaj pod nazivom  "Laparoskopski kolorektalni tečaj" (eng. Laparoscopic colorectal Course) održat će se pod pokroviteljstvom Johnson-Johnson Instituta te  sponzorstvom firme ETHICON.

Utorak, Travanj 9, 2019 12:00

Zahvaljujući njemačkim dobročiniteljima koji već više od 10  godina pomažu Zadarskom azilu pri udomljavanju pasa, ali raznim donacijama (hrana, građevinski materijal za obnovu psećih kućica, šljunka,  i dr.), azil kapaciteta do 300 pasa u mogućnosti je periodički udomljavati  nove. Naime, humanitarne njemačke udruge kojima je primarni cilj zrbinjavanje napuštenih pasa i mačaka, godišnje su iz Zadarskog azila  znale preuzimati znatan broj ljubimaca te ih potom udomljavati u Njemačkoj.

Ponedjeljak, Travanj 8, 2019 08:00

Svaka jača kiša već godinama stvara bazen na prostoru zadarskog Foruma. Osim što estetski nagrđuje sliku srca stare gradske jezgre, upućuje i na to da sustav oborinske odvodnje očito ne funkcionira  onako kako bi trebao. Posljednja sanacija oborinske odvodnje na toj lokaciji napravljena je 2014. godine što je donekle poboljšalo dotadašnju  situaciju, no i dalje je problem ostao.

Subota, Travanj 6, 2019 20:30

Iako je u mirovini, za sebe kaže da nije u mirovini nego u penziji, jer ne miruje ni trena. Ana Vukić rođena je Zadranka, od rođenja živi kod suda, ili kako stari Zadrani kažu, kod Campo Tribunala. Tu je dimplomirala, cijeli radni vijek provela je u turizmu (u hotelijerstvu), i turizam joj je ušao pod kožu. Poznaje grad u dušu i, kaže nam, kada vidi ovu tugu i pustoš, naročito zimi, da je to tragedija.

Petak, Travanj 5, 2019 13:01

Kako mnogi mediji izvještavaju posljednjih dana, ukupni dug bolnica prema četiri najveće veledrogerije na dan 31. prosinca 2018. iznosio je 2,2 milijarde kuna, od čega je 85 posto dospjeli dug. Uz izniman rast bolničke potrošnje nastavljen je i negativni trend plaćanja dugova, pri čemu je pokrivenost naplatom ispod 50 posto.

Četvrtak, Travanj 4, 2019 19:15

Diklo je od malog naselja od svega tristotinjak stanovnika  postalo jednim od većih zadarskih kvartova s oko 2.000 stanovnika. Naravno, ovaj broj se višestruko povećava tijekom ljeta kada uz lokalno stanovništvo komunalnu infrastrukturu koriste i turisti te posjetitelji iz drugih dijelova grada kojima je Diklo omiljeno kupalište.

Srijeda, Travanj 3, 2019 11:24

U subotu, 30. ožujka, u školskoj dvorani Osnovne škole Bibinje po prvi je puta održan Međunarodni plesni festival u organizaciji  plesne udruge Bellus iz Zadra. Bilo je to najveće međunarodno plesno  natjecanje u Zadarskoj županiji pod nazivom Internacional Dance Festival Zadar 2019. na kojem je sudjelovalo 700 natjecatelja i 17 plesnih skupina iz zemlje i inozemstva, i to redom iz Zadra, Splita, Visa, Svete Nedjelje, Zagreba, Krka, Ljubuškog, Mostara i Omiša.

Stranice