Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 15:14

Dok već traje cijepljenje prvih skupina po određenim prioritetima, pomorci ističu kako bi i oni trebali biti visoko na toj listi. Zasad je, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, planirano prvo cijepiti djelatnike i korisnike domova za starije osobe (i drugih ustanova za pružanje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi) i zdravstvene djelatnike, zatim sve osobe starije od 65 godina i sve osobe s kroničnim bolestima, te na kraju cjelokupno stanovništvo.

Subota, Siječanj 2, 2021 09:39

Gotovo posve prazne ulice zadarskog Poluotoka u večeri stare godine prizor je koji se mogao vidjeti na izmaku nesretne 2020.. Nadajmo se, da je to bilo sad i da više biti - neće. Pandemija, kao i suosjećanje sa stradalima iz Banovine umanjili su gotovo svaku mogućnost, kao i samu želju za nekim ozbiljnijim slavljem. Iako, unatoč brojnim upozorenjima i molbama, pucnjeva pirotehnike nije nedostajalo.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 17:21

Na izmaku 2020. godine, koju je u zadnjim danima pokazala i svoje tužno lice, jer se dogodio razoran potres, zamolili smo nekoliko Zadrana iz javnog života da se osvrnu na odlazeću godinu te ipak pokušaju izvući i nešto pozitivno. Dio njih je svoje odgovore dao prije zadnje tragedije koja nas je svih možda i najdublje potresla, ali o tome su vrlo srčano već izjavljivali ovih dana te svatko od njih u svojoj moći dao ruku pomoći.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 17:03

Pomoć za ljude na područjima pogođenim razornim potresom jučer i danas prikuplja se i diljem Općine Novigrad. Prostorije Općine u samom Novigradu punile su se jučer od jutra, kao i one u kripti Gospe od Ružarija u Pridragi te u bivšem dućanu u Paljuvu. Nakon jučerašnjeg, više nego uspješnog dana, prikupljanje se nastavja danas na istim lokacijama u vremenu od 10 do 13 sati.

Četvrtak, Prosinac 31, 2020 11:27

Pored naveliko organizirane pomoći institucija i Crvenog križa, ne treba zanemariti pojedinačne akcije na briznu organiziranih ekipa koje ciljano nose pomoć. Tako se u utorak, odmah nakon vijesti o potresu, okupilo nekoliko zadarskih entuzijasta te u vrlo kratkom vremenu prikupilo pomoć za ljude koji su ostali bez svojih domova.

Utorak, Prosinac 29, 2020 10:20

Orkansko jugo koje je jučer puhalo na zadarskom području onemogućilo je pomorski promet, te su brodske, katamaranske i trajektne linije bile u prekidu.

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2020 09:58

Nakon 32 godine rada u Konzumu na Bilom brigu, najomiljenija kvartovska trgovkinja Zorka Tomić otišla je u mirovinu, i to sa stilom. Kao da dočekuju kakve nogometne zvijezde, Zoru su ekipa s Bilog briga, njezine kolegice i šef te uža obitelj ispratili uz bakljadu i pjesmu.

Srijeda, Prosinac 23, 2020 11:37

Među svakodnevnom statistikom o novooboljelima i preminulim osobama od koronavirusa u Zadarskoj županiji, ističe se Dom za stare i nemoćne Zadar. Jučer je objavljeno da je preminulo dvoje korisnika Doma na Sfingi.
Za komentar o cijeloj situaciji upitali smo Marka Buljata, ravnatelja Doma za stare i nemoćne Zadar, koji je i sam u samoizolaciji.

Srijeda, Prosinac 23, 2020 11:28

Plakete »Zlatna kuna« dodjeljene su jučer najboljim tvrtkama za poslovanje u 2019. godini na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Zadar. »Zlatna kuna« najuspješnijim tvrtkama dodjeljuje se u tri kategorije, a ovaj put je za malo trgovačko društava priznanje dobilo poduzeće Olimp d.o.o. za proizvodnju i trgovinu iz Benkovca. Za najbolje srednje trgovačko društvo u prošloj godini priznanje je dobila Pelagos net farma d.o.o. za marikulturu i trgovinu iz Zadra.

Subota, Prosinac 19, 2020 10:52

Ako u ovom takozvanom mekom lockdownu hoteli imaju dozvolu za rad, većina njih tek diše na škrge jer nemaju za koga raditi. Najava o uvođenju propusnica tijekom blagdana, za čije izdavanje čak neće biti dovoljna niti rezervacija u nekom turističkom smještaju, samo je još jedna u nizu odluka koja ne ide na ruku gospodarstvu, a s druge strane, s obzirom na rastuće brojke zaraženih i umrlih - nije iznenađujuća.

Stranice