Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 26, 2020 21:39

Nakon što je prošli tjedan gradonačelnik Branko Dukić na sjednici Gradskog vijeća najavio da roditelji neće plaćati participaciju za vrtić od 15. ožujka, zbog obustave normalnog rada uslijed epidemije koronavirusa, kod nekih roditelja se pojavila bojazan da će oni čija su djeca u gradskim vrtićima plaćati i za ovo razdoblje kad im djeca ne idu u vrtić.

Srijeda, Ožujak 25, 2020 11:51

​Danas je Dan Sveučilišta u Zadru (Dies academici) koji se obilježava u spomen na prvu konstituirajuću sjednicu Senata Sveučilišta u Zadru 2003. godine, kada je donesen i Statut Sveučilišta te su raspisani izbori za rektora. Sveučilište je osnovano godinu ranije što znači da ove godine puni 18 godina postojanja. Sve bi to bilo propisno obilježeno Svečanom sjednicom i dodjelom nagrada i počasnih zvanja da nije ovakve epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

Ponedjeljak, Ožujak 23, 2020 12:48

Prometnicom na Putu Dikla i u produžetku prema samom Diklu, na početku Krešimirove obale, treba voziti s posebnim oprezom. Ne samo zbog pješaka, biciklista, raskrižja i ostalih »izazova« u svakodnevnom prometu, već zbog zakrpa, rupa, izbočenja i udubljenja koja se tamo nalaze na više mjesta. Požalili su nam se građani koji onuda svakodnevno voze da to postaje nepodnošljivo, a »svatko tko tamo nešto kopa, ostavi jednu loše izvedenu zakrpu«.

Petak, Ožujak 20, 2020 18:41

Nije dugo trebalo da se, nakon što je u Zagrebu osnovana facebook grupa Jedni za druge, i u drugim gradovima na taj način počnu okupljati volonteri za pomoć ugroženim skupinama građana i onima u samoizolaciji u ovom specifičnom razdoblju svima nam novog života. Tog se posla u zadarskoj facebook grupi Jedni za druge Zadar prihvatilo pet administratorica - Kristina Čačić, Zrinka Džoić, Ana-Marija Galiot, Marija Jerončić i Monica Topalović.

Petak, Ožujak 20, 2020 11:37

Događa nam se nešto radikalno i veliko te je normalno da je popraćeno tjeskobom i strahom.

Četvrtak, Ožujak 19, 2020 18:52

Kako je uputa Stožera civilne zaštite Zadarske županije da se zbog pandemije koronavirusa ne održavaju sajmovi, Seljačka tržnica se ove subote ispred Supernove neće održavati, a tako će biti sve do opoziva ove odluke. OPG-ovci su ipak našli način da njihovi proizvodi koje su vrijedno pripremali ne propadnu, a da ljudi ne ostanu bez opskrbe zdravom i domaćom hranom.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 22:54

Mjesni odbor Bili brig na čelu sa članovima inicijative BRIGom za Bili brig organizirao je pomoć za ugrožene skupine građana pri nabavi osnovnih namirnica i lijekova u doba kad im nije preporučljivo izlaziti iz kuće. Potrebiti se mogu obratiti na broj telefona 326-957 svakim danom od 9 do 11 ili putem facebook stranice Brigom za Bili brig od 8 do 18 sati.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 10:45

Liječnik obiteljske medicine, dr. Damir Biloglav, predsjednik Udruge liječnika privatnih poslodavaca u ugovornom odnosu, kaže da su upute o jačem uključivanju liječnika opće prakse u situaciju oko koronavirusa svima nejasne.

Subota, Ožujak 14, 2020 09:45

Radovi na uređenju kupališta Jadran, u Zadru zvanog i Marex, primiču se kraju i vide se obrisi buduće uređenije plaže. Trn u oku ljudima koji tamo često obitavaju predstavlja tamošnji drveni mul kojem nedostaje nekoliko dasaka i tako predstavlja opasnost, a njega, tijekom ovih radova, nitko ne dira.
Zatekli smo na mulu Larija Longina, ronioca koji radi za tvrtku Kali tuna, a tamo zadnjih dana svakodnevno roni.

Četvrtak, Ožujak 12, 2020 16:38

U prostorijama i u organizaciji Županijske komore Zadar - Hrvatske gospodarske komore, danas je na preporuku Stožera za civilnu zaštitu, zadarski epidemiolog dr. Alan Medić održao predavanje za prijevoznike roba i putnika s područja Zadarske županije.
Kako je rekao Denis Ikić, direktor HGK - Županijske komore Zadar, naputak o održavanju ovog predavanja je došao prije pet dana, a svakim danom se situacija mijenja.

Stranice