Katina Vrsaljko

Utorak, Prosinac 24, 2019 10:30

Erste banka je donirala 200.000 kuna Općoj bolnici Zadar za nabavu novog ultrazvučnog uređaja. Na primopredaji donacije bili su župan Božidar Longin, direktori Erste banke te ravnateljstvo Opće bolnice Zadar, kao i liječnici i osoblje Odjela za kardiologiju pod vođenjem dr. Dražena Zekanovića koji nam je pokazao novi vrijedni aparat.
Kardiologinja dr. Mira Stipčević, rekla je kako je ultrazvučni aparat osnova neinvazivne kardiološke dijagnostike.

Utorak, Prosinac 24, 2019 10:00

Dan uoči Badnjaka na zadarskoj tržnici nije bilo pretjerane gužve. Neki su spizu za blagdanski stol obavljali po kvartovskim tržnicama i centrima, a neki su to ostavili za zadnji dan. Za ribarnicu su možda čekali zadnji dan kako bi riba bila svježa jer zadnjih se dana jako slabo lovilo zbog vremenskih neprilika.
Na samom ulazu vidi se da je ribarnica poluprazna, kako kupcima, tako i trgovcima pa i - ribom.

Ponedjeljak, Prosinac 23, 2019 17:30

 Otkako je 27-godišnji Zadranin Marino Marušić otišao na Život na vagi, vratio se u - život. Izgubio je 58 kilograma, vratio samopouzdanje i smisao života i dobio »glavnu« nagradu - svoju Saru.

Četvrtak, Prosinac 19, 2019 18:16

Iako je dio općina i gradova u Hrvatskoj isplatio božićnice umirovljenicima, umirovljeni Zadrani ni ove godine neće dobiti božićnice od lokalne samouprave.
- Grad Zadar neće isplaćivati božićnice umirovljenicima, već su u proračunu 2019. godine bila osigurana sredstva za uskrsnice umirovljenicima, navela je Ivana Dadić, voditeljica odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom u Gradu.

Četvrtak, Prosinac 19, 2019 14:00

Likovni i literarni radovi djece iz vrtića i škola sa svih strana županije jučer su ispunili Edukativnu dvoranu Kneževe palače u okviru natječaja Narodnog muzeja, »Na Božić kod nas«. Djeca, njihove obitelji i mentori uključili su se u istraživanja i izvedbu umjetničkih dijela kako bi prenijeli običaje slavljenja Božića u svojim domovima, a i podsjetili na to kako su ove blagdane obilježavali ranije njihovi djedovi i bake.

Četvrtak, Prosinac 19, 2019 10:15

Paralelno sa sučeljavanjem predsjedničkih kandidata u studiju HTV-a u Zagrebu, u Domu sindikata u Zadru trajala je satiričko kritička diskusija na temu predstojećih predsjedničkih izbora koju su analizirali zadarski stručnjaci, dr.sc. Marko Vučetić, filozof i nezavisni političar i dr.sc. Sven Marcelić, sociolog i politički komentator. Događaj, u organizaciji umjetničke organizacije Teatro VeRRdi je bio dobro posjećen i ljudi su rado sudjelovali u raspravi o gorućoj tematici.

Nedjelja, Prosinac 15, 2019 21:01

Uđite da vidite di mi živimo, samo uđite, poziva nas na pragu svoje trošne kućice 88-godišnja Marija Karaban preko puta crkve u Bibinjama. Kao da smo ušli u neki čađavi kameni podrum... Ulazimo iz jedne prostorije u drugu... Središnja velika prostorija je kuhinja koja više služi kao smočnica jer se na velikom stolu, na kojem obitelj ne blaguje zajedno, čuva nešto hrane. Tek se treća, najmanja prostorija grije. Sve je puno čađi, ali toplo.

Srijeda, Prosinac 11, 2019 16:45 1

On svakog dočekuje i ispraća. Penje se za njim nekad i do trećeg - četvrtog kata. Umiljat je i nježan. Čak i prema okićenom boru. Srušio ga je samo dva puta do sad. Nekad ga nema po pola dana. Ali oko podne, kad se vadi marenda, i on je tu. Kao da ima sat na ruci. Ili nozi. Stalno je na faksu i oko faksa, iako nitko ne zna što točno studira. Čini se da najviše voli predavanja iz povijesti i umjetnosti, voli prčkati po arheološkim nalazima u podrumu, često je u Sveučilišnoj knjižnici.

Ponedjeljak, Prosinac 9, 2019 16:45

Ona je dokaz da godine nisu prepreka i da čovjek i u starijim godinama može puno dati. Sad joj je 79 godina, a tek je nagrade počela dobivati, tako da je puno posla pred njom, nema opuštanja, govori kroz smijeh Ivanka Ledenko Matulić, predsjednica Udruge Nada dok priča o Peri Varović - najistaknutijoj volonterki godine, nagrađenoj nagradom Volonterska ruka.

Petak, Prosinac 6, 2019 10:45

Pohano meso, lešo karfiol, kiseli kupus, bananu i krafnu poslužili su jučer za ručak u Pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije predstavnici Grada, Županije, Volonterskog centra i Crkve u povodu Svjetskog dana volontera. Institucije koje surađuju u olakšavanju života najugroženijim skupinama društva na ovaj način svake godine žele popularizirati volontiranje, ali i zahvaliti svima onima koji se nesebično daju za druge.

Stranice