Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 6, 2020 15:31

U jeku koronakrize koja je prodrmala cijelo gospodarstvo, htjeli smo vidjeti kako se snalaze oni najmanji koje je ova kriza pogodila na samim počecima poduzetničkog života. U Inovativnom Zadru atmosfera je malo kisela pa ipak nisu bili baš od volje pričati s novinarima. Uspjeli smo doduše čuti priču Selme Čmelik koja se u svemu ovome preorijenitrala i jako dobro snašla. Kad se sve zbroji, cjelokupna slika u Inkubatoru nije uopće loša, već možda samo »zamrznuta«. Ne zadugo, nadajmo se.

Subota, Lipanj 6, 2020 15:21

U doba korone sve što smo mogli radili smo na daljinu pa se i neki novinarski zadaci odrađuju »na rate« ili nekim obrnutim, novim normalnim putem. Tako smo prije mjesec i pol dana pisali o uspješnoj Zadranki, inženjerki strojarstva Snježani Köpruner, objavili priču i fotografije koje nam je poslala iz Travnika. Priča je odjeknula, već se i slegnula, a pravo upoznavanje je uslijedilo tek ovih dana. Morala je »pasti« onda i prava zadarska fotka.

Petak, Lipanj 5, 2020 23:22

Autoprijevoznici posebnog prijevoza već su dva puta prosvjedovali zbog teške krize u koju su upali zbog korone te u okviru europske inicijative Honk for hope, svojim vozilima trubili po gradu i tražili pomoć države i leasing kuća. Od posljednjeg prosvjeda prošlo je dvadesetak dana i neke su se stvari polako pomaknule s mjesta, ali ogromna neizvjesnost za opstanak tih tvrtki je i dalje prisutna.

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 21:30

Hoteli na zadarskom Poluotoku polako počinju otvarati svoja vrata, ali nažalost, još uvijek malobrojnim gostima. Ciljane skupine za hotele u gradu su male grupe, daleke destinacije te »city hopping«- gosti, a ove godine ih, barem zasad, nema. Što se tiče malih grupa, grupiranje turista nije poželjno u epidemiološkom smislu.

Subota, Svibanj 30, 2020 18:26

S popuštanjem mjera zaštite od koronavirusa i povlačenjem epidemije, u Zadru, kao i u drugim trurističkim gradovima, »u niskom startu« čekaju dolazak turista. O poduzetim akcijama, očekivanjima i planovima, razgovarali smo s direktorom zadarske Turističke zajednice Marijom Palekom kojeg smo uvodno pitali je li se što promijenilo otvaranjem granica.

Subota, Svibanj 30, 2020 12:00

Na inicijativu MO-a BRIGom za Bili brig, Odjel za komunalne djelatnosti Zadar, to jest izvođač Marex Elektrostroj, uređuje dječje igralište uz Šibensku ulicu na Bilom brigu. Tako će i »donja dvorišta« ovog mnogoljudnog kvarta za koji dan dobiti mjesto za igru za najmlađe. Postavljen je tobogan i penjalica, a potrebno je još namontirati sigurnu podlogu te zidić obojati i obložiti drvom.

Petak, Svibanj 29, 2020 17:51

Od 1. ožujka do 26. svibnja u Zadarskoj županiji ugasilo se najmanje 48 tvrtki. Točnije, to je podatak o tome koliko je tvrtki predalo financijsko izvješće za 2018. godinu u procesu zatvaranja tvrtke. Ukupno je između 4.300 i 4.400 tvrtki u Zadarskoj županiji. Brojke su to koje nam je iznio Denis Ikić, direktor HGK - Županijske komore Zadar, na upit da prokomentira stanje u županiji u vidu najavljenog trećeg paketa Vladinih mjera za pomoć gospodarstva uslijed koronakrize.

Petak, Svibanj 29, 2020 17:39

I djeca s poteškoćama u razvoju su se vratila u svoje odgojno-obrazovne i rehabilitacijske ustanove i programe. Nakon duge pauze od više od dva mjeseca, u Dječji vrtić Latica, kako govori ravnateljica Vesna Penjalov, vratilo se oko 90 posto djece.

Utorak, Svibanj 26, 2020 21:30

Dan Hrvatske vojske, Dan oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske koji se na visokom nivou i uz veliko okupljanje inače slave 28. svibnja, u ovoj, po mnogočemu, posebnoj godini, u Zadarskoj županiji obilježeni su jednom lijepom gestom vojnika iz vojarne u Zemuniku. Naime, desetak pripadnika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukšić« je zadnjih sedam dana uređivalo okoliš, pročelje i dio unutrašnjosti Osnovne škole Petar Zoranić u Ninu.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 21:56

Uz još uvijek puno ograničenja, vrlo polako, ali (nadajmo se) sigurno, kreću smjene pomoraca diljem svijeta. Prošli tjedan su se tako počeli vraćati Hrvati s kruzera koji su dva mjeseca čekali povratak kućama u brodovima bez putnika. I pomorci u ostalim branšama krenuli su sa smjenama.

Stranice