Katina Vrsaljko

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 17:30

Policijski službenik Mario Filipović ima samo 28 godina i već  je dobio prvo priznanje za svoj rad i to Nasmiješeno sunce za doprinos  turističkoj sezoni. U njegovom poslu miješaju se vještine policajca i turističkog vodiča, a njegov trud, simpatičnost i dobar engleski, primijetili  su njegovi kolege i predložili ga za nagradu.

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 13:16

Nasilje nad ženama nešto je o čemu se sve glasnije govori. Statistike su neumoljive. Unazad pet godina u Hrvatskoj je ubijena 91 žena, u prvih 10 mjeseci ove godine njih 7. Neke se stvari ipak mijenjaju na bolje. U ovo blagdansko vrijeme, zbog uzavrelih emocija i povećanog konzumiranja alkohola, nasilje često eskalira, no ovaj put, kako kaže Gordana Markulin-Ježina, predsjednica Udruge Duga za pomoć ženi i djetetu, žrtvama nasilja, nije bilo tako strašno.

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 11:00

Župan Božidar Longin izdvojio je nekoliko događaja koji su u obilježili 2018. godinu te su od velikog značenja za Zadar, Zadarsku županiju i Hrvatsku.

Uspjeh nogometaša na Svjetskom prvenstvu i dočeci

Petak, Prosinac 28, 2018 15:25 1

Protekli blagdanski dani u Novigradu bili su puni događaja koji su i po hladnoći izvukli mještane iz njihovih domova da  uživaju u zajedništvu i božićnom ozračju.

Tradicionalni božićni koncert održan je u petak u prostoru Zavičajne  zbirke Novigrad.

Božićni pučki napjevi

Ove godine su na koncertu nastupili Hrvatsko pjevačko glazbeno  društvo Zoranić, Pučki zbor Novigrad i Dora Baraba koja je recitirala prigodne pjesme te vodila program.

Četvrtak, Prosinac 27, 2018 13:03

Kad je prije 20 godina došla studirati u Zadar, Nikolina Radić, novinarka RTL-a, sigurno nije mislila da će ovdje ostati raditi i živjeti,  a kamoli primati nagrade za doprinos ovoj sredini. Ona samo radi svoj  posao, kaže, ali jako je lijepo kad je to priznato.

Četvrtak, Prosinac 20, 2018 16:55

Veselo je bilo danas na božićnom domjenku Novog radija kojim su djelatnici radija željeli zahvaliti svojim partnerima i klijentima na suradnji tijekom cijele godine. Brojni uglednici iz zadarskog političkog, kulturnog i estradnog života podružili su se  u prostorijama Novog radija, a sljedeće godine, najavila je direktorica i glavna urednica Anica Košta, okupit će se u još većem novom prostoru. Novi dom Novog radija bit će u poslovnim prostorima na bazenu na Višnjiku.

Četvrtak, Prosinac 20, 2018 10:17

U mjesnom odboru Ričina ni ove godine nema kupovnih  ukrasa za kvartovsku jelku, već će ju okititi kreativnim ukrasima svojih  najmlađih građana. Svi maloljetni mještani pozvani su da izrade ukras  koji može podnijeti vanjske uvjete i donesu ga do petka u prostorije  Mjesnog odbora.

Srijeda, Prosinac 19, 2018 18:14

Radovi učeničke zadruge Mocire Osnovne škole za učenike s teškoćama u razvoju Voštarnica uljepšali su jutros Narodni trg, a sudeći prema interesu i gužvi na štandu, krasit će ovog Božića domove brojnih građana. Anđeli od štipalica, žice za suđe i tila, borići od mahovine, drveni stalci za ključeve, ptičice od šiški i keramičke jaslice neki su od radova koje su vrijedne ručice ove djece izrađivale na susretima zadruge.

Srijeda, Prosinac 19, 2018 17:46

Božidar Budiša, voditelj službe policije PU i Ivana Marić, policijska službenica za prevenciju i nadzor u Uredu načelnika PU zadarske predstavili su jutros tradicionalne akcije Ministarstva unutarnjih poslova, Mir i dobro 2018. i Manje oružja, manje tragedija s ciljem prevencije zloupotrebe eksplozivnih naprava i zaštite ljudskih života i imovine.

Utorak, Prosinac 18, 2018 15:01

Članovi udruge Vir bez podjela i oporbeni općinski vijećnici, Jadranka Okreša, Igor Vučetić i Frane Vučetić, danas su na konferenciji za medije iznijeli niz optužbi na račun virskog načelnika Kristijana Kapovića te na rad institucija.

Stranice