Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 30, 2021 11:45

Radovi u Ulici 2. zasjedanja ZAVNOH-a, između Ljepotice i Jazina, u punom su jeku. Radi se o izgradnji plinskog distribucijskog sustava grada Zadra, točnije spajanju Đačkog doma na EVN-ovu plinsku mrežu te o izgradnji ogranka za daljnji spoj u tijeku buduće rekonstrukcije Ulice Franje Tuđmana. Svakako prije rekonstrukcije Tuđmanove, ovi radovi moraju biti završeni, a očekuje se da će to biti do lipnja. Dotad je na tom raskrižju privremena regulacija prometa.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 11:10

Kao tinejdžerka je završila u kolicima, a onda prohodala da bi postala majka četvero djece te dobra vila i anđeo čuvar još puno više djece i odraslih. Marjana Ikić je velika humanitarka koja ove godine prima Godišnju nagradu Zadarske županije za svoj nesebični angažman.

Četvrtak, Ožujak 25, 2021 12:05

Na Aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća u ovom sazivu bilo je govora o komunalnim lučicama na Trpimirovoj obali, sječi šume u Kožinu, problemu parkiranja za stanovnike Poluotoka, odlagalištu u Diklu...

Srijeda, Ožujak 24, 2021 11:42

Na posljednjoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća u ovom mandatu gradonačelnik Branko Dukić podnio je polugodišnje izvješće za razdoblje od srpnja do prosinca 2020. godine.
Gradonačenik Dukić u uvodu je istaknuo kako je od prvog dana mandata jasno rekao svojim suradnicima i zadarskoj javnosti da nije prihvatio dužnost gradonačelnika zbog bavljenja »visokom« politikom nego kako bi pronašao odgovore za probleme i potrebe svih sugrađana.

Srijeda, Ožujak 24, 2021 11:17

Zadnja sjednica Gradskog vijeća u ovom mandatu održana je jučer putem videokonferencije, što je mnogim vijećnicima zasmetalo zbog povremenih tehničkih poteškoća. Vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša je to istaknuo odmah na početku sjednice.

Utorak, Ožujak 23, 2021 13:47

To je suvenir koji može biti masovan, a opet je baš uvijek osoban. To je jedini suvenir koji ima svoj profil na Instagramu. Da bi imao priliku sastaviti taj suvenir, prvo trebaš popiti bocu vina. I još je pravi zadarski.

Ponedjeljak, Ožujak 22, 2021 12:00

S obzirom da prošle godine iznajmljivači nisu imali posla, gotovo 1.000 njih je na području Zadarske županije od početka prošle godine do danas odjavilo svoje smještajne kapacitete. Sam grad Zadar je u prošloj godini izgubio gotovo 400 iznajmljivača.

Ponedjeljak, Ožujak 22, 2021 11:21

U Zajednici Talijana u Zadru otvorena je slikarska izložba nazvana ‘Art Real-Surreal’ umjetnice Rosande Petani. Zadarski motivi, živahne boje i optimizam sa slika ove umjetnice, inače aktivne članice Zajednice, odlično su se uklopile u simpatične prostorije Udruge koja rado ugošćuje umjetnike, kulturnjake, ljubitelje jezika, studente....

Srijeda, Ožujak 17, 2021 14:28

Početkom ovog i početkom sljedećeg mjeseca autoprijevoznicima u Hrvatskoj ističu moratoriji na kredite koje su im banke odobrile zbog epidemije koja je ovom segmentu gotovo u potpunosti onemogućila rad. Naime, mnogi od njih su imali kredite za vozila, a kako nisu radili, nisu imali čime plaćati rate. Nakon što su autoprijevoznici diljem Europe prosvjedovali pod zajedničkim pozivom upomoć »Honk for hope«, banke su odobrile moratorij na neko vrijeme.

Utorak, Ožujak 16, 2021 14:54

Ukrcaj - iskrcaj, smjene pomoraca na brodovima koji su na drugoj strani svijeta vrlo su problematične u ovoj pandemiji. Pojava cjepiva dala je nadu svima pa i pomorcima, ali doze pristižu vrlo sporo, a o pomorcima i njihovim migracijama ovisi važan dio gospodarstva, kao i same ljudske sudbine.

Stranice