Katina Vrsaljko

Petak, Travanj 26, 2019 09:46

Oko 200 talijanskih predstavnika turističkih agencija, novinara i putnika uplovilo je jučer u Gaženicu s brzim brodom Nautilus koji  je po prvi put odvozio novu liniju koja će u lipnju, srpnju i kolovozu povezivati Cesenatico-Pesaro i Zadar.

Brzi brod Nautilus je dug 47 metara, a ima kapacitet od 350 putnika.  Kako kaže Iva Čakarun iz zadarske turističke agencije Miatours, koja će  voditi agenturu za talijanskog brodara Goma Viaggija, gosti iz Italije raspoređeni su u više grupa.

Četvrtak, Travanj 25, 2019 11:22

Pacijenti i njihove obitelji koji se nađu u potrebi za palijativnom skrbi, što je potrebno da bi im se bar olakšali najteži trenuci života,  u Zadarskoj županiji nisu baš u dobroj poziciji. Prema iskustvima naših  sugovornika, palijativa u Zadru je gotovo mrtvo slovo na papiru, a obitelji pacijenata se snalaze kako znaju i umiju. Sustavno "rješenje" je površno i nedovoljno, a nešto ozbiljnije je tek na vidiku.

Srijeda, Travanj 24, 2019 17:14

Željko Županović novi je predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije. Odlučeno je to danas na redovnoj i djelomično izbornoj skupštini Udruge održanoj u prostorima Jedriličarskog kluba Uskok.

Utorak, Travanj 23, 2019 20:15

Bijela cvjetna kočija na gatu zadarske rive bit će centralna  instalacija ovogodišnje, pete po redu Vrtne izložbe cvijeća Cvijet Zadra  koja će se održavati od petka do nedjelje pod imenom Cvjetna bajka na  zadarskoj rivi. Bogat program radionica, glazbenih nastupa i predavanja  najavili su jučer Lenko Ugrinić, direktor tvrtke Nasadi d.o.o. koja organizira Cvijet Zadra te njegove kolegice, inženjerke hortikulture, Zrinka Prusac i Dora Maštrović Pavičić.

Utorak, Travanj 23, 2019 15:00

Ministar državne imovine, Goran Marić i župan Zadarske županije Božidar Longin u prisutnosti svih županijskih pročelnika i brojnih predstavnika medija potpisali su tri darovna ugovora za zemljišta na Bokanjcu i u Zemuniku te za zgradu u vojarni Stjepana Radića, ukupne vrijednosti od 12 milijuna kuna.

Petak, Travanj 19, 2019 11:46

U kinu Cinestar premijerno je prikazan dokumentarni film  33-godišnjeg Zadranina Branimira Kambera "U'što igra?". Dokumentarni film govori o temama koje su obilježile njegovo odrastanje na zadarskoj Voštarnici u devedesetima, a to su heroinska ovisnost, košarka i rat.

- To je Zadar - đanki na ulici, košarka u Jazinama i rat koji nas je sve  obuhvatio. Puno lijepog i malo ružnog i mogu reći da je Zadar bio najbolji grad na svijetu za odrasti, kazao je Kamber.

Četvrtak, Travanj 18, 2019 15:34

Predstavnice udruge Pogled iz novog kuta P.I.N.K. life iz Zagreba danas su Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju zadarske Opće bolnice donirale limfomat - aparat za limfnu drenažu vrijedan 33 tisuće kuna.

Srijeda, Travanj 17, 2019 15:24

Donaciju u iznosu od 23.500 kuna jučer je dr. Sanji Delin, voditeljici Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar, uručio Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra. Novac je prikupljen u organizaciji TZ-a Zadar i Caritasa Zadarske nadbiskupije, od prodaje bonova za hranu i pića u sklopu Gastro pijace u okviru nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019.

Srijeda, Travanj 17, 2019 13:18

Predavanja vanjskih stručnjaka o štetnosti droga, malonogometni turnir štićenika, nogometaša NK Zadra i policajaca, glazba i  dobra atmosfera obilježili su jučer Dan otvorenih vrata Doma za odgoj  djece i mladeži Zadar.

Kako je istaknula Ljiljana Šarić, ravnateljica Doma, cilj Dana otvorenih vrata je uključiti štićenike u lokalnu zajednicu te skinuti stigmu "sivog doma".

Četvrtak, Travanj 11, 2019 17:56

Časopisi dviju zadarskih srednjih škola, Strukovne škole Vice  Vlatkovića i Prirodoslovno-grafičke škole, Stručak i Spektar među deset  su najboljih školskih časopisa te su se, od 160 predloženih časopisa, uz  još preostalih osam, imali priliku predstaviti na Državnoj smotri Lidrano.  Sa županijske razine Lidrana Zadarske županije bila su predložena četiri  časopisa, a ova dva su pozvana među deset najboljih.

Stranice