Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 15, 2020 19:43

Hoteli u gradskoj jezgri koji najviše ovise o aviogostima, možda su i najveći gubitnici među vrstama turističkih smještaja u ovoj neuobičajenoj turističkoj sezoni. Tako govore iz Almayer Art & Heritage Hotela i Boutique Hostela Forum, dvaju hotela na Poluotoku koje inače posjećuju najviše aviogosti veće platežne moći.

Subota, Rujan 12, 2020 13:21

U cilju pronalaska ravnoteže između prava na očuvanje zdravlja i prava na kvalitetno obrazovanje, izrađene su preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima, koje, ukratko rečeno, preporučuju povratak na »klasični« način održavanja nastave, tamo gdje je to moguće, uz obvezno pridržavanje epidemioloških mjera.

Subota, Rujan 12, 2020 13:15

Novčanik za 10 kuna, mobitel za 100 ili vanbrodski motor za 3.000 kuna samo su neke od stvari koje su se jučer mogle kupiti na javnoj dražbi pronađenih i izgubljenih stvari u dvorištu Policijske uprave zadarske.
Stvari koje se pronađu, a nitko ih ne traži i nisu predmet nekog sudskog spora, u prostorijama Policije zauzimaju mjesto, a na ovaj način za malo novca netko im vrati svrhu. Ono što se ne proda, ako je u lošem stanju, ide na uništenje.

Petak, Rujan 11, 2020 10:08

Od samog početka koronakrize jedan od najvažnijih ciljeva je spriječiti kolaps zdravstvenog sustava, no uslijed »lockdowna« i činjenice da je COVID-19 jedina bolest u fokusu, preventivni i kontrolni pregledi obavljaju se u minimalnoj mjeri.

Četvrtak, Srpanj 30, 2020 20:50 1

Međunarodni znanstveni skup Osamsto godina od obnove rimske kule i prvog spomena imena Novigrad u pisanim izvorima započinje danas izložbom u Knjižnici i čitaonici Novigrad.
Izložba se održava u organizaciji Zavičajne zbirke Novigrad i Knjižnice u povodu 150 godina od prvog poštanskog ureda u Novigradu. Dvije velike obljetnice dodatno su valorizirane objavom prigodne poštanske markice sa slikom Novigrada.

Subota, Srpanj 18, 2020 09:36

Na Bilom brigu se u proteklom periodu uredilo ili počelo uređivati niz lokacija, najviše u cilju jednog od najvećih problema tog kvarta - kroničnog nedostatka parkirnih mjesta te uvijek potrebnog prostora za igru mnogobrojne tamošnje djece.

Petak, Srpanj 17, 2020 12:43

Nakon velikog interdisciplinarnog znanstvenog skupa 2015. godine koji je rezultirao reprezentativnom monografijom »Novigrad nekad i sad«, bogata povijest Novigrada dodatno će se valorizirati krajem ovog mjeseca na međunarodnom znanstvenom skupu u povodu velike obljetnice: »Osamsto godina od obnove rimske kule i prvog spomena imena Novigrad u pisanim izvorima«.

Petak, Srpanj 17, 2020 10:24

Pretjerano uredna svinja, deva koja ide na natjecanje u pjevanju na Sjeverni pol, bojažljiva sova, dabar koji ide kod zubara-mesara i lasta s amnezijom... Junaci su to zbirke priča, basni za djecu, koje potpisuje Zadranka Sarah Stručić, iako inzistira uvijek da se kaže kako je izdavanje ovih slatkih pričica, projekt njene obitelji, a ne samo njezin.

Srijeda, Srpanj 15, 2020 11:52

Već je poznato da bi najmanji gubitaši u ovogodišnjoj koronasezoni trebali biti kamping, charter brodovi i izolirane vile s bazenom - oni koji umjesto gužve, noćnog života i masovnih događanja u okruženju, gostu nude - prirodna prostranstva i svojevrsnu izolaciju.

Subota, Srpanj 11, 2020 13:30

Zadarska ljetna košarkaška liga ove godine se ne održava na igralištu na Mornarci, čak možda ni njeno finale kako je bilo planirano, a »kratak spoj« je navodno nastao kad je Tankerska plovidba, kao vlasnik zemljišta na kojem se nalazi igralište, dala »nemoguće« uvjete za održavanje turnira.

Stranice