Katina Vrsaljko

Srijeda, Ožujak 6, 2019 10:44

Digitalne manipulacije kroz oko našeg kolege novinara, fotografa i likovnjaka Siniše Klarice bit će izložene večeras u Gradskoj loži  na njegovoj četvrtoj samostalnoj izložbi pod nazivom U Loži.

Igranje s umjetnošću koje mu je, kako kaže, odmak, ali ne i bijeg, od  svakodnevnice, kroz zanimljive kolorističke i grafičke metamorfoze Klarica je već dijelio s javnošću na izložbama Kompilacije, Grafike i Reminiscencije.

Utorak, Veljača 26, 2019 14:59

Male maškarice jutros su zavladale gradom na još jednom Karnevaliću 057, drugom po veličini dječjem karnevalu u Hrvatskoj. Branimirovu obalu, Narodni trg, potom i Kalelargu i Forum okupiralo je oko 700 djece iz 16 vrtića iz Zadra, Kali, Kukljice, Zemunika i Sv. Filipa i Jakova te iz jedne područne škole iz kvarta koji je poznat po maškarama. Bili su to simpatični Puntamiški poštari iz Područne škole Puntamika Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.

Petak, Veljača 22, 2019 16:07

Ugovore za 16 projekata u okviru Programa zapošljavanja žena "Zaželi" u vrijednosti od oko 42 milijuna kuna podijelio je danas ministar rada Marko Pavić korisnicima iz cijele Hrvatske u velikoj vijećnici Zadarske županije. Nastavak je to Programa "Zaželi" u okviru kojeg će se iz Europskog socijalnog fonda s ukupno milijardu kuna financirati zapošljavanje preko 7.000 žena koje će se naredne dvije godine brinuti o 30 tisuća starijih osoba u Hrvatskoj.

Petak, Veljača 22, 2019 14:14

U Osnovnoj školi Obrovac održan je Lidrano - županijski  susret učenika osnovnih škola Zadarske županije 2019. godine na kojem  je sudjelovalo 192 učenika i 53 mentora iz 26 osnovnih škola Zadarske  županije. Na otvorenju su sudionike pozdravili ravnatelj OŠ Obrovac,  Željko Modrić, zamjenik gradonačelnika Obrovca, Slobodan Jurjević, a  smotru je otvorila Marina Viduka, viša stručna savjetnica u Upravnom  odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

Petak, Veljača 22, 2019 13:48

Nove crkve na Bilom brigu i na Novom Bokanjcu počinju pokazivati buduću formu, što znači da se radovi bliže kraju.

Nova župna crkva sv. Pavla na Novom Bokanjcu već ima i obojanu fasadu, a kako doznajemo, očekuje se da bi svoja vrata za vjernike mogla otvoriti čak već za Uskrs. No, kako rokovi u crkvenoj gradnji nisu tako strogi kao oni u civilnoj, a ni informacije se ne dobivaju tako lako, još se ne zna točno kad će u novoj bokanjačkoj župnoj crkvi biti prva misa.

Četvrtak, Veljača 21, 2019 14:00

Kulturna ruta pod imenom Putevima liburnskog, rimskog i  hrvatskog nasljeđa osmišljena je u okviru velikog projekta prekogranične  suradnje HERA, čiji je nositelj za ovo područje bila Zadarska županija. U  tom je projektu još, između ostalog, Mali Arsenal pretvoren u posjetiteljski centar, uređeni su Vrata sv. Krševana i Prolaz cara Augusta, osnovana  je udruga HERA za brendiranje cijele priče, napravljeno je orto-foto snimanje za podlogu za uređenje bedema...

Četvrtak, Veljača 21, 2019 13:48

U okviru Tjedna psihologije u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, jučer su u Privatnoj gimnaziji s pravom javnosti  održane zanimljive radionice pod nazivima "Kako kontrolirati vlastite  impulse?" i "Potreba za pripadanjem".

Tjedan psihologije obilježava se svake godine kako bi se široj javnosti  približila psihologija, a radionice u Privatnoj gimnaziji u suradnji sa  Sveučilištem u Zadru koordinirala je pedagoginja te gimnazije, Zdravka  Nižić.

Petak, Veljača 8, 2019 11:42

Cestogradnja d.o.o. iz Zelengrada izabrana je na javnom natječaju za rušenje građevina na Relji na čijem mjestu će se potom graditi  Centar za kreativne industrije.

Četvrtak, Veljača 7, 2019 10:34

Iako zimski mjeseci u malim mjestima djeci ponekad  mogu biti dugi i dosadni, veljača u Novigradu to nikako ne bi smjela biti  zahvaljujući bogatom i zanimljivom programu Čitaonice i knjižnice Novigrad, ali i pripremama za maškare koje ove godine prelaze i u ožujak.

Program pod nazivom Veljača u Knjižnici i čitaonici Novigrad osmislila je Ana Buterin iz Knjižnice i čitaonice Novigrad.

Ponedjeljak, Veljača 4, 2019 15:02

Tijekom 2018. godine na području Zadarske županije deficitarna zanimanja bila su konobar, prodavač, čistač, doktor medicine,  kuhinjski radnici, radnici na proizvodnoj liniji, medicinske sestre, čuvari,  taksisti... Među višim razinama obrazovanja, kao deficitarna zanimanja  za izdvojiti su još i odgojitelji, učitelji s djecom s teškoćama, profesori  matematike, diplomirani inženjeri građevine, učitelji razredne nastave,  profesori fizike...

Stranice