Katina Vrsaljko

Utorak, Travanj 23, 2019 15:00

Ministar državne imovine, Goran Marić i župan Zadarske županije Božidar Longin u prisutnosti svih županijskih pročelnika i brojnih predstavnika medija potpisali su tri darovna ugovora za zemljišta na Bokanjcu i u Zemuniku te za zgradu u vojarni Stjepana Radića, ukupne vrijednosti od 12 milijuna kuna.

Petak, Travanj 19, 2019 11:46

U kinu Cinestar premijerno je prikazan dokumentarni film  33-godišnjeg Zadranina Branimira Kambera "U'što igra?". Dokumentarni film govori o temama koje su obilježile njegovo odrastanje na zadarskoj Voštarnici u devedesetima, a to su heroinska ovisnost, košarka i rat.

- To je Zadar - đanki na ulici, košarka u Jazinama i rat koji nas je sve  obuhvatio. Puno lijepog i malo ružnog i mogu reći da je Zadar bio najbolji grad na svijetu za odrasti, kazao je Kamber.

Četvrtak, Travanj 18, 2019 15:34

Predstavnice udruge Pogled iz novog kuta P.I.N.K. life iz Zagreba danas su Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju zadarske Opće bolnice donirale limfomat - aparat za limfnu drenažu vrijedan 33 tisuće kuna.

Srijeda, Travanj 17, 2019 15:24

Donaciju u iznosu od 23.500 kuna jučer je dr. Sanji Delin, voditeljici Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar, uručio Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra. Novac je prikupljen u organizaciji TZ-a Zadar i Caritasa Zadarske nadbiskupije, od prodaje bonova za hranu i pića u sklopu Gastro pijace u okviru nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019.

Srijeda, Travanj 17, 2019 13:18

Predavanja vanjskih stručnjaka o štetnosti droga, malonogometni turnir štićenika, nogometaša NK Zadra i policajaca, glazba i  dobra atmosfera obilježili su jučer Dan otvorenih vrata Doma za odgoj  djece i mladeži Zadar.

Kako je istaknula Ljiljana Šarić, ravnateljica Doma, cilj Dana otvorenih vrata je uključiti štićenike u lokalnu zajednicu te skinuti stigmu "sivog doma".

Četvrtak, Travanj 11, 2019 17:56

Časopisi dviju zadarskih srednjih škola, Strukovne škole Vice  Vlatkovića i Prirodoslovno-grafičke škole, Stručak i Spektar među deset  su najboljih školskih časopisa te su se, od 160 predloženih časopisa, uz  još preostalih osam, imali priliku predstaviti na Državnoj smotri Lidrano.  Sa županijske razine Lidrana Zadarske županije bila su predložena četiri  časopisa, a ova dva su pozvana među deset najboljih.

Četvrtak, Travanj 11, 2019 11:53

Uvođenje obveznog savjetovanja uoči odluke o abortusu jedna je od odrednica oko koje se uglasilo povjerenstvo koje je ministar  zdravstva Milan Kujundžić formirao u svrhu stvaranja Zakona o pravu  na prekid trudnoće. U Hrvatskoj se pobačaj na zahtjev i dalje regulira  pravnim normama iz 1978., ali donošenje novog zakona još je uvijek u  povojima.

Utorak, Travanj 9, 2019 19:15

Blue bootcamp Zadar koji na jednom mjestu spaja  pružatelje znanja i tvrtke s područja plavog gospodarstva otvoren je jučer u Kneževoj palači u okviru projekta 4helix+, ukupne financijske  vrijednosti 2,2 milijuna eura sufinancirane iz EU programa INTERREG  Mediteran. Projekt provodi Hrvatska gospodarska komora - Županijska  komora Zadar u partnerstvu s još devet institucija iz ukupno sedam zemalja europskog dijela Mediterana.

Petak, Travanj 5, 2019 13:06 1

Prema trenutačnom bukingu, u usporedbi s prošlim godinama u ovo vrijeme, kako govore vlasnici turističkog smještaja, najave za nadolazeću sezonu nisu baš dobre. Isto tako, već i ptice na grani znaju da su se ove godine oko svoje ponude i oglašavanja posebno potrudile Grčka, Španjolska, Tunis, Egipat, Cipar; a s obzirom na to da s nama dijele proizvod sunca i mora, privukli su i slične goste.

Srijeda, Travanj 3, 2019 11:15

Branimir Kamber, 33-godišnji model, glazbenik, "youtuber",  sad i redatelj, a kako za sebe kaže, prije svega, humanitarni radnik, ovih  dana će objaviti dokumentarni film o Zadru "U'što igra?". Sa preko 70  sugovornika, "od klošara do doktora znanosti", Kamber obrađuje tri teme koje su obilježile njegovo odrastanje u Zadru devedesetih godina, a  to su heroinska ovisnost, košarka i rat.

Stranice