Katina Vrsaljko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 26, 2021 13:24

Generacija maturanata koja se ovih dana bavi s državnom maturom, ostala je bez onih zabavnih stvari koje zadnje godine školovanja čine posebnima - maturalno putovanje u inozemstvo, svečana maturalna večer, masovna druženja... Kako bi ipak obilježili kraj srednje škole, učenici završnih razreda Prirodoslovno-grafičke škole Zadar imali su svečanu podjelu svjedodžbi.

Subota, Lipanj 26, 2021 10:29

Gotovo 20 godina njezini »mornari«, »poljupci«, »otoci« i »gradovi« - njezine slike, krase ulice Zadra. Prepoznatljivi stil i motivi zadarske umjetnice Ane Kolege još jednom su dosegnuli pravi trenutak za samostalnu izložbu, ovoga puta pod aktualnom temom »Bili smo blizu, sve drugo je bilo daleko«. Izložba je otvorena u Kapetanovoj kuli, u prostoru Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar.

Petak, Lipanj 25, 2021 12:46

Kako bi ljetni odmor ljudima bio što mirniji i ugodniji, svake godine Gradsko vijeće donese odluku o zabrani građevinskih radova u špici turističke sezone. Zadnjih godina su neki projekti, na traženje investitora dobivali dozvolu od Grada kako ipak ne bi morali obustavljati radove, ali od ove godine to neće biti moguće.

Petak, Lipanj 25, 2021 12:41

Naravno da smo i mi apsolutno protiv držanja pasa na lancu. S obzirom da su naši psi tragači nama jednaki članovi kao što je i svaki od nas, ne možemo ni zamisliti tako nehmani pristup držanja pasa, govori Marko Dukić, pročelnik HGSS Stanice Zadar.

Četvrtak, Lipanj 24, 2021 14:10

Grad Zadar je pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za opremanje interijera odjela Gradske knjižnice u Providurovoj palači. Vrijednost potrebnog namještaja i multimedijalne opreme procijenjena je na 480.000 kuna bez PDV-a, a ponuditelji imaju rok do 8. srpnja poslati svoje ponude elektroničkim putem, a sve informacije su im dostupne u elektroničkom oglasniku Grada.

Četvrtak, Lipanj 24, 2021 13:54

Pred nama je još jedna izazovna turistička sezona - druga u posebnim i ograničenim uvjetima, prilagođenim globalnoj krizi s kojom se cijeli svijet i dalje bori. U Općinu Vrsi svakodnevno stiže sve veći broj domaćih gostiju, ali i onih iz inozemstva, a prema sadašnjim podatcima iz sustava eVisitor zabilježeno je povećanje od 9% u odnosu na lanjsku turističku sezonu. U Turističkoj zajednici Općine Vrsi, povećanje broja dolazaka ulijeva optimizam za nadolazeće razdoblje.

Nedjelja, Lipanj 20, 2021 10:37

Lucija Dušević, 92-godišnja samaritanka, ovih je dana, dok je ležala na Odjelu gastroenterologije zadarske Opće bolnice usnula san.
- Sanjala sam da hodam gradom i za mnom trče djeca i viču na engleskom: ‘Please, help me!’ Djeca su bila sva poderana, polugola.. Osjetila sam da me Gopodin pozvao da pomognem bolesnoj dječici, ispričala je ova vrlo razborita starica, koja je živjela u Australiji 36 godina pa nije čudno da joj se miješaju hrvatski i engleski.

Petak, Lipanj 18, 2021 14:03

Javna tribina Tehnološke mogućnosti odvojenog prikupljanja otpada u organizaciji tvrtke Čistoća d.o.o. i Udruge Eko Zadar okupila je jučer u hotelu Kolovare zainteresirane partnere i građane koji su mogli čuti više o odvajanju otpada, kao i o projektu »Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada za Čistoću d.o.o. Zadar« koji je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Petak, Lipanj 18, 2021 09:48

Početkom tjedna se Lovro Jurišić oprostio od svoje funkcije pročelnika za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove i od kolega iz Zadarske županije, a na njegovo mjesto je za vršiteljicu dužnosti imenovana dosadašnja pomoćnica Marta Hordov.

Četvrtak, Lipanj 17, 2021 09:45

Grad Zadar je jučer objavio natječaj za za izradu idejnog rješenja uređenja prostora bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića u Zadru. Natječaj organizira i provodi Društvo arhitekata Zadra (ZDA)

Stranice