Kažimir Škrbić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Veljača 26, 2022 14:26

Kuhinjski otpad, plastika, papir i kartonski otpad čine oko 80 posto ukupno stvorenog otpada, pa je njihovo odvajanje ne samo nužnost i osnovni uvjet za sprječavanje nastanka otpada, nego i ekonomska dobrobit za svakog pojedinca i obitelj. Ova jednostavna i činjenično precizna poruka bila je jedna od mnogih ekoloških poruka koje su se mogle čuti na javnoj tribini »Tehnološke mogućnosti odvojenog prikupljanja otpada« održanoj na otoku Viru.

Srijeda, Veljača 23, 2022 13:17

Diplomirani inženjer elektrotehnike, zidar, kuhar, konobar, proizvođač sokola, panceta i kobasica, lignjolovac i virski domaćin, 75-godišnji Branko Malekin, umirovljeničke dane na Viru provodi izrađujući drvene figure vodenih konjića, morskih kornjača, lignji i raznih riba.
Znao je u Švicarskoj raditi detalje na fasadama zgrada ili popravljati ostatke slikarskih radova, ponekad i fine obrade, ali tek je na Viru počeo izrađivati drvene figurice.

Ponedjeljak, Veljača 21, 2022 08:38

Komunalno poduzeće Vir održavanje u potpunosti je realiziralo lanjski plan postavljanja nove javne rasvjete na otoku. Projekt je u naseljima Biskupljača, Žitna, Laz, Kozjak, Smratina i Radnjača nastavljen u siječnju i veljači 2022.
U novu javnu rasvjetu lani je uloženo 5 milijuna kuna, a za modernizaciju i rekonstrukciju postojećih tijela javne rasvjete, u ovoj je godini predviđeno milijun kuna

Nedjelja, Veljača 20, 2022 10:09

Od srijede i četvrtka provodi se podjela rješenja za isplatu jednokratne materijalne potpore prema socijalnim kategorijama stanovništva povodom božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, i to u pojedinačnom iznosu od 1.000 kuna.

Ponedjeljak, Veljača 14, 2022 11:56

Kako biti ekološki osviješten i zašto je to iznimno važno, na koji način pravilno razvrstavati otpad i čemu služe boje na kantama za otpad te na koji način čuvati prirodni okoliš i životni prostor? – naučili su virski mališani na edukacijskoj prezentaciji koju je u suradnji s virskim Dječjim vrtićem Smješko i komunalnim poduzećem Čistim otokom provela edukatorica Vesna Đili iz zadarske Čistoće.

Petak, Siječanj 7, 2022 13:28

Osjećaj je sjajan, lijepo je to priznanje. Drago mi je što je prepoznat trud koji ulažem u svoj posao i profesiju koju volim. Naravno, ponosna je i cijela kuharska ekipa s kojom radim u restoranu Bruschetta. Svima nam je drago, govori Dario Kapović, poznati i iskusni 46-godišnji virski chef sa zadarskom adresom kojemu je nedavno uručena nagrada Nasmiješeno sunce za najboljeg kuhara u Zadru u 2021.

Subota, Siječanj 1, 2022 15:55 1

Virani, Privlačani, Ninjani, Vršani, Zadrani, virski vikendaši iz cijele Hrvatske, posebno iz Hrvatskog zagorja, Hrvati iz Austrije, Njemačke i Švicarske, Bosanci i Hercegovci, Slovenci, Slovaci, Mađari, Česi – nema tko sinoć na Silvestrovo nije bio na virskom Trgu svetoga Jure. Njih više tisuća na samom prostoru centralnog virskog trga i oko trga, odnosno virskoj rivi, feštalo je s Jasminom Stavrosom i Mladenom Grdovićem do posljednjeg odbrojavanja u Staroj godini.

Petak, Prosinac 31, 2021 13:00 1

Dok je trajala neizvjesnost oko imena izvođača i organiziranog dočeka Nove 2022. na otvorenom na otoku Viru, što je tradicija unazad desetak i više godina, FB messenger Virskog lista doslovno je bio zatrpan porukama upita.

Petak, Prosinac 24, 2021 12:30

Pet obitelji u Otočcu imat će ljepše i humanije blagdane. Tih pet teških priča i sudbina, makar tijekom Božića i Nove godine, bit će možda malo ljepše. Te će obitelji imati punije stolove i sretnije obiteljske trenutke uz spoznaju da su dobili nove prijatelje. U četvrtak u prijepodnevnim satima posjetili su ih u Otočcu članovi Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir. Koji dan ranije napunili su veliki kombi do vrha s hranom i potrepštinama i odveli ga u Otočac.

Subota, Prosinac 11, 2021 10:00

Oko tonu i dvije stotine kilograma mješovite robe donirale su 82 virske obitelji u dosadašnjih šest dana humanitarne kampanje koju za korisnike Pučke kuhinje sveti Vinko Paulski u Zadru i Socijalne samoposluge Caritasa Zadarske nadbiskupije organizira i provodi Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir. Ova humanitarna akcija provodi se do nedjelje 12.

Stranice