Krešimir Bukvić

Četvrtak, Siječanj 3, 2019 12:13

Ovih dana objavljena je knjiga „Turizam i kultura“ doc. dr.  sc. Marije Valčić.

Nedjelja, Prosinac 30, 2018 15:51

Umirovljeni liječnik Branko Škifić, o kojem je Zadarski  list već pisao, ne posustaje. Zadnje tri godine piše svojevrsnu kolumnu,  kao rođeni Zverinčanin, o rodnom otoku. Kako kad, ovisno o volji, a i  obavezama, na svom Facebook profilu objavljuje priče, razmišljanja, uspomene, dosjetke...sve vezano za sumještane i život na otoku na kojem  provodi najveći dio godine.

Subota, Prosinac 29, 2018 16:13

Novogodišnji stol tradicionalno je, uz vjenčani, najvažniji  gastronomski događaj u godini. Priprema, posebice kada je u pitanju  večera za više osoba, traje tjednima, pazi se na svaki detalj, od samog  jela preko servisa do dekoracije stola i blagovaonice koja zadnjih desetak godina gotovo da postaje važnija od onoga što stoji na tanjuru.

Petak, Prosinac 28, 2018 15:33

Mislim da radnici Nasada nisu mogli dobiti bolji božićni i  novogodišnji dar od veće plaće, zadovoljno je naglasio pravni povjerenik TU SSSH Zadar Vedran Uranija,  na konferenciji za medije sazvanoj zbog povećanja plaća od 10 posto za sve zaposlenike spomenute  komunalne tvrtke, koji su ishodili sindikalni predstavnici.

Petak, Prosinac 28, 2018 12:11

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana planina, koji  pada početkom prosinca, javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit organizirala je prije nekoliko dana niz događanja u Krasnom vezanih za planine, uključujući i tematska predavanja od kojih je jedno  održala i vlasnica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Babac/Damjanić iz Poljica, Sandra Babac.

Četvrtak, Prosinac 27, 2018 11:53

Zadarska tvrtka Marex Elektrostroj i ove je godine sudjelovala na amsterdamskom sajmu nautike METSTRADE. Na sajmu kojeg  posjeti 25.000 posjetitelja, tvrtka Marex Elektrostroj, koja je na domaćem tržištu vodeća u proizvodnji priključnih energetskih ormara za  marine, privezišta i autokampove, predstavila je svoje proizvode, a  među njima i softversko rješenje koje omogućava praćenje potrošnje  električne energije i vode za svaki priključak u marinama.

Petak, Prosinac 21, 2018 15:00

Jutros je u organizaciji Zelene akcije, Eko-Zadra, Eko Zrmanje i Ekološke udruga“Krka” iz Knina na Narodnom trgu organizirano skupljanje donacija za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Petak, Prosinac 21, 2018 12:00

Kad zakažu institucije, kad zakaže država, nema druge nego samostalno se organizirati i pokušati pomoći jedni drugima. U tu je  svrhu pokrenuta prije nepunih godinu dana Facebook grupa „Srce Zadarsko“. Glavna inicijatorica projekta je Zadranka Marjana Ikić, žena  koja je, nakon što je i na vlastitoj koži osjetila, kao devetnaestogodišnjakinja teško stradala prometnoj nesreći nakon koje je završila u  kolicima, koliko joj je značila pomoć ljudi oko sebe. 

Srijeda, Prosinac 19, 2018 20:00

U utorak je pred punim gledalištem Hrvatskog narodnog  kazališta Zadar koncert održala grupa Heart and soul of Gospel u  društvu Jerome Griffina.

Utorak, Prosinac 18, 2018 14:00

Prije nekoliko dana zadarski je pjevač Ivan Kugli izdao svoj  drugi singl "More, more". Nakon prvijenca "Pjesma ocu", koju je Kulgli  izdao u srpnju ove godine, Kugli se odlučio za pjesmu posvećenu moru  za koju su tekst i glazbu napisali Darko Kolar i Vlado Blagec. Produkciju  je radio Davor Totović, a promocija pjesme je bila u prostoru tvrtke  Deur u Zadru.

Stranice