Krešimir Bukvić

Utorak, Srpanj 9, 2019 15:02 1

Nakon desetogodišnje pauze zadarska modna dizajnerica Ella Dušević ovoga se ljeta vratila dizajniranju. Nova kolekcija je spremna, Ella je dizajnirala kupaći program, majice i nešto haljina, a nositeljica promidžbene kampanje je zadarska jazz pjevačica Martine Thomas.

Utorak, Srpanj 9, 2019 14:47

Prošli je vikend u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana promocija knjige »Oči
sudbine« autora Maria Huljeva. Riječ je o prvoj Huljevljevoj knjizi, nastaloj, kako je to naglasio na početku događanja, nakon susreta s Violetom Burić, najmlađom europskom vidovnjakinjom. Huljev je okupljene upoznao s vlastitim traganjima za odgovorima koje je tražio u Crkvi i u svijetu oko sebe, traganjima za spoznajom koja su ga dovela i do spomenute Burić.

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:16 1

U povodu objave Pravilnika o Registru stvarnih vlasnika, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Zadar jučer je održana edukacija o primjeni spomenutog Pravilnika. Događanje je organizirala Hrvatska gospodarska komora i Ured za sprječavanje pranja novca, a edukaciju su preko video veze držali edukatori iz nadležnih državnih institucija.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 13:39

Pritišće nas Ministarstvo, pritišću nas dobavljači, pritišću nas radnici... toliko se toga nakačilo na ugostitelje, na turizam, da je situacija neizdrživa. Svoju egzistenciju jednostavno previše ljudi veže za turizam, za nas ugostitelje i struka iz dana u dan tone.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 16:01

Prošla je godina bila poslovno uspješna za najveće zadarske muzeje. Muzej antičkog stakla je zabilježio porast posjetitelja za 50 posto ili za čak 100 posto više u odnosu na 2017. godinu. Arheološki muzej bilježi porast broja posjetitelja za 10 posto, dok je Narodni muzej ostvario određeni pad. No s obzirom da je u 2019. godini došlo do zatvaranja nekih odjela zbog obnove Providurove palače, blagi je pad posjetitelja bio i očekivan, kako doznajemo u muzeju.

Petak, Srpanj 5, 2019 12:57

Direkcija Miss Zadarske županije za Miss Hrvatske u završnim je pripremama za finalnu večer ljepote koja će se održati 13. srpnja u Teatro baru. Za projekt i ove godine, kao i predhodnih pet od kada se održava, vlada veliko zanimanje, a posebice i zbog činjenice da su sve pobjednice Miss Zadarske županije: Anja Bijelić, Ana Colić, Antonija Bucić i Mia Štulić u finalima Miss Hrvatske bile na samom vrhu najljepših žena zemlje.

Četvrtak, Srpanj 4, 2019 11:24

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić, nakon sjajne sezone u njemačkom klubu Hoffenheim, okušao se i u ulozi modela. Postao je zaštitno lice za zadarski brend Cataleya Sport Line kolege mu Vedrana Ješe i supruge Martine Ješe. Kramarić je odradio odličan posao i pokazao da loptu može bez problema zamjeniti i poziranjem pred fotoaparatima.

Srijeda, Srpanj 3, 2019 15:33

Nakon što je bager očistio materijal koji se tijekom godine nakupio na ulazu u more na plaži za invalide na Vitrenjaku, jučer su radovi nastavljeni kako bi rampa koju koriste osobe s invaliditetom profunkcionirala. Na plaži je ostalo šljunka koji je trebalo odstraniti kako bi osobe s poteškoćama u kretanju bile u prilici ući u more.

Utorak, Srpanj 2, 2019 10:13

Svidjele su nam se jako šljive zapečene u panceti. Baš nešto  novo i mogu vam reći da će se od sada nalaziti i na našem jelovniku.  Sad je li to baš vaše autohtono jelo ne bih znali. Vjerojatno nije,  no  ukusno je i eto to će biti najvažnija uspomena koju nosimo iz Zadra,  prepričavaju nam Anna Tislin i Markus Weimer, mladi njemački par  koji je odsjeo u jednom apartmanu u centru grada.

Utorak, Srpanj 2, 2019 09:55

Glumačka regata "Preko Sali do zvijezda", druženje  koje okuplja glumce a osim jedrenja uključuje i izvedbu kakve predstave ili dramskog nastupa kao i neobavezni dio uz iće i piće, prije nekoliko dana održana je po drugi put. Ekipa se raspodijelila na 11 posada a  ruta je bila, kao što i sam naziv govori, od Preka do Sali , uz naravno i  neke druge Zadru bliske lokacije.

Stranice