Krešimir Bukvić

Petak, Kolovoz 31, 2018 15:08

Ja ću biti ovogodišnja Miss Hrvatske!, samouvjerena je Mia Štulić, aktualna Miss Zadarske županije i jedna od 16 djevojaka koje će se za nekoliko dana, u subotu 1. rujna u Čakovcu, nastojati izboriti za prestižnu titulu, na finalnoj večeri ovogodišnjeg izbora hrvatske predstavnice za izbor najljepše djevojke svijeta koji će se održati 8. prosinca u Kini, na otoku Sanya.

Četvrtak, Kolovoz 30, 2018 09:55

U utorak je u sklopu obilježavanja nadolazeće, četrdesete obljetnice postojanja, u Caffe galeriji Đina otvorena izložba crteža hrvatskog slikara Jerolima Miše. Riječ je o drugoj izložbi, nakon nedavno održane izložbe Vanje Radauša, kojom ova galerija nastavlja promovirati značajne hrvatske slikare, ne libeći se istovremeno, kako je to zaključila umjetnica Silvijana Dražović, koja je vodila otvaranje, ne samo educirati već i provocirati posjetitelje.

Utorak, Kolovoz 28, 2018 08:45

 Aktualno ljeto je bilo i više nego radno za mladu bibinjsku pjesnikinju Samanthu Pedišić. Djevojka, koju krasi laskavi epitet "čuvarica starog bibinjskog govora" nije odbila ni jedan poziv da javno čita svoje pjesme, izdane prije pola godine u zbirci „Dođi na kafu“.

Ponedjeljak, Kolovoz 27, 2018 09:45

Promet na Autobusnom kolodvoru Zadar se u odnosu na prethodne godine ovoga ljeta povećao za oko 15 posto i danas broji preko 800 ulazaka i izlazaka autobusa dnevno. Od toga oko 500 linija otpada na međugradske linije te oko 300 na županijske. Riječ je pet, šest tisuća ljudi koji dnevno prođu kroz kolodvor, kako domaći, tako i stranci od kojih u zadnje vrijeme najveći broj dolazi iz Kine.

Ponedjeljak, Kolovoz 27, 2018 09:30

Zadarski Zeleni telefon, koji djeluje u okviru udruge "Eko-Zadar" ne prestaje zvoniti. Željka Jurlina, suradnica na projektima udruge i spomenutom Zelenom telefonu naglašava da su samo u zadnjih mjesec i pol dana zabilježili dvadesetak prijava, prije svega vezanih za otpad.

Uznemirujući prizori

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 10:00

 Prezentacijom rezultata sudjelovanja na radionici koreografije i kompozicije finske plesne umjetnice Sanne Myllylahti, u koju je bilo uključeno dvanaest polaznika, mladih plesača iz Hrvatske i ostatka Europe, prekjučer je na Poljani Branka Stojakovića otvoren 10. Monoplay - međunarodni festival suvremenog plesa koji zajednički organiziraju Zadarski plesni ansambl i umjetnička organizacija 21:21 iz Zagreba. Na radionici, koja je bila održana od 17. do 20.

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 09:15

U nedjelju je u Kapetanovoj kuli otvorena izložba dvije umjetnice: Ane Jagić iz Zadra i Dorotee Gašpar iz Zagreba. Pod nazivom „Kozmospisi“ njih su dvije izložile dvadesetak crteža, shodno samom nazivu izložbe inspiriranih kozmosom, beskrajem svemira no i čovjekom, međuljudskim odnosima i introspekcijama što iz njih izviru.

Petak, Kolovoz 17, 2018 08:34

Prometna jedinica mladeži ovoga ljeta broj 15 članova, 12  djevojaka i tri mladića. Radno vrijeme im je od 7 do 13.30 sati i za to su  plaćeni 2000 kuna. Sredstva izdvaja Grad Zadar, a za tu namjenu odobrene su plaće za 34 osobe, no prijavilo se manje od 50 posto predviđenih  ljudi.

Subota, Kolovoz 11, 2018 13:56

Ne, u odnosu na prošlu godinu nema nekih odstupanja u visini temperature, kao što to misle neki ljudi. Ljeto nam je jednako toplo kao i ono prethodno, ističe meteorolog, voditelj Meteorološke postaje Puntamika Anđelko Vidović, demistificirajući medijske naslove koji ovih dana kruže Zadrom da odavno nije bilo tako visokih temperatura.

Petak, Kolovoz 3, 2018 10:44

"Mislim da nisam bio jedini čovjek u publici koji je poželio uzeti snajper i upucati političara", izjavio je farmaceut i pisac Frane Herenda, nakon što je bio na premijeri nove predstave Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, nastale u suradnji s Dramom plus – "Snajper".

Stranice