Krešimir Bukvić

Petak, Svibanj 10, 2019 13:47

Danas je počeo treći "Zadar Outdoor festival". Zaključno do sutra u 14 sati, kada je predviđeno proglašenje pobjednika, na brojnim će se županijskim lokacijama održavati razna natjecanja: jedriličarska, plivačka, s kajacima, na biciklima.... Zadarska će regija ponovo biti domaćin sportu sklonim profesionalcima i amaterima.

Petak, Svibanj 10, 2019 11:05 1

Međunarodni znanstveni simpozij „Odgoj i obrazovanje kao  novi locus theologicus evangelizacije“ počeo je jučer u Zadru. Traje do  danas, lokacija događanja je dvorana Nadbiskupskog sjemeništa "Zmajević", a organizatori su Teološko-katehetski odjel Sveučilišta u Zadru u  suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem iz Zagreba, Fakultetom misiologije papinskog sveučilišta Urbaniana iz Rima, Agencijom za odgoj i  obrazovanje te Zadarskom nadbiskupijom.

Srijeda, Svibanj 8, 2019 14:29

Danas je, u sklopu Europskog tjedna, održan "Dan otvorenih  vrata" Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Uz slogan -  "ZADRA NOVA za Vas", uzvanicima je predstavljen rad regionalnog  koordinatora Agencije. Prisutne su pozdravili čelni ljudi Agencije dok je  predavanje o javnim pozivima i pozivima u najavi govorio voditelj Odjela za pripremu projekata i programa Ive Surić.

 Brojni projekti i otvoreni pozivi

Srijeda, Svibanj 8, 2019 14:01

U utorak je u Zavičajnom muzeju u Biogradu otvorena  izložba slika "Art promocija - imaginarni svijet apstrakcije" zadarske  umjetnice Marije Joza. Izloženo je 40 slika rađenih u enkaustici, a događanje je otvorio ravnatelj muzeja Draženko Samardžić, pozdravivši  uzvanike te kratko predstavivši autoricu. Prigodni program otvaranja  upotpunile su i umjetničina majka Anka Zekanović kao i kćer Patricia  Joza koje su, kako obje pišu, čitale svoje pjesme.

Utorak, Svibanj 7, 2019 15:22

Deložacija Verice i Milovana Todorovića iz kuće koju su  1997. godine kupili u Sabunikama (Zelena ulica 51) u korist Jelice Španović, a koja se trebala provesti dana, u konačnici nije provedena. Razlog je bio izuzeće suca, kako  smo doznali od Tončija Restovića, odvjetnika gospođe Španović, stare/nove vlasnice spomenute nekretnine koju je, temeljem pravomoćne  sudske presude Županijskog suda u Zadru, dobila natrag u vlasništvo,  kao prvobitna vlasnica.

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 14:36

U prostorijama PU Zadarske održana konferencija  za medije u povodu kriminalističkog istraživanja nad većim brojem  osoba s karlovačkog, velikogoričkog i gospićkog područja zbog većeg  broja kaznenih dijela. Govorili su šef odjela za organizirani kriminal  Romano Landeka, voditelj službe kriminalističke policije Bore Mršić te  glasnogovornica PU Zadarske Sonja Šimurina. 

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 14:03

Zadarski bodybuilder Adrijan Marušić osvojio je  šesto mjesto na Europskom bodybuilding and fitness prvenstvu u  Mens Phisique kategoriji koje je održano prošli vikend u španjolskom  gradu Santa Susanni. 

Petak, Svibanj 3, 2019 14:25 1

Zadarska osnovna škola Petar Preradović od jučer je bogatija  za jedinstveni uređaj - Play Attention, namijenjen djeci s ADHD poremećajem kojeg karakterizira sindrom hiperaktivnosti, poremećaj pozornosti i koncentracije. Uređaj je vrijedan 29 tisuća kuna, a do škole je  došao preko Linde Jokić, zapravo Strukovne skupine Trgovina - Poslovanje nekretninama Hrvatske gospodarske komore Zadar, koji stoje u organizaciji i realizaciji prikupljanja sredstava za uređaj.

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 14:36

Ovog svibnja Kazališna udruga „Igrajmo se“ Zadar ima čak dvije premijere. „Mi djeca s kolodvora Zoo“ redateljice Lucije Dovranić.

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 14:18

„Eko dani“ Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, manifestacija koja u svom fokusu, shodno nazivu, ima ekologiju, zapravo zdrav odnos prema životu i planeti, s nekoliko događanja nastavljeni su i danas. Startali su 29. travnja, kada je ispred spomenute škole, posađeno judino stablo, a završit će sutra.

Stranice