Krešimir Bukvić

Srijeda, Ožujak 13, 2019 10:09

Jučer je u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u Zadru  predstavljen novi projekt zadarske Udruge za kulturu i umjetnost Drama Plus - "Lektira na sceni". Okosnicu projekta čine četiri nove premijere: "Krležijana" (Miroslav Krleža), "Životinjska farma" (George Orwell), "Kabanica" (Nikolaj Vasiljevič Gogolj) i "Djevojčica sa šibicama"  (Hans Christian Andersen), o čemu je okupljene informirao umjetnički  voditelj udruge Vinko Radovčić.

Ponedjeljak, Ožujak 11, 2019 13:39

U odnosu na 2013. godinu, kada je Zadarska županija, što se  tiče broja novorođenih naspram broja umrlih, bila u znatno povoljnijem  položaju u odnosu na ostatak zemlje, konkretno - imala je vrlo mali negativni prirodni prirast, situacija se zadnjih nekoliko godina promijenila  na gore.

Subota, Ožujak 9, 2019 14:38

Gost predavač u petak održane radionice kuhanja „Zadar Cooking Class“, projekta zadarske agencije „Terra“, osmišljenog u cilju inovativnijeg pristupa edukaciji kuhanja bio je jedan od najpoznatijih kuhara u zemlji - Mate Janković. Član žirija televizijskog kulinarskog showa “Master Chef Hrvatska” kao i sličnog projekta “Tri, dva, jedan – kuhaj!” zadarskim je polaznicima približio neke od, za većinu prosječnih ljubitelja/ica kuhanja, novih tehnika pripreme piletine.

Petak, Ožujak 8, 2019 20:44

"Dosta je demokracije bez žena", "Hod za život gazi ženska prava", "Pravo na pobačaj je klasno pitanje", "Jandrokoviću jeb... mi se što ti je neugodno", "Svog tijela gospodarica", "Marš iz moje vagine"... samo su neki od natpisa na transparenatima što su ih danas nosili prosvjednici, njih stotinjak, okupljenih na građanskom maršu u povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena.

Petak, Ožujak 8, 2019 10:02

Zagreb, 2013. - "Prije pet godina u Petrovoj bolnici doktor  me šivao sat i pol bez anestezije. Dok me šivao doslovno se derao na mene da sam si sama kriva jer nisam dobro tiskala." Zagreb, 2011. - "Dva  dana nakon pobačaja morala sam ponovno na kiretažu. Traumatiziranu  maternicu doktor je strugao bez anestezije okružen veselim timom koji  se „šalio“ sa mnom da se to događa kad previše voliš muškarce." Zagreb,  2016. - " Imala sam spontani u devetom tjednu trudnoće.

Srijeda, Ožujak 6, 2019 15:04

Grad Zadar upravo provodi postupak javne nabave za uspostavu sustava za iznajmljivanje električnih i klasičnih bicikala. Po finaliziranju projekta na šest lokacija na području grada bit će postavljene bicikle, čime će se obogatiti dosadašnja ponuda.

Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić ističe kako će putem ovog projekta građani i turisti biti u prilici koristiti jednostavniji, dostupniji i ekološki prihvatljiviji javni prijevoz.

Ponedjeljak, Ožujak 4, 2019 19:15

Dvije mlade "izvanzemaljke" najbolje su maske u subotu  održanog u Ilirijinom Arsenalu humanitarnog maskenbala Rotary kluba Zadar. Djevojke su kao nagradu dobile večeru u restoranu Bruschetta. Sada već tradicionalan, spomenuti maskenbal jedna je od tri centralne humanitarne akcije zadarskih Rotarijanaca, uz regatu i božićni  koncert.

Srijeda, Veljača 27, 2019 16:02

Polaznici Osnovne škole Petar Preradović jutros su nizom aktivnosti obilježili Dan ružičastih majica - nacionalni dan edukacije i prevencije vršnjačkog nasilja koji pada 27. veljače. Najprije su na satovima  razrednika kao i na satovima drugih predmeta obrađivali temu  vršnjačkog nasilja kroz predavanja i radionice, a onda su, odjeveni u  ružičaste majice, plesali na Trgu pet bunara kako bi simbolično pokazali  da su protiv nasilja, za miroljubivost, poštivanje drugih i toleranciju.

Utorak, Veljača 26, 2019 10:36

Kako postići ravnotežu u životu? Kako izbalansirati različite životne aspekte? Kako zapravo dovesti u red svoj equilibrium  (op. a. normalan način funkcioniranja mozga, kao jedno od značenja)?  Pitanja su na koja su odgovore nastojale dati Ivana Kragić, Nikolina Komljenović, Kristina Lisica i Dora Župan, četiri plesačice nove predstave  koreografkinje, redateljice i plesne pedagoginje Marije Šćekić – „Equilibrium“.

Subota, Veljača 23, 2019 18:30 3

Gost kuhar subotnjeg Zadar Cooking Classa, projekta zadarske agencije Terra u okviru kojeg se od studenog prošle godine od jednog pa do nekoliko puta tjedno na lokaciji Madijevaca 10 održavaju kulinarske radionice s tim da su predavači uglavnom poznati kuhari, bio je Janez Bratovž.

Stranice