Krešimir Bukvić

Utorak, Rujan 10, 2019 13:58

U sklopu programa Umjetničke organizacije Histeria Nova i Škole prirodnog pokreta, u Zadru su protekli vikend održane dvije radionice vertikalnog plesa pod vodstvom Marije Šćekić i kanadske plesačice Chandre Crown iz Aeriosa Dance Society kompanije iz Vancouvera.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 12:23

U Studentskom domu u Zadru nema preprodaje mjesta, tvrde iz Rektorata Sveučilišta u Zadru. Praksa koja je itekako dobro zaživjela unutar studentskog života, posebice u velikim gradovima poput Zagreba gdje se cijena za mjesto u domu zna popeti i do sedam tisuća kuna za, primjerice, dom Cvjetno naselje, u Zadru očito nije naišla na plodno tlo.

Petak, Rujan 6, 2019 19:09 1

Danas je u organizaciji Zadarske županije počeo 12. po redu Festival smokava. Manifestacija traje do danas i to na dvije lokacije u Zadru, na Trgu Pet bunara i u Muzeju antičkog stakla te u Pakoštanima, Preku i Ninu, gdje su održana neka predfestivalska događanja.

Srijeda, Rujan 4, 2019 15:36 1

Nećete halucinirati no pomoći će vam u očuvanju zdravlja a i ljepote, informirao nas je Zvonimir Kalić, vlasnik istoimenog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Đakova kada smo ga upitali za djelovanje njegovih proizvoda na ljudski organizam. Kalić naime na svom imanju uzgaja konoplju no, kako to jasno piše na baneru uz štand - industrijsku konoplju.

Utorak, Rujan 3, 2019 16:54

Vanja Fotović je šef kuhinje ugostiteljskog objekta Vicko u Starigradu. Ima svega 22 godine no to ga nije spriječilo da pod svoje preuzme kuhinju spomenutog poznatog i renomiranog restorana istoimenog hotela. Majstor svog zanata, u što se ekipa fotoreportera i novinara Zadarskog lista više puta uvjerila, ne samo da svojim gostima isporučuje ukusna jela već kao rođeni esteta svakom »pijatu« koji izbacuje na stol daje i svoj specifičan »pečat«, maštovito ga aranžirajući.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 09:54

Za nešto više od dva tjedna starta Zadar Basketball Tournament. Dvorana Krešimira Ćosića će od 18. rujna ponovo ugostiti renomirane i trofejne europske košarkaše, šesto izdanje turnira brojat će domaćina - KK Zadar i tri euroligaša: turskog Anadolu Efes, ruskog Himkia i njemačku Albu Berlin.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 09:46

Četvorica su ronioca Kluba podvodnih aktivnosti Zadar jučer u uvali Jazine, u blizini mosta, nastojala pronaći u more popadale dijelove čeličnog rukohvata zadarskog mosta. Akciju su odradili volonterski, a to im je bio treći pokušaj da se pronađu dijelovi. Ovi čelični rukohvati samo su mali dio objekata i drveća koji su stradali u olujnom nevremen koje je u nedjelju, 7. srpnja kasno navečer poharalo Zadar. Polomljeno je bilo tada više stotina stabala i razbijeno nekoliko desetaka automobila.

Nedjelja, Rujan 1, 2019 09:54 7

Christoph Rosignuolo i Pascal Seifert su dvojica mladića iz Njemačke na koje smo naletili na Autobusnom kolodvoru Zadar u već uobičajenom ljetnom obilasku. Razgovaramo s njima o tome kako su zadovoljni kolodvorskim uslugama, odgovara li im gradski prijevoz, što zapravo misle o objektu koji na neki način predstavlja »vrata Zadra«, i to dok čekaju da im stigne autobus.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 12:45 1

Ništa me više ne veseli i željela bih umrijeti, iskrena je bila gospođa Ljubica Juravić kada smo ju, posjetivši ju jučer na rođendanskoj proslavi u Domu za stare i nemoćne na Sfingi gdje živi, upitali što ju drži i što ju još uvijek veseli u životu. Gospođa Juravić broji čak 105 godina pa je svaka rođendanska proslava velika, ne nedostaje čestitara kao ni predstavnika medija, napuniti stoljeće i pet godina i nije mali broj, čak i za otočane koji dugo žive, odakle je gospođa Juravić.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 13:52

Tu ga slikaj, bolje mjesto nećeš pronaći, kroz smijeh su nam dobacile dvije Ždrečanke pokazujući nam mural s anđelovim krilima na mjesnoj trgovini dok smo radili priču s Vitom Juravićem. Mjesto događanja bilo je selo Ždrelac na otoku Pašmanu, a povod su nove preokupacije »ždreškog anđela«, kako Juravića znaju zvati njegovi sumještani.

Stranice