Krešimir Bukvić

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 13:20

Jedanaesto izdanje Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova održat će se od 24. do 27. svibnja na nekoliko gradskih lokacija. Samo natjecanje bit će u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, završna svečanost/proglašenje pobjednika u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, dok će popratni program, promenadni nastupi biti na Narodnom trgu, Forumu i Morskim orguljama/Pozdravu Suncu.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 15:20

Danas u Kneževoj palači počinju osmi po redu "Dani seksualnosti". U organizaciji Udruge studenata psihologije Sveučilišta u Zadru "Kasper" zaključno do 19. svibnja na programu će biti predavanja, projekcije filmova, radionice kao i zabavni program.

Četvrtak, Svibanj 10, 2018 20:42

U Kneževoj palači otvorena je izložba "Boje i zvukovi  drevnog Puta svile". Izložba je realizirana u suradnji Talijanskog instituta za kulturu i Narodnog muzeja Zadar, a bit će otvorena do 10. lipnja  dok će popratni program trajati do 13. svibnja. Na tri lokacije: u  Kneževoj palači, na Poljani Šime Budinića i u Sv.

Nedjelja, Svibanj 6, 2018 21:01

Naiva je otišla iz Zadra! U nedjelju je zatvorena izložba "Hlebinska škola u Zadru", izbor iz Zbirke naivne umjetnosti Muzeja grada Koprivnice i Zbirke pijetlova u vlasništvu tvrtke Podravka, koji su posjetitelji imali prilike vidjeti od 5. travnja. Izloženi su bili autori i autorice Hlebinske škole, počevši od 30-ih godina prošlog stoljeća: autori 1. generacije (Ivan Generalić, Mirko Virius, Franjo Mraz), 2.

Nedjelja, Svibanj 6, 2018 20:38

Austrijanac Karl Aumayr pobjednik je utrke Wings dor Life World Run. S pretrčanih 68,01 kilometar on je najdalje istrčao trasu, nešto dalje od šibenskog mosta. U ženskoj konkurenciji najdalje je stigla Slovakinja Martina Burzova koja je pretrčala 32,68 kilometara.

Nedjelja, Svibanj 6, 2018 16:21

Zadarski teatar vjerojatno još nikada nije svjedočio itekako neobičnoj situaciji. Bilo je to u petak, na završnici predstave „Triologija“ Petre Hrašćanec i Saše Božića kada se gotovo sav auditorij parketa Hrvatskog narodnog kazališta Zadar digao i pridružio izvođačima na pozornici i zajedno s njima zaplesao na hitove Beatlesa, glazbenu podlogu trećeg, završnog čina predstave.

Subota, Svibanj 5, 2018 15:17

 Pod pokroviteljstvom Europske zaklade za filantorpiju i  društveni razvoj te u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva četiri su zadarske osnovne škole: Petra Preradovića, Šime  Budinića i Stanovi te jedna osnovna škola iz Sv. Filipa i Jakova, kao i jedna srednja: Klasična gimnazija Ivana Pavla II Zadar sudjelovale u projektu "Živjeti dobrotu". Na temu filantropije učenici su dobili zadatak  napraviti istoimenu slikovnicu, predstavljenu javnosti u Kneževoj  palači.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 19:20

Ples u Zadru opstaje samo zato što ima entuzijasta koji još nisu izumrli, tvrdi plesni pedagog i plesačica Petra Hrašćanec. Jedna od tih entuzijasta svakako je i ona, nagrađivana plesna umjetnica čiji su uspjesi na daskama koje život znače odavno nadišli uske lokalne prostore. Petra danas pleše i podučava plesu i izvan granica Hrvatske, ne zaboravljajući ni rodni grad, gdje će sutradan, 4.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 15:18

Najbrojnija utrka u Hrvatskoj - Wings for Life World Run  održat će se ove nedjelje, 6. svibnja kada će čak 8.500 sudionika, koliko  ih se ove godine prijavilo, u 13 sati s Liburnske obale startati s trčanjem  u pravcu Jadranske magistrale pa do kud stignu. Za razliku od ostalih  utrka cilj nije biti najbrži već svojim prisustvom doprinjeti svrsi/ideji  projekta -  učiniti ozljede leđne moždine izlječivima, potpomoći startninom pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Stranice