Krešimir Radoš

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Siječanj 30, 2021 11:51

Mnogi ugostitelji nadali su se da će se od 1. veljače epidemiološke mjere ublažiti kako bi im se dopustilo makar posluživanje kave za vani. Nezadovoljni najavama kako im to neće biti omogućeno neki od njih najavljuju čak i mogućnost prosvjeda. Za komentar smo zamolili Roberta Kovačevića, predsjednika zadarskog Ceha ugostitelja.

Subota, Siječanj 30, 2021 10:44

Državni zavod za statistiku objavio je podatke vezane uz broj rođenih u Hrvatskoj u prosincu. Rođeno je ukupno 2.807 djece, od čega 1.406 dječaka i 1.401 djevojčica. Ovo predstavlja pad od 127 rođenih u odnosu na prosinac 2019. kad je rođeno ukupno 2.934 beba, ali blagi rast u odnosu na isti mjesec 2018. kad je rođenih bilo 2.781.

Utorak, Siječanj 26, 2021 15:31

Kinološko društvo Dalmatinski pas iz Zadra počinje s proljetnim tečajevima za pse. Vrše se upisi na početni tečaj »Osnova poslušnosti i socijalizacije« te na napredniji tečaj namijenjen prvenstveno onima koji su već odradili osnovni tečaj. Radi se o edukaciji namijenjenoj pripremi za polaganje ispita »Pas građanin«.

Ponedjeljak, Siječanj 25, 2021 11:21

Portal RivaOn dugo je godina djelovao u službi obrazovanja učenika škola Zadarske županije. Potaknuti izjavom osnivača portala profesora Edina Kadića kako se nada da bi po njegovu umirovljenju neka druga škola mogla preuzeti portal i osigurati njegov daljnji rad, spomenuvši pritom zadarsku Pomorsku školu, upitali smo što o tome misle u spomenutoj školi.

Petak, Siječanj 22, 2021 13:15

Kako bi pisana riječ bila dostupna što širem krugu ljudi, HČD-Ogranak Zadar već dvije godine sudjeluje u međunarodnom projektu Znanstvene knjižnice Zadar »Talking books« namijenjenom poboljšanju kvalitete života i socijalne kohezije u Zadarskoj županiji i banjalučkoj regiji, omogućujući slijepim i slabovidnim osobama pristup obrazovanju. Drugi cilj projekta je poboljšati dostupnost knjižničnih usluga namijenjenih slijepim i slabovidnim osobama u Zadarskoj županiji i banjalučkoj regiji.

Petak, Siječanj 22, 2021 09:40

Nastavlja se priča vezana za gradnju nove Katoličke osnovne škole na području Bokanjca. U nju se uključio i gradonačelnik Branko Dukić te je ovih dana u prostorijama MO-a Novi Bokanjac održan sastanak na kojem su prisutni i predsjednici mjesnih odbora Novi Bokanjac i Bokanjac. Razgovaralo se zabrinutosti o stanovnika tih mjesnih odbora glede toga da se sva zainteresirana djeca neće moći upisati u buduću osnovnu školu koja se gradi na Novom Bokanjcu.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 16:41

Zadranin Ivan Bek proveo je prije nekog vremena 12 dana na Madagaskaru, najvećem afričkom otoku i pomalo atipičnoj turističkoj destinaciji. Obratili smo mu se kako bi nas malo bolje upoznao s ovim slabo poznatim dijelom svijeta.

Utorak, Siječanj 19, 2021 15:24

Katolička osnovna škola Ivo Mašina u Zadru koju Zadarska nadbiskupija gradi na Bokanjcu privlačna je mnogim roditeljima koji u tom dijelu Zadra žive, između ostaloga i zbog svoje lokacije. Neki od njih požalili su nam se kako strahuju da zbog velikog interesa, a relativno male upisne kvote neće moći u ovu školu upisati svoju djecu te smo se obratili školi kako bismo prenijeli njihovu poziciju i pojasnili proceduru.

Subota, Siječanj 16, 2021 10:24

Velik broj naših starijih sugrađana nalazi se u teškoj financijskoj situaciji s obzirom da žive od nevelikih mirovina. Mile Marić, predsjednik zadarske Udruge invalida rada koja djeluje još od 1969. godine, obratio nam se želeći upoznati širu javnost s problemima s kojima se na dnevnoj bazi susreću članovi udruge.

Petak, Siječanj 15, 2021 08:58

Zadarski likovni umjetnik Mario Javoran osvojio je prvu nagradu na petnaestom prestižnom međunarodnom ARC Salon natjecanju u kategoriji crteža. Nagradu je dobio za crtež Mediterraneo impozantnih dimenzija 201,4 × 437,1 centimetara koji je u studenom prošle godine bio izložen u zadarskoj Gradskoj loži, a prikazuje dvanaestoricu burlaka kako vuku brod.

Stranice