Marija Paleka

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 2, 2021 14:29

Posljednji vrući srpanjski vikend ispratio je, dosad u Zadru neviđen, glazbeni festival. Pozdrav Suncu ove je godine odjekivao mixom house ljetne glazbe koji je privukao veliki dio lokalne gradske publike te manjim dijelom i strance, a zbog postojeće COVID situacije. BSH organizacija iz Zagreba, u suradnji sa zadarskom event organizacijom Selected omogućila je gradu Zadru nezaboravan dvodnevni ljetni festival koji se održavao u dvije faze.

Utorak, Srpanj 27, 2021 13:14

Zadarske ljetne večeri nisu što su nekad bile. Grad je, uobičajeno do prošle godine, vrvio domaćim i stranim turistima te raznoraznim uličnim zabavljačima što je pridonosilo lijepoj atmosferi ljetnih večeri na Poluotoku, na Narodnom trgu, Kalelargi, Forumu, Pozdravu Suncu, šetnici i gradskim kaletama. Premda ih još uvijek ima, ipak je ove godine broj uličnih zabavljača manji.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2021 11:20

Skupština Obrtničke komore Zadarske županije imenovala je novog predsjednika Antu Lukačića, umjesto dosadašnjeg Stjepana Kneževića koji je početkom travnja podnio ostavku na ovu dužnost.
Lukačić je obrtnik od 1989. godine, kada je otvorio ugostiteljsku radnju »AMORELA« koja do današnjeg dana posluje u središtu grada Biograda na Moru, a 2019. godine proširuje svoju djelatnost te otvara veliki glamping kamp.

Srijeda, Srpanj 14, 2021 14:12

Dolaskom turističke sezone, Poluotok je opet pod najezdom »parking prekršitelja«. Da je ovo vječni problem koji se ponavlja iz godine u godinu, a naročito eskalira u ljetnim mjesecima kada udara turistička sezona, potvrdili su nam iz Prometnog redarstva Grada Zadra na čiji poziv reagiraju u Obali i lučicama.

Nedjelja, Srpanj 4, 2021 09:30

Pojava na moru u Foši je nakupina organske tvari koja je rezultat cvjetanja mora. Cvjetanje mora je uobičajena pojava koja se u Jadranskom moru događa dva puta godišnje, u proljeće - kad je intenzivnija i u jesen, pojasnili su u Društvu istraživača mora - 20 000 milja.

Ponedjeljak, Lipanj 28, 2021 10:45

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, zbog koronavirusa nešto je drugačije od dosadašnjih.
Građana je bilo manje, što zbog ljetne vrućine, što zbog mjera predloženih od strane Stožera.

Ponedjeljak, Lipanj 28, 2021 09:31

Ideja da se na jedan datum svi zadarski penjači okupe i vide tko je ustvari najbrži, nastala je iz vrlo čestih večernjih okupljanja za trening na ovome mjestu. Tako je nekako počelo prvo natjecanje u brzinskom penjanju na Punti Bajlo prije točno četiri godine.

Utorak, Lipanj 22, 2021 14:05

Iako je nemoguće predvidjeti kako će se razvijati situacija s koronakrizom mi smo optimistični i treniramo te vježbamo za nadolazeća prvenstva s vjerom da će nam to biti omogućeno, istaknula je Željka Vitlov, voditeljica Zadarskih mažoretkinja dodajući kako su se s ljepšim vremenom otvorile i mogućnosti za manifestacije na otvorenom.

Ponedjeljak, Lipanj 21, 2021 11:36

Najčudesniji dar koji možemo dobiti jest život, a vrhunac humanosti je spašavanje života.
Dok se mnogo pridaje na važnosti ljudima iz profesije koji se svakodnevno bore za živote, malo se govori o onima koji djeluju iz sjene ali s istim ciljem - ciljem spašavanja života. Jedna od takvih osoba je studentica Hana Crnošija koja dobrovoljno dariva krv od svoje osamnaeste godine.

Utorak, Lipanj 15, 2021 14:57

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana na nedavnom Županijskom natjecanju održanom u Biogradu na Moru osvojile su zlatnu medalju. Neočekivan uspjeh i prekrasni rezultati za tako kratku pripremu, iznenadili su sve nazočne pa i mene osobno, izjavila je Željka Vitlov, voditeljica i predsjednica Zadarskih mažoretkinja.

Stranice