Marijana Roščić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
bakhanalije_ludi rimljani_11
Četvrtak, Ožujak 17, 2011 00:00

Ove godine će se održati predstava studentice kroatistike u suradnji s HNK Zadar, koja će za sve studente biti besplatna. Novitet je projekt FAKK (festival amaterske kreativnosti i kulture), zatim KOST.AR (međunarodni simpozij studenata arheologije koji će se održati u Zadru), S.I.P.A. (tečaj ronjenja u suradnji s Odjelom za arheologiju za koje će polaznici dobiti certifikat)

isic kartica
Ponedjeljak, Ožujak 14, 2011 00:00

Utorak, Veljača 22, 2011 00:00

Petak, Veljača 4, 2011 00:00

Neki će tursku kulturu i običaje otkrivati upravo preko turskih serija, dok se sve veći broj ljudi odlučuje na posjet Istanbulu. Pomama za putovanjima na Istok doživjela je pravu eskalaciju zahvaljujući ovim serijama, a kako se bliži Valentinovo možemo pretpostaviti da će mnogi parovi odabrati Istanbul za svoje (ljubavno) odredište

dhm_skupstina_2
Četvrtak, Prosinac 16, 2010 00:00

jurisic
Utorak, Rujan 7, 2010 00:00

Tijekom školovanja stvaramo prijatelje, nove simpatije, stječemo nova iskustva, a kao rezultat toga nastaju razna sjećanja na vrijeme provedeno u klupama. Bitan segment obrazovanja sačinjavaju i oni koji nas podučavaju. Dok se nekih učitelja sjećamo u magli, neki nam ostaju u trajnom sjećanju, pa s radošću prepričavamo drugima o nečijim odlikama, manirama, detaljima koji su obilježili nečija predavanja. Protekli tjedan akademsku javnost zatekla je vijest o smrti dr.sc. Šimuna Jurišića.

Petak, Srpanj 23, 2010 00:00

Međunarodna studentska udruga AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de l'Europe - Udruga studenata Europe), točnije njezine podružnice u preko 200 sveučilišnih gradova svake godine organizira 80-ak ljetnih škola različitih usmjerenja, od jezičnih tečajeva do tzv. putujućih (travelling) ljetnih škola. Upravo jednu takvu ljetnu školu naziva "Final fantasy" kojoj je za cilj obići minimalno četiri grada u 15 dana, organizirali su AEGEE Zagreb i AEGEE Zadar.

Nedjelja, Lipanj 13, 2010 00:00

U petak je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u organizaciji studentske kazališne udruge Francofolie održana "Večer francuskog kazališta". Za cijenu od 15 kuna, posjetitelji su mogli pogledati čak tri predstave koje su odigrane na francuskom jeziku, a koje su nastale na književnom predlošku.. Za nepoznavatelje francuskog, organizatori su pripremili titlove na hrvatskom jeziku.

Ponedjeljak, Lipanj 7, 2010 00:00

Ruski mir, zaklada koja ima misiju promicanja ruskog jezika i kulture u svijetu, imat će podružnicu u Zadru

rusi_hrana
Petak, Lipanj 4, 2010 00:00

U sklopu projekta „Ruski dani 2009.+1" u srijedu je održana radionica kuhanja koju je vodila Eugenija Ćuto, lektorica na Odsjeku za ruski jezik i književnost, inače Sibirka koja je hladnu sibirsku zimu zamijenila toplom mediteranskom klimom prije 16 godina.

Stranice