Marina Šaponja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Srpanj 23, 2022 11:34

Tomislav Bralić i klapa Intrade sinoć su u Bibinjama na Trgu Sri sela održali dugo iščekivani koncert koji je privukao brojne domaće i strane zaljubljenike u dalmatinske note i klapske pisme.

- Večeras smo s vama, mojim Bibinjcima nakon dvi godine korone i zato će ovo biti večer za pamćenje, obećao je Bralić na početku koncerta.

Utorak, Srpanj 19, 2022 18:00

Pred samu turističku sezonu u mnogim općinama je došlo do smanjivanja broja odvoza komunalnog otpada. Jasno je da zbog turističke sezone u mnogim općinama diljem županije postoji povećana potreba za odvozom smeća te su se mnoga naša mjesta na obali našla u problemu da su u potpunosti zagušena smećem. Dosad se ljeti odvozilo tri puta tjedno, a sad se odvozi dva puta tjedno. Taj problem posljednjih tjedan dana prerasta iz problema turizma i u sanitarni problem.

Petak, Srpanj 15, 2022 10:30

Klapska pjesma u Dalmaciji je oduvijek bila više od pjesme, tradicija je to kojom se njeguje identitet i kulturna baština ovog kraja, a njezini izvođači pravi su umjetnici u prenošenju riječi i osjećaja do publike.

Već 17 godina u Sukošanu se održava susret klapa »Ispod kampanela«, a taj susret u srijedu navečer održan je u prekrasnom ambijentu,u dvorištu crkve sv. Kasijana.

Srijeda, Srpanj 13, 2022 15:15

Mala crvena kućica na Istarskoj obali, bivša zgrada Carine kojom upravlja Lučka uprava Zadar, bila bi jako interesantna kada bi se uredila i stavila u komercijalne svrhe, odnosno na neki način upotpunila turistički sadržaj.

O toj ideji razmišljao je i Đoni Štambuk, v. d. ravnatelj LUZ-a koji je rekao kako je trenutno u prostoru bivše zgrade Carine smješten lučki nadzor te oprema koja je potrebna.

Srijeda, Srpanj 13, 2022 10:54

Ne prestaju pitanja i traženje odgovornosti za smrt mladića koji je stradao nakon pada s bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, kao i inzistiranje na postavljanju zaštitne ograde na bedeme u Perivoju, upravo iz razloga što je ovo već deveti slučaj, a treći sa smrtnim ishodom.

Srijeda, Srpanj 13, 2022 09:21

Ugostiteljski objekti na Poluotoku šire se na sve strane, više neugledno nego ugledno pa tako nije rijetkost stiskanje kroz ionako uske kalete i uličice koje ljeti postaju teško prohodne zbog sve više štekata ugostiteljskih objekata.

Utorak, Srpanj 12, 2022 15:45

Turistička sezona je na vrhuncu, a sudeći po broju gostiju koji borave u Zadru i diljem županije, turizam se na velika vrata vratio u Hrvatsku. Gužve su posvuda, privatni i hotelski smještaji puni, a turistički djelatnici s puno optimizma gledaju na nastavak sezone. Nakon dvije godine pandemije koja je sve sektore bacila unatrag, od ove sezone očekivanja su velika pa se može čuti kako bi ova sezona mogla nadmašiti i rekordnu 2019. !

Utorak, Srpanj 12, 2022 10:58

Nakon prošlotjednog nesretnog slučaja stradavanja 20-godišnjeg Irca koji je pao s bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke te smrtno stradao, otvorila se Pandorina kutija odgovornosti za njegovu smrt. Je li to Gradska uprava, konzervatori, Nasadi koji su iznajmili prostor za noćni klub, jesu li to vlasnici toga kluba, Ledane ili svi zajedno?!

Ponedjeljak, Srpanj 11, 2022 14:30

Prvi Festival pršuta i vina u Sukošanu nadmašio je očekivanja samih organizatora, ali i brojnih posjetitelja koji su dva dana imali priliku uživati u vrhunskim kapljicama domaćih vinara, dobroj autohtonoj spizi i najpoznatijem dalmatinskom pršutu.

Subota, Srpanj 9, 2022 11:50

Shinzo Abe, bivši japanski premijer u četvrtak je upucan na predizbornom skupu dok je držao govor, u gradu Nara, u blizini Osake.

Abe je odmah prevezen u bolnicu, gdje je nedugo kasnije i preminuo.

Vijest je ovo koja je šokirala cijeli svijet pa tako i Ivana Kneza, gradonačelnika Biograda koji je i osobno upoznao bivšeg japanskog premijera kao član organizacije Gradonačelnici za mir, prilikom boravka u Japanu

Stranice