Marina Šaponja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Srpanj 17, 2021 11:56

Dragan Jelavić, predsjednik zadarskog HULU-a autor je izložbi »Fragmenti« koje su 5. i 6. srpnja otvorene u Ninu u galeriji Višeslav i Kapetanovoj kuli u Zadru. U Ninu je izložio 28 djela čime je ujedno i službeno otvoreno Ninsko kulturno ljeto, a koja će ostati otvorena do 20. srpnja, a u Zadru je izloženo 15 radova.

Petak, Srpanj 16, 2021 13:34

Uplovljavanjem prvog kruzera nakon godinu i pol dana u zadarsku luku, polako se počinje buditi ovaj tip turizma koji je u potpunosti prekinut otkako je počela pandemija korone u svijetu.
- Polako se pokreće kruzerski turizam. Sea Dream II je prvi kruzer koji je s putnicima, njih 21 te 86 članova posade, uplovio u Zadar nakon više od godine dana, kazao je Đoni Štambuk iz Lučke uprave Zadar.

Petak, Srpanj 16, 2021 11:00

Trodnevna izložba Zlatne ruke u organizaciji Hrvatske udruge kreativnih amatera otvorena je u srijedu u prostorijama Kneževe palače.
Izloženi radovi djelo su brojnih umirovljenika iz cijele Hrvatske koji su u sklopu projekta »Pridruži se - aktivni u mirovini« kroz brojne kreativne radionice stvarali razna umjetnička djela.

Četvrtak, Srpanj 15, 2021 10:29

Zadar Sunset Festival nova je glazbena manifestacija u kojoj će od 30. do 31. srpnja domaći i strani posjetitelji moći uživati u glazbi i plesu uz najljepši zalazak Sunca na svijetu.
Prvi festival ovakvog tipa u organizaciji je Selected Croatia i BSH Events i to na atraktivnoj lokaciji, bez sumnje će privući posjetitelje svih dobnih skupina na što su organizatori i ciljali, a za što će se u svojim nastupima, uz lokalne izvođače pobrinuti i svjetski DJ-evi.

Srijeda, Srpanj 14, 2021 14:09

Vježbalište za golf, prvo u Zadarskoj županiji, otvoreno je jučer u Zaton Holiday Resortu. Početak je to velikog golf projekta u sklopu ovog turističkog kompleksa s ciljem širenjem turističke ponude, ali i popularizacije ovog sporta u Hrvatskoj.

Utorak, Srpanj 13, 2021 10:30

Liječnici se još uvijek bore za život 36-godišnjakinje sa zagrebačkog područja koja je u nedjelju teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se u poslijepodevnim satima dogodila na parkiralištu u Petrčanima.

Utorak, Siječanj 26, 2021 16:24

Zadarski hotel koji se na početku pandemije koronavirusa koristio kao karantena opet je stavljen u funkciju. Čak 14 štićenika Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar zaraziilo se covidom-19, unatoč činjenici da su neki bili cijepljeni.

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 11:25

Ovaj tjedan u zadarsku gradsku luku s 50-ak putnika pristat će kruzer Artemis koji je već 2. siječnja bio prvi koji je u ovoj godini uploovio u Zadar. Do kraja siječnja Lučka uprava Zadar zabilježit će ukupno šest ticanja kruzera, od kojih su tri ticanja Athena i isto toliko ticanja Artemisa s otprilike 50-ak putnika.

Subota, Siječanj 6, 2018 20:41

 Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti proslavili su Badnjak. Tim su se povodom u zadarskoj crkvi sv. Ilije okupili na večernoj  svetoj liturgiji. Popriličan broj vjernika koji Božić slave 7. siječnja, odnosno po Julijanskom kalendaru na večerašnjoj svetoj misi zapalili su svijeće,  kako nalažu običaji koje štuju,  te se pomolili za najmilije, ali i svoje pokojnike.

Petak, Siječanj 5, 2018 15:46

Zakonske kvote nalažu poslodavcima kako na 20 zaposlenih osoba moraju zaposliti jednu osobu s invaliditetom. Međutim, tek rijetki se toga pridržavaju, već radije plaćaju mjesečne kazne u iznosu od 982 kune po svakoj nezaposlenoj osobi s invaliditetom da ispoštuju zakonske odredbe.

U Hrvatskoj je trenutno zaposleno 10.500 osoba s invaliditetom, dok ih je bez posla sedam tisuća.

Stranice