Marina Šaponja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Siječanj 26, 2021 16:24

Zadarski hotel koji se na početku pandemije koronavirusa koristio kao karantena opet je stavljen u funkciju. Čak 14 štićenika Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar zaraziilo se covidom-19, unatoč činjenici da su neki bili cijepljeni.

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 11:25

Ovaj tjedan u zadarsku gradsku luku s 50-ak putnika pristat će kruzer Artemis koji je već 2. siječnja bio prvi koji je u ovoj godini uploovio u Zadar. Do kraja siječnja Lučka uprava Zadar zabilježit će ukupno šest ticanja kruzera, od kojih su tri ticanja Athena i isto toliko ticanja Artemisa s otprilike 50-ak putnika.

Subota, Siječanj 6, 2018 20:41

 Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti proslavili su Badnjak. Tim su se povodom u zadarskoj crkvi sv. Ilije okupili na večernoj  svetoj liturgiji. Popriličan broj vjernika koji Božić slave 7. siječnja, odnosno po Julijanskom kalendaru na večerašnjoj svetoj misi zapalili su svijeće,  kako nalažu običaji koje štuju,  te se pomolili za najmilije, ali i svoje pokojnike.

Petak, Siječanj 5, 2018 15:46

Zakonske kvote nalažu poslodavcima kako na 20 zaposlenih osoba moraju zaposliti jednu osobu s invaliditetom. Međutim, tek rijetki se toga pridržavaju, već radije plaćaju mjesečne kazne u iznosu od 982 kune po svakoj nezaposlenoj osobi s invaliditetom da ispoštuju zakonske odredbe.

U Hrvatskoj je trenutno zaposleno 10.500 osoba s invaliditetom, dok ih je bez posla sedam tisuća.

Petak, Siječanj 5, 2018 12:50

Kako su ranije najavili županijski i gradski vijećnici Akcije mladih odrekli su se vijećničkih naknada za prosinac u ukupnom iznosu nešto većem od sedam tisuća kuna. Za taj su iznos kupili neophodne potrepštine i namirnice za socijalno ugrožene građane, korsinike socijalne samoposluge.

Četvrtak, Siječanj 4, 2018 10:44

Državna cesta Smilčić-Pridraga koja je trebala biti dovršena krajem listopada još uvijek nije službeno otvorena, ali promet se uredno odvija.

Radovi započeti u ožujku prošle godine, vrijedni 16 milijuna kuna ipak su pri kraju.

Kako doznajemo od Jose Klapana, načelnika Novigrada, nakon blagdana Tri kralja slijede završni radovi, detalji, a nakon čega će se zatražiti tehnički pregled te će se prometnica i službeno otvoriti.

Nedjelja, Prosinac 31, 2017 19:05

Ivan Stiblik, voditelj u jednom zadarskom restoranu i glavni organizator prvog Zadar Wine Festa jedini je zadarski sommelier.

Ivana, rodom iz Đakova, život je doveo u Zadar gdje živi već pet godina, a ovdje se vidi i u budućnosti.

Ivan objašnjava kako je došao na ideju da postane sommelier, i to jedini u Zadru, gradu koji se diči kako je među najposjećenijim turističkim destinacijama.

Petak, Prosinac 29, 2017 12:31

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije, Županije zadarske, Crvenog križa-Zadar i Opće bolnice Zadar jučer je na Odjelu za transfuziju organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za sve lovce Zadarske županije. Pod motom "Darujte krv, poklonite život" akciji se odazvao respektabilan broj lovaca iz cijele županije koji su ovom nesebičnom gestom uistinu pomogli da se dodatno obnove zalihe krvi u OB Zadar.

Srijeda, Prosinac 27, 2017 14:57

Loša vijest za otočane stiže prvog dana nove godine. Agencija za obalni i linijski promet naime povećala im je cijene otočnih karata. Najveće povećanje, kako se saznaje od Denisa Barića, predsjednika Otočnog sabora, odnosi se na cijene karata za putnike na trajektnim linijama koje će u 2018. godini biti od 10 do 20 posto veće.

Subota, Prosinac 23, 2017 14:43

Sutra je Badnjak, a ponuda na zadarskoj ribarnici je više nego odlična. Nema čega nema, od sitne ribe, gavuna i trlja do kovača, tune, lignji, školjki...

Kao i obično uoči samog Badnjaka gužve su neizbježne. Ljudi obilaze, gledaju, a unatoč cijenama, potrošit će se kuna više, za bolju ribu.

Stranice