Marina Vlakić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 12, 2022 13:17

Dobiti posao mnogima je danas jednako dobitku na Lotu, no ima i tvrtki koje nikako ne mogu naći radnike za svoju djelatnost. Jedna od takvih je gradska komunalna tvrtka Nasadi koja već godinama muku muči sa zapošljavanjem grobara.

Srijeda, Svibanj 11, 2022 15:00

Utješnim zaključkom kako se »ljudi u Zadru boje vlasti koja bi trebala biti servis građana« okončana je akcija Inicijative za Poluotok kojom je grupa građana nastojala smijeniti direktora Turističke zajednice Zadra, Marija Paleku. Ono što je najčudnije u cijeloj priči činjenica je da će više od 3.000 potpisa biti bačeno u vjetar jer organizatori akcije neće predati peticiju gradonačelniku, a niti sazvati novinsku konferenciju.

Srijeda, Svibanj 11, 2022 14:18

Grad Zadar u svom vlasništvu drži zavidnih gotovo 400 stanova. Dio njih otpada na socijalne stanove koji se dodjeljuju materijalno najugroženijima, a dio na takozvane kadrovske koji se u najam daju kadrovima od osobitog interesa. Upravo ti stanovi izazivaju veliku pažnju javnosti jer Grad više ne obznanjuje popis korisnika tih stanova kao što se to nekad radilo kako bi građani imali uvid u njihovo korištenje.

Utorak, Svibanj 10, 2022 15:30

Malo je tko prošao Kalelargom, a da najpoznatijem zadarskom uličnom sviraču, Ninu, nije ubacio koji šold u kutiju za cipele.
Razgalilo je Nina proljetno sunce, ali još više činjenica da opet može svirati na svom kantunu na Kalelargi, i to ne slučajno odabranom, već onom ispred izloga ženskih kupaćih kostima.

- Tu mi je najlipše, iman lipi pogled, a i prodavačice su ljubazne. Više me niko ne tira i sad san najsritniji na svitu..., kazao nam je Nino uz veliki osmijeh.

Utorak, Svibanj 10, 2022 09:16

Mještani Puntamike i brojni gosti, kojih ovdje u velikom broju ima još od Uskrsa, u nedjelju popodne ostali su neugodno iznenađeni prizorom u glavnoj ulici. Iz cijevi ispred osnovne škole sukljao je dim, a ispred šahtova u koji su postavljene cijevi došlo je nekoliko kamiona s riječkom registracijom.

Subota, Svibanj 7, 2022 11:05

»Tema presice će biti ‘incident’ i prijetnje koje sam danas doživio od pročelnika Dujele i predsjednika MO-a Kožino zbog zahtjeva za sanaciju zapuštenog i 30 godina zanemarenog obalnog pojasa tog gradskog MO-a« - ovako je glasio poziv za konferenciju za medije gradskog vijećnika Akcije mladih, Ante Rubeše, koji je jučer na toj istoj presici priznao da prijetnji nije bilo.

Četvrtak, Svibanj 5, 2022 09:24

Inicijativa za Poluotok osnovana s ciljem smjene direktora Turističke zajednice Grada, Marija Paleke, jučer je završila sa svojom akcijom. Čini se ne baš uspješno jer od jednog od organizatora, Igora Čupahina, nismo ni uspjeli dobiti odgovor o tome hoće li i kada gradonačelniku Zadra predati potpise.

Četvrtak, Svibanj 5, 2022 09:12

U organizaciji zadarske udruge Liga protiv raka u Gradskoj loži danas će se održati humanitarna izložba slika Ivice Propadala. Kako je naglašeno na jučerašnjoj novinskoj konferenciji, izložba se održava u svrhu nabave aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika.

Srijeda, Svibanj 4, 2022 16:15

Ispred banera na kojemu je pisalo »Aurora, Udruga oboljelih od cerebralne paralize«, pokraj zadarskog su se mosta ovih dana izmjenjivale mlade djevojke pozivajući građane na davanje priloga za teško bolesne ljude. Bilo je mnogo onih koji bi im se smilovali te je kutijica s novcem na kraju dana redovito bila puna.

Utorak, Svibanj 3, 2022 14:36 1

Hrvatsku javnost sablaznio je slučaj svećenika don Domagoja Kelave koji je priveden zbog optužbi da je, pod utjecajem alkohola, ispred župnog dvora u Sukošanu udario časnu sestru. Svećenik je završio u pritvoru, a Nadbiskupija mu je oduzela župničku službu, što je jedna od težih kanonskih mjera izrečenih od strane crkvenih vlasti u Zadru.

Stranice