Marina Vlakić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 4, 2020 11:35

Njemačka Vlada upozorila je svoje građane da ne putuju u Hrvatsku koju smatraju epidemiološki rizičnim područjem. To praktično znači da se svi njihovi državljani po povratku iz naše županije moraju testirati na koronavirus te ostati u samoizolaciji sve dok ne dobiju potvrdu da nisu pozitivni. A područjem visokog rizika, kakvim su proglasili i našu županiju, smatra se ono u kojemu je u jednom tjednu zabilježeno 50 ili više slučajeva oboljelih na 100.000 stanovnika.

Četvrtak, Rujan 3, 2020 16:55

Saborska zastupnica SDP-a i bivša predsjednica zadarske organizacije, Sabina Glasovac, kandidirala se za člana Predsjedništva stranke. Naglasila je kako se stranka nalazi na prekretnici te da treba prekinuti s podmetanjima i klanovskim bitkama ističući, kao i dosad, ono što spaja članove stranke, kao što su solidarnost, socijaldemokracija, borba za slabijeg i želja da pomognu jedni drugima, ali i građanima.

Četvrtak, Rujan 3, 2020 11:46

Nakon što je više ravnatelja škola diljem Hrvatske upozorilo na neprovedivost mjera zaštite od koronavirusa u školama, pridružuje im se i dio liječnika opće prakse, a zacijelo je najotvorenija u svojemu upozorenju poznata zadarska liječnica Bernarda Kaurloto. Naime, dr. Kaurloto upozorava kako ćemo rigoroznim mjerama višesatnog nošenja maski i marende za stolom bez mogućnosti izlaska u školsko dvorište dobiti - psihički bolesnu djecu.

Četvrtak, Rujan 3, 2020 11:24

Zbog sve većeg broja zahtjeva za testiranjem na koronavirus, županijski Zavod za hitnu pomoć i Zavod za javno zdravstvo dogovorili su nov način rada po kojemu Mobilni tim i Covid ambulanta odsad rade pod različitim upravama. Naime, Mobilnim timom i dalje upravlja Zavod za hitnu medicinu, a Covid ambulantom Dom zdravlja.

Srijeda, Rujan 2, 2020 11:25

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje treća je u Hrvatskoj po broju učenika i zasigurno će biti ogledni model rada u uvjetima koronakrize. Upravo zbog velikog broja učenika, ravnateljstvo škole, u dogovoru sa Gradom Zadrom, odlučilo se za rad s učenicima po takozvanom A modelu kojim na nastavu dolaze svi učenici jer nema škole na daljinu ili pak kombinirane nastave u učionicama i na daljinu. Osim nje, za ovaj se model još odlučila samo škola Zadarski otoci.

Utorak, Rujan 1, 2020 14:48

Zbog zabrane letova iz Hrvatske, zadarska Zračna luka ostala je bez 11 rotacija, no čini se kako to nije jedina posljedica uvrštenja Hrvatske na tzv. crvenu listu. Broj gostiju koji su se jučer odmarali u našem gradu drastično je smanjen sudeći prema podacima Turističke zajednice Grada Zadra:

Utorak, Rujan 1, 2020 14:45

Grad Zadar može se pohvaliti kako je emisije ugljičnog dioksida smanjio za čak 19 posto, čime je ispunio zadatak Europske unije koja je propisala smanjenje štetnih plinova do ove godine za 20 posto. Naime, kako saznajemo u Upravnom odjelu za EU fondove, Europska unija još 2008. godine donijela je paket mjera za klimu i energetiku, a u njemu bili utvrđeni sljedeći ciljevi za 2020. godinu: smanjenje emisija stakleničkih plinova za 20 posto u usporedbi s 1990.

Subota, Kolovoz 29, 2020 16:00

Zabrinuti za svoju egzistenciju radnici Infra-grada kontaktirali su nas kako bi ukazali na najnoviji razvoj situacije u obrovačkoj komunalnoj tvrtki koja je svoju glavnu djelatnost povjerila privatnoj tvrtki Loši iz Pakoštana.

Subota, Kolovoz 29, 2020 15:33

Od 2. rujna Hrvatska ostaje bez zračne linije sa Slovačkom. Zbog porasta broja oboljelih od covida-19 njihova je Vlada Hrvatsku stavila na crvenu listu, no osim nas, na toj su se listi našle i Španjolska, Francuska, Nizozemska, Belgija i Malta. Grčka nije na ovom popisu, ali za nju je izdana važi preporuka da se tamo ne putuje jer je riječ o visokorizičnoj zemlji.

Petak, Kolovoz 28, 2020 15:15

Zbog enormnog povećanja broja oboljelih u državi, Stožer civilne zaštite Grada Zadra mobilizirao je nove ljude u svoje timove. Naime, Gradski stožer jedan je od najboljih u Hrvatskoj te u samom vrhu po rezultatima rada, osobito zbog činjenice da jedini u državi radi sve vrijeme od pojave covida-19. Stoga i u novonastaloj situaciji žele svojim sugrađanima i turistima pružiti maksimalnu zaštitu.

Stranice