Marina Vlakić

Srijeda, Prosinac 5, 2018 10:10

Bivši šef Odjela krim-policije, 50-godišnji Zrinko Perica,  jučer se nije odazvao raspravi na Općinskom sudu u Zadru koji mu sudi  zbog optužbe da je državu oštetio za 41.083,26 kuna.

Utorak, Prosinac 4, 2018 12:31

Glavnom tajniku Sindikata pomoraca Hrvatske, Nevenu  Melvanu, pripala je čast  otvoriti svečanu dodjelu 54. Plave vrpce Vjesnika u Zadru. Istaknuo je kako mu je  posebna čast biti u Zadru koji je  dao toliko hrabrih ljudi i toliko pomoraca, ističuči  vrhunsku hrabrost i  profesionalnost svih koji su spašavali ljude na moru.

Ponedjeljak, Prosinac 3, 2018 23:07

Umirovljeni direktor Tankerske plovidbe Zadar, Stanko Banić, večeras je dobio najveći pljesak okupljenih na dodjeli priznanja "Plava vrpca Vjesnika" u Arsenalu. Ono "legendarni" koje se često veže uz njegovo ime, izgovorili su pozivajući ga i na pozornicu, a isti je epitet ponovio i pomoćnik glavnog tajnika Saveza pomoraca Hrvatske, Vladimir Svalina, uručujući Baniću nagradu.

Subota, Prosinac 1, 2018 14:00

Nakon optužbi izvršne direktorice Hrvatskog saveza slijepih,  Andreje Veljača, na račun rukovodstva njihova zadarskog ogranka, našoj  su se redakciji javili članovi rukovodstva Udruge slijepih Zadar. Naime,  direktorica Veljača izjavila je kako, zbog sumnje na pronevjeru novca  Udruge DORH provodi istragu, zbog čega je i javno prozvala predsjednika zadarskog ogranka Udruge Slobodana Vladovića, umirovljenu tajnicu  Gordanu Čizmin i videćeg pratitelja Sandija Špaletu.

Petak, Studeni 30, 2018 15:05

U jednoj od prijava protiv direktora Vodovoda, Tomislava  Mateka, koje su djelatnici ovih dana poslali PNUSKOK-u, PU zadarskoj,  Županijskom sudu, Ministarstvu financija i Poreznoj upravi, navodi se i  dug od 4,5 milijuna kuna kojih je Matek navodno oprostio gradskoj tvrtki  Odvodnja. S obzirom da je je riječ o vrlo visokoj svoti, direktora Odvodnje pitali smo je li istina da Vodovodu duguju 4,5 milijuna kuna te da im  je taj račun oprošten?

Četvrtak, Studeni 29, 2018 19:00

Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-u), Ministarstvu finanija, Poreznoj  upravi, načelniku zadarske policije i predsjedniku Županijskog suda zaposlenici Vodovoda Zadar poslali su tri prijave protiv direktora Tomislava Mateka!

Prijavu nam je potvrdila zamjenica glasnogovornika Policijske uprave  zadarske, Sonja Šimurina.

Srijeda, Studeni 28, 2018 19:00

Ministar turizma Gari Cappelli primio je članove Udruge nezavisnih gradonačelnika i načelnika Hrvatske.  U radu ove udruge sudjeluju i tri načelnika iz Zadarske županije, Ivica Pogorilić, načelnik Povljane, Ivica Klanac iz Posedarja i Luka Perinić  iz Vrsi. Udruga je bila i na sastanku s premijerom Plenkovićem te s nekoliko ministrara, što govori koliko se ozbiljno njihov rad shvaća i koliku suradnju i Vlada želi s njima.

Utorak, Studeni 27, 2018 15:01

Došlo je do nevjerojatnog raspleta situacije u zadarskom Vodovodu. Nakon što je prije dva mjeseca javno izjavio da je podnio dvije  kaznene prijave zbog iznošenja dokumenata iz tvrtke, direktor ove tvrtke  Tomislav Matek danas ne zna je li podnio te prijave! Upravo to je kazao  jučer nakon što smo ga pitali je li podnio te prijave, s obzirom da su nam  u Općinskom državnom odvjetništvu rekli da ih nije podnio.  

Ponedjeljak, Studeni 26, 2018 13:52

U Udruzi slijepih Zadarske županije vlada alarmantno stanje - zbog sumnje na pronevjeru novca DORH provodi istragu, a članovi su bez rukovodstva te udruga djeluje samo na papiru.
Ovu nam je situaciju potvrdila i izvršna predsjednica Hrvatskog saveza slijepih, Andreja Veljača, izražavajući svoje ogorčenje onim što se, kako kaže, proteklih godina događalo u zadarskom ogranku.

Nedjelja, Studeni 25, 2018 10:18

Lokalna politička scena ne pamti ovakve pripreme za tzv. male izbore jer je izlazak na izbore za kvartovska rukovodstva u pravilu uvijek malen. Unatoč tome, pripreme za njih nikad nisu bile obimnije jer ime je ovo, kako su nam otvoreno priznali u Zadarskom bloku, jedan dobar test za lokalne izbore.

Stranice