Marina Vlakić

Nedjelja, Lipanj 10, 2018 16:27

Na jučerašnjim izborima za predsjedništvo Županijskog odbora SDP-a Renata Sabljar Dračevac još jednom je dobila povjerenje birača koji su joj osigurali treći mandat. Sudeći po broju glasova, nova-stara predsjednica po županiji je uvjerljivo pobijedila ostale kandidate, gradskog vijećnika Erola Gašija i člana stranke Dušana Polovinu Lunga, dok je Gaši odnio veliku pobjedu u Zadru sa čak 70 posto glasova.

Nedjelja, Lipanj 10, 2018 10:00

Dva i pol mjeseca nakon  odluke o pokretanju postupka protiv bivšeg načelnika Posedarja, Ivice Zurka, Povjerenstvo je na   sjednici donijelo odluku o izricanju kazne, i to - opomenom. Zurak je, naime, Povjerenstvu prijavljen 4. travnja prošle godine zbog  paralelenog obnašanja dvaju dužnosti, a o razlozima pokretanja postupka u Povjernstvu kažu:

Petak, Lipanj 8, 2018 09:15

Iako su suci zadarskog suda uoči rasprava navikli telefonom primiti poznato Sinovčićevo obrazloženje o tome kako je "na putu u inozemstvu", sudac Ante Bačić odlučio je stati na kraj ovakvoj praksi. Pogotovo nakon što optuženi Reno Sinovčić ovog četvrtka  nije niti opravdao svoj nedolazak na sud. Iako se na zadnjoj raspravi 30.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 16:30

Jedna od kandidatkinja na natječaju za turističkog informatora u Turističko-informativnom centru Seline, Marija Bucić, obratila se  našoj redakciji izjavljujući kako je direktoricu Turističke zajednice  općine Starigrad Paklenica, Marjanu Marasović, prijavila Povjerenstvu za  sukob interesa zbog nezakonito provedenog natječaja nakon  kojeg je zaposlena kandidatkinja Marija Marasović.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 13:19

Tri dana uoči izbora za županijsko rukovodstvo SDP-a u Zadar je doputovao SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin kako bi svojom nazočnošću pružio podršku Erolu Gašiju u njegovoj kandidaturi za vođenje županijske organizacije.

Utorak, Lipanj 5, 2018 15:50

Nakon najnovijih promjena na zadarskoj pijaci, Zadrane čeka još jedno ugodno iznenađenje koje će im novo rukovodstvo Tržnice Zadar prirediti idućeg utorka. Naime, hvalevrijedan projekt male tržnice pod nazivom "Italia fest" od 11. do 16. lipnja održat će se na glavnoj zadarskoj pijaci, kako bi što više Zadrana mogo uživati u talijanskim delicijama.

Utorak, Lipanj 5, 2018 15:46

Nekoliko mještana Novog Bokanjca nazvalo je našu redakciju žaleći se kako im svećenik njihove župe, don Srećko Petrov, dolazi na vrata i prikuplja novac za gradnju crkve. Ovakav način prikupljanja sredstava za crkvu razočarao ih je, kaže jedan od mještana, jer smatraju da nije korektno milodar dolaziti pitati na vrata, pogotovo u vremenima kada ljudi jedva spajaju kraj s krajem.

Petak, Lipanj 1, 2018 18:09

Akcijom učenika i profesora Poljoprivredne, prehrambene i  veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru, danas je održana jedna nadasve plemenita izložba koja ima za cilj podignuti svijest zajednice o  brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Na  izložbu su stoga dovedeni i psi iz azila kako bi na ovaj način našli svoj  dom, a akcija će se nastaviti i idućih godina.

Petak, Lipanj 1, 2018 17:00

Nakon što su u svibnju izbrisani s popisa birača za unutarstranačke izbore u Županijskooj organizaciji, Nikola Turčinov i Sabina Glasovac vraćeni su na birački popis.

Potvrdila nam je to jučer i Sabina Glasovac koja je nedavno poručila i kako će "oni koji su to napravili morati preuzeti odgovornost". O svemu je obaviještena i Središnjica te je Županijsko izborno povjerenstvo SDP-a očito moralo napraviti korekcije i vratiti Turčinova i Glasovac na birački popis:

Utorak, Svibanj 29, 2018 14:30

Godinu dana nakon što smo objavili kako HDZ od gradskog  pročelnika za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivice Katića traži  da se učlani u HDZ, Katić je podlegao pritisku i ovih dana potpisao člansku iskaznicu HDZ-a! Rezultat je ovo politike vladajuće stranke koja ne  želi među gradskim pročelnicima imati nestranačke ljude, a obrazloženja se uglavnom svode na to da se na ovaj način lakše dogovaraju.

Stranice