Marina Vlakić

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 15:05

Za dva teška ubojstva oca i majke na okrutan način 20-godišnji Tin Šunjerga iz Čiste Velike danas je na Županijskom sudu u Zadru osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Drugooptuženi 21-godišnji Ivan Škarić, zbog neprijavljivanja kaznenog djela  ubojstva, osuđen je na uvjetnu kaznu od godinu dana s rokom kušnje  na tri godine.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 13:29

Dugogodišnja vijećnica SDP-a, Sabina Glasovac, odlazi iz Gradskog vijeća Zadra, a na njeno mjesto dolazi Jelena Jelavić!

Ovu vijest potvrdila nam je sama Glasovac, ali i predsjednik Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća, Bruno Milin, koji je već zaprimio stranački zahtjev za stavljanjem mandata u mirovanje.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 16:19 2

Prema izvješću neovisne revizijske kuće, na stotine kilograma janjetine, svinjetine, tuka, pršuta i paškog sira, na litre najboljih konjaka i likera potrošilo je bivše rukovodstvo Općine Polača na čelu s HDZ-ovim načelnikom Viktorom Prtenjačom.

Utorak, Svibanj 15, 2018 11:49

Općinski sud u Zadru ovih je dana osvanuo u medijima kao jedan od najlošijih po učinkovitosti prema podacima Ministarstva pravosuđa. Navodi se kako su sudovi u Rijeci, Zadru i Šibeniku svrstani među pet sudova s najmanje riješenih predmeta po rješavatelju te da je iza dubrovačkog suda, kao onog s najviše propoblema, među manjim sudovima upravo zadarski sa stopom od 4,22 posto predmeta starijih od 10 godina.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 13:45 2

Upravno vijeće Županijske uprave za ceste poništilo je natječaj za ravnatelja! Odluka je ovo koja se već danima neslužbeno mogla čuti u ŽUC-u, što je naknadno izazvalo i niz komentara u javnosti kako među kandidatima zapravo nije onaj kojega stranka želi vidjeti na ovom mjestu.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 11:15

Projekt rješenja dostave na Poluotok definitivno će zaživjeti  uoči glavne turističke sezone, što je i više nego dobra vijest iz Grada Zadra. Naime, Nacrt prijedloga Odluke o određivanju i uređenju prometa  na području pješačke zone Poluotok uskoro bi trebao zaživjeti u praksi  jer je, kako nam je kazao pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, Robertino Dujela, Policijska uprava zadarska upravo dala suglasnost za ovaj nacrt.

Subota, Svibanj 12, 2018 16:10

Pred prepunom dvoranom Gradske knjižnice Zadar SDP-ova europarlametarka Biljana Borzan jutros je održala tribinu za građane pod nazivom "Jesmo li ravnopravni građani EU?" Potkrijepljeno mnoštvom podataka i video prezentacijom, zastupnica je prezentirala svoj mukotrpan put dokazivanja pred EU parlamentom o tome kako su građani Hrvatske zakinuti u odnosu na ostale jer im se prodaju proizvodi lošije kvalitete:

Četvrtak, Svibanj 10, 2018 20:41
 Misnim slavljem i procesijom Arbanasi su proslavili  blagdan svoje nebeske zaštitinice, Gospe Loretske, u narodu poznat kao Arbanaško čudo. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je  biskup Mile Bogović, a mjesna crkva bila je pretijesna da primi stotine  vjernika, ali i brojne goste koji su došli u Arbanase proslaviti ovaj veliki  blagdan. 
Četvrtak, Svibanj 10, 2018 17:04

Pola godine nakon pokretanja posupka protiv njega, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na  sjednici održanoj u srijedu donijelo je odluku o još jednom dužnosniku iz Zadra, Mariju Bebiću, bivšem  pomoćniku  ministra rada i mirovinskog sustava.

Srijeda, Svibanj 9, 2018 11:35

Najnovija lista neopravdanih izostanaka saborskih zastupnika otkriva koji su zastupnici iz Zadarske županije proteklih devet mjeseci najviše izostajali sa sjednica. Naime, riječ je o listi koju Sabor RH objavljuje svakog mjeseca kako bi i na ovaj način disciplinirao zastupnike s najviše neopravdanih izostanaka.

Stranice