Marina Vlakić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 25, 2021 11:21

Uoči izglasavanja novog Zakona o civilnim žrtvama Domovinskog rata Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 7. domobranske pukovnije i Udruga dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Zadar javnosti su uputile priopćenje u kojemu oštro kritiziraju ovaj zakon, pozivajući se na »odlučnu podršku ovom zakonu od SDP-a, Možemo, Radničke fronte, a posebno, SDSS-a, Milorada Pupovca, Dragane Jeckov i drugih«.

Srijeda, Ožujak 24, 2021 13:32

Na svečanom uručenju ugovora za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra u Zadarskoj županiji, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pohvalio je Županijsku lučku upravu kao najbolju u Hrvatskoj. Ovo je iznimno važan podatak s obzirom da najbolje govori o radu ŽLU-a i njegovom timu na čelu s ravnateljem Davorom Škibolom.

Srijeda, Ožujak 24, 2021 11:23

Bivši član HSS-a, Josip Zubović, u ponedjeljak navečer sastao se s predstavnicima stranaka koje su dogovorile koaliciju s načelnikom Vira Kristijanom Kapovićem. Nakon vrlo neugodnog razlaza s HSS-om kada je šefu stranke Krešimiru Beljaku otvoreno rekao gdje je ovaj doveo stranku, Zubović očito svoju političku budućnost vidi u koaliciji koju okuplja virski načelnik.

Utorak, Ožujak 23, 2021 11:17

Zbog ozbiljnih nuspojava koje se pripisuju AstraZeneci mnogi su iščekivali rezultate kliničkog ispitivanja ovog cjepiva, osobito građani Hrvatske s obzirom da je naša zemlja naručila najviše ovog cjepiva, čak 2,7 milijuna doza.

Utorak, Ožujak 23, 2021 10:22

Ministarstvo financija objavilo je najnovije izvješće o izvršenju proračuna u 2019. godini u kojemu se navode i gradovi koji su bili najučinkovitiji u povlačenju sredstava. Među njima je očekivano i Zadar koji je već i dobio nagradu za povlačenje EU sredstava.
Pročelnik gradskog Odjela za EU fondove, Ante Ćurković, napominje kako su, vezano za izvješće Ministarstva, objavljene i analize prema dostupnim izvještajima vezano za korištenje EU fondova u 2019. godine.

Ponedjeljak, Ožujak 22, 2021 12:15

U organizaciji Hrvatsko-iranskog društva Irandustan, a uz potporu Grada Zadra, u subotu je u Kneževoj palači prvi put obilježena iranska Nova godina. Zbog preventivnih mjera protiv covida broj uzvanika, nažalost, bio je ograničen te su samo rijetki imali sreće uživati u prikazu kulturnog blaga s UNESCO-ove liste nematerijalne svjetske baštine. Svečanost je otvorio predsjednik Hrvatsko-iranskog društva, gospodin Ebtehaj Navaey, zahvaljujući Zadranima na ovaako lijepom dočeku.

Nedjelja, Ožujak 21, 2021 10:00

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović proteklog je tjedna Zadarskoj županiji donio vrijedan ugovor za projekt rekonstrukcije zgrade bivše vojarne Babindub za potrebe izradnje Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije.
Naša bi županija time dobila dugoočekivani hospicij za sve koji ulaze u sustav palijativne skrbi, a u Županiji smo provjerili u kojoj je fazi projekt, ali i detalje o tome što će on sve uključivati.

Petak, Ožujak 19, 2021 16:13 1

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra u luci Gaženica uručili su 18 ugovora ukupno vrijednih 15 milijuna kuna. Svečanoj dodjeli ugovora nazočili su gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Božidar Longin, ravnatelji lučkih uprava te čelni ljudi gradova i općina koje su dobile sredstva Ministarstva.

Petak, Ožujak 19, 2021 11:00

U sklopu priprema za turističku sezonu ministrica turizma i sporta održala je videosastanak s direktorima županijskih turističkih zajednica. Jedna od glavnih tema bila je priprema punktova za testiranje gostiju koje svaka turistička zajednica mora organizirati kako bi turistima omogućila što lakše davanje brisa.

Petak, Ožujak 19, 2021 09:19

U Biogradu se idućeg tjedna otvara Centar za kreativne industrije kao rezultat projekta županijske Agencije za ruralni razvoj (AGRRA). Centar se otvara u prostorima Poduzetničkog inkubatora, a financiran je u sklopu programa Interreg Adria započetog 2020. godine. Projekt, kako napominje voditeljica Ivana Dević, traje do 31. kolovoza 2023.

Stranice