Marina Vlakić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Studeni 19, 2020 11:19

Unatoč savjetima nekih hrvatskih epidemiologa kako bi se nastava u osnovnim i srednjim školama u najnovijoj epidemiološkoj situaciji trebala odvijati online putem, u Županijskom stožeru saznajemo kako će se nastava i dalje odvijati po A modelu dolaskom djece u školu. Razlog je, kako kaže načelnik Stožera Šime Vicković, i taj što se i dosad pokazalo da djeca nemaju posljedice covida-19 kakve se javljaju u odraslih.

Srijeda, Studeni 18, 2020 14:30

Županijska javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, Natura Jadera, ušla je u međunarodni projekt suradnje vrijedan 1.131.508 kuna, pokrenut s ciljem jačanja organizacije civilnoga društva, škole i lokalne zajednice. Riječ je, kako kaže predsjednik Upravnog vijeća Nature Ivica Pintur, o iznimno kvalitetnom projektu partnerstva uspostavljenog kako bi zajedno provodili obrazovanje za održivi razvoj i jačali svijest među djecom i mladima.

Srijeda, Studeni 18, 2020 09:56

Iako je ministar branitelja Tomo Medved ovih dana najavio da će Hrvatska do kraja godine dobiti Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata, informacije s najnovijeg sastanka u Ministarstvu govori drugačije - od izglasavanja Zakona do kraja godine neće biti ništa.

Utorak, Studeni 17, 2020 16:42

Uoči sutrašnjeg obilježavanja godišnjice tragedije Škabrnje u prostorijama Općine jučer je održan sastanak na temu »Epidemiološke mjere u organizaciji Dana stradanja u Škabrnji«. O tome koje sve službe brinu hoće li u mimohodu doći do eventualnog širenja covida, najbolje pokazuje podatak o tome tko je sve nazočio sastanku.

Utorak, Studeni 17, 2020 16:36

Prošla su dva mjeseca otkako je Inspekcija zaštite okoliša naredila zatvaranje deponija u Diklu. Kao rok za izmještaj deponija dano im je tri mjeseca, što praktično znači da im je za preseljenje ostalo tek nešto više od mjesec dana. Gradonačelnika Zadra, Branka Dukića, stoga smo pitali kakva je najnovija situacija, odnosno jesu li pronašli novu lokaciju deponija.

Utorak, Studeni 17, 2020 16:28

Osim što je u vrhu Hrvatske po povlačenju sredstava europskih fondova, grad Zadar može se pohvaliti i da je među gradovima s najveći porastom učenika prvih razreda osnovnih škola u državi. Potvrdilo je to istraživanje na osnovu podataka dostavljenih iz svih gradova u RH, a koje je pokazalo kako je upravo Zadar među top deset hrvatskih gradova koji, za razliku od većine gradova, ne bilježi pad broja prvašića.

Ponedjeljak, Studeni 16, 2020 11:17

Ovogodišnji Dan grada Zadra upriličit će i događaj posebno važan svim Zadranima - svečano otvaranje šetnice na Bedemima. No, tek manji broj građana zna da je jedan od simbola Zadra tek jedan u nizu projekata financiranih EU sredstvima, a ovdje je riječ o projektu Zadar baštini - Integrirani kulturni program grada Zadra 2020 godine.

Subota, Studeni 14, 2020 14:42

Zbog posebno propisanih uvjeta Nacionalnog stožera Općina Škabrnja pažljivo se priprema za mimohod obilježavanja godišnjice pada Škabrnje. Načelnik Nedjeljko Bubnjar bio je u Ministarstvu hrvatskih branitelja na sastanku Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj na kojemu su regulirana pravila obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Subota, Studeni 14, 2020 12:04

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na zadnjoj je sjednici odbacilo prijavu protiv gradonačelnika Paga, Ante Fabijanića prijavljenog zbog navodnih nepravilnosti u davanju koncesije.
Naime, Fabijanić je u anonimnoj prijavi optužen za izborne malverzacije plaćanjem glasova putem poduzetnika kojemu je, kako prijavitelj navodi, odobrio koncesiju, no prijava se pokazala neutemeljenom. Glasnogovornica Povjerenstva, Martina Jurišić, o nam je o njihovoj odluci kazala:

Petak, Studeni 13, 2020 10:53

Upravno vijeće županijskog Zavoda za hitnu medicinu otvorilo je četiri ponude izvođača koji su se natjecali za opremu novih prostora u Poliklinici. Posao vrijedan 1.360.000 kuna povjeren je splitskoj tvrtki Mozaik koja bi, kako kaže ravnatelj Ivica Erlić, vrlo brzo trebala započeti s opremanjem njihove ambulante u Poliklinici.

Stranice