Marina Vlakić

Četvrtak, Rujan 12, 2019 12:47 1

Bilo je samo pitanje vremena kada će bivši HDZ-ovac i NHR-ovac, Zlatko Hasanbegović, osnovati novu stranku. Nakon raskola s predsjednicom Neovisnih za Hrvatsku, Brunom Esih, u Zagrebu je pokušao održati izborni sabor na kojemu je trebao biti izabran za predsjednika te stranke, međutim, istoga je dana na izbornom saboru u Zadru Bruna Esih potvrđena za predsjednicu.

Srijeda, Rujan 11, 2019 18:45

Zadarski SDP-ovci danas kasno popodne dobili su SMS poruku kojom ih vrh stranke obavještava da je Gradski odbor - raspušten!
U poruci je pisalo da je za povjerenika stranke imenovan glavni tajnik stranke, Nikša Vukas, te da je ova odluka donijeta u petak, 6. lipnja.

Srijeda, Rujan 11, 2019 13:45 1

Općina Polača u financijskoj je situaciji toliko teškoj da joj prijeti - gašenje! Rezultat je to presude Trgovačkog suda u Zadru kojom bi, ukoliko postane pravomoćna, Općina iz svoje blagajne morala dati čak 4,7 milijuna kuna biogradskoj firmi Trgo prijevoz Peraić kao naknadu štete i to bez kamata. S obzirom da je prihod proračuna općine pet milijuna kuna, načelnik Tomislav Prtenjača otvoreno nam kaže kako im prijeti gašenje.

Srijeda, Rujan 11, 2019 13:22 3

Na čelu županijske ustanove Natura Jadere došlo je do promjene. Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Vedran Juravić iz osobnih je razloga podnio ostavku, a na njegovo je mjesto imenovan Ivica Pintur. Riječ je o jednom od najkvalitetnijih kadrova županijskog Zavoda za hitnu medicinu koji je u toj ustanovi dosad radio kao voditelj pravne službe.

Srijeda, Rujan 11, 2019 10:53

»Istina je da me je Most zvao, zvale su me još neke stranke, HDZ i Akcija mladih, ali svih sam odbio jer u Austriji gradim pjevačku karijeru, politički rad stavio sam sa strane. Tu ostajem do daljnjeg, sebe više ne vidim u politici, a pomalo sam i umoran od aktivnosti u ovakvom društvu u kojemu živimo« - vjerovali ili ne, izjava je ovo novog gradskog vijećnika Mosta, Duje Stanišića, koju je dao našem listu u listopadu prošle godine.

Utorak, Rujan 10, 2019 11:11

Nakon što su djelatnici Infra- grada, komunalne tvrtke Grada Obrovca, podnijeli prijavu Državnom inspektoratu protiv tadašnjeg direktora Mate Karamarka zbog »nezakonite izmjene i dopune Pravilnika o organizaciji rada«, Inspektorat je obavio nadzor i - proglasio ih krivima! Podsjetimo, riječ je o firmi čiji su radnici u srpnju štrajkali tražeći povećanje plaće s 3.300 na četiri tisuće kuna.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 12:57

Nakon što su vijećnici HSLS-a poslali zahtjev za »upravnim nadzorom nad zakonitošću općih akata donesenih protivno odredbama Zakona, Statuta i Poslovnika Gradskog vijeća Grada Obrovca«, Ministarstvo uprave provest će kontrolu regularnosti zadnje sjednice Gradskog vijeća Obrovca!

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 12:53

Katolička škola na Novom Bokanjcu jedan je od trenutno najvećih projekata Grada Zadra ugovorenih sa Zadarskom nadbskupijom. Projekt je ovo koji je izazvao veliku reakciju javnosti s obzirom da će školu zajedno graditi Nadbiskupija i Grad Zadar, svatko s iznosom od 25 milijuna kuna.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 12:46

Županijski HNS za idući je tjedan sazvao sjednicu Županijskog odbora na kojoj će se odrediti datumi održavanja izbora u stranačkim podružnicama, ali i odluka koju mnogi očekuju - tko će biti kandidati za predsjedniak Gradskog odbora.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 09:37

Otpadni grit iz brodogradilišta uskoro bi trebao biti uklonjen iz deponija u Diklu, što bi bio konačni rezultat peticije mještana Dikla koji su tražili hitno premještanje ovog otpada. O tome kakva je najnovija situacija s ovim otpadom te hoće li konačno biti uklonjen iz deponija pitali smo direktora Čistoće, Dragana Maračića.

Stranice