Marina Vlakić

Četvrtak, Rujan 6, 2018 16:00

Prošla su četiri mjeseca od raspisivanja natječaja za predstojnika Zavoda za zapošljavanje u Zadru. Iako natječaji u državnim ustanovama znaju potrajati po nekoliko mjeseci, ovaj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zacijelo spada među rekordere.

Naime, HZZ je natječaj za predstojnika zadarske podružnice, ali i još nekoliko podružnica u Hrvatskoj raspisao još 2. svibnja, no sudeći prema njihovu najnovijem odgovoru rezultati neće biti poznati tako skoro.

Utorak, Rujan 4, 2018 16:00

U ponedjeljak je propao prvi pokušaj privođenja Rena Sinovčića na Općinski sud u Zadru temeljem tužbe za klevetu gradskog vijećnika Antuna Novoselovića kojega je Sinovčić na Gradskom vijeću optužio da je silovao samohranu majku.

Sudac Ante Bačić stoga je naložio još jedno privođenje, zakazujući novu raspravu za listopad. Na sudu se je pak pojavio tužitelj Novoselović sa svojim odvjetnikom, no zbog Sinovčićeva nedolaska ni ova rasprava nije mogla biti održana.

Utorak, Rujan 4, 2018 09:19 11

Na sjednici Gradskog vijeća ovoga četvrtka doći će do intrigantne situacije na 15. točki dnevnog reda kada će HDZ-ovi vijećnici, a na prijedlog SDP-a, podići ruku za postavljanje spomen-ploče ZAVNOH- u, dok će im njihov koalicijski partner NHR - uskratiti glas.

Bit će ovo rijetko viđena situacija na Gradskom vijeću, budući da će HDZ izglasavanjem ove točke zapravo podržati SDP, a njihov koalicijski partner glasovat će protiv. Naime, o čemu je riječ?

Ponedjeljak, Rujan 3, 2018 15:01

Prema pisanju nekih srpskih portala, Srbi masovno gube sporove u parnicama za povrat svoje imovine u Hrvatskoj, zbog čega spremaju prosvjed pred Višim sudom u Beogradu. I ne samo da gube sporove, već teško nalaze i odvjetnike koji će ih zastupati u sudskim sporovima protiv Hrvata koji su uselili u njihove kuće, a velikim je dijelom riječ o kućama na području Zadarske županije.

Nedjelja, Rujan 2, 2018 11:25 6

Županijski odbor Zajednice utemeljitelja HDZ-a  održao je u subotu izvanrednu skupštinu na kojoj su izabrani članovi Odbora. Skupštini su nazočili predsjednik Zajednice za cijelu Hrvatsku, Mario Kapulica, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić, brojni utemeljitelji Kluba, ali i članovi stranke, a prigodnim govorom gostima se obratio predsjednik Županijskog odbora i zamjenik glavnog tajnika HDZ-a, Božidar Kalmeta.

Nedjelja, Rujan 2, 2018 11:18

 Na sjednici Gradskog vijeća idućeg četvrtka raspravljat će se o rebalansu proračuna temeljem prijedloga izmjena i dopuna programa i to čak u pet upravnih odjela.

Subota, Rujan 1, 2018 18:07

- Turistička zajednica Grada Zadra izvijestila je javnost o imenima kandidata na natječaj za direktora Turističke zajednice Grada Zadra, napominjući kako sedmero njih ispunjava uvjete. U TZ-u nisu naveli imena onih koji nisu ispunili uvjete natječaja, no saznali smo o kome je riječ.

Petak, Kolovoz 31, 2018 14:49

Najnovije kadrovsko rješenje u Gradu Zadru otkriva kakvi sve problemi snađu koalicijske partnere kada njihova politička ljubav pukne, pa se treba se rješavati kadrova imenovanih dok im je veza trajala.

Naime, viša savjetnica za razvitak otoka i poljoprivredu u gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, Andrea Baraba, upravo odrađuje zadnje dane u ovom odjelu jer odlazi na, kako su nam u Gradu rekli, "privremeni premještaj".

Petak, Kolovoz 31, 2018 13:40

Prizor u kojemu članice zadarske udruge Žene u Domovinskom ratu okupljenje oko stola mole krunicu za hrvatske rukometaše zacijelo je jedna od zadnjih na kojoj se još dalo naslutiti njihovo zajedništvo. Nakon toga situacija u Udruzi postajala je sve gora, da bi konačno eskalirala ovih dana.

Četvrtak, Kolovoz 30, 2018 10:26

U Ministarstvu pravosuđa danas će se održati svečana prisega novoimenovanih sudaca županijskih, općinskih i trgovačkih sudova, među kojima je i sutkinja Trgovačkog suda u Zadru, Katarina Zdunić.

Dosadašnju zamjenicu glasnogovornika Općinskog suda i višu sudsku savjetnicu na ovu je dužnost imenovalo Državno sudbeno vijeće na sjednici održanoj 5. srpnja ove godine kada je odlučeno da će Zdunić na dužnost sutkinje Trgovačkog suda u Zadru stupiti 1. rujna.

Stranice