Marina Vlakić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Veljača 27, 2021 10:28

Za razliku od samo dvije zadarske stranke koje se mogu pohvaliti da imaju kandidate za gradonačelnika i župana, HDZ-a i SDP-a, ostale su još uvijek na mukama jer ne mogu naći odgovarajuća imena. Naime, iako to još nije službeno objavio, SDP će za župana kandidirati svojega člana, bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka Paklenica, Zlatka Marasovića.

Subota, Veljača 27, 2021 09:51

 Iako je virski načelnik Kristijan Kapović nedavno izjavio kako u koaliciju okuplja više zadarskih stranaka, među kojima i HSS, lokalno rukovodstvo ove stranke jučer mu je dalo »košaricu«. Na izbore će ipak izići s bivšim koalicijskim partnerom SDP-om za kojI očito smatraju da će im omogućili lakši ulazak u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

Petak, Veljača 26, 2021 16:33

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u utorak je s premijerom Plenkovićem obišla Bašticu kako bi se iz prve ruke uvjerila kako funkcionira navodnjavanje ovog poljoprivrednog dobra. Naime, sustav javnog navodnjavanja Baštice u drugoj je fazi provedbe te je ova bila izvrsna prilika za uvid u razvoj voćarstva potpomognutog sredstvima europskih fondova.

Petak, Veljača 26, 2021 11:43

Osim HDZ-a i SDP-a niti jedna druga stranka nu Zadru još nije objavila imena svojih kandidata za gradonačelnika i župana. U tijeku su brojni pregovori, naravno, puni kalkulacija oko toga koji bi kandidat određenoj koaliciji donio više glasova i osigurao što veći broj mandata u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini.

Četvrtak, Veljača 25, 2021 17:28

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković za posjeta Zadru potvrdio je kandidaturu Branka Dukića i Božidara Longina za još jedan mandat čelnih ljudi Grada i Županije. Razlog zašto su i ovoga puta dobili njegovu podršku, naglasio je Plenković, su dosadašnja postignuća, trud i rad zbog kojih vjeruje da će i na idućim lokalnim izborima »zadobiti puno povjerenje građana Zadra i svih stanovnika županije«.

Četvrtak, Veljača 25, 2021 12:15

Nakon najave hrvatskih veledrogerija o mogućoj obustavi lijekova, provjerili smo kakva je situacija u zadarskoj Općoj bolnici. Naime, u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan kazali su kako imaju dovoljno zaliha jer uvijek paze da imaju lijekova toliko da ne bi došlo do nestašice i u tom slučaju teške situacije za pacijente.

Četvrtak, Veljača 25, 2021 11:30
Županijski Zavod za javno zdravstvo dobio je veće količine cjepiva protiv covida-19 te idućeg ponedjeljka u Sportskom centru Višnjik započinje masovno cijepljenje građana, saznajemo od njegova ravnatelja Zorana Škrgatića:
Utorak, Veljača 23, 2021 21:21

U sklopu posjeta Zadarskoj županiji predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, jučer je obišao radove na projektu navodnjavanja u Baštici, a nakon toga i gradilište ribarske luke Gaženica za koju će se u drugoj fazi gradnje izdvojiti 23 milijuna kuna. U Gaženici je za čak 11 općina i gradova uručio ugovore za projekte kojih će Vlada sufinancirati, vrijedne ukupno 44 milijuna kuna.

Utorak, Veljača 23, 2021 19:21 3

Osim niza ugovora za razvoj gradova i općina Zadarske županije, zasigurno najbolja vijest koju je Plenković danas donio Zadru, osobito onkološkim bolesnicima je - kupnja linearnog akceleratora.

Utorak, Veljača 23, 2021 13:17

Nakon što je dio liječnika obiteljske medicine negodovao zbog cijepljenja pacijenata u svojim ambulanatama, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Zoran Škrgatić, za naš je list izjavio kako od svih liječnika primarne medicine očekuje da cijepe svoje pacijente jer oni ih najbolje poznaju i mogu dati cjepivo onome kome je najpotrebnije.

Stranice