Marina Vlakić

Ponedjeljak, Siječanj 13, 2020 09:00

Na sjednicama Poverenstva za odlučivanje o sukobu interesa ponekad se znaju naći doista intrigantni predmeti, pa je tako bilo i na zadnjoj sjednici na kojoj se davalo mišljenje o načelniku Općine Kolan. Naime, u slučaju HDZ-ova načelnika Marina Pernjaka nije se odlučivalo o sukobu interesa, već je Pernjak imao zanimljiv zahtjev za davanjem mišljenja u njegovu predmetu. A evo o čemu je riječ.

Subota, Siječanj 11, 2020 08:15 1

Iako bi se parlamentarni izbori trebali održati krajem godine, SDP je već imenovao koordinatore izbornih jedinica. Za IX. jedinicu koja obuhvaća i Zadarsku županiju imenovan je Šibenčanin Franko Vidović kojega Središnjica očito smatra najboljim rješenjem za Zadarsku, Ličko-senjsku i Šibensku županiju i manji dio Splitsko- dalmatinske županije.

Petak, Siječanj 10, 2020 07:30 1

Nakon što je Milanu Bandiću u zadarskoj Županijskoj skupštini pretrčalo troje nezavisnih vijećnika, na četvrtog, Stipu Bjeliša, računalo se kao na gotovu stvar. Time bi zagrebački gradonačelnik u svega mjesec dana u svoje krilo dobio čak četvero zadarskih vijećnika, što je politički biznis rijetko viđen i na ovim prostorima.

Četvrtak, Siječanj 9, 2020 07:30

Rezultati na europarlamentarnim izborima te ovi na predsjedničkim, desnici okupljenoj oko Miroslava Škore ovih dana daju zalet za novo okupljanje. Naravno, riječ je o parlamentarnim izborima za koje su se stranke počele pripremati praktično već nakon proglašenja izbornog pobjednika za Pantovčak.

Srijeda, Siječanj 8, 2020 09:00

Kada smo prije desetak dana istražili što je s gritom ostavljenim prošle godine u bivšoj Tvornici hidrauličnih cilindara u Obrovcu, rezultati su bili poražavajući - velika količina brodogradilišnog otpada i dalje se nalazi na Bravaru. Unatoč apelu mještana, tamošnjih eko-udruga i vlasnika obiteljskih poljoprivrednh gospodarstava, grit još uvijek nije uklonjen iz Zatona Obrovačkog.

Srijeda, Siječanj 8, 2020 08:00 1

Nakon što je HDZ u Zadru izgubio kvartovske izbore, potom preferencijalno i europarlamentarne, a sada i predsjedničke izbore, u zraku ostaje visjeti pitanje eventualne odgovornosti predsjednika Gradskog odbora, Jose Nekića. Je li Nekić kriv što je vladajuća stranka u Zadru poražena na navedenim izborima, ili je to tek kritika dijela članstva koje pretendira na njegovo mjesto?

Utorak, Siječanj 7, 2020 06:45

I u drugom krugu predsjedničkih izbora HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je premoć u Zadarskoj županiji, a SDP-ov Zoran Milanović u Zadru. Činjenica da su osvojili najveći broj glasova u županiji lokalnom HDZ-u stoga daje nadu da poraz njihove kandidatkinje nije ujedno pokazatelj za parlamentarne izbore te da će SDP i iduće godine ostati u oporbi.

Nedjelja, Siječanj 5, 2020 10:15

Nedavno izabrani predsjednik Mjesnog odbora Silba, Nenad Burić, u petak je u Gradsku upravu doputovao na sastanak sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem. Na njegovo veliko zadovoljstvo, sa gradonačelnikom se sastao svega desetak dana nakon konstituiranja Mjesnog odbora Silba, što je zamolio upravo na toj sjednici kako bi mjesto konačno krenulo naprijed.

Petak, Siječanj 3, 2020 07:00

Čini se kako HDZ-ov »odmetnik« Stevo Culej nije jedini koji je doživio »prosvjetljenje« kada su u pitanju predsjednički izbori, ima takvih na svim stranama. Naime, ovaj je saborski zastupnik do poraza Miroslava Škore bio njegov veliki obožavatelj, no kada je pjevač izgubio izbore Culej je odjednom shvatio da zapravo voli Kolindu Grabar-Kitarović.

Četvrtak, Siječanj 2, 2020 07:30

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić, opet će se sastati s predstavnicima Otočnog sabora te načelnicima i gradonačelnicima iz Zadarske županije. Izvrsna je ovo vijest s obzirom da ovakvi sastanci pridonose ubrzanju izvršenja najvažnijih projekata na otocima naše i ostalih primorskih županija.

Stranice