Marina Vlakić

Srijeda, Ožujak 20, 2019 13:16

Iako nova ravnateljica NP Krka, Nella Slavica, u medijima  poriče kako je istodobno bila članica HDZ-a i HNS-a, predsjednik  Županijskog odbora HNS-a, Milan Stojanov, jučer nam je potvrdio kako  je Slavica ipak bila njihova članica.

Utorak, Ožujak 19, 2019 15:22

Međimurski župan Matija Posavec na HNS-ovoj novinskoj  konferenciji predstavljen je kao najuspješniji hrvatski župan i stoga nositelj stranačke liste za EU parlament. Posavec u svojoj sredini doista ima  zavidnih rezultata te je o njemu pisao čak i Financial times, no zanimalo  nas je koliko njegov rejting uopće može pomoći stranci koja bi bez koalicije s vladajućim HDZ-om zacijelo bila ispod izbornog praga.

Ponedjeljak, Ožujak 18, 2019 13:22

Danas u podne uslijedio je još jedan nastavak sjednice Županijske skupštine, bolje reći njen pokušaj održavanja nakon što je sjednica zadnji put odgođena zbog nedostatka kvruma kojega vladajuća koalicija nije uspjela osigurati.

Iako imaju disciplinirano članstvo, nekoliko je HDZ-ovh vijećnika i vijećnica sa sjednice 13. ožujka opravdano izostalo, no bilo je i onih za koje  je stranka smatrala kako su se, unatoč svom problemu, sjednici mogli  odazvati.

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 16:22

Na temu izbora za Europski parlament, Županijska organaizacija HNS-a jučer je održala novinsku konferenciju kojoj su nazočili  Matija Posavec, župan Međimurske županije, Ruža Kovačević Bilić, potpredsjednica Središnjeg odbora HNS-a i zamjenica gradonačelnka Trogira, Ivan Gulam, potpredsjdenik HNS-a i načelnik općine Pirovac te Milan Stojanov, predsjednik ŽO-a HNS-a, koji je kao domaćin predstavio  stranačke kandidate za EU parlament. 

Petak, Ožujak 15, 2019 15:29

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na jučerašnjoj  je sjednici odbacilo prijavu protiv načelnika općine Lišane Ostrovičke,  Ivice Musića, donoseći odluku o nepokretanju postupka.

Petak, Ožujak 15, 2019 10:39

Više od mjesec dana prošlo je nakon objave natječaja za prodaju zgrade škole na Malom Ižu, a Grad Zadar nije dobio niti jednu ponudu!

Da im se nije javio niti jedan kupac potvrdili su nam u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom.

Četvrtak, Ožujak 14, 2019 13:02

Krajem prošle godine Zadarski list objavio je rezultate studije Grada Zadra provedene na temelju ankete među građanima Zadra nakon što je uveden novi režim s pretovarnim mjestima i terminima ulaska vozila na Poluotok. Riječ je o studiji koju je Grad Zadar naručio od nezavisne agencije iz Korivnice koja je za njih ujedno izradila studiju urbane logistike.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 10:27 1

Želeći javnost upoznati s novom predsjednicom zadarske  podružnice HSP Ante Starčevića, Mirandu Jamnicki, u njenoj stranci  neslužbeno saznajemo kako je još uvijek članica - HDZ-a!

Provjerom u popisu članova HDZ-a doista otkrivamo kako je još uvijek  njihov član, odnosno da se nije ispisala iz svoje bivše stranke prije nego  je prešla starčevićancima.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 10:21

Pročelnik Upravnog odjela za more i turizam Zadarske županije, Krešimir Laštro, više nije predsjednik Upravnog vijeća Županijske  uprave za ceste! Odluka o njegovoj smjeni donesena je na nedavnoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a na kojoj je odlučeno kako će njegovo  mjesto preuzeti dosadašnji član UV-a, Željko Dilber.

Laštro još nije dobio službeno rješenje o smjeni, ali nam je jučer potvrdio svoju smjenu.

Utorak, Ožujak 12, 2019 13:36

Na Općinskom sudu u Zadru jučer je po treći put odgođeno  suđenje bivšem šefu Odjela kriminalističke policije PU zadarske, 50-godišnjem Zrinku Perici. No, ovoga puta nije riječ o Peričinom nedolasku,  već o tehničkim razlozima na sudu, kako nam je kazao sudac Ante Bačić  kojega smo pitali za razloge odgode, s obzirom da jučer ispred njegove  sudnice nije bilo niti okrivljenog niti njegova opunomoćenika.

Stranice