Marinko Glavan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 21, 2022 08:26

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić ocijenili su, nakon sastanka u sjedištu Županije, u Rijeci, da je dogradnja luke Mrtvaška strateški važan infrastrukturni projekt za bolje povezivanje kvarnerskih otoka, kao i buduće Plave magistrale, mreže cesta i luka koje bi trebale osigurati bolje odvijanje prometa na otocima, kao i njihovu međusobnu povezanost.

Nedjelja, Lipanj 12, 2022 10:05

Pomorski promet i cijela pomorska industrija suočava se s jednom od najvećih i najznačajnijih tranzicija, k održivom i CO2 neutralnom poslovanju, osobito na području Europske unije koja u svom Green New Dealu posebno ističe važnost postizanja klimatski neutralnog poslovanja u sektoru transporta pa tako i u pomorstvu.

Petak, Lipanj 3, 2022 10:48

Gradonačelnik Rijeke još je jednom na sjednici Gradskog vijeća povukao točku dnevnog reda o raspodjeli financijskog rezultata za 2021. godinu, kojom je bilo predviđeno raspoređivanje tri milijuna kuna neutrošenih sredstava iz spomeničke rente za obnovu broda Galeb, i to nakon što je većinom glasova gradskih vijećnika prihvaćen amandman Mosta kojim je zatraženo da se ta tri milijuna kuna preusmjere u obnovu zgrade HNK Ivana pl. Zajca.

Utorak, Svibanj 31, 2022 18:45

Situacija u ribarstvu već dvije i pol godine je više nego zabrinjavajuća, prvo zbog kraha tržišta uslijed pandemije, a u zadnjih više od pola godine zbog dramatičnog rasta cijene goriva postaje alarmantna.

O trenutnom položaju hrvatskih ribara i o tome što se čini i što još treba učiniti za opstanak ove tradicionalne i važne privredne grane, razgovarali smo s Romeom Mikičićem, vlasnikom tvrtke za ribarstvo koja se bavi koćarenjem na otvorenom moru Jadrana.

Srijeda, Svibanj 25, 2022 12:51

Luka Gaženica u Zadru mogla bi biti jedna od lokacija za buduće bunker stanice za ukapljeni prirodni plin (LNG) koje tvrtka LNG Hrvatska, osim u Petrolejskoj luci u Rijeci, namjerava graditi na barem još jednoj lokaciji na Jadranu.

Utorak, Svibanj 17, 2022 11:59

Na školskom brodu Kraljica mora u Rijeci je potpisan Memorandum o suradnji između Pomorskog fakulteta u Rijeci i devet tvrtki, posrednika u zapošljavanju pomoraca koje ukupno zapošljavaju oko tri tisuće pomoraca, uglavnom časnika, temeljem kojeg će u 2023. godini biti zaposleno 85 mladih pomoraca, diplomanata Pomorskog fakulteta.

Ponedjeljak, Travanj 25, 2022 13:42

Proizvodnja Paškog sira, vjerojatno najpoznatije otočne delicije ne samo na otoku Pagu, nego i na svim hrvatskim otocima, ovih je dana u punom jeku. U drugoj polovini travnja i tijekom svibnja, proizvodi se takozvani majski sir, koji i sami Pažani najviše cijene, a za konzumaciju će biti spreman krajem ljeta, u sezoni branja grožđa, s kojim se savršeno slaže na stolu.

Utorak, Travanj 12, 2022 14:16

Na terminalu za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Omišlju jučer je prvi put obavljen prekrcaj prirodnog plina u tekućem stanju iz FSRU (ploveća jedinica za skladištenje i uplinjavanje) broda LNG Croatia u posebne kamione za prijevoz ukapljenog plina.

Nedjelja, Srpanj 4, 2021 12:04

Ugovor za rekonstrukciju Primorske ulice u Novalji, vrijedan 28,5 milijuna kuna, potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric i novaljski gradonačelnik Ivan Dabo, u prisustvu ličko-senjskog župana Ernesta Petryja, u gradskoj vijećnici Grada Novalje.

Subota, Svibanj 29, 2021 12:42

Brod za prijevoz teških tereta Development Way koji prevozi posljednja 24 čelična segmenta rasponske konstrukcije Pelješkog mosta u Ploče bi trebao uploviti 7. lipnja ove godine. Brod se trenutno nalazi u Crvenom moru, a njegovim dolaskom u Ploče svi će dijelovi za gradnju mosta biti u Hrvatskoj, tri godine nakon što je kineski China Road and Bridges Corporation uveden u gradilište.

Stranice