Marko Mane Ledenko

Četvrtak, Travanj 26, 2018 12:39

U crkvi sv Kate vjernički puk Vukšića proslavio je blagdan sv. Marka.Svečanu misu s procesijom predvodio je župnik fra Luka Banić.

Četvrtak, Travanj 26, 2018 11:51

Prošli vikend u Pakoštanima je završen 13. tradicionalni memorijalni nogometni turnir „Josip Vukoja „ za dječake rođene 2007. g. u kategoriji tića. Organizator turnira je bio NK Pakoštane uz veliku pomoć Općine Pakoštane. Turnir je odigran u petak po skupinama, a u subotu se igralo polufinale i finale te susret za treće mjesto.

Na turniru je sudjelovalo dvanaest ekipa podjeljenih u dvije skupine A i B.

Subota, Prosinac 30, 2017 15:00 2

Studenti Udruge Bukovice i Ravnih kotara (BIK) razbudili su i obogatili Advent u Benkovcu.

Jedna odlična studentska ideja sa skromnim sredstvima, uz potporu dobrih ljudi i sponzora, dala je bogate plodove o kojima priča čitava benkovačka okolica. Na Trgu Domovinske zahvalnosti u studenti su postavili dvije drvene kućice u kojima su pripremani topli sendviči uz veliku ponudu pića po skromnim studentskim cijenama.

Utorak, Veljača 14, 2017 00:00

Vukšićke maškare nastavile su starodrevnu stoljetnu tradiciju svojih predaka i u nedjelju su u veseloj povorci, punoj raznoraznih maski prodefilirali Vukšićem. Već sedmu godinu za redom, na ponos svih mještana, donose radost, smijeh veselje i tjeraju sve zle duhove iz ponositog Vukšića.

vuksic
Utorak, Rujan 27, 2016 00:00

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika na mjesnom groblju kod župne crkve sv. Mihovila, u organizaciji MO Vukšić u nedjelju je obilježen spomen na petnaest žrtava Domovinskog rata te 25. godišnjica progona žitelja. U župnoj crkvi sv. Mihovila služena je sv. misa, nakon koje je mjesni župnik fra Luka Banić, ispred centralnog križa, dao odrješenje za sve poginule i ubijene.

Utorak, Kolovoz 16, 2016 00:00

U župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Stankovcima proslavljen je blagdan Velike Gospe. Svečanu misu predvodio je mjesni župnik fra Marko Nimac u koncelebraciji sa fra Lukom Banićem i fra Mirkom Klarićem. Prije svete mise održana je velika procesija gdje su vjernici odjeveni u narodne nošnje nosili kip Velike Gospe.

HODNJA
Srijeda, Srpanj 20, 2016 00:00

Molitvena hodnja 'Koracima nade u istinu' održana je na relaciji Bulić- Vukšić - Lišane u spomen na 30 žrtava Domovinskog rata župe Sv. Mihovil Lišane i 25. obljetnicu progonstva žitelja.

Utorak, Srpanj 19, 2016 00:00

Ženska pjevačka skupina iz Strizivojne pobjednica je 9. Etno festival - Benkovac 2016., koji je održan na Kaštelu Benković. I ova manifestacija priređena je u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta.

Petak, Studeni 20, 2015 00:00

U povodu 24. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje, Mjesni odbor Vukšić prvi put je organiziro paljenje svijeća 18. studenog.

Brojni Vukšićani odali su počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje paljenjem svijeća. Dostojanstveno, s posebnim pijetetom ispred crkve sv. Kate prisjetili su se Vukšićani svih stradalih i pomolili za sve koji su položili svoje živote na oltar domovine kako bi mi danas mogli živjeti u miru i slobodi.

Utorak, Siječanj 6, 2015 00:00

Drugu godinu za redom, 3. siječnja ove godine u crkvi sv. Kate u Vukšiću održan je Božićni koncert mješovite klape Vrilo iz Obrovca kod Sinja. Mlada klapa Vrilo, koja je osnovana 2009. svoj izvođački dar je predivno pokazala brojnim okupljenim Vukšićanima, župljanima i vjernicima.

Stranice