Minja Gugić

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 16:26

U organizaciji Eko Zadra u Multimedijalnoj dvorani zadarske Gradske knjižnice jučer je pemakulturistica i okolišna aktivistica, koja je i magistrirala urbano šumartsvo, zaštitu okoliša i prirode, Sendy Osmičević, predstavila projekt Društvena banka sjemenja.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 14:51

Riječ je o knjizi koja je bila ideja mog profesora Janka Beloševića koji je u međuvremenu nažalost, preminuo, ali upravo zbog toga što je to bila njegova ideja i želja, potpisao sam ga kao kooautora. Knjiga tematizira jednu ostavu ili kako mi to arheolozi zovemo, skupni nalaz. A, zapravo je riječ o zakopanom blagu koje je nađeno prije otprilike 60 godina uz Osnovnu školu Pridraga kada su tadašnja djeca izravnavala igralište da bi se tamo mogla igrati.

Petak, Srpanj 5, 2019 15:35

Narodni muzej Zadar započeo je edukacijski dio muzejskog programa još prošle godine za vrijeme izložbe Andyija Warhola i počeli smo se baviti edukativnim radionicama koje su malo kompleksnije i vezane uz same izložbe koje se održavaju u Kneževoj palači i u tom smislu sam osmislila radionice koje su vezane za rad sa zračnim kistom, jednom posebnom umjetničkom tehnikom koja ima dosta zahtjevnu tehnologiju, ali se odlično uklapa u takve teme suvremenih, modernih umjetnosti.

Petak, Srpanj 5, 2019 13:41

Informatorice, mahom mlade i simpatične djevojke koje osim engleskog, govore još po nekoliko jezika, s početkom špice turističke sezone u Turističko-informativnom centru rade u smjenama, ali po cijeli dan od 9 sati, pa sve do ponoći. I turisti stalno ulaze, izlaze, razgledavaju, pitaju... Ono što je posebno zanimljivo, a što nam je otkrila voditeljica TIC-a, Martina Crnčević ima ih i koji misle da su ušli u muzej, pa pitaju koji je to muzej i koliko košta cijena ulaznice.

Srijeda, Srpanj 3, 2019 10:17

Ona je vitka, plava, pomalo plaha i kao da joj je bilo neugodno zbog našeg dolaska i činjenice da će priča o njoj biti objavljena u novinama iako, to je definitivno- zaslužila.
Zove se Ana Ušljebrka, upravo je završila treći razred općeg gimnazijskog smjera Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu i dobitnica je ovogodišnjeg Oskara znanja iz povijesti!

Utorak, Srpanj 2, 2019 16:08

Biti nastavnik nije zanimanje, to je poziv i velika ljubav.  Sada kad odlazim, mom nasljedniku bih poručio kako mora biti  svjestan da mu škola postaje - život, da mora biti sa školom i uz  školu 24 sata dnevno.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 16:06

Nakon što je uzorak krvi poslan na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević", taj bi nalaz trebao stići nazad u zadarsku Opću bolnicu, pa tako danas  nismo uspjeli dobiti sasvim pouzdanu informaciju je li pacijent koji je primljen na zadarski Odjel za infektologiju, doista i imao ospice. Tu bi informaciju  mogli znati danas, tijekom dana.

Petak, Lipanj 28, 2019 12:36

Taksist od Zračne luke Zadar do grada naivnom turistu naplatio 500 kuna! Tako je glasio naslov jednog članka na portalu Mega  media objavljen 29. svibnja. "Jeftina" podvala britanskim turistima:  Vožnju od aerodroma do Zadra naplatio im 800 kuna – naslov je drugog članka objavljenog dvadeset dana kasnije na portalu Dnevno.hr, ali  i brojnim drugim portalima.

Četvrtak, Lipanj 27, 2019 15:10

Jednom godišnje, već tradicionalno, crkva svetog Donata postaje posebno mjesto. Mjesto prošlosti i budućnosti jer je i danas,  najpoznatiji zadarski spomenik kulture, bio mjesto svečane  dodjele maturalnih svjedodžbi učenika poznate zadarske Gimnazije Vladimira Nazora koji s tom potvrdom "ispita zrelosti", kreću na  put dalje, u neke nove životne izazove.

Četvrtak, Lipanj 27, 2019 13:03

I dok se nacija već danima intenzivno bavi pitanjem  tko će u drugi krug predsjedničkih izbora iako, aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović ističe mandat tek sredinom veljače  sljedeće godine i kanditaturu još nije ni objavila, krucijalni životni  problemi koji nam određuju svakodnevicu prolaze "ispod radara"  kao što je primjerice, Zakon o otocima.

Stranice