Minja Gugić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 1, 2020 14:40

Preko 30, točnije 36 ravnatelja, stručnih suradnika, učitelja i nastavnika iz Zadarske županije sudjelovalo je na nedavno održanoj online edukaciji vezanoj uz pilot projekt koji se s počekom ove nastavne godine, planira uvesti u hrvatske osnovne i srednje škole, a riječ je o biosigurnosti i biozaštiti kao izvannastavnoj aktivnosti. U tijeku su prijave na javni poziv školama koje se žele uključiti u pilot projekt, a do sada je prijavljeno pedesetak škola iz cijele Hrvatske.

Ponedjeljak, Kolovoz 31, 2020 11:05

Grad Zadar doista je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji se može pohvaliti činjenicom da je u škole uveo pomoćnike u nastavi za svu djecu s teškoćama. Kroz godine njihov se broj povećavao pa je tako ove godine Grad raspisao natječaj za njih čak 90, a javilo se oko 120 kandidata. I oni će tako, sa svojim učenicima, sjesti u školske klupe 7. rujna u krajnje neizvjesnoj školskoj godini zbog pandemije koronavirusa.

Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 09:45

Oduvijek baš nekako u ovo vrijeme maturanti su bili na putovanju koje se pamti cijeloga života, onom maturalnom. Svi ti mladi ljudi koji ove godine završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje živjeli su za ta, dva jedinstvena događaja - maturalni ples i maturalno putovanje. No, ove godine ništa od toga nisu imali i ništa od toga neće moći zauvijek pospremiti u svoju škrinjicu sjećanja, zbog pandemije koronavirusa.

Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 09:32

Ovo događanje je u organizaciji Vinkovačkih jeseni jer zbog situacije prouzročene pandemijom koronavirusa, Vinkovačke jeseni se ove godine održavaju na jedan specifičan način. Oni dolaze u gradove gdje se održava smotra folklora. Mi, nažalost, ove godine nismo imali smotru folklora. Unutar Narodnog muzeja pripremamo nešto ako uspijemo prenamijeniti sredstva od smotre.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 11:04

Nakon što je od strane nadležnog odjela Grada Zadra izdana građevinska dozvola za rekonstrukciju građevine na Babindubu za potrebe budućeg Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, u tijeku je izrada izvedbenog projekta i troškovnika za potrebe provedbe postupka javne nabave, a očekujemo da bi to moglo biti gotovo do kraja mjeseca rujna ove godine.

Utorak, Kolovoz 25, 2020 14:30

Dogodilo se upravo ono čega su se svi najviše pribojavali, unatoč maksimalnom pridržavanju svih epidemioloških mjera i opreza, a to je činjenica da je nažalost, koronavirus ušao u zadarski Dom za odrasle osobe sv. Frane koji se nalazi u centru grada, na Poluotoku i skrbi za psihički bolesne odrasle osobe. Riječ je o djelatnici Doma čiji je nalaz pozitivan. Jutros je u Dom došao epidemiolog dr.

Utorak, Kolovoz 25, 2020 11:40

Nakon što je glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin sredinom prošloga tjedna pozvao svoje sunarodnjake da se s ljetovanja u Hrvatskoj što prije vrate kući kako bi izbjegli obvezujuću karantenu od 14 dana jer je Slovenija u međuvremenu, i službeno stavila Hrvatsku na svoju »crvenu listu« epidemiološki nesigurnih država, ako je suditi po situaciji na otocima zadarskog arhipelaga koji administrativno pripadaju Gradu Zadru, većina ih je poslušala i otišla doma.

Srijeda, Kolovoz 19, 2020 11:54

Došli smo do ključne faze radova kada je riječ o rekonstrukciji i obnovi Providurove palače, a u pitanju je velika čelična konstrukcija tzv. most koji će spajati Providurovu i Kneževu palaču. Radi se o jednom od najzahtjevnijih i najizazovnijih radova i u građevinskom i u arhitektonskom smislu. Upravo zbog toga što je u pitanju puno čeličnog materijala bio je potreban veliki kran.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 16:19

Dosadašnja situacija vezana uz turističku sezonu, na našem području nije loša. Mogli bismo reći da je zadovoljavajuća s obzirom na to da imamo situaciju bez presedana zbog pandemije koronavirusa. U razgovoru s mojim kolegama, ugostiteljima saznao sam da im je sezona lošija za oko 40 posto u odnosu na prošlu godinu, a što se mene konkretno, tiče ja sam na oko 50 posto prometa u odnosu na lani.

Ponedjeljak, Kolovoz 17, 2020 13:47

Zadar je grad nositelj titule Europskog grada sporta za 2021. godinu. O kandidaturi, kao i samom procesu te osvajanju titule pisali smo više puta. No, sada nas zanima koji su sljedeći konkretni koraci u ovom projektu. Tim povodom razgovaramo s Dinom Bušić, pročelnicom Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra.
 

Društveni sportski projekt

Poštovana pročelnice, nisu li ponekad titule nezahvalne?

Stranice