Minja Gugić

Ponedjeljak, Prosinac 17, 2018 19:30

Dobitnica ovogodišnje nagrade Nasmiješno sunce za  najboljeg turističkog vodiča/vodičicu je Valentina Matešić. Ona je  turistička vodičica na hrvatskom i francuskom jeziku, ali još govori  i njemački i engleski jezik. Osmislila je jedinstvene turističke ture  koje su tematske. Jedna je - Potraga za blagom grada Zadra, a odnedavno je u điru i druga pod nazivom - Zadar pod UNESCO-om.

Ponedjeljak, Prosinac 17, 2018 14:15

Po dobrom, starom običaju u ovo predblagdansko vrijeme, gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima upriličio je  prijepodne u Maloj vijećnici Grada i prijam za sve zadarske  novinare. U ležernoj atmosferi uz bakalar, malo dobrog vina i  opuštenu "ćakulu" bila je to prigoda kao i uvijek za druženje i dobre želje i u sljedećoj godini.

Ponedjeljak, Prosinac 17, 2018 11:53

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam primio ovu  nagradu. To je potvrda da su me ljudi u Gradu prepoznali kao kvalitetu, a i da su naši sugrađani zadovoljni našom uslugom, spizom,  ambijentom i lokacijom. Ja sam osobno, prije nekoliko godina od  oca naslijedio vođenje naše konobe i doista se trudim ostati na razini i u duhu tradicije obitelji Skoblar.

Subota, Prosinac 15, 2018 19:45

Veselo je bilo jutros u prostorijama podružnice zadarske  Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a jer su se dijelili darovi.  Naime, kao i svake godine zahvaljujući mnogobrojnim donatorima i djeca 500-tinjak članova ove Udruge, dobiju svoje poklone za predstojeće  blagdane Božića i Nove godine.

Petak, Prosinac 14, 2018 20:00

Došli smo do kraja još jedne turističke sezone. Koliko je  ona uspješna? Evo pitanja na koje nećemo dobiti dva ista odgovora  niti u ovoj dvorani, da ne širimo raspravu od Adventskih kućica,  Kalelargom, do Foruma. Turizam je u našem gradu, baš kao i u  čitavoj Hrvatskoj, neiscrpna tema. I to dokazuje koliko nam je  važan, ali ne i presudan. Ostavimo se statistike, ostavimo se pojedinačnog dojma.

Četvrtak, Prosinac 13, 2018 16:04

Ovim znanstvenim skupom želimo javnost upoznati s onom ljepšom stranom hrvatskog lječništva. Želimo podsjetiti kako je upravo u Zadru osnovano prvo liječničko društvo u Dalmaciji i drugo u Hrvatskoj. Nastojat ćemo pokazati jedan zajednički pristup pacijentu, a dotaknut ćemo se i razloga nastanka krize u liječničkoj struci.

Srijeda, Prosinac 12, 2018 15:58

Nije to bilo samo zbog otvorenja i kratkog, prigodnog programa, već i zbog činjenice da Zadrani doista vole svoju tradicionalnu i sada već svima dobro poznatu manifestaciju - Naši mali gušti, pa je šator na Forumu gdje se ove godine sajam održava, već u prvim minutama bio pretijesan za sve one koji su željeli doći, vidjeti, pomirisati...

Srijeda, Prosinac 12, 2018 12:49

Nećemo čekati pravosuđe jer bi to moglo značiti godine, a nama je kao i svakom poduzetniku, vrijeme - novac. Nastojat  ćemo postići dogovor u suradnji s Gradom Zadrom, na obostrano  zadovoljstvo. Nadam se da će nam Grad u cijeloj ovoj priči doista i  pomoći.

Utorak, Prosinac 11, 2018 19:45

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna danas je u prostoru Kneževe palače predstavila "svoj proizvod", priručnik pod nazivom - Iška keramika.

Utorak, Prosinac 11, 2018 19:30

Ovo je  projekt o kojem je upravo prije nekoliko dana i  novinarska ekipa javne televizije iz Portugala došla napraviti prilog.  Iskoristili smo sve naše komparativne prednosti i ostvarili odličnu  suradnju s gospodarstvom, regionalnom i lokalnom samoupravom,  industrijom te ostalim partnerima i institucijama.

Stranice