Minja Gugić

Četvrtak, Siječanj 2, 2020 09:00

»Prvo, pa muško« - zasigurno bi komentirali naši stari, ali upravo to se i dogodilo jer je dječačić Toni prvi mali Zadranin rođen u zadarskoj Općoj bolnici u Novoj 2020. godini. Toni je težak 3230 grama i dug 49 centimetara, a na svijet je stigao u 3:16 sati i jedino je dijete rođeno u novogodišnjoj noći u Zadru. Njegova mama zove se Petra Pelicarić Korlat, a sretnim je roditeljima mali Toni drugo dijete.

Utorak, Prosinac 31, 2019 15:30

Htjeli, ne htjeli - svatko od nas na kraju godine osvrće se iza sebe i pokušava krajnje racionalno i objektivno rekapitulirati sve ono što je napravio, postigao - bilo da je riječ o privatnom ili pak, poslovnom životu i sferi javnog djelovanja. Na koncu godine porazgovarali smo s Juricom Bosnom predsjednikom Savjeta mladih Grada Zadra.

Srijeda, Prosinac 18, 2019 17:45

Olovka ne miruje, papir je uvijek bijel i čeka. Poezija je svijetu potrebna i svijet bez poezije ne bi bio onakav svijet kakav želimo. U ovih mojih šest knjiga ušle su sve pjesme koje su bile objavljene do sada, u mojim knjigama.To je bio kriterij.

Srijeda, Prosinac 18, 2019 12:00

Osim što će novu, 2020. godinu, Zadrani i njihovi gosti opet moći dočekati na više lokacija u središtu grada, novogodišnji program i ovaj put će se odvijati i na Narodnom trgu i Trgu Petra Zoranića. Za zabavu na Narodnom trgu bit će zadužen poznati bend Dalmatino, dok će na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića, nastupiti Zaratino i TBF. Tijekom jutarnjih i prijepodnevnih sati i ove će godine biti organiziran i tradicionalni dječji doček.

Srijeda, Prosinac 18, 2019 09:00

Svaki put kad dođe ministar državne imovine posebno mi je veselje i radost jer svaki put nešto donese, a kako je vrijeme darivanja - najbolje vrijeme, ni ovog puta nije došao prazanih ruku. Zaista nemam riječi kojima bih se zahvalio za rad ovog ministarstva kroz cijeli ovaj mandat i mi sve što smo zatražili, to smo i dobili.

Utorak, Prosinac 17, 2019 09:45

Moram s ponosom i neizmjernim zadovoljstvom reći da nas je na manifestacijama obilježavanja godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Dragana Žunića svake godine, sve više, pa nas je i jučer bilo više od 50. Jedan od najzaslužnijih za to je i njegov suborac i načelnik PU zadarske Antun Dražina. Mi Dragana ne možemo vratiti, ali ga možemo oteti zaboravu i to i činimo. I činit ćemo to dok nas ima jer on to zaslužuje. Radimo na tome da se Osnovna škola u Posedarju nazove njegovim imenom.

Četvrtak, Prosinac 12, 2019 09:15

Svake godine, kao što je i običaj u ovo predblagdansko vrijeme, povlačimo crtu, ali i ističemo one najbolje među nama i sve što smo učinili u godini koja je na izmaku. Za nama je još jedna dobra turistička godina u kojoj smo ostvarili rast od deset posto turističkog prometa i bili smo opet, iznad državnog prosjeka. Sezona nam je sve dulja, a to doprinosi i većem zapošljavanju, a to opet ima za posljedicu kvalitetniji i ugodniji život u našem gradu.

Ponedjeljak, Prosinac 9, 2019 13:30

Nakon što su dobili suglasnost resornog Ministarstva, u Dom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru stigli su novi puno moderniji i sofisticiraniji uređaji za Halo pomoć, pa se tako Zadar svrstao među prve gradove u Hrvatskoj koji ima tako moderne uređaje. Riječ je naime, o uređajima koji su u funkciji u sklopu ovog zadarskog Doma već više od 12 godina i pomažu osobama treće životne dobi koje žive same.

Nedjelja, Prosinac 8, 2019 11:00

Koliko i kako su se iskomercijalizirali i promijenili blagdanski običaji zadarskoga kraja, razgovarali smo s poznatom zadarskom etnologinjom Narodnog muzeja Zadar, dr.sc.

Subota, Prosinac 7, 2019 17:00

On je zasigurno jedan od najmlađih laureata u povijesti koji je, odlukom gradonačelnika Branka Dukića, ove godine u povodu Dana Grada i blagdana svetog Krševana - dobio Grb Grada Zadra. Njegovo ime je Jure Tadić. Ima nepunih deset godina i ide u četvrti razred zadarske Osnovne škole Smiljevac i u svojoj je kategoriji prvak države u šahu.

Stranice