Minja Gugić

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 15:10

Etno dani su već postali tradicionalna kulturna manifestacija u organizaciji našeg Etnološkog odjela, a tematski su vezani uz tradicijsku kulturu sjeverne Dalmacije.

Subota, Travanj 28, 2018 15:35

Kao Koordinacija udruga, okupljamo se svakih šest mjeseci, a ovo je sada prvi susret u Zadru gdje nam je došlo 200-injak sudionika iz gotovo svih dalmatinskih gradova - Omiša, Splita, Makarske, Ploča, Šibenika, Trogira... Ovi su susreti vrlo važni jer osim što je riječ o boljem međusobnom upoznavanju i druženju, razmjenujemo iskustva i razgovaramo o mnogim problemima koji nas muče i o tome na koji ih način možemo pokušati riješiti.

Subota, Travanj 14, 2018 15:04

Ovo je već sedma godina zaredom da organiziramo sportsku manifestaciju pod nazivom - 1000 koraka kroz 1000 ulica. Na taj način obilježavamo godišnjicu naše školice, ove godine 15., a povod je i Svjetski dan zdravlja. Manifestacija se organizira i u sklopu obilježavanja Županijskih dana. Ovoga puta sudjeluje nam 150 djece vrtićke dobi i predškolaca dakle, djeca u dobi od četiri do sedam godina naravno, u pratnji svojih roditelja tako da nam je trenutačno u "điru" oko 300-tinjak sudionika.

Srijeda, Travanj 11, 2018 09:10

Projekt Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje pri samom je kraju s postupcima javne nabave. Jedini natječaj koji je preostao je onaj za - Projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra, koji je obustavljen, budući da je ponovno od strane poljske tvrtke Control Process S.A.

Utorak, Ožujak 27, 2018 17:25

Što se tiče nadolazećih blagdana, za sada nemamo najavljenih donacija. Ali, svatko onaj tko želi donirati bilo da je riječ o pojedincu ili pak, o nekoj tvrtki ili instituciji može to uvijek učiniti. Svaka donacija je dobrodošla i mi ćemo je uvijek s veseljem i zahvanošću primiti.

Nedjelja, Ožujak 18, 2018 08:24

Svako putovanje obogaćuje čovjeka, pa je tako i naš put i boravak u Rumunjskoj bio jedno neprocjenjivo iskustvo. Tamo smo se družili s kolegama i pokušali upoznati njihov odgojno-obrazovni sustav od vrtića do srednje škole.

Ponedjeljak, Ožujak 12, 2018 11:55 1

Iako za nas već svi znaju i situacija je puno bolja nego kad smo tek otvorili prije dvije godine. Nažalost, potražnja medicinskih pomagala je i dalje tri puta veća od mogućnosti. Trenutačno nam najviše nedostaje invalidskih kolica jer se ona i najsporije vraćaju. Što se pak, tiče medicinskih kreveta imamo ih 80-tak zahvaljujući zadarskoj Općoj bolnici s kojom imamo sjajnu suradnju.

Srijeda, Ožujak 7, 2018 15:21

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, mi već šestu godinu zaredom, organiziramo akciju pod nazivom - Ne daj da te gaze. Na ovaj način želimo senzibilizirati javnost i skrenuti pozornost na položaj žena u našem društvu danas jer smatramo da, nažalost, još uvijek žena nema položaj kakav zaslužuje u suvremenom društvu i u 21. stoljeću. Mi bismo željeli da žena danas osjeća sigurnost u prvom redu egzistencijalnu i da zna da je jednako vrijedna kao muškarac.

Utorak, Ožujak 6, 2018 14:15

Teško je planirati, osobito u ovom poslu kada puno toga ovisi o nečemu na što ne možeš utjecati. Planirali smo tako početi graditi s prvim danima veljače, ali su se nakon rušenja - pripremni radovi na gradilištu oduljili, a onda je i nepovoljno vrijeme učinilo svoje.

Srijeda, Veljača 28, 2018 11:57

Budući da su prognostičari najavljivali hladno vrijeme i temperature ispod ništice, mi smo još od petka otvorili vrata prenoćišta 24 sata. Dakle, sve dok traje ova hladnoća, to će biti tako jer nam je najvažnije da nitko ne bude na ulici. Ovim putem i apeliramo na sve naše sugrađane, ako slučajno znaju nekoga tko je beskućnik - neka ga upute u naše prenoćište. Ako i nije u gradu, nego možda i negdje dalje, u okolici - mi ćemo doći po njega.

Stranice