Minja Gugić

Petak, Rujan 6, 2019 10:24

One su mlade i odlučile su svoje slobodno vrijeme posvetiti osobama treće životne dobi i to na način da organiziraju besplatne plesne treninge i radionice pod nazivom - Antidementi program u sklopu kojih bi starije ljude educirale o simptomima demencije te Alzhaimerove bolesti. Riječ je Katarini Markoč, Martini Vukašina i Ani Štefulić koja je voditeljica ovog projekta.

Srijeda, Rujan 4, 2019 15:49 1

Nakon što je talijanska ribarica uhvaćena danas oko 6 sati kod Dugog otoka, a kapetan uhićen i sproveden u zadarski Prekršajni sud na obavijesni razgovor i obradu, Maksimilijan Surić, načelnik zadarske postaje Pomorske i Aerodromske policije nekoliko sati kasnije dao je izjavu novinarima u kojoj je detaljnije objasnio cijelu priču o talijanskom ribarskom plovilu MARIO LC, koje je nezakonito ušlo u naše teritorijalne vode.

Oglušili se na naredbe

Srijeda, Rujan 4, 2019 14:59

Dobili smo suglasnost resornog Ministarstva, a uređaji bi upravo ovih dana, trebali stići u našu ustanovu. Treba ih potom instalirati, a onda slijedi edukacija zaposlenika jer su novi uređaji puno moderniji i sofisticiraniji od ovih koje smo imali do sada. Vjerujem da će sve biti u funkciji najkasnije, do kraja godine, rekla je Vesna Dujić ravnateljica zadarskog Doma za odrasle osobe sveti Frane.

Srijeda, Rujan 4, 2019 10:02

Jedno od najuspješnijih i najnagrađivanijih kazališta u zemlji - zadarsko Kazalište lutaka, upustilo se u još jedan novi, iznimno hrabar izazov. Naime, prvi i do sada jedini u Hrvatskoj, kreću u postavljanje na kazališne daske, kultnog romana Mate Lovraka - Vlak u snijegu.

Utorak, Rujan 3, 2019 09:44

Iz Zadra na prosvjed u Zagreb idu dva autobusa profesora i nastavnika iz srednjih i osnovnih škola. Očekujemo najmanje 1.500 prosvjednika i to najmanje oko 500 iz srednjih i zasigurno više od tisuću iz osnovnih škola. Ono što tražimo to je povećanje plaće za 6,11 posto i od toga nećemo odustati.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 14:45

Nismo više pilići, izašli smo iz inkubatora, rekla je uz smijeh simpatična Ana Teskera koja je zajedno s Majom Šepetavec pokrenula i osnovala danas uspješnu zadružnu zadarsku pivovaru Brlog.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 13:35

Zadarska Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola, nakon što je pokrenula EU projekt pod nazivom - »Cooking Tour Zadar«, poziva sve zainteresirane da se prijave za besplatno pohađanje programa usavršavanja ili osposobljavanja za jedno od pet inovativnih turističkih zanimanja. Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda i njegova ukupna vrijednost iznosi 1.991.754,10 kn. Projekt je započeo 10. travnja prošle godine, a traje do 9. travnja 2020. godine.

Nedjelja, Rujan 1, 2019 09:33

Rad preko Student servisa valjda postoji »od kad je svijeta i vijeka« i spas je za studentski proračun, pa tako prosječno godišnje preko Studentskog servisa Sveučilišta u Zadru radi oko 3.500 studenata. Najviše ih se zapošljava i radi ljeti tijekom turističke sezone i to sezonske poslove, pa je u u tom razdoblju njihov broj puno veći nego u ostatku godine.

Petak, Kolovoz 30, 2019 11:06

Iskreno se nadam da s našim Centrom neće biti, kao što se priča da bi moglo biti s Pelješkim mostom. Znate ono, da će prije Kinezi izgraditi most, nego mi pristupne ceste zbog »papirologije« i birokracije. Dakle, postupak javne nabave je završen sredinom ovog mjeseca. Pristigle su tri valjane ponude i sad o tome treba odlučiti povjerenstvo.

Petak, Kolovoz 30, 2019 10:56

Nakon Zagreba i u Zadru je prije nekoliko dana osnovana Udruga pomoćnika u nastavi. Jedna od inicijatorica i idejna začetnica cijele ove priče je mlada i simpatična Petra Kraljev koja je inače, diplomirala pedagogiju i filozofiju, ali već pune četiri godine s velikom ljubavlju i strašću radi kao pomoćnica u nastavi i to tri godine u područnoj osnovnoj školi u Privlaci, a lani u Osnovnoj školi Valentin Klarin u Preku na otoku Ugljanu.

Stranice