Minja Gugić

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 12:30

Bilo bi lijepo kad bi, što se naših otoka tiče, bili u Europi i kad bi nas mučili problemi kao što je brža internetska veza, veće i bolje korištenje solarne energije ili pak, nedovoljna ekipiranost komunalnih redara... Ne možemo se uspoređivati s drugim zemljama jer su one jednostavno miljama ispred nas. Činjenica jest da je i EU prepoznala specifičnosti otoka i zauzima se za poseban pristup u rješavanju njihovih problema.

Petak, Svibanj 3, 2019 12:15

Svi oni koji se bave turizmom i od toga žive, Uskrs smatraju i službenim početkom predsezone. Međutim, još prije uskrsnih blagdana bilo je onih koji su prognozirali lošiju, ne samo predsezonu, već i glavnu turističku sezonu zbog vraćanja u igru turističkih tržišta poput turskog, grčkog...

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 11:20

U ponedjeljak oko 8 sati u mjestu Posedarje došlo je do  incidenta, točnije do ozbiljnijeg naguravanja i fizičkog napada u kojem  su glavni "likovi" bili predsjednik tamošnjeg HDZ-a Šime Bolić i nezavisni vijećnik Općine Posedarje Dražen Dežmalj. Obojica su jučer potvrdila  da su zbog cijele priče dan kasnije, u utorak, završili na policiji na obavijesnom razgovoru.

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 17:53

 - Drago mi je da dan Općine možete obilježiti upravo u ovom vrijednom objektu dječjeg vrtića koji će otvoriti svoja vrata za 30-tak otočnih mališana i pružiti im ugodan i bezbrižan boravak. Ovaj vrtić izgrađen je prema suvremenim standardima i sigurno je važno danas istaknuti da predstavlja doprinos za pobljašnje kvalitete života mještana, prije svega djece i njihovih roditelja.

Subota, Travanj 27, 2019 18:00

Riječ o obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe koji se inače, održava 30. travnja. Ove godine glavna je svečanost u Rijeci.  Mi, obično vikend prije  organiziramo ovakav skup i u Zadru na Narodnom trgu da malo upoznamo ljude s radom hitne medicinske službe. Ovdje smo, kako bismo prezentirali  AVD uređaj koji mogu koristiti laic,i dakle svi ljudi koji nemaju nikakvog medicinskog znanja i obrazovanja.

Četvrtak, Travanj 25, 2019 20:15

Nakon što je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj najavio  treće po redu Dane otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije  u sklopu obilježavnja županijskih dana koji će se održati u subotu i  nedjelju, Benito Pucar predsjednik Udruge prehrabenih tehnologa,  biotehnologa i nutricionista Zadarske županije danas je na konferenciji za novinare u županijskoj vijećnici, najavio kako će se u  sklopu Dana agroturizma održati i 21.

Utorak, Travanj 23, 2019 12:45

Odavno nije jedan oglas za posao pobudio toliko zanimanje, kao onaj za posao trgovkinje ili pak, trgovca na malom otoku zadarskog arhipelaga kao što je Sestrunj.

Dakle, kako je potvrdio i predsjednik Mjesnog odbora toga otoka Nenad Šužberić, svega desetak minuta nakon što je oglas "osvanuo" na društvenim mrežema, javilo se između 40 i 50 zainteresiranih i to ne samo iz Hrvatske, već i iz Irske, Njemačke, čak i SAD-a.

Četvrtak, Travanj 18, 2019 15:59

Želim da naša Županija bude funkcionalna i u službi  čovjeka. Ova zgrada u kojoj smo mi, nije naša i mi njome ne  možemo gospodariti, ona je u vlasništvu države. O njoj će  odlučivati jedinice lokalne samouprave. Trudim se da u mom mandatu, Županija dobije svoje prostore i da sve bude na jednom mjestu.

Srijeda, Travanj 17, 2019 02:04

Nakon što je Odbor za dodjelu javnih priznanja donio odluku da se četvorica "vatrenih" proglase počasnim građanima Zadarske županije, a riječ je o Danijelu Subašiću, Šimi Vrsaljku, Luki Modriću i Dominiku Livakoviću, na Županijskoj skupštini, koja je održana jučer, ova je odluka i potvrđena. Ipak, potvrda nagrađenih, kao ni Aktualni sat, nisu mogli proći bez primjedbi oporbe.

Ponedjeljak, Travanj 8, 2019 09:30

Nakon što smo nedavno objavili temu o tome kakva je situacija na zadarskom području kad su u pitanju medicinske sestre i tehničari - ima li ih dovoljno i koliko ih je otišlo vani, javila nam se mlada Ana Marija Livančić - iz Dublina! Ona se, naime, prepoznala na ilustrativnoj fotografiji koju smo objavili uz tekst, a u to je vrijeme još bila na praksi.

Stranice