Naši školji

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 9, 2017 00:00

Skupina otočana sa Sestrunja ima u planu vrlo zanimljiv projekt. Putem facebook stranice Otok Sestrunj mole sve koji imaju stare fotografije sa Sestrunja da se jave u inbox te stranice te im ih ili pošalju skenirane ili ustupe kratko na skeniranje u sklopu projekta Sestrunj film festivala koji je prošlo ljeto pokrenula mladež otoka.

Četvrtak, Srpanj 28, 2016 00:00

Ponedjeljak, Srpanj 25, 2016 00:00

U tišini i bez puno pompe, prije točno godinu dana u Preku je organiziran prvi "Jazz & Blues Festival". Tek naknadno, nakon prve večeri, prisjeća se idejni začetnik Edi Čerimagić, otokom se pronijela priča da se u Preku svira dobar džez.

Srijeda, Srpanj 13, 2016 00:00

Kako je i najavljeno prošle godine, ovoga ljeta Muline će krasiti unikatna mozaik-klupa, autorski rad umjetnice Božice Kliman.

Srijeda, Ožujak 23, 2016 00:00

U vijećnici Općine Preko upriličeno je svečano potpisivanje ugovora povodom početka radova na projektu "Aglomeracija Preko - Kali - Otok Ugljan". Ugovor su potpisali direktor komunalne tvrtke Otok Ugljan Branko Kolega i direktor tvrtke Via Factum iz Biograda Tomislav Škara, koja predvodi zajednicu ponuditelja u kojoj su tvrtke Hidroprojekt-ING i Institut IGH iz Zagreba te SL Consult iz Ljubljane.

Petak, Ožujak 27, 2015 00:00

Kako su izvijestili Agencija za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinija, u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. uspostavit će se državna brodska linija 409 Zadar - Preko.

Četvrtak, Ožujak 26, 2015 00:00

Na otok Pašman stiglo je još jedno veliko priznanje iz Francuske!

Subota, Ožujak 14, 2015 00:00

Dogovorili smo 24 zimske i 29 ljetnih, sezonskih linija između Preka i Zadra. Vodili smo ponajprije računa o učenicima i radnicima, a da će biti nezadovoljnih, bit će. Ali u ovom trenutku nije se moglo dobiti ni više ni bolje, kazao je Ante Jerolimov, načelnik Općine Preko i saborski zastupnik, nakon jučerašnjeg sastanka otočnih načelnika s predstavnicima Jadrolinije, Agencije za obalni linijski pomorski promet i Lučke uprave Zadar.

Subota, Ožujak 14, 2015 00:00

Ana i Krsto Matulić iz Pašmana posjetili su otok Ile aux Moines u pokrajini Bretanji u Francuskoj kako bi dogovorili pojedinosti vezane uz bratimljenje Općine Pašman i Ile aux Moinesa te nastupa na Tjednu zaljeva Morbihan, izvijestio je portal Naši školji. S gradonačelnikom Philippeom Le Berigotom i njegovim suradnicima razgovarali su o budućoj suradnji dvaju otoka koje povezuje turizam kao najvažnija i najrazvijenija gospodarska grana.