Nenad Marčina

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Studeni 26, 2018 14:09 1

Nakon 75 godina laži, obmane, zloće kako ponekih zlonamjernih mještana Luke, pojedinih svećenika  tako i drugih žitelja Dugog  otoka i šire, konačno je istina izbila na vidjelo. Moji prijatelji intelektualci, pjesnici, profesori spomenuli su kako je sramota Lučana jer su  ubili Molaćanina, svog župnika Srećka Lovretića, tijekom Drugog svjetskog rata. Kako je moguće da je Luka koja je kroz svoju dugogodišnju  povijest (1365.

Petak, Studeni 16, 2018 19:45

Osnovano je i izgrađeno 1820. godine prema propisu austrijske vlasti o zabrani pokapanja u crkvama i oko njih. Radi se o zadarskom Gradskom groblju, jednom od šest hrvatskih posljednjih počivališta s međunarodnim certifikatom (Varaždin, Zagreb, Rijeka, Dubrovnik i Karlovac). Član je (ASCE) Association of Signifikant Cemeteries in  Europe. Jednom od 179 članica gradskog groblja u 22 zemlje Europe.

Petak, Studeni 9, 2018 18:30

Žman, Brbinj i Sali, tri su mjesta u kojima su ove godine uljare  otvorila svoja vrata. Prije pet godina, šest uljara je bilo u pogonu, osim  ove tri nabrojene. Još se te 2013. godine moglo preraditi maslinovo ulje   u Solinama, Božavi i Savru. Godine prevrtljive, bilo je i takvih, više uroda u Solinama, mjestu sa pedesetak žitelja nego u Salima, glavnom  općinskom središtu s preko 650 stalnih stanovnika.

Nedjelja, Studeni 4, 2018 10:42

On je svestran, sportaš, showman, glazbenik. Brončani na  Svjetskom prevenstvu u atletici u Portugalu, održanom na atlanskom  otoku Madeiri. Ovogodišnji je laureat Sv. Kršavana. Na Svečanoj sjednici Dana Zadra u Hrvatskom narodnom kazlištu bit će mu uručena vrijedna nagrada Grb Grada Zadra. Riječje o Žmancu, Ivici Viduliću s kojim razgovaramo o svemu i svačemu, o pozitivi i negativi.

Utorak, Kolovoz 7, 2018 13:42

Uspješno i profesionalno, završili su Dani luške fešte. Dani blagdana svetog Stipana Prvomučenika, zaštitnika mjesta Luke. A sve je započelo u konobi Supina, u kojoj je i organizirana Luška noć. I ovaj puta kao i prošle godine bibinjski pjevač Ićo Sikirić je svojim repertoarom razgalio srca gostiju i domaćina. S bibinjksim slavujom, pivale su sve generacije.

Utorak, Siječanj 9, 2018 15:04

U zgradi u mjestu Luka na Dugom otoku u kojoj jednom tjedno djeluje i liječnička ambulanta opće medicine, već više od dva mjeseca nema tekuće vode. Ambulanta ovu zgradu dijeli s trgovinom, a ljeti i s kafićem koji također nemaju tekuću vodu.

Subota, Prosinac 9, 2017 12:01

I ove godine kao uvijek do sada kapela svetog Nikole (kod mještana uobičajenog naziva sveti Mikula) bila je pretjesna da primi sve vjernike, pa je veliki dio pučanstva misno slavlje koje je predvodio don Dario Matak, popratilo izvan zidina crkve. Inače, Luka, mjesto na Dugom otoku s četiri oltara slavi četiri nebeska zaštitnika.

Petak, Listopad 27, 2017 10:58

Sve oči uprte su u izložbu fotografija naslova „Milijun koraka“ postavljene u filipjanskom turističkom naselju Margarita Maris povodom 23. Tradicionalno – edukativno – športsko – kulturno – društveno – kreativnog okupljanja hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Ma kako i ne bi. Radi se o podvigu. O vremeplovu koji je kroz fotografije uspio premostiti nizanje poglavlja o hodočašću ponosa.

Petak, Kolovoz 25, 2017 20:11

Za turističke vodiče Zadarske županije danas je dan D. Biti ili nestati. Poštovanje ili prezir. Njihovu budućnost odredit će odluke koje će se donijeti na jutrošnjem, drugom po redu sastanku stručne skupine koja treba, prema naputku Ministarstva turizma, donijeti popis zaštićenih cjelina (lokaliteta) Zadarske županije zbog pripreme novog Pravilnika o popisu turističkih cjelina (lokaliteta). Ovaj popis treba donijeti do kraja kolovoza.

Ponedjeljak, Travanj 3, 2017 00:00

Stranice