Nenad Marčina

Petak, Studeni 9, 2018 18:30

Žman, Brbinj i Sali, tri su mjesta u kojima su ove godine uljare  otvorila svoja vrata. Prije pet godina, šest uljara je bilo u pogonu, osim  ove tri nabrojene. Još se te 2013. godine moglo preraditi maslinovo ulje   u Solinama, Božavi i Savru. Godine prevrtljive, bilo je i takvih, više uroda u Solinama, mjestu sa pedesetak žitelja nego u Salima, glavnom  općinskom središtu s preko 650 stalnih stanovnika.

Nedjelja, Studeni 4, 2018 10:42

On je svestran, sportaš, showman, glazbenik. Brončani na  Svjetskom prevenstvu u atletici u Portugalu, održanom na atlanskom  otoku Madeiri. Ovogodišnji je laureat Sv. Kršavana. Na Svečanoj sjednici Dana Zadra u Hrvatskom narodnom kazlištu bit će mu uručena vrijedna nagrada Grb Grada Zadra. Riječje o Žmancu, Ivici Viduliću s kojim razgovaramo o svemu i svačemu, o pozitivi i negativi.

Utorak, Kolovoz 7, 2018 13:42

Uspješno i profesionalno, završili su Dani luške fešte. Dani blagdana svetog Stipana Prvomučenika, zaštitnika mjesta Luke. A sve je započelo u konobi Supina, u kojoj je i organizirana Luška noć. I ovaj puta kao i prošle godine bibinjski pjevač Ićo Sikirić je svojim repertoarom razgalio srca gostiju i domaćina. S bibinjksim slavujom, pivale su sve generacije.

Utorak, Siječanj 9, 2018 15:04

U zgradi u mjestu Luka na Dugom otoku u kojoj jednom tjedno djeluje i liječnička ambulanta opće medicine, već više od dva mjeseca nema tekuće vode. Ambulanta ovu zgradu dijeli s trgovinom, a ljeti i s kafićem koji također nemaju tekuću vodu.

Subota, Prosinac 9, 2017 12:01

I ove godine kao uvijek do sada kapela svetog Nikole (kod mještana uobičajenog naziva sveti Mikula) bila je pretjesna da primi sve vjernike, pa je veliki dio pučanstva misno slavlje koje je predvodio don Dario Matak, popratilo izvan zidina crkve. Inače, Luka, mjesto na Dugom otoku s četiri oltara slavi četiri nebeska zaštitnika.

Petak, Listopad 27, 2017 10:58

Sve oči uprte su u izložbu fotografija naslova „Milijun koraka“ postavljene u filipjanskom turističkom naselju Margarita Maris povodom 23. Tradicionalno – edukativno – športsko – kulturno – društveno – kreativnog okupljanja hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Ma kako i ne bi. Radi se o podvigu. O vremeplovu koji je kroz fotografije uspio premostiti nizanje poglavlja o hodočašću ponosa.

Petak, Kolovoz 25, 2017 20:11

Za turističke vodiče Zadarske županije danas je dan D. Biti ili nestati. Poštovanje ili prezir. Njihovu budućnost odredit će odluke koje će se donijeti na jutrošnjem, drugom po redu sastanku stručne skupine koja treba, prema naputku Ministarstva turizma, donijeti popis zaštićenih cjelina (lokaliteta) Zadarske županije zbog pripreme novog Pravilnika o popisu turističkih cjelina (lokaliteta). Ovaj popis treba donijeti do kraja kolovoza.

Ponedjeljak, Travanj 3, 2017 00:00

Srijeda, Ožujak 15, 2017 00:00

Zadar, grad stariji od vječnog Rima nalazi se nama hodočasnicima u hodočašću hrvatskih branitelja naziva Milijun koraka, koje je krenulo iz Zagreba, na pola puta od 900 i kusur kilometara. On je za nas i centar hodočašća jer je jedini na području Lijepe naše, kojeg su do 2003. godine posjetila dvojica crkvenih autoriteta, papa Aleksandar III. i papa Ivan Pavao II.

Utorak, Ožujak 14, 2017 00:00

U sedam sati i 45 minuta pregazilo se 37, 56 kilometara, odnosno na brojčaniku se pojavio broj od 49.551 koraka. U prosjeku svaki korak je iznosio 75, 80 centimetara. Naime, to je bila ruta „nogozugom" od početka starta zvanog Lučko do Draganića, u hodočašću hrvatskih branitelja naziva „Milijun koraka".

Stranice