Nikola Šimić Tonin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 15, 2020 10:28

Gusarsku priču po tekstu Lidije Sopjanac i s ilustracijama Julija Jelaske izdalo je Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar, Biblioteka Donat, Zadar 2020.

Ponedjeljak, Siječanj 6, 2020 17:00

Vlado Kerošević (Husino, Tuzla, 25. travnja1955.) je hrvatski bosanskohercegovački kazališni glumac i redatelj. Diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1978. godine u klasi profesora Minje Dedića. Nakon diplomiranja angažiran je u ansamblu Narodnog kazališta u Tuzli gdje je ostao do 1993. godine. Od 1999. godine radi kao profesor glume i govora na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Trenutačno je i dekan ove visokoškolske ustanove. 2002.

Utorak, Rujan 4, 2018 13:22

Zadarski književnik Ante Gregov, Jurin ostvario je značajan i zapažen uspjeh, naime njegov roman: Pilot s Jadrana, treći program Hrvatskoga radija u sedam nastavaka emitirati će u večernjim satima. Na ovom projektu radila su eminentna imena iz glumačkoga svijeta. O cijelom projektu oglasit će se Hrvatski radio. Isti roman biti će ekraniziran i prikazan na HRT.

Utorak, Kolovoz 21, 2018 16:31

Izišla je dugo čekana knjiga Branimira Čakića spisatelja i djelatnika Gradske knjižnice Zadar. Knjiga je iz Branimirovoga fantastičnoga serijala Divovi i bunari. Ne treba zaboraviti kako je Branimir vrstan crtač i glazbenik. Toliko toga kreativnoga u jednoj osobi. Izuzetnoj i neponovljivoj osobnosti.

Subota, Siječanj 21, 2017 00:00

Umirovljeni slikar i restaurator Ivan Tomljanović preminuo je 18. siječnja u svojoj 90. godini. Pok. Ivan i njegova supruga Anita Tomljanović zadarskoj javnosti poznati su po vrijednom radivanju zbirke tapiserija Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar krajem 2015. godine.

Subota, Prosinac 31, 2016 00:00

Veliki Japan unazad nekoliko godina, pa i desetljeća, otkrio je - Zadar. Isprva zbog najbolje tune na svijetu, koja se uzgaja u zadarskom akvatoriju i potom plasira na japansko tržište, a potom i zbog turističkih ljepota koje ih svake godine sve više dovodi u naš kraj. Dugogodišnja suradnja rezultirala je i pokretanjem Tuna, Sushi & Wine Festivala, koji će se ove godine realizirati treći put zaredom, od 1. do 5. veljače.

Ponedjeljak, Prosinac 12, 2016 00:00

Mišljenja sam da bi trebali malo više poraditi na zadarskom „lobiju" u Zagrebu. Tamo imamo jake zadarske snage, odnosno adute u ministarstvu kulture, teatru, HDLU-u, govori Gregov Jurin

Nedjelja, Studeni 20, 2016 00:00

Pjesnik stihova Croatio iz duše te ljubim, koje smo u trenucima malodušnosti, ali i ponosa glasno pjevali, Ante Sikirić - ovogodišnji je dobitnik Nagrade za životno djelo Hrvatskog književnog društva.

Malo je tko progovorio malenim-velikim mistom srca svoga, skučio ga u riječi, obilježio se mjestom i mjesto se obilježilo njime, kao što je Ante Sikirić Bibinjem. Recite mi par riječi o sebi, o svom "mistu", koje proviruje iz svakoga Vašega stiha.

Utorak, Listopad 18, 2016 00:00

Subota, Listopad 15, 2016 00:00

Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar predložilo je profesora Nikicu Simića za Nagradu Grada Zadra. U izdanju HKD Ogranak Zadar izašla mu je i nagrađena knjiga "Heraklit mračni u hrvatskome školstvu".

Iz društva navode kako su ovom knjigom nezaustavljivo krenule lekcije iz Zadra hrvatskome školstvu.

Stranice