Nikola Šimić Tonin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Prosinac 31, 2016 00:00

Veliki Japan unazad nekoliko godina, pa i desetljeća, otkrio je - Zadar. Isprva zbog najbolje tune na svijetu, koja se uzgaja u zadarskom akvatoriju i potom plasira na japansko tržište, a potom i zbog turističkih ljepota koje ih svake godine sve više dovodi u naš kraj. Dugogodišnja suradnja rezultirala je i pokretanjem Tuna, Sushi & Wine Festivala, koji će se ove godine realizirati treći put zaredom, od 1. do 5. veljače.

Ponedjeljak, Prosinac 12, 2016 00:00

Mišljenja sam da bi trebali malo više poraditi na zadarskom „lobiju" u Zagrebu. Tamo imamo jake zadarske snage, odnosno adute u ministarstvu kulture, teatru, HDLU-u, govori Gregov Jurin

Nedjelja, Studeni 20, 2016 00:00

Pjesnik stihova Croatio iz duše te ljubim, koje smo u trenucima malodušnosti, ali i ponosa glasno pjevali, Ante Sikirić - ovogodišnji je dobitnik Nagrade za životno djelo Hrvatskog književnog društva.

Malo je tko progovorio malenim-velikim mistom srca svoga, skučio ga u riječi, obilježio se mjestom i mjesto se obilježilo njime, kao što je Ante Sikirić Bibinjem. Recite mi par riječi o sebi, o svom "mistu", koje proviruje iz svakoga Vašega stiha.

Utorak, Listopad 18, 2016 00:00

Subota, Listopad 15, 2016 00:00

Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar predložilo je profesora Nikicu Simića za Nagradu Grada Zadra. U izdanju HKD Ogranak Zadar izašla mu je i nagrađena knjiga "Heraklit mračni u hrvatskome školstvu".

Iz društva navode kako su ovom knjigom nezaustavljivo krenule lekcije iz Zadra hrvatskome školstvu.

Ponedjeljak, Listopad 10, 2016 00:00

Ususret kazališnoj sezoni, u HNK Zadar odigrana je predstava „Hasanaginica", prema istoimenom djelu Milana Ogrizovića. Predstava je nastala u produkciji Otvorena Scena Obala iz Sarajeva, režirao ju je Admir Glamočak, a u njoj glume studenti Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo: Nadine Mičić, Martina Mandek, Deni Mešić, Nedim Džinović, Zoran Dragićević, Fatima Kazazić, Tea Šimić i Maja Mirela Jurić. 

Petak, Srpanj 15, 2016 00:00

Kurikularna reforma kao tema ni po ljetnoj vrućini ne silazi s naslovnica hrvatskih medija. Zadranima je, između ostalog, zanimljiva i po činjenici da je na njezino čelo, nakon odlaska Jokićeve ekipe, postavljena rektorica Sveučilišta dr.sc. Dijana Vican, a aktualna oporba smatra da novi ljudi koji su preuzeli ovu reformu znače klerikalizaciju hrvatskog obrazovanja.

Nedjelja, Veljača 21, 2016 00:00

Znam da je tata bio ljut što se nisam i na druge akademije prijavila, ali je želja za Sarajevom bila ipak jača, kaže Nadine, rođena Sarajka koja je u Zadar stigla s 10 godina, da bi ju poziv vratio u rodni grad

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2015 00:00

Ponedjeljak, Svibanj 4, 2015 00:00

Noć knjige, obilježena u Multimedijalnoj dvorani Gradske  knjižnice Zadar, donijela je pjesnički maraton čakavske poezije.

Večer čakavske poezije i pjesama o moru i o škoju organiziralo je Hrvatsko književno društvo ogranak Zadar, a za vrijeme trajanja manifestacije predstavljena je  sva ljepota poetskog izričaja čakavštine, čakavice,  čokovskog ilitiga čekavskog narječja.

Stranice