Nikolina Lucić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Svibanj 9, 2022 14:23

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta EUROPE DIRECT Zadar, u suradnji sa školama ambasadorima EU parlamenta Gimnazijom Vladimira Nazora i Ekonomsko-birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, na Narodnom trgu organizirala je obilježavanje Dana Europe.

Ponedjeljak, Svibanj 9, 2022 14:00

Učenici 3. e razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje osvojili su drugo mjesto na državnom natjecanju IZZI Kvizi u kategoriji trećih razreda osnovnih škola. Njihova nas je učiteljica Martina Čulina izvjestila o izvrsnom rezultatu svojih učenika te nam kazala kako su djeca s natjecanjem završila u petak, te kako još uvijek ne znaju koju su nagradu dobili za svoj uspjeh.

Ponedjeljak, Svibanj 9, 2022 13:53

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar i ove je godine organizirala natječaj povodom Dana Zadarske županije 2022.

Nedjelja, Svibanj 8, 2022 16:01

Nakon dvogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom koronavirusa, svjetski spektakl Wings for Life World Run po deveti se put vratila u Zadar i na jednom mjestu okupila 5000 trkača iz cijelog svijeta, koji trče samo s jednim ciljem – trčati za sve one koji to ne mogu. Ovaj je svjetski spektakl poznat ne samo po izvrsnoj energiji i sportskom duhu, već i po svom humanitarnom karakteru, jer sav prihod prikupljen od startnina ide ka istraživanjima za liječenje ozljeda leđne moždine.

Subota, Svibanj 7, 2022 10:52

Ususret sjednici Gradskoj vijeća, koja je na rasporedu u utorak, 10. svibnja, gradonačelnik Branko Dukić sa svojim je pročelnicima održao kolegij, na kojem je osim izvješća o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine, još jednom istaknuta važnost daljnjeg napretka u planovima donošenja UPU-a za povijesnu zonu Kožino, Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra i najavljene prodaje bivšeg skladišta HAK-a na Relji procijenjenog na 8 milijuna kuna.

Petak, Svibanj 6, 2022 12:18

Muzej antičkog stakla, jedinstvena muzejska institucija koja čuva bogatu zbirku ne samo antičkog stakla, već i vrhunskih primjeraka moderne umjetnosti u staklu, jučer je proslavio svoj 13. rođendan i za sve posjetitelje priredio bogat program. U velikoj izložbenoj dvorani Muzeja otvorena je senzacionalna izložba mladog austrijskog umjetnika i staklopuhača Petera Kuchlera III., koji je 2021.

Četvrtak, Svibanj 5, 2022 15:52

Mali polaznici dječjeg vrtića Grigor Vitez i Vruljica jučer su imali priliku sudjelovati u projektu RaSTEMo u znanosti, te izvoditi zanimljive pokuse i učiti o prirodnim znanostima. Dječji vrtić »Radost« uključio se u projekt »RaSTEMo u znanosti« pod pokroviteljstvom Grada Zadra. Projekt predstavlja suradnju Centra izvrsnosti iz fizike Grada Zadra i Prirodoslovno – grafičke škole Zadar.

Utorak, Svibanj 3, 2022 14:32

Popuštanjem epidemioloških mjera i polaganim vraćanjem života, pa tako i turizma u normalu, svi dionici i gospodarski subjekti puno očekuju od ove turističke sezone. Tako misle i mali brodari, koji su posljednje dvije godine, zbog epidemioloških ograničenja i otežanog prelaska granica te manjeg broja turista u gradu pretrpjeli velike gubitke i štete.

Utorak, Svibanj 3, 2022 11:07

Učenici 2. c i 3. e razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje bili su najbolji kvizaši u svojoj razrednoj kategoriji na nedavno provedenom županijskom natjecanju IZZI Kvizzi, najvećem online natjecanju u znanju, koje se održava na hrvatskoj digitalnoj platformi »IZZI« koju je izdavač Profil Klett besplatno otvorio svim zainteresiranim učiteljima i učenicima u Hrvatskoj.

Ponedjeljak, Svibanj 2, 2022 09:29

Vezano za odluku Vlade da se državnim i javnim službenicima zbog inflatornog učinka i smanjenja vrijednosti plaća iste povećaju za četiri posto i odluke sindikata u ugostiteljstvu i HUP-a o donošenju novog Kolektivnog ugovora ugostiteljstva, kojim će minimalne bruto plaće zaposlenima u turizmu rasti između pet i 12 posto, upitali smo zadarske poduzetnike ima li privatni sektor mogućnost povećati plaće radnicima. Naime, primanja radnika ne prate rast cijena hrane i režija.

Stranice