Nikolina Lucić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 22, 2021 10:33

U Kneževoj je palači u utorak otvorena izložba »Tkanje« umjetnice i tapiseristice Anite Ane Tomljanović – Šokčević. Postav izložbe dio je zbirke tkanja i tapiserija Ivana i Ane Tomljanović. Ovaj je izložbeni postav osmišljen s ciljem predstavljanja zbirke tkanja i tapiserija Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar i umjetničkog rada Anite Ane Tomljanović – Šokčević na području primijenjenih umjetnosti tkanih tekstila.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 14:47

U galeriji Kapetanova kula u ponedjeljak je otvorena izložba »Cvjetanje«, mlade zadarske umjetnice Mirte Boban, koju je organizirala uz potporu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar. Naziv izložbe ne simbolizira samo doslovnu raskoš i cvjetanje biljaka i cvijeća, već i unutrašnje cvjetanje osobe. Dio izložbe su slike u tehnici akril na platnu, zatim digitalne ilustracije i skulptura, uz obilje žarkih boja, ženskih motiva, citata i pokoje psovke.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 14:27

U atriju Kneževe palače u ponedjeljak je predstavljena zbirka poezije »Kada se budemo gledali«, pokojnog Vladislava Tomčuka, dugogodišnjeg tajnika Lige protiv raka Zadar, a sav prihod od prodaje zbirke ide u sredstva za nabavu aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika. Predstavljanje je izvedbom pjesme »Što te nema« otvorila kantautorica i profesorica Tea Vidaić.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 09:08

Nakon objavljivanja članka »Zbog dijagnoze moje dijete ne može se upisati u redoviti vrtićki program«, koji je u Zadarskom listu objavljen 9. srpnja, reagirala je Udruga za autizam Zadar te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2021 13:04

Sektor odgoja i obrazovanja, osim problema s provođenjem nastave zbog pandemije koronavirusa, zadnjih je nekoliko godina pogodio još jedan veliki problem, koji je tiha strepnja Ministarstva znanosti i obrazovanja već duži niz godina. Naime, stručnog obrazovnog kadra za predavanje strukovnih i STEM predmeta svake je godine sve manje, što znači da u pojedinim srednjim školama predmete predaju djelatnici čija struka ne odgovara predmetima koje predaju.

Nedjelja, Srpanj 18, 2021 12:00

U svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je svečano otvoren znanstveno – stručni kolegij u povodu 100. obljetnice smrti Petra Lorinija (1921. - 2021.). Program, koji suorganizira Sveučilište u Zadru, Općina Sali i Društvo prijatelja Dugog otoka i Zverinca, otvorili su Ante Mihić, Nenad Marčina, predsjednik Društva prijatelja Dugog otoka i Zverinca, te prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru.

Nedjelja, Srpanj 18, 2021 09:26

S početkom ljeta i završetkom nastavne i akademske godine, prostorije Studentskog doma Zadar i Đačkog doma Zadar prenamijenjuju se u hostele te se iznajmljuju u turističke svrhe. Kontaktirali smo Rektorat Sveučilišta u Zadru te vršitelja dužnosti ravnatelja Đačkog srednjoškolskog doma Zadar Stipicu Radoša, kako bismo provjerili kako kod njih teče turistička sezona, koliki je interes za njihove smještajne kapacitete.

Subota, Srpanj 17, 2021 13:04

Na zadarskim Morskim orguljama u četvrtak navečer okupila se zanimljiva skupina, a predvodilo ju je sedmero prvašića s Down sindromom, koji su proteklu školsku godinu završili s odličnim uspjehom. S velikim osmijesima na licima pozirali su fotografu i ponosno pokazali svoje pohvalnice te nam prepričali dojmove o prvom razredu. Dok su djeca uživala pred objektivom, njihovi roditelji, učitelji i asistenti odgovorili su na naša pitanja o radu s djetetom s teškoćama.

Subota, Srpanj 17, 2021 11:54

Književnik Ante Tičić ove je godine objavio još dva djela. To su zbirka poezije pod nazivom »Rapsodija prirode« i zbirka sakupljenih misli »Probuđene ljudskosti«. S autorom smo razgovarali o njegovom književnom radu, stanju hrvatske književnosti i čitalačkim navikama.

Petak, Srpanj 16, 2021 11:30

U Rektoratu Sveučilišta u Zadru jučer je predstavljen program znanstveno – stručnog kolokvija u povodu 100. obljetnice smrti Petra Lorinija, koji se danas održava u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Program su predstavili Nenad Marčina, predsjednik Društva prijatelja Dugog otoka i Zverinca, te prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru za organizaciju, kvalitetu, izdavaštvo i ljudske resurse.

Stranice