Nikolina Lucić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 21, 2021 09:27

Završila je nikad duža polusezona Prve županijske malonogometne lige. Počela je još u rujnu prošle godine, a zbog pandemije koronavirusa završila je tek prošli vikend. Slijedi stanka do prvog vikenda u studenome. Daleko od toga da do tada neće biti zanimljivo na lokalnoj malonogometnoj sceni budući da je počeo prijelazni rok koji će trajati do četvrtka 4. studenoga. Jesenski prvak, ako se takva titula s obzirom na situaciju uopće može dodijeliti, je Kontrol biro Auto Rogić, prvak iz 2018.

Srijeda, Listopad 20, 2021 11:25

U Centru za kreativne industrije u Zadru jučer je održan sastanak prekogranične suradnje na temu »Inovativne projekcije proistekle kroz organizaciju pilot projekata u poslovanju i trženju proizvodima ribarstva kroz projekt »PRIZEFISH« i »Održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode«.

Utorak, Listopad 19, 2021 14:38

Anonimna nam se čitateljica prije nekoliko dana javila s još jednim u nizu neugodnih iskustava koje su njezini turisti ovo ljeto iskusili sa zadarskim taksistima. Mladi je talijanski par, koji je odsjedao u apartmanu čitateljice, za vožnju od Zračne luke do centra grada platio preko 600 kuna.

Utorak, Listopad 19, 2021 14:14

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica Zadar ugostila je fotografkinju Mary Crnković Pilaš, koja je Zadranima predstavila svoje crno-bijele fotografije s temom čitanja.

Ponedjeljak, Listopad 18, 2021 14:55

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i u povodu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj je loži održana promocija prvijenca mlade književnice i sveučilišne profesorice na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja na Sveučilištu u Zadru, Jelene Alfirević, naslovljenog »Bila sam žohar« koja progovara o temi nasilja nad ženama.

Ponedjeljak, Listopad 18, 2021 14:34

Zadarski je list najvjerniji pratitelj Bajramskih sijela, koja već godinama organiziraju Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zadra i Zadarske županije, kazuje umirovljeni profesor, začetnik i realizator projekata i manifestacija Bošnjačke zajednice u Zadru te predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, Hase Salihović.

Nedjelja, Listopad 17, 2021 09:22

Prije nekoliko dana objavljeno je izvješće Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja o komunalnom otpadu za 2020. godinu. Prema podacima izvještaja, Dalmacija je, zajedno s Ličko-senjskom i Brodsko-posavskom županijom na dnu hrvatske ljestvice kada je riječ o odvojenom prikupljanju otpada. Zadar je prema statističkim podacima, u prošloj godini pao sa 7 posto na 6,20 posto odvojeno prikupljenog otpada.

Subota, Listopad 16, 2021 09:08

Svečano obilježavanje 31. obljetnice osnivanja postrojbe specijalne jedinice policije - SJP Poskoci obilježeno je jučer polaganjem vijenaca na mjestu osnutka postrojbe, ispred zgrade bivšeg odmarališta Čazmatrans na Relji u Zadru. Nakon toga, u spomen na poginule pripadnike SJP Poskoci, na Gradskom groblju kod središnjeg križa upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Subota, Listopad 16, 2021 08:55

Udruga slijepih Zadarske županije jučer je obilježila Međunarodni dan bijelog štapa. U udruzi je organizirano druženje s medijima, učenicima Klasične gimnazije Ivana Pavla II. te partnerima.
Ana Perica, voditeljica projekata u Udruzi slijepih Zadarske županije kazala nam je kako je lokalna zajednica otvorena prema osobama s invaliditetom.

Petak, Listopad 15, 2021 14:18

U Gradskoj je loži održana promocija prvijenca mlade književnice i sveučilišne profesorice na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja na Sveučilištu u Zadru, Jelene Alfirević, naslovljenog »Bila sam žohar«, koja progovara o temi nasilja nad ženama. Izdavač knjige je Organak Matice hrvatske u Zadru koja se ovim odabirom odmaknula od svog uobičajenog izdavačkog opusa te poduzela važan korak naprijed u borbi za ravnopravnost i sigurnost žena.

Stranice