Nikolina Mojić

Ponedjeljak, Siječanj 13, 2020 15:30

Sedmu godinu za redom Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zadra u restoranu »Galija« na Puntamici ove subote je organiziralo svečanost obilježavanja Dana vijeća, ali i proslavu krsne slave Svetog Vasilija.

Subota, Siječanj 11, 2020 17:00

U organizaciji kreativne grupe iz Šibenika »Nema labavo«, u četvrtak je održana večer erotske književnosti u prostoru »Indi bara« u ulici Federica Grisogona.

Subota, Siječanj 11, 2020 15:00

Kada bi se Nikolaj Vasiljevič Gogolj mogao ponovno roditi, njegovo nedovršeno djelo »Mrtve duše« zasigurno bi dobile svoj konačni epilog u mjestu Rodaljice, koje se nalazi u Zadarskoj županiji, svega 20-ak kilometara od grada Benkovca, a u kojima danas živi svega 60 ljudi.

Utorak, Siječanj 7, 2020 12:00

Otkako je prije godinu dana azil na Žmirićima preuzela Udruga za dobrobit i zaštitu životinja »Zadarske šapice« vidljivo je kako su došli sretniji dani za četveronožne ljubimce, koji više nisu zanemareni ni odbačeni.
Vrijedni tim kojeg čine pet djevojaka: Stella, Davorka, Irina, Sanja i Sandra, svakodnevno se brinu o 180 pasa, među kojima je čak 30 štenaca.

Petak, Siječanj 3, 2020 09:00

Upravni sud u Splitu donio je još krajem listopada presudu kojom se poništava rješenje Ministarstva uprave od 28. svibnja 2019., a na temelju koje je Igor Karuc službeno potvrđen za predsjednika Talijanske zajednice Zadar. Odlukom Suda u Splitu predmet se vraća na ponovni postupak, tako da očito pravna bitka za vodstvo u lokalnoj Talijanskoj zajednici još nije završena.

Srijeda, Siječanj 1, 2020 18:23

Mali Zadrani su u pratnji svojih roditelja na Narodnom trgu u Zadru plesom i igrom ispratili Staru godinu.
U organizaciji »Top Eventsa« iz Šibenika, već četvrtu godinu, 31. prosinca, održan je program dočeka Nove godine za najmlađe koji je počeo u 11 sati i koji je u veseloj atmosferi trajao sve do 13 sati.

Petak, Prosinac 27, 2019 11:00

Tradicionalana deseta Božićna biciklijada Zadar- Vir je na startu na Branimirovoj obali, okupila nekoliko stotina biciklista iz Zadarske županije ali i iz cijele Hrvatske.Dobro rasploženi biciklisti koje je pratilo lijepo vrijeme, radovali su se još jednoj dobro organiziranoj biciklijadi koja je okupila sve generacije od najmlađih do najstarijih.

Utorak, Prosinac 24, 2019 12:00

Sindikalna podružnica hrvatskih branitelja Zadar koja djeluje pri Samostalnom sindikatu Hrvatske, a u sklopu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, jučer su udruženim snagama na tiskovnoj konferenciji iskazali nezadovoljstvo navodima iz priopćenja Ministarstva hrvatskih branitelja, koje je time odgovorilo na sindikalni zahtjev u kojem su branitelji tražili da im se izvrši povrat umanjenih mirovina za 10 posto iz 2010. godine.

Ponedjeljak, Prosinac 23, 2019 13:15

Da čovjek samo srcem dobro vidi, osim Malog princa iz istoimenog romana slavnog Exuperyja, svojim nesebičnim radom, tu definiciju života u djelo provodi i zadarska Facebook grupa »Srce zadarsko«.

Petak, Prosinac 20, 2019 08:00

 Jedan od pripadnika prvih hrvatskih redarstvenika, invalid Domovinskoga rata, Neven Sorić, jučer je s još desetoricom stambeno nezbrinutih branitelja stao pred lice javnosti. Ispred bivšeg vojnog odmarališta u Bibinjama razočarani branitelji sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su iskazali nezadovoljstvo prema institucijama države Hrvatske koje, prema njihovim riječima, ne provode Zakon o pravima hrvatskih branitelja.

Stranice