Nikolina Mojić

Srijeda, Ožujak 18, 2020 23:14

I na zadarskim grobljima uvedene su mjere za sprečavanje širenja koronavirusa. Kako je objasnio Lenko Ugrenić, direktor tvrtke Nasadi d.o.o., posljednji ispraćaji će se sukladno preporukama Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite organizirati uz mjere opreza.
Iako za sada nema uputa, kako organizirati sahranu osobe koja bi preminula od koronavirusa, Ugrinić apelira na sve one koji dolaze na ispraćaj da izraze sućuti užoj obitelji iskažu bez rukovanja, grljenja i ljubljenja.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 23:04 1

U slučaju potpune karantene, ne zna se još točno kako će se postupati s kućnim ljubimcima, odnosno na koji će način kućni ljubimci moći izaći vani i izvršiti osnovnu fiziološku potrebu - nuždu.
Iako ima dobre volje da se i to pitanje riješi, čini se, kako se još uvijek ne zna kako će se to provesti, ukoliko bi došlo do potpune karantene.

Utorak, Ožujak 17, 2020 10:20

Od danas će građanima biti na raspolaganju dežurni broj mobitela za psihosocijalnu pomoć, koji će biti dostupan 24 sata, potvrdio je Bore Galac, ravnatelj Crvenog križa, koji je ujedno apelirao da se broj ne zloupotrebljava, jer da se broj, koji će objaviti, aktivira isključivo s namjerom da se građanima pomogne u vrijeme koronavirusa.

Subota, Ožujak 14, 2020 09:15

Na sjednici Vijeća Mjesnog odbora Poluotok sudjelovalo je šest od sedam izabranih članova, među kojima su bili Frane Brajković, Lucia Kolega, Siniša Šužberić, Ivan Čulina, Igor Šokota i Ivan Mišulić, a prema riječima predsjednika MO Poluotok, Frane Brajkovića, nazočili su i predstavnici Inicijative građana.

Petak, Ožujak 13, 2020 22:08

S ciljem promicanja strukovnoga obrazovanja i jačanja povezanosti poslodavaca i škola, jučer je u Tehničkoj školi Zadar održano drugo Međužupanijsko natjecanje u strojarstvu.
- Kao škola već petnaest godina održavamo međužupanijska i državna natjecanja. Ovo natjecanje je po svom sadržaju drugačije jer se održava po WorldSkills pravilima i u našoj školi organizira se drugu godinu, kazao je Denis Prusac, ravnatelj Tehničke škole.

Srijeda, Ožujak 11, 2020 21:00

U suradnji s Učeničkim domom Ivana Mažuranića iz Zagreba, danas je udruga »Eko- Zadar«, organizirala akciju čišćenja plaže ispod šetnice »Karma«. Nakon uspješno provedene akcije, u kojoj na sreću, kako su rekli organizatori, nije pronađeno previše otpada, održana je prezentacija strojeva za reciklažu plastike, odnosno projekt »Precious Plastic Mažuranac«, a o čemu je nešto više rekao Petar Ćurko iz Učeničkog doma.

Srijeda, Ožujak 11, 2020 12:19

U povodu obilježavanja 70. godišnjice od osnivanja Hrvatske gorske službe spašavanja, koja se službeno obilježava 25. travnja i zadarska će stanica HGSS-a dati svoj doprinos u proslavi velike obljetnice koja će upriličiti na državnoj razini.

Ponedjeljak, Ožujak 9, 2020 15:52

Parafrazirajući židovsku izreku - Onaj tko ne cijeni dovoljno svoju žrtvu za domovinu, osuđen je na ponavljanje žrtve, rekao je jutros Tomislav Grbin, ravnatelj Prirodoslovno - grafičke škole, u sklopu otvorenja izložbe fotografija i dokumenata 112. brigade. Ovom prigodom, ravnatelj Grbin je istaknuo kako je ova izložba od velikog značaja, kako bi nova generacija, a tako i učenici, naučili cijeniti i voljeti svoje.

Ponedjeljak, Ožujak 9, 2020 15:46

Ravnomjernija raspodijela europskog bogatstva«, naziv je predavanja koje je danas održao Krunoslav Ken Medanić iz tvrtke Pelican Technologies d.o.o. u suradnji sa Županijskom komorom Zadar.
Ovo predavanje u sklopu projekta »Nejednakost raspodjele bogatstva«, bit će organizirano u 90 gradova diljem Europe, ali i u 15 gradova unutar Republike Hrvatske.

Petak, Ožujak 6, 2020 20:59

»Žene u različitim poslovnim okruženjima«, naziv je okruglog stola, koji se održao povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zadarske županije.

Stranice