Šenol Selimović

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Veljača 6, 2020 11:15

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, gostujući u srijedu navečer u emisiji »U prvom planu« Televizije Diadora, otkrio je da na sljedećim lokalnim izborima ide s listom za Županijsku skupštinu te da će se kandidIrati za još jedan, zadnji mandat načelnika Općine Vir kako bi zaokružio projekte i ciljeve koji će, po njemu, predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu.

Nedjelja, Veljača 2, 2020 11:00

 

Četvrtak, Siječanj 30, 2020 19:15

Božidar Šimunić, Ivan Aralica i Boško Jovović, prvi su diplomanti Filozofskog fakulteta u Zadru! Upisali su studij 1956. godine kada je Fakultet započeo s radom (osnovan je 1955.) kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u čijem je sastavu ostao 19 godina.

Utorak, Siječanj 28, 2020 15:45

Pitanje celibata za svećenike, odnosno odricanja od seksualnih odnosa, našlo se ovih dana u središtu rasprava između tzv. liberalnih i konzervativnih katoličkih teologa. O tome su nedavno pisali brojni europski mediji, uključujući i vatikanski L’Osservatore Romano, a navodno se po tom pitanju razilaze bivši i sadašnji papa - Benedikt XVI. i Franjo.

Srijeda, Siječanj 22, 2020 07:30

U tijeku priprema za unutarstranačke izbore u Hrvatskoj demokratskoj zajednici na kojima će se očigledno birati između najmanje dvoje ili više kandidata za čelnog čovjeka stranke, upitali smo za stav, odnosno podršku, i Božidara Kalmetu, predsjednika županijske organizacije HDZ-a u Zadru. Kalmeta nam je nedvosmisleno odgovorio:

Utorak, Siječanj 21, 2020 15:00

U povodu 30. godišnjice njegova biskupskog ređenja, koja se navršila 14. siječnja ove godine, razgovarali smo s mons. Želimirom Puljićem, zadarskim nadbiskupom i predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije.
Oče nadbiskupe, za početak, u kakvoj obitelji ste odrasli, s koliko braće i sestara? Vi imate još jednog brata svećenika na službi u Americi? To odaje da je cijela Vaša obitelj bila pobožna.

Utorak, Siječanj 14, 2020 09:00

Na današnji dan, prije točno 30 godina, dakle 14. siječnja 1990. godine, zaređen je za biskupa mons. Želimir Puljić, naš zadarski nadbiskup i aktualni predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Subota, Siječanj 11, 2020 14:00

U Zborniku aforizama što ga je pod naslovom »Biseri uma« Udruga hrvatskih aforista i humorista priredila krajem listopada prošle godine, a promovirala krajem studenoga u dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu – zastupljena su čak tri zadarska aforista: Drago Bosnić Vinko Hajnc i Zdravko Žarković.

Četvrtak, Siječanj 9, 2020 11:30

Među oko 1.600 nevažećih listića iz drugog kruga predsjedničkih izbora na području grada Zadra, na društvenim se mrežama pojavio jedan broj takvih koji su išarani, nadopisivani, pa čak i »izbužani«. Na facebook profilu tako je svoj nevažeći listić prikazao djelatnik Gradske knjižnice Zadar, 31-godišnji Antonio Milanović, poznat široj javnosti kao prvi invalid koji je objavio autorsku knjigu koja progovara o prešućenim problemima invalida u Hrvatskoj.

Srijeda, Siječanj 8, 2020 18:15

Ovogodišnje predsjedničke izbore u drugome krugu obilježio je jedan rekord, a to je veliki broj nevažećih listića. U cijeloj Hrvatskoj zabilježeno je oko 90 tisuća takvih listića, više od četiri posto, na kojima su glasači pod nepostojećim rednim brojem 3. upisivali i zaokružili svoga kandidata ili su pak na listiću ispisivali različite poruke čime su, dakako, svoj listić poništili.

Stranice