Šenol Selimović

Srijeda, Studeni 21, 2018 07:30

U sklopu posjeta Zadru, predsjednici Hrvatske i Albanije,  Kolinda Grabar-Kitarović i Ilir Meta, obići će sutra, između ostalog, Arbanase, staru zajednicu koja se je još u prvoj polovici 18. stoljeća,  došavši s područja oko Skadarskog jezera, naselila u predjelu grada koje nosi ime po njima.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 14:11

Zadarska književnica Andreja Malta objavila je prije nekoliko dana  svoju novu knjigu „obojanog“ naslova Ultraljubičasto. I svojim ranijim  uratcima, ova je spisateljica plijenila pažnju književne publike, poglavito svojim prodornim, snažnim i nerijetko hiperrealističkiim prikazima  čovjekova života, njegove intime, ljubavi, strasti, patnje i kajanja.

Kako biste nam ukratko predstavili Ultraljubičasto?

Subota, Studeni 3, 2018 11:26

Jučer je u Zadru boravio veleposlanik Republike Albanije,  Njegova Ekscelencija Riza Poda sa svojim suradnicima i najavio zanimljiv događaj. Naime, u sklopu posjeta albanskog predsjednika Ilira  Mete Hrvatskoj 21. studenoga, planira se i njegov dolazak u Zadar, u  društvu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Petak, Studeni 2, 2018 10:14 2

Izaslanstvo Vlade RH predvođeno premijerom Plenkovićem  od danas će boraviti u višednevnom službenom posjetu Narodnoj Republici Kini. Hrvatsko izaslanstvo održat će više radnih sastanaka na najvišoj razini, a u njezinu sastavu će biti i župan Zadarske županije Božidar  Longin.

Subota, Listopad 27, 2018 18:13

U nazočnosti gradonačelnika Branka Dukića i brojnih štovatelja života i djela zadarskog fotografa Ante Brkana, sinoć je u  Kneževoj palači otvorena izložba pod nazivom Magično u svakodnevnom, koja prikazuje dio opusa ovog legendarnog umjetnika, a u povodu 100. godišnjice njegova rođenja.

Srijeda, Rujan 26, 2018 09:00

Napise s nekih portala po kojima tvrtka Sarag navodno „izbacuje“ Konzum iz zgrade gradske tržnice, odnosno da je Konzum „prisiljen“ na odlazak, vlasnik i direktor tvrtke Sarag Ivica Surać odlučno odbacuje, ne krijući čuđenje što se pod plaštem objektivne informacije objavljuju rekla-kazala komentari anonimnih kupaca iz ove samoposluge  na gradskoj tržnici.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 12:00 8

Na današnji dan, prije 75 godina (20. rujna 1943.), Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH) donijelo je povijesnu odluku kojom se Zadar priključuje matici zemlji Hrvatskoj. Tom  odlukom proglašeni su nevažećim „svi ugovori, paktovi i konvencije  sklopljene između Pavelića i talijanske vlade“, kao i oni koje su „razne  velikosrpske vlade sklopile s Italijom“.

Utorak, Rujan 4, 2018 14:44

Za ljepotu i čistoću grada dobivamo mnoge nagrade, čak neke i svjetski prestižne. Pa kad je već tako, trebali bi se i ponašati u skladu s  tom činjenicom. Zato, nikako se ne može prijeći preko nagrde koju u  strogoj jezgri grada predstavlja bivša Tehnička škola, a koja je i gradski  spomenik poznat kao Bakmazova zaklada. Jer, još 10. siječnja 1910. izgrađena je novcem koji je u tu svrhu namijenio tada već pokojni zadarski  veleposjednik Paško Bakmaz.

Srijeda, Kolovoz 1, 2018 10:30

„Odj.... u skokovima“ - poručuje javno i službeno investitorima iz Dogus Grupe županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač, veterinar koji je lokalnu politiku izdašno „obogatio“ – govorom mržnje, uvredama, fizičkim silovanjem govornica i prostačenjem.

Četvrtak, Srpanj 19, 2018 11:56

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv okrivljenika nogometaša Jakova Suraća s obrazloženjem da je 24. lipnja, oko 19.30 sati u Zadru, u Ulici Rikarda Katalinića Jeretova, nanio teške tjelesne ozljede novinaru Hrvoju Bajlu.

Stranice