Šenol Selimović

Ponedjeljak, Ožujak 26, 2018 13:54

Davanje luke Gaženica u koncesiju tvrtki Global Ports Holding izazvalo je niz reakcija u zadarskoj javnosti, a na tu temu, ali i kakva budućnost čeka luku Gaženica, razgovarali smo s izvršnim direktorom luke Valletta- Malta i voditeljem poslovanja Global Ports Holding na svjetskoj razini Stephenom Xuerebom.

Je li i na Malti raspisan natječaj za koncesiju kao i u Zadru?

Četvrtak, Ožujak 22, 2018 16:54

Prema svemu sudeći, koncesionar međunarodnog putničkog terminala u novoj luci Gaženica bit će tvrtka ZIPO, koja je u vlasništvu Global Ports Holdinga, jednog od najvećih kruzerskih operatera  na svijetu. Tursko-nizozemska tvrtka obećala je od Zadra napraviti matičnu luku (home port), a to bi  trebalo  otvoriti velike mogućnosti lokalnim tvrtkama, ali i malim proizvođačima za snažniji plasman njihovih  proizvoda preko kruzera.

Četvrtak, Ožujak 22, 2018 16:51

Pred nama je nova turistička sezona, a o pripremama za nju kao i o  reakcijama nakon obilaska najvažnijih turističkih sajmova,  razgovaramo  s Mihaelom Kadijom, direktoricom Ureda TZ Zadarske županije.

Subota, Ožujak 10, 2018 16:27

Jedini ste se javili na natječaj za Luku Gaženica. Možete li odmah na početku ukratko predstaviti tvrtku i objasniti našim čitateljima tko stoji iza tvrtke Zadar International Port Operations?

Ponedjeljak, Veljača 26, 2018 14:38

Kod Marića oči kao da "rastu pored stvari", opetovano zadarskih, postajući velike no ne i nijeme, kako je to bio slučaj kod pjesnika A.B. Šimića, te nas nas njegove rastuće oči nerijetko odvode i do onih posljednjih pitanja, o smislu svega - zapisao je Nebojša Gunjević u pogovoru najnovije knjige poznatog zadarskog novinara i publicista Drage Marića koja je ovih dana ugledala svjetlo dana pod naslovom"Zadrom kroz vrijeme", kao deveta knjiga iz njegove biblioteke Grad.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 14:41 11

Tko je Zadranka koja je Kolindu Grabar-Kitarović uspela na Pantovčak, a Kineze dovela u Hrvatsku da grade Pelješki most? Ovako bi se moglo formulirati pitanje na koje odgovor glasi: Jadranka Jureško Kero! Ova zadarska lady, naša bivša sugrađanka, maturantica Gimnazije Jurja Barakovića gdje joj je razrednik bio prof. Petar Vranjković, uspješno je 2015.

Srijeda, Prosinac 13, 2017 21:10

Kada je u Zadru, u srpnju 2017., nakon punih jedanaest godina, svečano otvorena uređena i obnovljena Galerija umjetnina Narodnog muzeja, nitko nije išao za tim da se iza jednog od 210 izloženih eksponata, krije tragična epizoda zadarske prošlosti.

Nedjelja, Studeni 19, 2017 19:11
 Mlada 19-godišnja Zadranka Laura Marić, koja s obitelji živi i školuje se u  Stuttgartu, oduševila je svoje prijatelje i školske kolege u tom njemačkom gradu pojavivši se u dresu naše nogometne legende Luke Modrića. Naravno, i u Njemačkoj, kao i svugdje u svijetu,  spomen na ovog hrvatskog nogometnog virtuoza iz Real Madrida, izaziva salve oduševljenja među poklonicima "najvažnije sporedne stvari u  životu", tj. nogometa.  
Srijeda, Studeni 15, 2017 12:47

Da proslave rođendana mogu uvelike nadići osobnu priču, pokazao je (tko zna po koji put) naš poznati sugrađanin, nekadašnji vrhunski vaterpolist i član mlade državne reprezentacije, Velimir (Vele) Jelenić. Inače, u krugu prijatelja i dobro poznat po znalačkom organiziranju "evenata", Vele je prošli petak navečer u Murvici na proslavi svog rođendana (nije važno kojeg) okupio vrlo šaroliko, zanimljivo i prestižno društvo Zadrana.

Utorak, Studeni 7, 2017 15:06

 "Plodonosan razgovor s Davidom Lekajem, predsjednikom Euroazijske poslovne asocijacije (Zadar), o poslovnim prilikama (IT, energija, filmovi, turizam...). Živio Zadar".

Upravo ove riječi, s pratećom fotografijom sastanka, objavio je 3. studenoga na službenoj web stranici Veleposlanstva Indije u Zagrebu Njegova Ekscelencija, veleposlanik Sandeep Kumar.

Stranice