Šenol Selimović

Četvrtak, Srpanj 19, 2018 11:56

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv okrivljenika nogometaša Jakova Suraća s obrazloženjem da je 24. lipnja, oko 19.30 sati u Zadru, u Ulici Rikarda Katalinića Jeretova, nanio teške tjelesne ozljede novinaru Hrvoju Bajlu.

Ponedjeljak, Srpanj 9, 2018 18:39

Slažu se čak i pravnici da danas nije problem podnijeti kaznenu prijavu (to može svatko protiv svakoga), nego je problem dobiti medijsku pažnju za tu kaznenu prijavu. Naime, opće je poznato da podnesena kaznena prijava, pogotovo ako dolazi od privatne fizičke osobe, ne znači apsolutno ništa ukoliko se u eventualnom sudskom postupku ne pokaže utemeljenom. Mediji zato u pravilu izbjegavaju promociju privatno motiviranih prijava jer ih se dnevno podnosi na stotine.

Srijeda, Lipanj 27, 2018 16:00
Jučer se na Kalelargi, u blizini knjižnice Verbum,  jedna ptica iznenada, u letu, "sudarila" s glavom prolaznice te pala na  pod gdje je ostala bespomoćno ležati.
Srijeda, Lipanj 27, 2018 12:46

Srpske nezavisne dnevne novine Informer, jučer su se u svome internet izdanju okomile na hrvatskog generala Antu Gotovinu. Ovaj put ne zbog fantazmagoričnih izmišljotina da on zajedno sa zamjenikom kosovskog premijera Fatmirom Ljimajem priprema Albance za napad na sjever Kosova kako je to u istim ovim novinama objavljeno prije mjesec dana.

Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018 10:36 1

Za ovaj tekst na zadnjoj stranici današnjeg Zadarskog lista zasluga pripada posebnoj moći zapažanja našeg kolumnista, dugogodišnjeg sportskog novinara i publicista Drage Marića.

Petak, Lipanj 22, 2018 23:35

Ovih je dana svoj rodni Zadar posjetio Franco Luxardo, potomak čuvene zadarske obitelji koja je davne 1821. godine utemeljila u gradu proizvodnju likera Maraschina. Posjetivši između ostalog galeriju umjetnina u Kneževoj palači, Luxardo se "susreo" i sa svojim precima, odnosno s portretima svoga djeda Michelangela (kojega je naslikao čuveni Vlaho Bukovac) i pretka Girolama koji je još početkom 19.

Utorak, Lipanj 12, 2018 11:19

Nedjeljni dan u Starigradu protekao je u znaku prosvjednog okupljanja 20-30 mještana ogorčenih činjenicom da je jedan privatni vlasnik blokirao prolaz uz svoju kuću, a koji je sastavni dio puta koji je više od pedeset godina služio mještanima i turistima za prilaz moru. Riječ je o putu koji se, negdje na razini hotela "Vicko", "spušta" od glavne prometnice do morske obale, a najviše su pogođeni stanari kuća uz taj put koji više nemaju izravan pristup moru.

Subota, Travanj 21, 2018 17:07 1

Naš poznati sugrađanin Josip Joško Gatara rodio  se 25. ožujka 1938.  godine u Omišu. Za Zadarski list odlučio je progovoriti o jednoj tragičnoj  zadarskoj epizodi s kraja Drugog svjetskog rata koja je predstavljala tabu  temu kroz čitavo razdoblje jugoslavenske komunističke vladavine - strijeljanju grupe građana koju su partizani zarobili i pod tadašnjem "kratkom postupku" osudili na smrt strijeljanjem.

Petak, Ožujak 30, 2018 12:54

Na jučerašnjoj sjednici Saborskog odbora za pomorstvo nazočila je i zadarska saborska zastupnica Grozdana Perić koja, inače, obnaša i dužnost predsjednice Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te predsjednice Povjerenstva za fiskalnu politiku. Zamolili smo je za komentar i dojmove sa sjednice saborskog odbora na kojoj su se čuli "pro et contra" argumenti glede koncesioniranja u Luci Gaženica.

Ponedjeljak, Ožujak 26, 2018 13:54

Davanje luke Gaženica u koncesiju tvrtki Global Ports Holding izazvalo je niz reakcija u zadarskoj javnosti, a na tu temu, ali i kakva budućnost čeka luku Gaženica, razgovarali smo s izvršnim direktorom luke Valletta- Malta i voditeljem poslovanja Global Ports Holding na svjetskoj razini Stephenom Xuerebom.

Je li i na Malti raspisan natječaj za koncesiju kao i u Zadru?

Stranice