Šenol Selimović

Utorak, Lipanj 12, 2018 11:19

Nedjeljni dan u Starigradu protekao je u znaku prosvjednog okupljanja 20-30 mještana ogorčenih činjenicom da je jedan privatni vlasnik blokirao prolaz uz svoju kuću, a koji je sastavni dio puta koji je više od pedeset godina služio mještanima i turistima za prilaz moru. Riječ je o putu koji se, negdje na razini hotela "Vicko", "spušta" od glavne prometnice do morske obale, a najviše su pogođeni stanari kuća uz taj put koji više nemaju izravan pristup moru.

Subota, Travanj 21, 2018 17:07 1

Naš poznati sugrađanin Josip Joško Gatara rodio  se 25. ožujka 1938.  godine u Omišu. Za Zadarski list odlučio je progovoriti o jednoj tragičnoj  zadarskoj epizodi s kraja Drugog svjetskog rata koja je predstavljala tabu  temu kroz čitavo razdoblje jugoslavenske komunističke vladavine - strijeljanju grupe građana koju su partizani zarobili i pod tadašnjem "kratkom postupku" osudili na smrt strijeljanjem.

Petak, Ožujak 30, 2018 12:54

Na jučerašnjoj sjednici Saborskog odbora za pomorstvo nazočila je i zadarska saborska zastupnica Grozdana Perić koja, inače, obnaša i dužnost predsjednice Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te predsjednice Povjerenstva za fiskalnu politiku. Zamolili smo je za komentar i dojmove sa sjednice saborskog odbora na kojoj su se čuli "pro et contra" argumenti glede koncesioniranja u Luci Gaženica.

Ponedjeljak, Ožujak 26, 2018 13:54

Davanje luke Gaženica u koncesiju tvrtki Global Ports Holding izazvalo je niz reakcija u zadarskoj javnosti, a na tu temu, ali i kakva budućnost čeka luku Gaženica, razgovarali smo s izvršnim direktorom luke Valletta- Malta i voditeljem poslovanja Global Ports Holding na svjetskoj razini Stephenom Xuerebom.

Je li i na Malti raspisan natječaj za koncesiju kao i u Zadru?

Četvrtak, Ožujak 22, 2018 16:54

Prema svemu sudeći, koncesionar međunarodnog putničkog terminala u novoj luci Gaženica bit će tvrtka ZIPO, koja je u vlasništvu Global Ports Holdinga, jednog od najvećih kruzerskih operatera  na svijetu. Tursko-nizozemska tvrtka obećala je od Zadra napraviti matičnu luku (home port), a to bi  trebalo  otvoriti velike mogućnosti lokalnim tvrtkama, ali i malim proizvođačima za snažniji plasman njihovih  proizvoda preko kruzera.

Četvrtak, Ožujak 22, 2018 16:51

Pred nama je nova turistička sezona, a o pripremama za nju kao i o  reakcijama nakon obilaska najvažnijih turističkih sajmova,  razgovaramo  s Mihaelom Kadijom, direktoricom Ureda TZ Zadarske županije.

Subota, Ožujak 10, 2018 16:27

Jedini ste se javili na natječaj za Luku Gaženica. Možete li odmah na početku ukratko predstaviti tvrtku i objasniti našim čitateljima tko stoji iza tvrtke Zadar International Port Operations?

Ponedjeljak, Veljača 26, 2018 14:38

Kod Marića oči kao da "rastu pored stvari", opetovano zadarskih, postajući velike no ne i nijeme, kako je to bio slučaj kod pjesnika A.B. Šimića, te nas nas njegove rastuće oči nerijetko odvode i do onih posljednjih pitanja, o smislu svega - zapisao je Nebojša Gunjević u pogovoru najnovije knjige poznatog zadarskog novinara i publicista Drage Marića koja je ovih dana ugledala svjetlo dana pod naslovom"Zadrom kroz vrijeme", kao deveta knjiga iz njegove biblioteke Grad.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 14:41 11

Tko je Zadranka koja je Kolindu Grabar-Kitarović uspela na Pantovčak, a Kineze dovela u Hrvatsku da grade Pelješki most? Ovako bi se moglo formulirati pitanje na koje odgovor glasi: Jadranka Jureško Kero! Ova zadarska lady, naša bivša sugrađanka, maturantica Gimnazije Jurja Barakovića gdje joj je razrednik bio prof. Petar Vranjković, uspješno je 2015.

Srijeda, Prosinac 13, 2017 21:10

Kada je u Zadru, u srpnju 2017., nakon punih jedanaest godina, svečano otvorena uređena i obnovljena Galerija umjetnina Narodnog muzeja, nitko nije išao za tim da se iza jednog od 210 izloženih eksponata, krije tragična epizoda zadarske prošlosti.

Stranice