Šenol Selimović

Srijeda, Rujan 18, 2019 12:00 1

U zadarskoj je bolnici u ponedjeljak navečer zaprimljena pacijentica koju je ugrizao poskok i koja se, prema neslužbenim informacijama do koji smo uspjeli doći u tijeku jučerašnjeg dana, nalazila u Jedinici intenzivnog liječenja, u vrlo kritičnom stanju, te joj je bio ugrožen život.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:22

Na povratku s Dugog otoka, prije polaska trajekta iz Brbinja, putnici obično potraže osvježenje pod suncobranima pansiona Kaleb koji se nalazi u neposrednoj blizini pristaništa.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 12:41

Ako se odlučite posjetiti čuvenu špilju Strašna peć na Dugom otoku, koju je zbog iznimne privlačnosti davne 1904. godine sa svojom svitom i obitelji posjetio car Franjo Josip I., na ulazu će vas dočekati – crnac. Vodič kroz dugootočnu Strašnu peć je simpatični 61-godišnji Nigerijac Oyekunle Oyerogba koji je iz grada Abeokuta došao u Hrvatsku još u 80-im godinama prošloga stoljeća. Abeokuta je glavni grad savezne države Ogun u jugozapadnoj Nigeriji.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 13:45

Ako želite putovati trajektom Jadrolinije od Zadra do Brbinja na Dugom otoku, vožnju koja na toj relaciji traje nešto više od sat i pol vremena, platit ćete kao odrasla osoba samo 30 kuna. Čak i za domaće goste vrlo jeftino, a da ne govorimo o stranim gostima koji se ne mogu načuditi da vožnja na tako prilično dugoj relaciji morem stoji tek oko četiri eura (30 kuna).

Subota, Kolovoz 24, 2019 08:44

Duško Polovina Lungo, poznati zadarski SDP-ovac koji se 2015. kandidirao za predsjednika ove stranke na nacionalnoj razini, oglasio se nakon što je šef gradske organizacije Antun Novoselović dao ostavku.

Petak, Kolovoz 23, 2019 14:53

Rođen je u Milanu prije 49 godina. Otac Tulio Dešpalj i majka Marija Mazija rođeni su Zadrani (Arbanasi) koji su nakon svršetka Drugog svjetskog rata, među brojnim iseljenicima iz Donatova grada, svoj životni put nastavili u Italiji.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 10:15 1

Gotovo se filigranskom preciznošću može predvidjeti reakcija svakog hrvatskog političara ili bilo kojeg javnog djelatnika kada ga mediji predstave kroz priču koja mu/joj ne paše. Obično takvi koriste riječ - hajka. Sve što novinari pišu, brane se oni, obična je potjera, zlonamjerna režirana akcija s ciljem diskreditacije njihove časti i ugleda, oskrvnuće njihova poštenja, a sve u službi nekih mračnih sila koje potiču i upravljaju takvim medijskim inženjeringom.

Subota, Kolovoz 17, 2019 09:39

Je li Nikola Tesla koji se rodio 1856. godine hrvatski ili srpski znanstvenik? Oko odgovora na to pitanje posvađali se, eto, ovih dana vladajući u Zagrebu i Beogradu. Ministarstvo kulture Srbije ljuti se što Hrvatska na svjetskoj izložbi Dubai EXPO 2020. Teslu želi predstaviti kao hrvatskog znanstvenika i inovatora. Srbijanska politika u tome vidi neutemeljeno »prisvajanje Tesle« jer je on, eto, Srbin, a ne Hrvat.

Četvrtak, Kolovoz 15, 2019 13:54

U subotu, 17. kolovoza, u Krnetama kod Jezera, održava se u sklopu projekta »Duga iznad Krke« već tradicionalna manifestacija pod nazivom »Kistanjski zalasci sunca«.

Utorak, Kolovoz 13, 2019 10:48

Ovih je dana izišla iz tiska knjiga Drage Marića pod naslovom »Rivom, Trgom, Murajem...«. Riječ je o 14. po redu iz biblioteke Grad u kojoj ovaj naš vrsni kroničar bilježi i otima zaboravu pregršt zanimljivih ljudi i događaja koji su obilježili povijest svakodnevice Zadra i zadarskoga kraja.

Stranice