Šenol Selimović

Srijeda, Srpanj 10, 2019 14:55 1

Bivši učenici osam razreda nekadašnje srednje škole Jurja Barakovića i Vladimira Nazora koje je u protekla četiri desetljeća život odveo na razne strane svijeta, od europskih zemalja do Amerike i Kanade, okupili su se u Zadru na proslavi 40. godišnjice mature.

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:20

Lijevajući gorivo ovih dana na jednoj Ininoj benzinskoj crpki u gradu, uočio sam jednu obitelj iz automobila talijanskih registracijskih oznaka koja stoji nad onim postoljem uređaja iz kojega se uzima crijevo za lijevanje i – smiju se "ko ludi". Čuo sam tek jednu jedinu riječ koju su ponavljali zagrcnuti u smijehu – soldato. Soldato na talijanskom znači vojnik, pa pomislih kakve veze ima "vojnik" s tim postoljem na koji su upirali prstom pokazujući jedni drugima natpis.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 18:36

Četrnaestgodišnji Marco Antonio Moric i njegov tri godine stariji brat Nico David Moric, koji su rođeni i školuju se u Americi, borave ovih dana u Zadru, u domovini svojih roditelja. Njihov otac Nico Moric (87), poznati američko-hrvatski biznismen, rodom iz ravnokotarskog Crljenika kod Stankovaca, inače vlasnik hotela Villa Nico u Diklu, ponosan je na svoje nasljednike.

Utorak, Srpanj 2, 2019 16:14

Vijest o smrti Momira Bulatovića (63), bivšeg crnogorskog predsjednika i sljedbenika miloševićevske velikosrpske politike, za čijeg je mandata  izvršena agresija Crne Gore na Dubrovnik, obišla je sve medije na području bivše Jugoslavije. Ovaj Miloševićev crnogorski potrčko koji je jedno vrijeme bio i premijer one krnje SR Jugoslavije - to možda i nije poznato većem dijelu javnosti - rođeni je Zadranin i nekadašnji zadarski  gimnazijalac. Njegovi kolege iz nekadašnjeg IV.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 10:01

U subotu, negdje oko podne zazvonio mi je mobitel i vidim  da me zove netko s fiksnog broja 023-300-842. Dobar dan jeste li Vi gospodin....? Jesam, odgovorim. Molim Vas jeste li Vi u četvrtak bili na bolničkom Odjelu Hitne pomoći – čujem pitanje koje me je u prvom času  štrecnulo. Jesam, pa što je sad –uzvratim onako s osjećajem nelagode.  Znate, budući da je taj dan na Hitnoj identificiran jedan pacijent s mogućom dijagnozom ospica, morali biste što prije doći do nas da Vas cijepimo.

Petak, Lipanj 28, 2019 12:36

Taksist od Zračne luke Zadar do grada naivnom turistu naplatio 500 kuna! Tako je glasio naslov jednog članka na portalu Mega  media objavljen 29. svibnja. "Jeftina" podvala britanskim turistima:  Vožnju od aerodroma do Zadra naplatio im 800 kuna – naslov je drugog članka objavljenog dvadeset dana kasnije na portalu Dnevno.hr, ali  i brojnim drugim portalima.

Srijeda, Lipanj 26, 2019 15:48

Na ovogodišnjem svečanom prijmu na Pantovčaku što ga je u povodu Dana državnosti priredila Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, nismo zamijetili baš značajan broj uzvanika iz Zadra. Barem nam se tako čini nakon dva-tri đira što smo prošli po Pantovčaku tragajući za poznatim nam zadarskim licima.

Subota, Lipanj 22, 2019 15:53

Mještani, odnosno pacijenti koji su orijentirani na ambulantu opće medicine Sfinga na Obali kneza Trpimira br. 25, već su dulje vrijeme komunikacijski »odsječeni« od svoje liječnice do koje ne mogu doći putem telefonske ili internetske mreže. Na to nam se požalilo više pacijenata, a jedan od njih nam je ispričao svoje iskustvo.

Četvrtak, Lipanj 20, 2019 12:15

Ovogodišnja proslava Sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke i svih Riječana, koja je održana 15.

Nedjelja, Lipanj 16, 2019 10:15

Naš poznati sugrađanin, ekonomist i publicist u mirovini  Roman Segarić, pročitao je ovih dana jednu novinsku vijest koja ga je  vratila točno 30 godina unatrag! Točnije, na jedan  novinski intervju koji  je dao „Slobodnoj Dalmaciji“ od 19. lipnja 1990., objavljen pod naslovom „Prodaja ribe i – pameti!“.

Stranice