Šenol Selimović

Nedjelja, Siječanj 5, 2020 08:30

Danas hrvatski državljani u zemlji i u inozemstvu biraju predsjednika Republike Hrvatske, po sedmi put od uspostave državne samostalnosti. Danas do ponoći trebali bi biti poznati konačni neslužbeni rezultati koji će pokazati hoće li sljedećih pet godina državu predstavljati i voditi Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) ili Zoran Milanović (SDP).

Petak, Siječanj 3, 2020 13:04

Kada je riječ o glasačima Zadra i Zadarske županije, predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u drugi krug izbora ulazi s jakim političkim kapitalom: u prvome krugu na razini Zadarske županije značajno je pretekla svoje suparnike s osvojenih 36,79 posto glasova, a u gradu Zadru je bila tek za 1,76 posto iza SDP-ova kandidata Milanovića. Gotovo u svim ostalim općinama i gradovima, izuzev dvije-tri, Grabar Kitarović je pobijedila i Milanovića i Škoru.

Utorak, Prosinac 31, 2019 16:00

Ako bi zapisi koje je 86-godišnji Dikljanin Rafael Matešić vodio u svojim bilježnicama jednoga dana ugledali svjetlo dana u obliku neke monografije ili povijesnog prikaza ovog gradskog predjela - bila bi to prva knjiga o prošlosti Dikla koju je napisao jedan Dikljanin!

Petak, Prosinac 27, 2019 15:00

Nakon gotovo jedanaest godina, kultni zadarski lokal »Dino«, mala ćevabdžinica u Varoši koju je vodio naš sugrađanin Fikret Rekanović, za prijatelje Fiki, oprostio se u četvrtak od svojih gostiju i prijatelja. Ode Fiki u zasluženu mirovinu!

Utorak, Prosinac 24, 2019 18:00

Ova je godina uistinu bila uspješna. Mnogi su projekti ostvareni, a novi u vrijednosti od tri milijarde kuna su u tijeku realizacije. Podsjetio bih na jedan veliki uspjeh koji je možda nedovoljno medijski afirmiran, a to je proglašenje Gaženice najboljom putničkom lukom na svijetu, jedno izuzetno priznanje koje nam je pristiglo u konkurenciji sto luka u svijetu. Tu činjenicu trebamo dodatno kapitalizirati u idućoj godini.

Nedjelja, Prosinac 22, 2019 07:45

Za nama je jedno teško razdoblje u kojemu je Talijanska zajednica, nažalost, funkcionirala na krajnje netransparentan i sumnjiv način.

Petak, Prosinac 20, 2019 19:23

 

Zazvoni mi mobitel u petak u 10.35 sati.
JA: Molim?
ON: Dobar dan, jesam li dobio gospodina....(pauza) ...Šelimovića
JA: Selimović, gospodine.
ON: Da, oprostite, ma zovem u vezi onog članka što ste objavili o Milanoviću...
JA: Dobro, recite.
ON: Pa, kako možete tako pisati...
JA: Gospodine, lekcije o tome kako ja mogu pisati dijelite nekome drugom. (Prekidam liniju.)

Petak, Prosinac 20, 2019 07:15

Parafrazirajući slavnog Marqueza, nakon SDP-ova predizbornog skupa predsjedničke kampanje u zadarskom hotelu Kolovare, mogli bi reći: Milanoviću nema tko da govori!

Petak, Prosinac 6, 2019 09:48

Zadarska županija od 1. siječnja 2020. godine preuzet će poslove Ureda državne uprave. Riječ je o reformskoj mjeri hrvatske Vlade kojom će županije preuzeti oko 200 različitih poslova iz područja društvenih djelatnosti, imovinsko-pravnih odnosa i poslova opće uprave. Ova reformska mjera ima za cilj učinkovitiji i efikasniji sustav, odnosno da građani mogu što brže, učinkovitije i efikasnije ostvariti određena prava u županijskim administracijama. Za to je u državnom proračunu za 2020.

Stranice