Šenol Selimović

Subota, Travanj 6, 2019 19:15

Blagoslovi Bože Zadar naslov je posljednje, dvanaeste u nizu knjiga koje je naš poznati dugogodišnji novinar, vrsni kroničar Drago Marić objavio u sklopu svoje biblioteke Grad. Memorabilije o gradu  i zaleđu, njegovim ljudima i događajima – podnaslov je ove Marićeve  knjige koja nas, kao i prethodnih jedanaest, s uvijek istim uzbuđenjem i  radoznalošću, vodi u zadarski vremeplov, kroz (pod)sjećanje na ljude i  događaje, uspomene koje su utkane u naš kolektivni imaginarij.

Petak, Travanj 5, 2019 13:13

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane  Donje jedan je od strateških projekata Grada Zadra i Zadarske županije i  njegova realizacija od velike je važnosti za sve njezine stanovnike, kao i  one iz južnog dijela Ličko-senjske županije.  Uoči potpisivanja ugovora s  izvođačem radova suvremenog kompleksa za gospodarenje otpadom,  razgovarali smo s gradonačelnikom, Brankom Dukićem, budući da je  Grad Zadar većinski vlasnik Centra.

Četvrtak, Travanj 4, 2019 13:22

I jučer su u redakciju Zadarskog lista, kao i obično, pristizali  brojni pozivi građana koji nam svakodnevno ukazuju na probleme koji  ih muče. U zadnje vrijeme najčešće kritike i primjedbe idu na račun zakrčenih prometnica na kojima se, po mišljenju mnogih, već predugo izvode radovi, a prizori tih gradilišta nerijetko djeluju prazno, bez radnika i  mehanizacije. Samo prepreke i znakovi zabrane prometa na izrovanim  površinama.

Utorak, Ožujak 26, 2019 19:30

Mora da je strašna gnjavaža u životu, doživjeti stotu! Tako kaže pjesma legendarnog Bijelog dugmeta, ali sudeći po živahnosti i lucidnosti nekih naših poznatih sugrađana koji su već prevalili devedesetu godinu života, prije bi se reklo da će stotu doživjeti ne kao gnjavažu nego kao užitak. Kao udijeljeni im blagoslov.

Utorak, Ožujak 26, 2019 12:00

Nakon prvog medijskog "napada" početkom srpnja 2018.,  novoizgrađena benzinska crpka kod Supernove ponovno se našla na  "udaru" splitske Slobodne Dalmacije.

Petak, Ožujak 8, 2019 16:44

SKlarica u Loži, naziv je izložbe zadarskog likovnog umjetnika i novinara koja je preksinoć otvorena u Gradskoj loži u Zadru. Nakon Kompilacija, Reminiscencija i Grafika, SKlarica u Loži je četvrta autorova samostalna izložba. Autorica postava zadarska likovna umjetnica i kostimografkinja Marija Šarić Ban rekla je u uvodu kako se Siniša  Klarica (54) počeo se baviti likovnom umjetnošću još u osnovnoj školi.

Nedjelja, Veljača 24, 2019 18:41

U nazočnosti brojnih članova obitelji i prijatelja, legendarni Foto Vjeko, odnosno naš poznati sugrađanin Vjekoslav Surać, proslavio je danas u hotelu Kolovare svoj 90. rođendan.

Srijeda, Siječanj 2, 2019 10:10

Pred sam kraj minule godine, dana 29. prosinca 2018., napustio nas je zauvijek u 72. godini života Serđo Špar, mnogim Zadranima  dobro poznati sugrađanin, taj nasmijani čovik, dite Kalerarge, svakodnevni prolaznik po kaletama Staroga grada koji i u danima teške bolesti s  kojom se hrabro nosio, nikad nije izgubio sebi tako svojstvenu vedrinu,  lipu rič, srčani pozdrav za svakoga i taj nezaboravni široki osmijeh kojim  je isijavalo njegovo dobroćudno lice.

Nedjelja, Prosinac 30, 2018 17:58

Monografija "Zadarska Brodarica – Sjećanja i Legende",  autora Želimira Maštrovića i Abdulaha Seferovića, koja je ovih dana  izišla iz tiska, već na prvi pogled, na prvo prelistavanje – oduzima  dah.

Subota, Prosinac 15, 2018 19:00

Zbirka kratkih priča Ultraljubičasto zadarske prozaistice i  pjesnikinje Andreje Malta predstavljena je u petak navečer u Gradskoj  knjižnici.

Stranice