Simeona Pancirov

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 21, 2018 21:17

Dajemo svoj hrvatski teritorij, luku Gaženicu, koja je u potpunosti izgrađena uz minimalnu naknadu, "ključ u ruke", a izračun je kako se neće isplatiti za 253 godine, kazao je Rudolf Dvorski vijećnik stranke MODES u Županijskoj skupštini Zadarske županije, na konferenciji za medije održanoj na Narodnom trgu, ispred zgrade zadarske Gradske uprave. Naime, odluka o izboru koncesionara, koji će pružati usluge u luci Gaženica, donesena je 17.

Ponedjeljak, Ožujak 19, 2018 20:54

 U Gradskoj knjižnici predstavljena je Sport Moda Zadar Night Run, ulična utrka koja se trči Poluotokom već četvrtu godinu  zaredom. Na konferenciji za medije o ovogodišnjem izdanju utrke govorili su organizatori, predstavnici Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar.

Nedjelja, Ožujak 18, 2018 17:10

Unatoč enormnoj šteti od poplave, koja je u rujnu prošle godine pogodila „polja soli“, ali i objekte Solane Nin, procijenjene na 11 milijuna kuna, pripreme za turističku sezonu, ali i vrijeme kada će se ubirati sol, u završnoj su fazi.

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 11:26

Staru jezgru Paga, kulturno-povijesnu cjelinu upisanu na listu zaštićene spomeničke baštine u Republici Hrvatskoj posljednjih godina sve više nagrđuju klimatizacijski uređaji, reklame, panoi i ormarići, koje građani postavljaju bez da su zatražili dozvolu Upravnog odjela za komunalnu djelatnost i prostorno uređenje Grada Paga.

Srijeda, Ožujak 14, 2018 21:39

S približavanjem Uskrsu, kada se otvara najveći broj hotela na našoj obali, ali i veliki broj apartmana i hostela u privatnom smještaju već ima rezervacije za prve goste, na društvenim mrežama, specijaliziranim oglasnicima, te na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sve je veća potražnja za čistačicama koje se u ukupnom broju oglasa nalaze na četvrtom mjestu.

Utorak, Ožujak 13, 2018 21:14

Turistička ponuda Ravnih kotara u posljednjih nekoliko godina postaje sve zanimljivija turistima. Ona se, kako naglašava Vanja Čvrljak, direktor TZ Grada Benkovca, očituje i u činjenici da na malom prostoru ima već 40 kuća za odmor uglavnom s bazenima. Ima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava spremnih ponuditi i svoje kvalitetne domaće proizvode, ulje, vino, pršut ili sir po kojima je ovaj dio Zadarske županije poznat i prepoznat i izvan granica Hrvatske.

Ponedjeljak, Ožujak 12, 2018 19:05

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku robna razmjena Zadarske županije bilježi u 2017. godini 13,3 milijuna kuna razlike u korist uvoza u odnosu na izvoz. S obzirom da je Zadarska županija turistički orijentirana te ostvaruje značajne prihode od usluga za Denisa Ikića, direktora Županijske gospodarske komore, razlika nije alarmantno loša jer se radi o podacima koje je Carinska uprava evidentirala, odnosno radi se o robama koje su evidentirane u oba pravca uvoza i izvoza.

Nedjelja, Ožujak 11, 2018 14:26

Natjecanje mladih osnovnih i srednjih škola Gradskog društva Crvenog križa Zadar već se tradicionalno godinama održava u OŠ Šimuna Kožičića Benje gdje se tijekom subote ujutro natjecalo 11 ekipa učenika osnovnih i srednjih škola koje imaju organizirani pomladak. Među osnovnim školama sudjelovale su sve škole s područja grada Zadra, te OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, a u kategoriji srednjih sudjelovale su sve tri zadarske gimnazije i Medicinska škola Ante Kuzmanića.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 20:33

"To vam je tako u mraku", "Neću cviće, oću Istanbulsku", "Ni države, ni boga blizu jajnika moga", "Svoga tijela gospodarica" - samo su neki od natpisa koje su nosili aktivisti na zadarskom maršu građanki i građana.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 10:37

Trinaest godina od pokretanja procedure za izgradnju nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Benkovcu, jučer su se konačno u Gradskoj knjižnici na jednom mjestu našli predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izvođača radova tvrtke Agrad projekt d.o.o. iz Šibenika, nadzora i benkovačkog Centra za socijalnu skrb.

Stranice