Siniša Klarica

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 21:20

U sklopu obilježavanja 120. obljetnice Planinarskog društva  Paklenica, preksinoć su na Kapetanovoj kuli u Zadru demonstrirane  penjačke vještine speleologa i planinara. Jelena Mijić Prskalo pročelnica  Sekcije za sportsko penjanje PD Paklenica je dodala kao se radi o speleopenjanju i spuštanju po užetu članova speleoodsjeka Liburnija pri PD  Paklenica.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 20:53

Grad Zadar planirao je od legalizacije bespravne gradnje potrošiti 1.200.000,00 kn, od čega je programom realizirano 1.196.804,00  kn, što iznosi 99,73 posto od ukupno planiranih sredstava. Naime, program korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Zadra odnosi se na poboljšanje infrastrukturno nedovoljno opremljenih naselja.

Subota, Lipanj 15, 2019 08:55

Jučer u 12.30 zadarska policija dobila je dojavu iz Opće bolnice Zadar kako je u vozilu Hitne pomoći preminula studentica (20) iz Istre.

Policija potvrđuje da se obavljaju izvidi radi utvrđivanja smrti nesretne studentice, a Županijsko državno odvjetništvo je naložilo obdukciju nakon koje će se znati točan uzrok smrti.

Petak, Lipanj 14, 2019 20:12

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije i europskog prvaka Liverpoola Dejan Lovren, danas je u Zadru lansirao svoj parfem. Ispred pošte na Poluotoku, mnogi, pretežito mladi Zadrani, imali su prilike fotografirati se s miljenikom brojnih Hrvatica, ali I nogometne publike. Ako su kojim slučajem kupili njegov najnoviji proizvod, mogli su dobiti i Lovrenov autogram.

Petak, Lipanj 14, 2019 10:08

Najvrjednije djelo srednjovjekovne zlatarske umjetnosti u  Hrvatskoj, Škrinja Sv. Šime ponovno se obnavlja. Prema riječima čuvara  svetišta Anđelka Travice posljednja restauracija škrinje bila je 1985. a  trenutačno se samo odvijaju radovi čišćenja tj. uklanja se nečistoća koja je napravila svojevrsnu patinu na ovom spomeniku pokretne baštine  nulte kategorije.

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 13:51

"Prkosne i ponosne", naziv je konferencije koja je danas  održana u HGK Županijskoj komori Zadar. Organizator Women in Adria  i Institut za razvoj ženskog poduzetništva uspjeli su uz dvorani zadarske  komore, okupiti veliki broj žena poduzetnica i onih koje se to tek spremaju postati.

Utorak, Lipanj 11, 2019 15:13

Svečanim okupljanjem u Kaštelu Benkovačkom, danas je obilježen Dan Grada Benkovca. Kao što je to običaj, prilika je to za rekapitulaciju što je središte Ravnih Kotara učinilo u proteklih godinu dana. Uzvanike i goste o tome je izvijestio gradonačelnik Tomislav Bulić.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 13:47

Županijska Ustanova INOVAcija nositelj je nekoliko vrlo zanimljivih projekata sufinanciranih sredstvima EU kojima je cilj promicanje poduzetništva. Trenutno se provodi projekt Centar za kreativne industrije, a o tom i o budućim projektima razgovarali smo s ravnateljicom  INOVAcije Katarinom Colić.

Subota, Lipanj 8, 2019 15:08

Kultno zadarsko okupljalište, bazen Kolovare, sljedećeg tjedna ide u djelomičnu rekonstrukciju. Tvrtka Stipčević, dobila je posao zamjene kamenih ploča, ali samo u sjeverozapadnoj plohi bazena. Kako je cijeli bazen Kolovare prije 60-tak godina popločan bračkim kamenom, ovaj dio bazena imat će isti kamen. To je bio i razlog zbog čega je kasnila obnova kritičnog djela bazena. Naime, zbog ulegnuća i napuklosti kamena, začepio se odvod vode.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 15:55

"Boksom protiv nasilja" bio je naziv tribine koja je preksinoć  okupila velik broj mladih i njihovih roditelja u Gradskoj vijećnici u Zadru. Organizator tribine Boksački klub Ares, pokušao je mladima prezentirati vrijednosti bavljenja ovim sportom u čemu su im asistirali  predstavnici PU zadarske, Državnog odvjetništva u Zadru, Savjeta mladih Grada Zadra te roditelji mladih boksača.

Stranice