Siniša Klarica

Petak, Rujan 6, 2019 13:51

Od 1. siječnja 2020. stapaju se poduplani uredi Državne uprave i županija. Tim povodom jutros je u Zadarskoj županiji održan radni sastanak na kojem je ministar državne uprave Ivan Malenica izvjestio čelnike županije o poduzetim mjerama u cilju rasterećenja sustava državnog upravljanja. Kako je u uvodu rekao župan Božidar Longin poznato je kako će izgledati to stapanje, ali financijski dio.

Petak, Rujan 6, 2019 10:20

Od početka 3. faze rekonstrukcije Branimirove obale u uvali Jazine, zadarska javnost izuzetno se senzibilizirala oko sudbine 15 tamošnjih palmi. Kako se radovi bliže kraju, gradom je prostrujala vijest da će palme zapravo biti prodane. Pojavila su se čak mišljenja da je to dobro jer su palme navodno »razarači« koji svojim korijenjem razaraju beton i asfalt. No, iz Županijske lučke uprave vrlo brzo je stigao demanti.

Srijeda, Rujan 4, 2019 17:51 4

Od danas Zadar je službeno bogatiji za novu, suvremenu zdravstvenu ustanovu. U Ulici Andrije Hebranga na Višnjiku, otvorena je Poliklinika Arthra, centar zdravlja za dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju bolesti i ozljeda lokomotornog sustava.

Srijeda, Rujan 4, 2019 10:10

Novi Bokanjac, zadarski kvart na kraju grada, 30 je godina komunalna zadnja rupa na svirali. Naselje izniklo 80-tih iz projekta stambenih zadruga umnogome je primjer loše urbanizacije. Propusti nadzora doveli su do urbanih paradoksa u kojem su samo ulice napravljene pod pravim kutem. Toj niski problema, nedavno se nadovezao i promet. Kad padne mrak, Novi Bokanjac postaje poligon za brzu i neopreznu vožnju.

Utorak, Rujan 3, 2019 16:28

Jedan od najvažnijih ovogodišnjih kulturnih događaja za Grad Zadar događa se u Tel Avivu u Izraelu. Kazalište lutaka Zadar, kulturna ustanova ne samo europske reputacije, dobilo je poziv za sudjelovanje na izložbi lutaka na International Puppet Theatreu u Holonu, malom predgrađu Tel Aviva. U tom malom izraelskom gradu južno od Tel Aviva, u sklopu 24.

Utorak, Rujan 3, 2019 09:57

Plaćaju li vlasnici automobila stranih registarskih oznaka kazne za neplaćeno parkiranje pitanje je koje je ovih dana dovelo do niza vrlo zanimljivih odgovora. Nedavno nam se obratio Zadranin, vlasnik automobila registriranog u jednoj od država EU. Prema njegovim riječima, od početne kazne za parkiranje, dnevne karte u iznosu od 56 kuna, koju nije htio platiti, ovršnim postupkom mu je narasla do skoro 300 eura.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 09:32

Parking Opće bolnice Zadar uskoro ide u naplatu. To nam je jučer potvrdio ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina.
- Odluka je donesena još prošle godine, ali se nije mogla realizirati zbog važećih odredbi Prostornog plana Grada Zadra. Promjenama Plana stvorit će se mogućnost naplate našeg parkinga. Tko će biti koncesionar, pokazat će natječaj, rekao je ravnatelj Čulina.

Četvrtak, Kolovoz 29, 2019 13:08

U Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov počeo je zabavno - edukativni projekt Igramo se! Dječji klub Dalmalino iz Splita priredio ga je za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Kako nas je upoznao koordinator projekta Zoran Vrsalović, cilj projekta je provođenje mjera i aktivnosti u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s posebnim potrebama i njihovih obitelji te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 10:13

Jučer su u gradskoj vijećnici održana dva brzopotezna javna izlaganja kojima se izvan snage stavljaju dva detaljna plana uređenja. Riječ je DPU zone trgovinskog velecentra »Vrilo« poznatiji kao područje trgovinskog centra Supernova, a koji je na snazi je od 2008. Njega je za jedan od mnogobrojnih derivata poduzeća Granit Vrkić, izradio poznati zadarski arhitekt Željko Predovan. Drugi na redu za otpis bio je DPU dijela prostora Mjesnog odbora Jazine ili prostor Poliklinike i tzv.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 12:28

Jesu li duševni bolesnici potencijalni teroristi, pitanje je koje je prije nekoliko dana osvanulo u hrvatskim medijima. Ravnateljstvo policije uputilo je dopis svim policijskim upravama u Hrvatskoj, u kojem se traži stupanje u kontakt s ustanovama i institucijama za liječenje osoba s duševnim smetnjama. Sve zbog učestalih pojava radikalizacije osoba s duševnim smetnjama. Sve pod egidom borbe protiv terorizma ili na hrvatskom, prevencije radikalizma u osoba s duševnim smetnjama.

Stranice