Siniša Klarica

Subota, Ožujak 16, 2019 20:46

Zgrada nekadašnje Tekstilne škole od jučer odlazi u povijest.  Uz nadzora predstavnika Upravnog odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove zgradi je najprije isključena struja, a zatim se  pristupilo uklanjanju stolarije. U ponedjeljak bi trebalo početi i fizičko  uklanjanje zgrade u kojoj su odškolovane mnoge generacije tekstilnih i  kemijskih tehničara. 

Četvrtak, Ožujak 14, 2019 16:31

Županijska komora Zadar u sklopu INTERREG MED projekta 4helix +, upriličila je jutros info dan o Pozivu za prijavu na inovacijske  vaučere za mikro, male i srednje poduzetnike plavoga gospodarstva iz  Zadarske županije.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 19:00

Povodom obilježavanja 26.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 14:16

Kako u predsezoni i posezoni u Dalmaciju privući nove goste, one visoke platežne moći i što je to turizam posebnih interesa,  glavne su teme Druge međunarodne konferencije i poslovne radionice  Split B2B. Kako nam je rekao Dragan Kostadinović 50-ak domaćih i turoperatora i predstavnika agencija iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske,  Italije, Mađarske, Švedske, Poljske, Njemačke, Španjolske, Rusije, sudjeluje na ovogodišnjoj konferenciji.

Utorak, Ožujak 12, 2019 13:12

Problem ilegalnog odlaganja otpada po zadarskim šumama  sve je veći problem. Grupa građana koja je u subotu i nedjelju poljubila  vrata Čistoćinog deponija iznad Dikla, ogorčena je bila ovakvim ponašanjem.

Ponedjeljak, Ožujak 11, 2019 19:00

Hrvatski zrakoplovni tehničari napuštaju oružane snage.  Većina njih našla je posao u susjednoj Sloveniji i to za dvostruko veću  plaću od one koje dobivaju u Hrvatskoj. U pitanje je, kako su neki hrvatski mediji objavili prije dva tjedna, došla i nastupajuća protupožarna sezona jer nedostaje kadrova za održavanje protupožarnih zrakoplova Canadair i Air Tractor.

Ponedjeljak, Ožujak 11, 2019 14:44

Miljenici zadarske publike Milena i Roman Simović i suprug solisti su na večerašnjem koncertu Zadarskog komornog orkestra  koji se održava u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Beograđanka koja je s violom obišla svijet, trenutno živi i radi u Londonu.  Ona i suprug Roman su umjetnički par koji su već tri puta nastupili na  Glazbenim večerima u sv. Donatu, ali i na najpoznatijim glazbenim pozornicama svijeta. 

Nedjelja, Ožujak 10, 2019 18:06

Već nekoliko godina za redom, tržište nekretnina u Zadru  pokazuje znakove stabilizacije. Potvrdilo nam je to nekoliko agencija koje se bave posredništvom u prodaji nekretnina. Posebno je zanimljiva  kupoprodaja stanova čijim se opsegom nerijetko mjeri i gospodarski uspon. Kako nam je rekao Zoran Marasović iz agencije Dalmatis, može se  slobodno reći da je tržište u porastu.

Nedjelja, Ožujak 10, 2019 15:48

Kad bi disao grit ne bio fit! Čist zrak a ne raking! Badava nam čitav svit, ako izgubimo sami sebe, Ne damo Zrmanju, vikalo je danas nekoliko stotina prosvjednika okupljenih ispred postrojenja tvrtke Grit Inter u neposrednoj blizini propale tvornice Glinice u Obrovcu. Prosvjed je inicirala grupa mladih, a potporu su im dali članovi udruge Eko Zrmanja.

Subota, Ožujak 9, 2019 15:27

Delegacija najvećeg kineskog sajma Canton Faira, posjetila  je jučer i Županijsku gospodarsku komoru Zadar. Posjet Zadru dio je  promidžbene turneje u kojoj kineska delegacija posjećuje Ljubljanu, Zagreb i Zadar. Kinesku delegaciju predvodio je potpredsjednik China Foreign Trade Centra Ma Chunzhi.

Stranice