Siniša Klarica

Četvrtak, Studeni 22, 2018 19:15

U jesen 2020. prve učenike trebala bi primiti nova škola na Novom Bokanjcu. Školu vrijednu 50 milijuna kuna  u istom omjeru, zajednički grade Zadarska nadbiskupija i Grad Zadar. Tim povodom jučer su u gradskoj vijećnici ugovor potpisali gradonačelnik Zadra Branko Dukić i zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Srijeda, Studeni 21, 2018 18:30

Degustacijom talijanskih proizvoda u Zajednici Talijana u  Zadru u ponedjeljak je započeo Tjedan talijanske kuhinje u svijetu 2018.  Talijanski slatkiš čokolada. Kako je otvarajući tjedan rekla predsjednica  Zajednice Rina Villani riječ je o manifesticiji koju svake godine organizira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije.

Srijeda, Studeni 21, 2018 18:18

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Albanije Ilir Meta posjetili su jučer zadarske Arbanase. Kako je rekla predsjednica ovo nije bio državnički susret već je albanski predsjednik na svojevrsnoj turneji povodom Jurju Kastriotiću Skenderbegu, u povodu 550-te godišnjice smrti ovog velikog albanskog junaka. Ilir Meta tako obilazi sve zemlje u susjedstvu koje su na jedan način povezane s najvećim albanskim junakom i simbolom borbe protiv osmanske okupacije.

Srijeda, Studeni 21, 2018 13:01

Najpoznatiji zadarski arheolog dr. sc. Radomir Jurić održao  je u ponedjeljak u zadarskom Arheološkom muzeju predavanje Zadar  na dlanu. Bila je to virtualna šetnja u tri dimenzije s naglaskom na kulturne znamenitosati i bogatu povijesnu baštinu grada. Dugogodišnji  djelatnik i ravnatelj Arheološkog muzeja Zadar, muzejski savjetnik u  mirovini, popularni Miro Jurić odnedavno je dobitnik Nagrade za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva.

Srijeda, Studeni 21, 2018 12:20

U Galeriji Zadarta u četvrtak svoje fotografije izlaže Tihomir Franov. Poznatiji kao Tiho, rođen je u Zadru 1967. gdje završava osnovnu i srednju Tehničku školu. Kao dite Varoši, i njega je zaokupljala  čudesna magija njegova susjeda, velikana zadarske fotografije Ante Brkana.

Utorak, Studeni 20, 2018 19:00

Svečanim okupljanjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, Udruženje obrtnika Zadar danas je obilježilo 50. obljetnicu osnutka. Okupljenim zadarskim obrtnicima i uzvanicima obratio se predsjednik UOZ-a Mladen Malta koji je podsjetio da je 20. kolovoza 1968. tadašnje Udruženje samostalnih zanatlija upisano u Registar udruženja građana.

Utorak, Studeni 20, 2018 12:29

Unatoč najavama najveći internetski trgovac Alibaba ipak  ne dolazi u Zadar. Glavni europski manager Alibabe Terry von Bibra potvrdio je da je kineski e-trgovački div za svoje vodeće europsko središte  odabrao belgijski Liege. Vijest je u medijima potvrdio i gradonačelnik  Liegea Willy Demeyer dodajući kako očekuje na tisuće novih radnih  mjesta. Liege je, uz Hong Kong, Dubai, Kuala Lumpur i Moskvu, određen  kao novo središte globalne mreže Cainiao, imače logističke podružnice  Alibabe.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 19:30

Oživljavanje povijesne jezgre grada Zadra bio je naziv  jučerašnjeg okruglog stola kojeg je u sklopu obilježavanja 50. godišnjice  postojanja organiziralo Udruženje obrtnika. No unatoč reprezentativnom sastavu, većina govora svela se na detekciju svima poznatog stanja, a ne na rješenja pod zajedničkim nazivnikom kako vratiti život u  staru gradsku jezgru. U ulozi moderatora predstavio se sociolog Sven  Marcelić koji je u uvodnom govoru istaknuo da se radi najvažnijoj zadarskoj temi.

Srijeda, Studeni 14, 2018 18:15

Posljednjih godina jedan od najpoznatijih događaja u  predsezoni, Zadar Outdoor Festival imat će nastavak i sljedeće godine.  Spoj sporta i avanturističkog turizma, održat će se i slijedeće godine od  10. do 12. svibnja. Za sad, kaže prva žena ovog festivala Iva Bencun, nema nekakvih spektakularnih najava, ali se i dalje očekuje više od stotinu natjecatelja.

Srijeda, Studeni 14, 2018 10:12

„SOS – Surađuj i ostvari sebe“ naziv je projekta koji je jučer  predstavljen u zadarskom COINU-u. Riječ je o projektu koji je financiran iz „Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020“  Europskog socijalnog fonda.

Stranice