Siniša Klarica

Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 14:00

U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i rođendana Narodnog muzeja Zadar, u Kneževoj palači preksutra će biti upriličena Izložba kostimografije iz predstave "Alisa i bijeli zec".

Nedjelja, Studeni 3, 2019 10:00 1

Nova Uredba o izmjenama i dopunama uredbe o gospodarenju otpadom kojom će odvoz otpada izazvala je pravu uzbunu. Navodno odvoz otpada poskupljuje za mnoga kućanstva, ali za dobar dio gospodarstva. Na udaru je posebno malo gospodarstvo.

Srijeda, Listopad 30, 2019 14:23

Bugarsko poslovno izaslanstvo posjetilo je jučer HGK Županijsku komoru Zadar. Prvi je to posjet zadarskoj Komori jednog bugarskog gospodarskog izaslanstva. Izaslanstvo pet bugarskih tvrtki koje će posjetiti Zagreb, Zadar i Split vodio je dr. sc. Blagovest Belev inače profesor na katedri navigacije, Pomorskog fakulteta N. J. Vaptsarov. Bugarsko izaslanstvo dočekao je direktor zadarske komore Denis Ikić.

Petak, Listopad 25, 2019 15:53

Satove izgubljene zbog štrajka učenici neće morati nadoknađivati subotama. To je jutros u Zadru najavio predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec. Mihalinec, pak, kaže da sindikat nije ni planirao nadoknadu sati subotama, a nema nikakvih naznaka iz resornog ministarstva da bi se tako nadoknađivali izgubljeni sati.

Petak, Listopad 25, 2019 11:18

Ogorčene nepoštivanjem dogovora s Vladom RH i odredbama kolektivnog ugovora, zadarske medicinske sestre najavile su sindikalnu borbu za povećanje svojih dogovorenih plaća. Naime, preksinoć je u organizaciji Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara podružnice Zadar u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru organiziran sastanak za članove sindikata zaposlenih u privatnim zdravstvenim ordinacijama. Predsjednica podružnice Dajana Subić ukazala je da su dodatkom II.

Srijeda, Listopad 23, 2019 15:36

Nakon što je propao pokušaj prodaje stare zgrade poliklinike na Kolovarima, ista je umjesto za 26,5 milijuna kuna, ponuđena za 17,5 milijuna kuna ili 2,3 milijuna eura. To se moglo čuti na današnjem 19. kolegiju zadarskog župana. Novu početnu cijenu prodaje odobrile su nadležne komisije Grada Zadra i Zadarske županije, prema elaboratu kojeg je napravio sudski vještak Vice Tadić.

Utorak, Listopad 22, 2019 11:22

Lokali koji će na stol iznositi sto posto hrvatske namirnice dobivat će oznaku tri kravate. Oni koji će se pobrinuti da se u njihovim kuhinjama hrana sprema po domaće - četiri, a petu kravatu zaslužit će samo oni koji osmisle interijer inspiriran mikro lokacijom restorana. Tako glasi inicijativa Koordinacije ugostitelja iz Zagreba koja se trudi proširiti svoj utjecaj.

Utorak, Listopad 22, 2019 11:01

Priča o dotrajalosti vodovodnih cijevi u Zadru nije nikakva novost. No prema riječima stanara u Ulici Valerija Deponte pucanja cijevi gotovo su svakodnevica ovog dijela grada. No stanare je jučer posebno ogorčio potez radnika Vodovoda.

Ponedjeljak, Listopad 21, 2019 13:50

Među 400 izloženih plovila 21. Biograd Boat Show ove je godine pripremio i nekoliko premijera. Među svjetskim premijerama je Greenline 45 Fly, a riječ je o plovilu kojim se može odabrati tišinu ili brzinu. Greenline 45 Fly predstavlja novi pogon s puno većom brzinom i lakšim manevriranjem.

Stranice