Suzana Bandić

Utorak, Studeni 5, 2019 17:15

U kratkom vremenu u Zadru se dogodilo nekoliko ružnih slučajeva iz domene crne kronike koji su privukli veliku pozornost javnosti i izazvali brojna reagiranja pojedinaca, udruga, institucija, pa čak i same predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Utorak, Studeni 5, 2019 11:00

Tridesetak bivših radnika Croatia Zadar linea predvođenih Vedranom Uranijom, pravnim zastupnikom Teritorijalnog ureda SSSH održalo je jučer još jedan prosvjed ispred Trgovačkog suda u Zadru, a ovaj put jer im je taj sud drugi put odbacio potraživanja zbog zakašnjele prijave.

Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 18:00 2

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar obilježena je 75. godišnjica oslobođenja Zadra od 22-godišnje fašističke vladavine i pripojenja matici domovini. Prigodni okrugli stol na kojem su o ovoj tematici govorili su Jakov Jukić, sudionik Narodnooslobodilačke borbe, mr.sc.

Četvrtak, Listopad 31, 2019 10:44

Ne puštajte u svoje domove nepoznate osobe koje vam se predstavljaju kao policajci, socijalni radnici, bankari, osobe koje vam žele nešto prodati, nude usluge masaže ili su došli naplatiti neku uslugu, režiju ili nešto slično. Ne dajite nikome novac na ruke bez računa i sve što vam se učini sumnjivo prijavite na broj 192.

Srijeda, Listopad 30, 2019 16:52

Učenici osnovne škole »Petar Zoranić« Nin i područne škole u Zatonu posadili su u ponedjeljak sadnice drveća u dvorištima svojih škola i na taj se način uključili u akciju Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj.
Osim sadnica drveća topole i mele, posadili su i sadnice niskog raslinja i to ružmarin, lavandu i oleandar te razno ukrasno bilje, a sve sa željom da potaknu odgovorniji odnos prema prirodi.

Srijeda, Listopad 30, 2019 16:08

Na natječaj za glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji je raspisan 20. rujna, javile su se tri kandidatkinje, a iako je natječaj završen, odluka o imenovanju još nije donesena.
Predsjednik Upravnog vijeća te ustanove dr. sc. Jozo Ivanović kazao nam je kako je UV provelo dio postupka iz svoje nadležnosti te da sve tri kandidatkinje udovoljavaju uvjetima iz natječaja.

Utorak, Listopad 29, 2019 10:24

Priča oko prava pristupa pomorskom dobru ispred svjetionika Oštri rat na Puntamici dobila je svoj epilog prema kojemu je zabrana pristupa tom javnom dobru ozakonjena temeljem odredbi Pomorskog zakonika. Potvrdili su nam to iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon što je zakupac, tvrtka Punta Lanterna d.o.o., nedavno na ogradni betonski zid uz svjetionik i zgradu do njega, vratio ranije uklonjenu metalnu ogradu.

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 22:52

Luzarijo Kulaš, načelnik Postaje prometne policije Zadar, Darko Car, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske i bivši načelnik PU zadarske te Josip Ćelić, zamjenik glavnog ravnatelja policije danas su podnijeli zahtjev za razrješenjem s dužnosti.

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 12:00

Zadranka Darija Vukman pred kraj srednje škole razmišljala je o upisu na studij strojarstva, a onda se jedno jutro probudila s idejom da bi se ipak u životu željela baviti s nečim povezanim uz more i brodove. Ideju je ubrzo provela u djelo i upisala studij nautike. Danas plovi na kontejnerskom brodu francuske kompanije CMA CGM na poziciji druge časnice palube, a prije nekoliko mjeseci položila je i kapetanski.

Nedjelja, Listopad 27, 2019 18:30

Slijedom planiranih operativnih aktivnosti Podružnica HSP AS Zadar trenutačno se nalazi u intenzivnoj fazi podizanja novih te snaženja postojećih gradskih ogranaka stranke. Cilj je povećati prepoznatljivost i stranačke aktivnosti u Zadru, a sve kako bi se spremno dočekalo nadolazeće izborne izazove.

Stranice