Suzana Bandić

Četvrtak, Svibanj 16, 2019 13:43

Rekonstrukcija ulica Nikole Šubića Zrinskog i Ante  Starčevića od samog početka izazivaju reakcije javnosti, prvo zbog  preuskih nogostupa, a posljednjih dana postavlja se pitanje zbog čega se  ta frekventna prometnica ne pušta u promet, s obzirom da je očito kako  je dovršena.

Četvrtak, Svibanj 16, 2019 11:06

Nakon što je nedavno srušena školska zgrada Srtukovne  škole Vice Vlatkovića na adresi Glagoljaška 3 na Relji, djelatnici splitske  tvrtke Kaukal, koja je na natječaju za izvođenje arheoloških radova izabrana kao ekonomski najpovoljnija, izišli su na teren i započeli s radovima. Kao što je i bilo očekivano, već nakon nekoliko dana naišli su na  prvi grob za koji se procijenjuje kako potječe iz III. stoljeća. 

Srijeda, Svibanj 15, 2019 15:15

Nakon što su Zadrani odgovorili na anketno pitanje Udruge  Eko Zadar "Kakvu Vruljicu bi ti?" sinoć je u multimedijalnoj dvorani  Gradske knjižnice Zadar održana javna tribina na kojoj su prezentirani  rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo nešto više od 400 ispitanika.

Cilj ankete bio je saznati razloge zbog kojih Zadrani borave u jedinoj  zadarskoj zelenoj oazi izvan Poluotoka te koje bi sadržaje tamo željeli kako bi češće dolazili ili kvalitetnije provodili vrijeme.

Srijeda, Svibanj 15, 2019 11:52

Prošlo je godinu dana otkako je danas 19-godišnja Laura  Dragaš iz Briševa javno progovorila o teškim uvjetima u kojima živi njezina i zatražila pomoć, a Općina Poličnik je tada na prijedlog načelnika i  saborskog zastupnika Davora Lončara osigurala zemljište na kojem bi se  za Laurinu obitelj izgradila kuća. Upravo toliko vremena trebalo je i nadležnim institucijama da konačno riješe dokumentaciju i osiguraju uvjete za realizaciju.

Ponedjeljak, Svibanj 13, 2019 14:36

U sklopu obilježavanja "Dana otvorenih vrata EU projekata" posjetitelji su danas mogli besplatno razgledati Kneževu palaču koja je prije dvije godine obnovljena i opremljena bespovratnim sredstvima iz EU fondova, a među ostalim pogledati i izložbe Zbirke Kallay - "Od crne zastave do crne linije" i Tajne muzejskih čuvonica - Biološka raznolikost, izložene u prizemlju objekta.

Ponedjeljak, Svibanj 13, 2019 13:51

Na crkveni sud u Zadarskoj nadbiskupiji godišnje stigne oko  dvadesetak tužbi radi proglašenja ništavnosti ženidbe. Podižu ih vjernici  nakon propalog braka kako bi regulirali svoj status u Katoličkoj crkvi, a  najčešće kada se žele vjenčati s drugom osobom s kojom skladno žive,  no s drugom osobom pritom žive u teškom grijehu, zbog čega ne mogu  primati sakramente niti kumovati.

Petak, Svibanj 10, 2019 11:51

Uz radove vezane uz nadolazeću turističku sezonu poput  dohrane plaža, uređenja šetnica i stare gradske jezgre, u Ninu su u tijeku  i radovi na nekokoliko kapitalnih projekata te brojni zahvati koji za cilj  imaju podizanje kvalitete komunalne infrastrukture koja tijekom ljetnih  mjeseci zbog sve većeg priliva gostiju puca po šavovima. 

Utorak, Svibanj 7, 2019 13:26

Grad Nin spreman je za turističku sezonu i priliv gostiju kojim se  broj stanovnika od oko tri tisuće poveća i za pet puta u samoj špici sezone. Saniran je veći dio štete na gradskoj imovini od poplave u rujnu 2017.  godine procijenjene na oko milijun kuna, a popravljeno je i gotovo sve  što su zimus uništili orkanska bura i požar, koji je u jednom trenutku čak  i ugrozio 200-tinjak kuća i crkvicu sv. Nikole u Zatonu. 

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 12:20

"Regija kao treća Jugoslavija", knjiga Tihomira Dujmovića,  predstavljena je zadarskoj javnosti u Znanstvenoj knjižnici Zadar u organizaciji Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1091.,  HVIDRA-e  Zadar, Udruge ratnih veterana Hrvatske, hrvatski domobran – ogranak  Zadar te Udruge Hrvatskoj za dar – Zadar. 

Utorak, Travanj 30, 2019 14:06

Po treći put za redom plesna Udruga Gesta organizirala je  obilježavanje Svjetskog dana plesa u Zadru. Za razliku od prošle godine  kad su plesne skupine nastupale na dvije lokacije, ove godine svoje su  umijeće plesne skupine iz pet udruga i jednog plesnog kluba s ukupno  18 različitih koreografija pokazale na Trgu Petra Zoranića. 

Stranice