Suzana Bandić

Utorak, Listopad 9, 2018 15:10

Sigurnost je brend našeg turizma, a turizam je naša glavna gospodarska grana.  Upravo u tome ključnu ulogu ima hrvatska policija, svi vi, jer nitko neće doći tamo gdje nije sigurno. Nagrade koje ste primili dokaz su da ste taj posao dobro odradili i ja vam na tome zahvaljujem u ime svih građana Zadarske županije, kazao je župan Božidar Longin jučer u Maloj vijećnici Doma zadarske županije gdje je primio 12 nagrađenih zadarskih policajaca.

Utorak, Listopad 9, 2018 13:30

Zbog velikog interesa javnosti Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA organizira konfernciju pod nazivom „Mogućnosti financiranja u ruralnom turizmu“ koja će se održati u VIP dvorani Sportskog centra Višnjik u četvrtak, 18. listopada 2018. godine u vremenu od 11 do 14 sati.

Utorak, Listopad 9, 2018 12:15

Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zadru 25-godišnjem Zadraninu kojeg se sumnjiči za izazivanje nereda na stadionu  Stanovi prošle godine još je jednom produljena mjera opreza, odnosno  zabrana posjećivanja nogometnih utakmica na kojima igra Nogometni  klub Hajduk.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 10:56

Glavni dio turističke sezone završio je s 1. listopadom, a s  njime i radni odnos za oko 1500 zaposlenika u toj gospodarskoj djelatnosti na području Zadarske županije. Samo rijetki od njih naći će drugo  radno mjesto tijekom zimskih mjeseci, dok će većina sve do travnja  iduće godine i početka nove sezone preživljavati s onim što su uspjeli  uštedjeti.

Subota, Listopad 6, 2018 00:15

U sklopu obilježavanja Dana obrane grada Zadra sinoć je u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače prikazan dokumentarni film Zadranina Darka Dovranića "Ljubim to suro kamenje", odnosno njegov prvi dio "Od Velebita do Škabrnje".

Materijal za film koji je autor koristio snimljen je neposredno nakon Vojno-redarstvene akcije Oluja, a snimio ga je Ivica Meteš.

Četvrtak, Listopad 4, 2018 13:39

Zadar je grad u kojem je EVN postavio prve cijevi za plinovod u Dalmaciji. Iako u početku nije sve išlo glatko, danas je situacija zadovoljavajuća, iako bi mogla biti bolja.

Četvrtak, Listopad 4, 2018 10:47

EVN-ovci, koji su prije nekoliko godina potpisali 30-godišnju koncesiju u tri dalmatinske županije, a prvu lopatu pri izgradnji plinske mreže zakopali u Zadru, za novinare su organizirali dvodnevno studijsko putovanje na tri lokacije u Gornjoj i Donjoj Austriji.

Utorak, Listopad 2, 2018 12:05 1

Pokloni se prolazniče! Pod hladnim kamenom tu ratnik spava, mlada krv što trebala se proliti, za Domovinu, za Hrvatsku stvoriti! U  obrani Zemunika Donjeg Dugi je pao, za svoju zemlju on život je dao! -  uklesano je na nedavno uređenom nadgrobnom spomeniku poginulog  hrvatskog dragovoljca i branitelja Domovinskog rata, Hazima Osmanagića Dugog. Kako smo već pisali, on je nakon pogibije 22.

Ponedjeljak, Listopad 1, 2018 10:30

Uz apel građanima zadarska policija u subotu je objavila da tragaju za Denisom Paraćem, 40-godišnjakom kojeg dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela s elementima nasilja, neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a ujedno su upozorili i da bi Parać mogao biti naoružan te da je sklon uporabi vatrenog oružja.

Subota, Rujan 29, 2018 10:00

Trojica stanara zgrade u Ulici Petra Svačića 3-11, Silvio Butić, Tomislav Pavičić i Nediljko Ikić, ne ometaju privatni posjed na dvjema parcelama ukupne površine od 1212 metara četvornih, za što ih je  još prije osam godina tužio Mladen Ninčević, suvlasnik tvrtke Centar  projekt koja je 2008. godine na javnom natječaju od Grada Zadra kupila  zemljište ukupne površine  preko osam tisuća kvadrata za 3,9 milijuna  kuna s namjenom da tamo izgradi hotel Hilton.

Stranice