Suzana Bandić

Utorak, Svibanj 22, 2018 10:32

Okruglim stolom na temu iskustava volonterskih centara u Domu za odrasle osobe sv. Frane jučer je zadarski Volonterski centar započeo obilježavanje manifestacije Hrvatska volontira.

Petak, Svibanj 18, 2018 11:04

Radnicima zadarske Maraske slijede bolji dani. Zaključak je to koji proizlazi nakon sastanka predstavnika Uprave Marske, Stipe Bevande, s predstavnicima dvaju sindikata u toj tvrtki - SPIV-a pri SSSH i PPDIV-a.

Utorak, Svibanj 15, 2018 15:00

Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila žalbu splitske tvrtke Gradska sigurnost Šimac i sin d.o.o.

Utorak, Svibanj 15, 2018 14:31

Sanela Bačić, zadarska pjesnikinja i kantautorica, u ponedjeljak je u Gradskoj knjižnici Zadar javnosti predstavila svoj književni  prvijenac - zbirku poezije “Prst sudbine”.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 14:30

Zbog brutalnog ubojstva 21-godišnje Josipe Božić,  Hrvoju Domobranu Kneževiću (24) sudit će se ponovno na Županijskom sudu u Zadru. Vrhovni sud RH prihvatio je njegovu žalbu i zbog nedovoljno razjašnjenih i utvrđenih činjenica ukinuo nepravomoćnu presudu kojom je u srpnju prošle godine sudac Hrvoje Visković Kneževića osudio na 30 godina zatvora. 

Nedjelja, Svibanj 13, 2018 10:00

Prije četiri godine "zamrznuti" natječaj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za koncesiju za jednu od najatraktivnijih marina u Hrvatskoj, onu smještenu u središtu Zadra, bit će poništen te raspisan novi, neslužbeno doznajemo od dobro upućenog izvora. 

Petak, Svibanj 11, 2018 12:39

U Domu sindikata Teritorijalnog ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar održan je dan otvorenih vrata tijekom kojeg su se nudili savjeti članovima sindikata, ali i svim ostalim građanima. Kako doznajemo od Vedrana Uranije, pravnog zastupnika u tom sindikatu, ove je godine najviše upita bilo od zaposlenika zadarskih trgovina Konzuma i zaposlenika tvrtke Sojara, pokleklih tvrtki iz koncerna Agrokor, nekadašnjeg Todorićeva poslovnog carstva, bilo da su članovi sindikata ili nisu.

Četvrtak, Svibanj 10, 2018 13:43 1

Zbog sumnje u pristranost kod rješavanja kaznenih prijava koje su Inicijativa Oštećenika austrijskih RBA zadruga sa 167 potpisnika i njen predstavnik Nenad Koljaja iz Zagreba podnijeli protiv jedne sutkinje Općinskog suda u Zadru, a 7. svibnja kaznenu prijavu podnijeli su protiv nje, jedne sudske savjetnice s istog odjela te predsjednice ovog suda, predložili su Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u Zagrebu izuzeće zadarskog tužiteljstva - ODO i ŽDO.

Četvrtak, Svibanj 10, 2018 09:19

Radnici komunalne tvrtke "Vir održavanje" d.o.o., njih šesnaestero, prošli tjedan dobili su izvanredni otkaz. Direktor i potpisnik otkaza Marino Radović, mag.oec., tvrdi kako je odluka o njima zaslužena i zakonita, a radnici predvođeni Tomislavom Kišem iz Novog sindikata govore suprotno.

Srijeda, Svibanj 9, 2018 10:29

Pristup pomorskom dobru, odnosno moru, dijelu obale i mulovima ispred svjetionika Ošti rat na Puntamici, kojeg je prije dvije godine od vlasnika, splitskog Plovputa, na deset godina zakupila tvrtka Punta Lanterna, moguć je samo preko dijela zida, iako bi kao javno dobro sukladno hrvatskim zakonima i Ustavu taj prostor trebao biti dostupan svima.

Stranice