Suzana Bandić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 10, 2020 10:47 1

Milan Nimac iz Benkovca novi je predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a grada Benkovca. Ovaj istaknuti ratni veteran široj je javnosti poznat po svom djelovanju u Udruzi prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije, ali i po javnim kritikama i otvorenom progovaranju o mitu, korupciji, pa i o čelnim ljudima u vlastitoj stranci. Nimac je nedavno javno podržao Andreja Plenkovića za predsjednika stranke te Tomu Medveda za zamjenika ističući kako su oni trenutačno najbolji kandidati koje stranka ima.

Ponedjeljak, Ožujak 9, 2020 20:45

Na osam lokacija u Zadarskoj županiji posljednjih pet dana odvija se završnica sportskih državnih prvenstava u badmintonu i košarci u kojima sudjeluje oko 1300 djece i njihovih voditelja iz cijele Hrvatske, a trajat će sve do 11. ožujka.

Ponedjeljak, Ožujak 9, 2020 20:30

U osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru održano je 62. županijsko natjecanje mladih tehničara – učenika osnovnih škola i pomlatka udruga tehničke kulture Zadarske županije u školskoj 2019/2020. godini.
Učenike i mentore pozdravila je ravnateljica Jagoda Galić, a natjecanje je otvorio Željko Vidović, predsjednik Zajednice tehničke kulture zadarske županije.

Ponedjeljak, Ožujak 9, 2020 10:57

HDZ-ov tim »Pobjednički put«, u kojem je kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač, kandidat za zamjenika predsjednika Ivan Penava te kandidati za potpredsjednike Milijan Brkić, Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier,
​večeras, 9. ožujka, s početkom u 18 sati, predstavit će se članovima stranke u hotelu Kolovare u Zadru.
Gašpar Begonja, koordinator izbornog stožera Mira Kovača za Zadarsku županiju, pozvao je članstvo da dođu i poslušaju program ovih kandidata.

Petak, Ožujak 6, 2020 14:30

U mjestu Ugljan na otoku Ugljanu, predio Mostir, komunalni djelatnici posjekli su tri nekoliko desetljeća stara bora što je izazvalo negodovanje kod mještana. Borovi su bili jedino zelenilo na kamenoj rivi i ljeti dragocjena hladovina. No, ipak nije sve crno kako se u prvi mah učinilo. Ispilane borove ovih će dana zamijeniti stabla pinije. Potvrdio nam je to načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Četvrtak, Ožujak 5, 2020 20:26

U svojevrsnom obiteljskom i dobrosusjedskom tonu u srijedu navečer započela je prva ovogodišnja Sjednica Gradskoga vijeća Grada Nina.
Na Sjednici je, naime, kao gost sudjelovao Ante Pijaca, mladić koji je u ime svoje obitelji od gradonačelnika Emila Ćurka i gradskih vijećnika zatražio otkup poljoprivrednog zemljišta čiji je vlasnik Grad Nin, a koje njegova obitelj kao posjednik već 30-ak godina obrađuje.

Četvrtak, Ožujak 5, 2020 12:40

Informacija koja je u srijedu objavljena na Facebook profilu MO Poluotok Zadar da je uličnom pjevaču Ninu, dobrom duhu Poluotoka, zabranjen javni nastup na Kalelargi, pokazala se netočnom.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 15:31

Svi oni koje zanima kako izgleda svijet gledan očima pilota iz kabine malog civilnog zrakoplova, onog velikog putničkog ili pak vojnog borbenog, prelet preko svijetski poznatih destinacija ili vlastitog dvorišta u Zadru, mogu to iskušati sve do petka na simulatorima letenja Aero kluba Zadar izloženima u atriju Gradske knjižnice i to uz stručno vođenje Ivice Stručića, voditelja sekcije virtualnog letenja u zadarskom Aero klubu.

Utorak, Ožujak 3, 2020 15:00

Novi Pravilnik o manje složenim radovima, koji je na snagu stupio 13. veljače ove godine, doveo je u nepovoljan položaj 142 tehničara elektroinstalacija s područja cijele Hrvatske, ali i njihove zaposlenike kojih je cca 3000. To stoga, tvrde nam, jer su do stupanja na snagu ovog pravilnika oni mogli biti voditelji manje složenih poslova na gradilištima, a manje složeni poslovi podrazumijevali su postavljanje elektroinstalacija do 1kV.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 19:52

Maškarana skupina iz Petrčana "Petrčko lito", po ocjeni žirija ovogodišnjeg zadarskog karnevala, najbolja je i najspektakularnija grupna maska. I dok su organizatori oduševljeni maštom i uigranosti svih skupina koje su nastupile, četveročlani žiri u sastavu: Žana Bumber, Vinko Rapovčić, Sanja Petrovski i Maja Šimić, imao je težak posao. Trebalo je odabrati svega jednu skupinu između ukupno 19, koliko ih je ove godine nastupilo.

Stranice