Suzana Bandić

Četvrtak, Rujan 12, 2019 13:07

U Zadru danas započinje VII. hrvatski kongres neuroznanosti na kojem će se okupiti vrhunski stručnjaci iz cijeloga svijeta, a većina ih korijenje vuče iz Lijepe naše. Kongres će trajati tri dana, od od 12. do 15.

Srijeda, Rujan 4, 2019 21:30 1

Sedma tvrtka u svijetu po proizvodnji orade i brancina i jedna od najbrže rastućih u toj gospodarskoj grani, Cromaris, ovih dana obilježava deset godina osnutka i poslovanja u okviru Adris Grupe. Upravo za tu jubilarnu godišnjicu stigao im je prestižni certifikat iz domene održive akvamarikulture ASC, čime su ujedno postali i jedina tvrtka na svijetu koja posjeduje taj certifikat za sva svoja ribogojilišta.

Srijeda, Rujan 4, 2019 10:20

Nakon svjedočenja Lucije Rožić, bivše voditeljice saniteta pri Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije i dr. Predraga Orlovića, ravnatelja te ustanove, sudac Tomislav Bago zaključio je jučer ovaj radni spor u kojem Rožić ZHM tuži zbog nezakonita otkaza te je objavu odluke najavio za 20. rujan.

Utorak, Rujan 3, 2019 09:49

Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar koja upravlja sa 109 luka otvorenih za javni promet, prilikom potpisivanja ugovora za dogradnju luke Sali pohvalio se vrijednim projektima i ulaganjima u luke pod svojom nadležnošću u protekle dvije godine, ali i povlačenjem značajnih bespovratnih sredstava iz europskih fondova.

Petak, Kolovoz 30, 2019 14:05

Predstavnici Podružnice hrvatskih branitelja Zadar i tvrtke Ambienta d.o.o. koja se bavi prodajom talijanskih unutrašnjih i vanjskih pločica te kamena, jučer su potpisali sporazum koji svim braniteljima-članovima ovog sindikata omogućava popust od 10 posto za sve proizvode koje ova tvrtka nudi. U ime PHBZ-a sporazum je s vlasnicom tvrtke Rajkom Stošić potpisao sindikalni povjerenik Žan Glavurtić.

Petak, Kolovoz 30, 2019 00:23

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je u Salima na Dugom otoku s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislavom Petricem i ravnateljem Županijske lučke uprave Zadar Davorom Škibolom potpisao ugovor o dogradnji gradske luke Sali vrijedan 56,8 milijuna kuna.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:53

Uz informaciju kako ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, dr. Predrag Orlović, obavlja mrtvozornički privatni posao za vrijeme radnog vremena i sa službenim vozilom, od naših čitatelja dobili smo i fotografije koje, prema njihovom mišljenju, to i potvrđuju.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 10:36

Polovinom rujna očekuje se raspisivanje natječaja za sredstva iz EU fondova kojima bi se financirala izgradnja kuće s dva stana na predjelu Crno za potrebe zadarskog Doma za odgoj.
Zemljište površine od oko 900 metara četvornih za tu je svrhu Domu za odgoj ustupio Grad Zadar, a početkom srpnja potpisan je i darovni ugovor.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 10:26

Tvrtku Zadar International Port Operations d.o.o., u vlasništvu Global Ports Holdinga, koja je dobila dvadesetogodišnju koncesiju za upravljanje novim terminalom u luci Gaženica, odnedavno vodi Rebeka V. Pevec. Nova glavna direktorica ZIPO-a zamijenila je Barbarosa Hayrettina Özakana, a u njezinu životopisu stoji kako je iskustvo i ekspertizu stjecala tijekom više od 25 godina međunarodnog profesionalnog rada i razvoja u hotelijerstvu i industriji kružnih putovanja.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 15:32

Zbog zastoja srca dvije su osobe jutros preminule u moru na plaži Borik na zadarskoj Puntamici.
Prvu dojavu u Policijskoj upravi zadarskoj zaprimili su u 10,45 sati, a svega pola sata stigla je i druga s iste plaže. U oba slučaja na teren su izišli policijski službenici, ali i mrtvozornik koji je utvrdio kako je riječ o prirodnoj smrti, odnosno zastoju srca.

Stranice