Tomislav Marijan Bilosnić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 3, 2015 00:00

Subota, Kolovoz 1, 2015 00:00

Ove godine proslavljamo jubilarni, dvadeseti Dan domovinske  zahvalnosti. Obilježavamo dvadesetu godišnjicu završetka krvavoga rata u  Hrvatskoj. Slavimo veliku pobjedu hrvatske vojske koja je okrunjena  slobodom i mirom.

Srijeda, Srpanj 29, 2015 00:00

Bura koja se na političkoj sceni digla oko Piranskoga zaljeva stišala je prijepore oko proslave Oluje. Utihnula unutarnjopolitička prepucavanja oko svečanog vojnog mimohoda u Zagrebu, daju naslutiti kako se konačno nešto ozbiljno radi, što i doliči obilježavanju 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja. Konsenzus stranaka oko izlaska iz arbitraže možda se konačno prelije i glede Dana domovinske zahvalnosti.

Petak, Srpanj 24, 2015 00:00

Srijeda, Srpanj 22, 2015 00:00

Na blagdan sv. Ilije proroka na Koritima kod Bosanskog Grahova od mons. dr. Franje Komarice, biskupa banjalučkog, dobio sam knjigu njegovih razgovora s njemačkim novinarom Winfriedom Gburekom "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski", u kojoj biskup Komarica otvoreno govori o pozadini rata i otkriva šokantne informacije o planu istrebljenja Hrvata i katolika iz Bosne i Hercegovine.

Petak, Srpanj 17, 2015 00:00

Usta su nam puna medijskih sloboda, osobito slobode govora, toliko da je i govor mržnje postao slobodom. Istodobno slobode se zakidaju više nego ikada dosad u posljednjih dvadeset i pet godina kakve-takve demokracije. Nedavni zadarski slučaj s provalom i fizičkim napadom na redakciju i djelatnika Hrvatskog tjednika samo je jedan u nizu sličnih slučajeva.

Utorak, Srpanj 14, 2015 00:00

Hrvatska je javna zbilja postala klupko laži koje sve više sliči  gordijskome čvoru. Život u laži i obmani, povlačenje masa u  manipuliranu lažnu sliku svijeta - jedina je strategija u kojoj se slažu sve  hrvatske i političke i gospodarske i bankarske opcije. Hrvatska - zemlja  estradiziranih laži i svađa u kojima se sve teže može nazrijeti istinu.

Petak, Srpanj 10, 2015 00:00

Utorak, Srpanj 7, 2015 00:00

Grčka je sinonim za dug, danas bi rekli da je Grčka paradigma duga. Još kao djeca znali smo za izreku "dužan si kao Grčka". I u helenskim ratovima Grčka se zaduživala da bi iz rata izlazila kao pobjednica. Dakle, što se Grčke i duga tiče, ništa novo na ovome svijetu. Iz povijesti je poznato da pobjeđuju oni koji nemaju što izgubiti, njima je lako sve staviti na jednu kartu.

Petak, Srpanj 3, 2015 00:00

Stranice