Toni Perinić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 16, 2022 16:00

U Muzeju ninskih starina jučer je otvorena izložba »Religije kamenog doba« autora Natalije Čondić i Ivor Karavanić. Riječ je o izložbi koja je prvi put predstavljena u Arheološkome muzeju Zadar povodom proslave Dana muzeja 2018. godine.

Petak, Rujan 16, 2022 14:30

Krajem kolovoza, Liburnija Zadar povisila je cijene javnog prijevoza, što je bilo i očekivano, s obzirom na svakodnevna poskupljenja. Prvog dana rujna, poskupljenja su zahvatila i mjesečne karte, pokaze, koji su za prigradski prijevoz u neka udaljenija mjesta poskupili i preko stotinu kuna.

Utorak, Rujan 13, 2022 14:30

Jučer je u prostorijama Općine Vrsi održano potpisivanje ugovora s gerontodomaćicama za nastavak hvalevrijednog europskog projekta Zaželi. »Veliko srce za Vrsi i Poljica« naziv je treće faze vrijedne nešto manje od pola milijuna kuna, kojom je zaposleno deset žena s područja općine na rok od šest mjeseci.

Utorak, Rujan 13, 2022 12:45

Puno puta životne prilike i događaji pokazuju nam kako je svaki dan dragocjen i kako trebamo cijeniti ono najbitnije - zdravlje. U to se uvjerio i Karlo Magaš, 15-godišnji dječak iz Vinjerca koji se godinama bori s primarnim malignim tumorom kostiju - osteosarkomom.

Nedjelja, Rujan 11, 2022 12:00

Jedan i jedini, jedinstveni i prepoznatljivi Benkovački sajam okupio je i ovog mjeseca na stotine izlagača i prodavača te više tisuća posjetitelja, koji iz mjeseca u mjesec pristižu i posjećuju ga. Iako su crni, tmurni oblaci prijetili cijelo jutro, a nekoliko kapljica kiše padalo u više navrata, tradicija je ispoštovana i sajam široke potrošnje je održan.

Subota, Rujan 10, 2022 15:45

Prema sadašnjim najavama, stanovnike Općine Kali očekuje politički burno i neizvjesno razdoblje. Naime, blok vijećnika HDZ-SDP-HSS-HSP predvođen dvojicom bivših načelnika, SDP-ovim Duškom Vidovom i HDZ-ovim Markom Kolegom, podnio je zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Općinskog vijeća, kojim predsjeda Marin Kolega, s nezavisne liste aktualnog načelnika Bruna Mišlova.

Petak, Rujan 9, 2022 18:30

Turistička sezona polako ulazi u završnu fazu. Nakon srpnja i kolovoza, koji su tradicionalno najpopularniji mjeseci za odmor, rujan je savršen za goste koji žele uživati u morskim radostima, miru i tišini. Prema do sad evidentiranim podatcima iz sustava eVisitor, ovogodišnja turistička sezona u Vrsima u razini je s rekordnom 2019. godinom.

Preko 240 tisuća noćenja

Prema riječima direktorice TZ-a, Rafaele Maraš, zabilježeno je preko 240 tisuća noćenja

Četvrtak, Rujan 8, 2022 20:30

Jučer je pod predsjedanjem Marka Marasovića, održana 8. sjednica Općinskog vijeća Općine Starigrad na kojoj je prisustvovalo svih devet vijećnika, načelnik Krste Ramić, pročelnik Marin Čavić, voditeljica Odsjeka Anita Milovac te Marijana Jukić. Na početku sjednice, predsjednik je predložio trinaest točaka dnevnog reda, koje su usvojene većinom glasova.

Četvrtak, Rujan 8, 2022 19:00

Svečanom svetom misom i procesijom, danas je u Privlaci proslavljena župna svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije, u narodu znana kao Mala Gospa. Stoljećima već, Privlačani slave Gospu i utječu joj se u raznim životnim potrebama i nedaćama. Cvijećem i zavjetnim zlatom okićen te u bjelinu obučen Gospin kip od ranog jutra obilazili su brojni vjernici, vršeći tako zavjet i moleći za zdravlje i blagoslov svojih najmilijih.

Srijeda, Rujan 7, 2022 19:00

Preko četrdeset motorista iz brojnih županijskih klubova, predvođenih Moto klubom Beštije, okupilo se u jedinom skloništu za životinje u našoj županiji koje se nalazi u Privlaci. Povod posjeta Beštija »beštijama« je pružanje podrške radu skloništa, koje je sigurno utočište za šezdeset psića, odbačenih i napuštenih od svojih vlasnika. Sklonište djeluje u sklopu veterinarske ambulante dr.

Stranice