Toni Perinić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Siječanj 13, 2022 13:56

Stanovnici Općine Poličnik (Briševo, Dračevac Ninski, Lovinac, Murvica, Poličnik, Suhovare, Visočane, Rupalj) u novu godinu ušli su s najvećim proračunom do sad - teškim nešto više od 35 milijuna kuna. Brojni kvalitetni i razvojni projekti planirani su u ovoj godini, a naglasak i dalje ostaje na djeci i mladima, gospodarstvu kao i na demografskoj obnovi tog kraja.

Srijeda, Siječanj 12, 2022 11:38

Žitelji Općine Ražanac (Ražanac, Radovin, Jovići, Rtina, Ljubač, Ljubački stanovi, Podvršje i Krneza) u novu godinu ušli su s proračunom teškim 19.449.175 kuna, što je za oko pet milijuna kuna više nego prethodne godine. Prema riječima općinskog načelnika Damira Jordana, koji je na toj dužnosti od svibnja prošle godine, iza njih je teška i turbulentna godina po pitanju financijskog stanja u općinskoj blagajni.

Utorak, Siječanj 11, 2022 14:24

Desetog dana u mjesecu, već tradicionalno svi putovi vode prema Benkovcu i nadaleko poznatom i uvijek aktualnom Benkovačkom sajmu. Kako su u tijeku građevinski radovi na sajamskom prostoru, prvi ovogodišnji sajam održan je u borovoj šumi, zapadno od stare lokacije. Ni jaka bura te niska temperatura koja je u jednom trenutku bile jedva iznad ništice nisu obeshrabrili brojne trgovce i posjetitelje za koje sajam znači više od "prodaj - kupi".

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 12:23

Stanovnici otočne Općine Tkon (Tkon, Ugrinić) u novu godinu ušli su s proračunom od 10.998.300,00 kuna. Prema riječima općinske vlasti, veliki dio proračuna odnosi se na razvojne projekte, ali nisu zanemarene ni druge potrebe poput izdvajanja za socijalnu skrb, obrazovanje, kulturu, udruge, civilnu i protupožarnu zaštitu, održavanje komunalne infrastrukture i drugo. Brojni kvalitetni projekti planirani su za 2022.

Srijeda, Siječanj 5, 2022 13:31 1

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća, žitelji općine Vrsi su u novu godinu ušli s najvećim proračunom dosad koji iznosi 20.996.698,81 kuna. Prema riječima općinskog načelnika, Luke Perinića proračun je kvalitetan, održiv i ostvariv.

Utorak, Siječanj 4, 2022 10:26 1

Prigodnim programom sjećanja žitelji općine Poličnik obilježili su u ponedjeljak tridesetu obljetnicu obrane Suhovara i Poličnika. Trećeg siječnja 1992. godine neprijateljske snage JNA i paravojnih srpskih postrojbi probile su žestokim napadom crtu obrane u Suhovarama, zapaljeno je pet kuća, a ubijena je i mještanka Neva Ukalović.

Subota, Siječanj 1, 2022 12:30 1

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta »Dom na žalu« u Preku održano je potpisivanje ugovora za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja općine Preko, koja broji nešto manje od četiri tisuće stanovnika.
Općinski načelnik Jure Brižić dodijelio je 43 stipendije u iznosu od 400 kuna mjesečno, na koje pravo imaju redovni i izvanredni studenti, prema unaprijed utvrđenoj ljestvici vrednovanja.

Četvrtak, Prosinac 30, 2021 11:38

Iz Gradske uprave Zadra su prije nekoliko dana najavili kako će izraditi studiju i posebne analize o uvođenju brodske linije na relaciji Zadar - Vir.

Utorak, Prosinac 28, 2021 14:08 1

U organizaciji Kulturno – umjetničkog društva Branimir, u ninskoj župnoj crkvi svetog Anselma dan nakon Božića, na blagdan svetog Stjepana – »Stipanje«, održan je tradicionalni Božićni koncert. Prošle godine, organizacija događaja je izostala sukladno tadašnjim propisanim epidemiološkim mjerama, zbog čega je ovogodišnja glazbena proslava Kristova rođenja u Ninu dočekana još radosnije i duhovnije.

Utorak, Prosinac 28, 2021 14:05

Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća Općine Pašman, žitelji otočnih naselja Kraj, Pašman, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac u novu godinu ulaze s najvećim proračunom do sad, teškim više od 36 milijuna kuna. Brojni projekti kojima će se dodatno podići kvaliteta života mještana planirani su za nadolazeće razdoblje u toj otočnoj općini koja prema popisu stanovništva iz 2011. godine broji nešto više od dvije tisuće stanovnika.

Stranice