Vanja Mirčeta

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Studeni 2, 2020 16:45

Na plivarici trgovačkog društva Pelagos Net Farma d.o.o, u suvlasništvu generala Ante Gotovine, jutros oko 10.30 sati u Gaženici izbio je požar. Odmah po dojavi na teren je upućeno pet vozila s 10-ak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Zadar (JVP), koji su u pola sata ugasili otvoreni plamen.

Subota, Listopad 31, 2020 13:35

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš objavio opću mobilizaciju zdravstvenog sustava pri čemu je prozvao liječnike obiteljske medicine kako ne daju sve od sebe u borbi protiv covida-19, izazvao je bijes velike većine svojih kolega koje su na prvoj crti borbe protiv novog virusa koji je pred sve nas donio mnoge i posve nove izazove.

Petak, Listopad 30, 2020 11:58

Dok se cijeli svijet bori s pandemijom COVIDA-19, u TZ-u grada Zadra ne žele se prepustiti crnim prognozama te u cijeloj situaciji u kojoj smo bombardirani sve višim četveroznamenkastim brojkama zaraženih, svi pokušavaju izvući najviše u okvirima preporuka struke. Svi uključeni u organizaciju Adventa 2020. nastoje osmisliti najbolji mogući način kako privući građane u šetnju gradskim ulicama.

Petak, Listopad 30, 2020 11:44

Djevojke koje čine dvije trećine populacije Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru svjesne su ozbiljnosti i učestalosti obolijevanja žena od raka dojke. Kako je listopad ujedno i Mjesec borbe protiv raka dojke učenici su se rado i aktivno uključili u humanitarnu akciju obilježavanja borbe protiv te zloćudne bolesti.

Utorak, Listopad 27, 2020 11:13

Dok se cijeli svijet bori s pandemijom covid-19, poznatijeg kao koronavirus, ljudi već psihički i fizički iscrpljeni od raznoraznih epidemioloških mjera koje donosi što Nacionalni stožer, što lokalni, sa svrhom zaštite pučanstva od posljedica zaraznih bolesti, kao ozebli Sunce čekaju bilo kakvu »staru normalnu« manifestaciju kako bi se kratko zabavili i barem na trenutak zaboravili na surovu svakodnevnicu.

Petak, Listopad 23, 2020 23:16

Nemam nikakvu povijest nasilja, prijetnje bilo kome, stoga smatram da se nitko ne treba bojati mene uključujući i župana Longina. Još uvijek ne mogu vjerovati u ovo što mi se dogodilo, jer ja sam faktički politički disident u 2020. godini, istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva nezavisni županijski vijećnik s liste Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

Petak, Listopad 23, 2020 23:13

Bivši radnici zadarskog autobusnog prijevoznika Croatia Zadar linea jučer su održali još jedan mirni prosvjed pred zgradom Trgovačkog suda u Zadru radi ubrzanja i dovršetka jednog od najduljih sudskih postupaka u Republici Hrvatskoj koji se vodi već 20 godina. O problematici koja se vuče u ovoj dva destljeća dugoj trakavici govorili su Vedran Uranija, povjerenik Teritorijalnog ureda SSSH-a Zadar te bivši radnici Predrag Dušević, Nikola Maričić i Ivan Brajković.

Petak, Listopad 23, 2020 09:23

Nakon što su jučer policijski službenici pretresli obiteljsku kuću i osobni automobil nezavisnog županijskog vijećnika s liste Akcije mladih, Marka Pupića Bakrača, a što se događalo u Ulici Josipa Kosora na Puntamici, i to zbog navodnih prijetnji na društvenim mrežama koje je uputio zadarskom županu Božidaru Longinu, ovaj vijećnik je priveden u službene prostorije PU zadarske gdje su nad njim nastavljeni izvidi.

Četvrtak, Listopad 22, 2020 11:57

Prema najavama Hrvatske ljekarničke komore cijepljenje protiv gripe ove godine trebalo je osim u ordinacijama liječnika obiteljske medicine biti organizirano i u 60-ak ljekarni diljem Hrvatske, odnosno u dvije po županiji i to u vremenskom razdoblju od 19. do 25. listopada. Takve objave smo čitali i u medijima, no stanje na terenu nije onakvo kakvo se iz tih najava dade zaključiti.

Srijeda, Listopad 21, 2020 09:54

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) najavio je kako u ponedjeljak počinje cijepljenje protiv sezonske gripe i to četverovalentnim cjepivom koje je besplatno za osobe s povećanim rizikom od razvoja komplikacija te bolesti.

Stranice