Velimir Brkić

Subota, Srpanj 13, 2019 14:55 2

Sjednicu Gradskog vijeća Grada Benkovca u četvrtak navečer obilježila je točka o izvješću mandatnog povjerenstva te odluka o prestanku mandata člana Gradskog vijeća i početku mandata zamjenika člana GV-a tijekom koje je Gradsku vijećnicu napustio najprije Branko Kutija (HDZ), a potom svih šestero oporbenih vijećnika s Nezavisne liste Frane Tokić.

Petak, Srpanj 12, 2019 14:52

U povodu obilježavanja Dana Općine Tkon i blagdana sv. Benedikta jučer je u kristalnoj dvorani Škraping centra u ovom općinskom središtu otvorena impresivna izložba 25 kiparskih radova 67-godišnjeg fra Joakima Jakija Gregova porijeklom s otoka Pašmana, osebujnog franjevačkog svećenika, kipara, restauratora, konzervatora, slikara, pjesnika, filantropa, ribara, kapetana bojnog broda, pod nazivom »A more i kamen čuvaju mi snove«.

Četvrtak, Srpanj 11, 2019 12:56

U Pakoštanima nedaleko osnovne škole i nogometnog igrališta na Krču u tijeku je rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Gardelin. Nova zgrada dječjeg vrtića imat će jaslice i dodatne prostorije.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 15:01 1

Ruslana Kostjuk iz Ukrajine odabrala je Bibinje kako bi proslavila svoj 50 rođendan. Fascinantna zabava uz izuzetno bogat stol, slavljeničku tortu, pjenušac, milozvučni pjev klape Bibinje i vatromet sa svojom obitelji, prijateljima i domaćinima, održana je u prekrasnom vrtu raskošne vile obitelji Dragana i Gordane Bralić.

Najljepši odmor u životu

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:29 1

Blagdan ranokršćanske mučenice sv. Nediljice, svetice koja uči da je nedjelja Božji dar i da čovjek živi od darovanosti, u nedjelju se cijelog dana svečano slavio u istoimenom zavjetnom svetištu u Vrani pokraj Vranskog jezera. U ovoj duhovnoj oazi molitve i zajedništva s Bogom tradicionalno se okuplja tisuće hodočasnika iz cijele Zadarske nadbiskupije koji se mole s pouzdanjem u Božji zagovor za svoje potrebe i nakane.

Kako ostvariti svetost

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 18:59 1

U nedjelju navečer oko 22.30 sati strašno nevrijeme pogodilo je zadarsko područje. Kratkotrajna oluja, grmljavinsko nevrijeme, kiša i vjetar iznimne snage, pokazali su moć prirode. Apokalipsa, gotovo da nema naselja na obali, zaobalju i otocima u Zadarskoj županiji koji nije osjetilo nepredvidivu ćud oluje. Pojedini dijelovi gradova i naselja ostali su i bez struje, kaos.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 15:32 1

Nogometna škola »Kick it Like Niki« iz Beča u razdoblju od 30. lipnja do 6. srpnja održala je svoj ljetni kamp na igralištu Dešenj u Sukošanu, igralištu NŠK Zlatna luka.
- Na sedmodnevnom ljetnom kampu je bilo 80 dječaka do 13 godina iz Austrije i nekoliko dječaka sa zadarskog područja. Treninzi su se održavali ujutro, predvečer utakmice, kazao je Nikica Niki Pavlek, voditelj škole koji ima kultni statusu austrijske Bundeslige.

Petak, Srpanj 5, 2019 14:29

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Općine Sukošan, Turističke zajednice i Komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o. općinsko središte Sukošan i općinsko zaobalje (Debeljak, Gorica, Glavica) spremno dočekuju glavnu turističku sezonu.

Ugodnije ovoljetno kupanje

Četvrtak, Srpanj 4, 2019 11:32

Veliki dan bio je jučer za Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu na Moru, za pacijente, medicinsko osoblje i bolničko čelništvo. U ponudi ova bolnica ima pet novih, modernih i unikatnih smještajnih jedinica, apartmana.

Ulaganja usprkos dugovima

Utorak, Srpanj 2, 2019 16:33 1

Bibinjci svojim predanim radom čine Bibinje tradicionalno šarmantnom i gostoljubivom destinacijom koja gostima nudi dobrodošlicu i ugodan boravak. Započeo je ljetni šušur i na bibinjskoj plaži Frnaža održana je druga po redu ovoljetna feštica, gastro-zabavna manifestacija Naša pisma, naši gušti - Gastro stol.

Stranice