Velimir Brkić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Listopad 19, 2021 13:47

Čičindra, žižula, žižulja, čičimak, činguljin ili kineska datulja (lat. Ziziphus zizyphus) je, pored blitve, masline i trešanja, odnosno sukošanskih strišanja, zaštitni znak poljoprivrede općinskog središta Sukošan.
- Čičindru su ovdje krajem 19. i početkom 20. stoljeća donijeli pomorci s dalekih putovanja. Naime, ovo je voće na Mediteran stiglo iz dalekih azijskih krajeva, govori Božo Dijan i nastavlja:

Ponedjeljak, Listopad 18, 2021 13:24

U Privlaci nasuprot zgrade osnovne škole u tijeku su radovi na izgradnji novog Dječjeg vrtića Sabunić. Novi suvremeni vrtić s jaslicama bit će opremljen prema najvećim europskim pedagoškim standardima i bit će namijenjen djeci od 12 mjeseci do 7 godina života. Ukupna vrijednost projekta je oko 12 milijuna kuna.

Nedjelja, Listopad 17, 2021 09:13 1

 Lijepa, izuzetno značajna vijest za žitelje grada Benkovca, Bukovice i Ravnih kotara. Potpisan je ugovor s izvođačem radova na prvoj fazi projekta unaprjeđenja i valorizacije stoljetnog Benkovačkog sajma, najvećeg i najposjećenijeg dućana na otvorenom u Hrvatskoj.

Petak, Listopad 15, 2021 14:28 1

Stambena zona Rabatin u Sv. Filip i Jakovu površine 40 tisuća metara četvornih nalazi se iznad ovog općinskog središta, na području na kojem je i osnovna škola.

- Želimo da naši prostori opet rastu, da mladi ostaju i da grade svoju budućnost na svojem tlu, ističe Zoran Pelicarić - Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.
 

Petak, Listopad 15, 2021 10:39

Dječji vrtić u Biogradu na Moru počeo je s radom prije 46 godina, još 1975. godine. Ima dva objekta, matični vrtić u Ulici Marina Držića u samom gradu i njegovo područno odjeljenje u Paškoj ulici na Torovima - Kosi Zapad, iznad Jadranske magistrale, te zbog velikog broja djece i iznajmljeni prostor u hotelu Adria, nasuprot srednje škole.

Četvrtak, Listopad 14, 2021 14:30

Listopad je i ove godine »Mjesec hrvatskog turizma« u sklopu čega se hrvatskim građanima i stranim turistima koji se zateknu u Hrvatskoj omogućuje i do 50 posto povoljniji boravak i korištenje turističke ponude i usluga u cijeloj zemlji.

Srijeda, Listopad 13, 2021 13:39

Matica umirovljenika općine Sukošan, jedna od najaktivnijih u Zadarskoj županiji i šire, obilježila je Dan umirovljenika općine Sukošan. Uz pridržavanje epidemioloških mjera tradicionalna proslava umjesto u Domu mladeži i u šatoru uz zgradu na Trgu mladeži održana je u školskoj športskoj dvorani sukošanske škole.
Kako zbog korone u travnju nije održana redovita skupština udruge bila je to prigoda i za jednoipolgodišnju reviziju rada udruge.

Srijeda, Listopad 13, 2021 13:24

Ustanova INOVAcija u suradnji s Općinom Poličnik, tvrtkom Mazars i HGK – Županijske komore Zadar jučer je u Centru za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi – Poličnik održala završnu konferenciju projekta i seminar za poduzetnike pod nazivom »EU fondovi i prilike u novom programskom razdoblju 2021.-2027.« s ciljem prezentacije najnovijih informacija o programskom razdoblju 2021. – 2027., i predstavljanja nadolazećih mogućnosti financiranja za poduzetnike.

Utorak, Listopad 12, 2021 10:11

Županijska lučka uprava Zadar od svog osnutka 1988. godine aktivno radi na ulaganju, razvoju i održavanju lučke infrastrukture. Usprkos koronavirusu u više su projekta sanacije, rekonstrukcije i izgradnje lučke infrastrukture.
- Završena je sanacija gatova i uvale u luci Krijal na Premudi. Gatovi, odnosno lukobrani su u funkciji prihvata i priveza manjih brodica i brodova te zaštite same luke, kazao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar.

Ponedjeljak, Listopad 11, 2021 13:00

Višegodišnja ulaganja u promotivno-turističke aktivnosti i razvoj novih turističkih proizvoda u Općini Pakoštane (Pakoštane, Drage, Vrana, Vrgada) smještenu na obali Jadranskog mora i Vranskog jezera doveli su do toga da su Pakoštane godinama top poželjna turistička destinacija u Zadarskoj županiji i srednjem Jadranu.

Stranice