Velimir Brkić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Rujan 13, 2020 19:11

Sakrament prve svete pričesti godinama se Župi sv. Kasijana u Sukošanu ali i diljem države uobičajeno održava tijekom svibnja. Međutim ove godine, zbog epidemije koronavirusa, sakrament pričesti se održava u rujnu uvažavajući pritom stroge epidemiološke mjere.

Prije tjedan dana u crkvi Velike Gospe u Debeljaku bilo je četiri prvopričesnika, a ove subote u župnoj crkvi sv. Kasijana u Sukošanu 29 prvopričesnika, deset djevojčica i 19 dječaka.

Subota, Rujan 12, 2020 11:13

Epidemiološka situacija u ovoljetnom turizmu u Gradu Biogradu na Moru donijela je novu realnost. U prvih osam mjeseci zabilježeno je preko 55 posto prošlogodišnjih turističkih noćenja i gotovo 50 posto lanjskih dolazaka turista, što pokazuje da se i unatoč pandemiji može imati dobra turistička sezona.

Petak, Rujan 11, 2020 14:47 2

Podne desetoga u mjesecu, temperatura oko 29 stupnjeva Celzijusa, sparina, gotovo da nema daška vjetra. U šumi vjetroelektrana uz državnu cestu D27 Karin – Benkovac elipse se hoće-neće vrte, a usprkos pogoršanoj korona situaciji na prilazima Benkovačkog sajma kolona vozila, lutrija je naći slobodno parkirno mjesto, izvan i unutar ograde sajma.

Petak, Rujan 11, 2020 14:30

S početkom rujna treningu se vraćaju brojni športski klubovi u kojima biogradski učenici provode svoje izvannastavne aktivnosti. Ove jeseni, zbog epidemioloških mjera, sportaši i druge udruge rekreacije koje koriste školske dvorane našle su se u nezavidnoj situaciji - školske dvorane zatvaraju im vrata. Uslijedila je tako još jedna korona-nevolja koja ovog puta udara na sport i rekreaciju.

Petak, Rujan 11, 2020 10:13 1

U Biloj Vlaki, tik uz lokalnu cestu koja vodi od općinskog središta Stankovaca prema Vukšiću, na dostojanstven način i s puno neskrivenih emocija je na blagdan Male Gospe, 8. rujna obilježena 26-godišnjica pogibije Tomislava Karduma i Šime Džepine, hrvatskih branitelja iz Vukšića.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 12:14

U najneizvjesnijoj školskoj godini do sada u Biogradu na Moru okupili su se školarci svih uzrasta. Pod antikorona mjerama je 985 biogradskih učenika: 640 osmoškolaca, 260 srednjoškolaca i 85 učenika Glazbene škole, točnije, Odjel glazbene škole koji djeluje u sklopu OŠ Biograd na Moru.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 10:14

U Zadarskoj nadbiskupiji se u više župa svečano obilježilo blagdan Male Gospa, među kojima su Benkovac, Lisičić, Privlaka, Zaton, Seline, Novigrad, Silba, Pašman, Sali, Zapuntel, Dragove...
Po kalendaru blagdan Male Gospe je uvijek 8. rujna. Zove se tako, budući da se slavi »mala Marija«, spomendan Marijina rođenja, za razliku od »Velike Gospe«, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza.

Srijeda, Rujan 9, 2020 16:47 1

Veliki tor ili Ugrinića dvori na otoku Pašmanu iznad Ugrinića u Općini Tkon (Tkon, Ugrinići), zanimljiv su i jedinstven primjer tradicijske graditeljske baštine Dalmacije.
- Radi se o arhitektonskom kompleksu tipične dalmatinske tradicionalne gradnje u kamenu i u zbijenim formama koje su ovdje tim naglašenije jer je sam kompleks nastajao kao zbjeg i utvrda u ratnim vremenima, kazala je Bruna Vojvodić, viša stručna suradnica za fondove EU-a u Općini Tkon.

Utorak, Rujan 8, 2020 09:58

U velikoj dvorani Vatrogasnog doma u Benkovcu jučer su predstavnici dva grada i 12 općina Zadarske županije potpisali su Sporazum o sufinanciranju projekta »Izrada studijske dokumentacije za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Karinskog i Novigradskog mora«, koja će obuhvatiti više od pola naše županije.

Utorak, Rujan 8, 2020 09:42 1

Prvog dana nove školske godine 2020./2021. zadarski župan Božidar Longin sa suradnicama je posjetio Osnovnu školu Sukošan – Područna škola Debeljak, gdje je u prvi razred ove godine upisano 14 učenika, što znači da će školu u Debeljaku pohađati ukupno 34 učenika u tri razrednih odjeljenja. Prvi (učiteljica Ljiljana Petrić) i drugi razred (učiteljica Darja Ročak) su zasebni, dok su u kombiniranom razredu trećaši i četvrtaši (učiteljica Ana Peričić).

Stranice