Viktor Bogut

Ponedjeljak, Studeni 5, 2018 13:39

Iako bi početak utakmice trenerica Marija Mazija najrađe zaboravila,  košarkašice Zadra ipak su relativno lagano stigle do četvrte pobjede u A- 1 ligi i na taj način ostale na diobi drugog mjesta, zajedno s Pulom,  Trešnjevkom i Medveščakom. Igračice Splita predvode prvoligašku kolonu, sa savršenim omjerom. Pet od pet.

- Da, favoriti smo. Ali to ćemo morati dokazati na terenu - izjavila je  Mazija prije utakmice.

Četvrtak, Studeni 1, 2018 12:44

Izgubili smo jer se nismo pridržavali onoga što nam je trener  rekao u svlačionici - rekao je košarkaš Zadra Luka Božić, koji je samo nekoliko dana prije teškog poraza u Zagrebu, oduševio svojom priredbom  u Beogradu kod Partizana. Na žalost tu frazu često ponavljaju hrvatski  sportaši, koja zna biti daleko od istine. Jer na kraju krajeva, može se dogoditi da je neka momčad željela igrati onako kako je trener rekao, ali suparnik je taktički to spriječio.

Srijeda, Listopad 24, 2018 11:52

U Škabrnji je u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu, na kojemu je nastupilo 240 atletičara, koji su stigli iz 33 kluba.

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 12:09

Idete na basket dva puta tjedno, zadnjih pet godina, a onda vas prijatelj nazove i kaže da im fali jedan za nogomet. Spremite se, nađete stare patike prilagođene nogometu u dvorani i uletite među ekipu koja je, kao i vi, godinama aktivna, ali u drugom sportu. U redu, kažete, u formi sam. Pa zadnjih pet godina dva puta po dva sata tučem se s divovima, skačem, probijam, branim, šutiram, imam snage k'o vol.

Ponedjeljak, Veljača 26, 2018 14:18

Dva brata, jednojajčana blizanca, u suradnji s BBC Horizonom, odlučili su napraviti jednostavan test. I jedan i drugi su krenuli na jednomjesečnu dijetu. Alexander je izbacio sve šećere, dok je Chris izbacio masti, odnosno dozvoljen mu je bio minimalan unos. Tijekom tih mjesec dana, Alexander koji je izbacio šećere je brže gubio na težini te je teže obavljao svakodnevne aktivnosti. Naknadno je Chris, koji je izbacio masti, na određenim testovima postizao bolje rezultate.

Ponedjeljak, Veljača 19, 2018 10:40

Mislim da nam je najbliža Paklenica. Kornati su tu, ali ok, malo je teže stići do njih. Krka nije daleko. Nisu niti Plitvička jezera. Kao ni Sjeverni Velebit. Naravno, nabrojao sam nacionalne parkove. Tu možemo dodati i Vransko jezero, Park prirode Velebit, zatim niz otoka do kojih lako možemo stići. Imamo i cijelu Liku na dohvat ruke.

Imamo prirodu kakvu malo tko u „modernom“ svijetu može zamisliti. I mogućnosti da biramo. Ali realno, to ne koristimo previše.

Ponedjeljak, Veljača 12, 2018 10:56

Mi smo temperamentni Dalmatinci! Temperamentni Zadrani! I ne damo na sebe! Jako se često razljutimo, pogotovo ako nam netko „takne“ naše bližnje, naš ego, ali i naš Grad. I to je u redu. Ali realno, jako često to krene u krivom smjeru. Ne, ova kolumna nije o kulturološkim navikama Dalmatinaca i Zadrana, već o jednoj drugoj, ali ne tako dalekoj temi. Stresu.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 11:00

Savjeti za roditelje na tribinama: Trener trenira! Sudac sudi! Vi se zabavljate! ... sve to piše na jednom plakatu Sportske zajednice Grada Rovinja. Dodajte se još i ovo: Vaša zadaća je da podržite ekipu i vaše dijete. Stoga nemojte razmišljati o taktici igre, nemojte vrijeđati protivnike. To su djeca kao i vaša. Plješćite što jače možete i... UŽIVAJTE U SPORTU!

Doći ćemo i do ovog dijela.

Nedjelja, Siječanj 28, 2018 19:00

U treningu ne postoje ograničenja! Možete napraviti sve što želite, samo je potreban čvrst stav i lavlje srce! Točno? Netočno!

Vježbanje i trening realno su prepuni ograničenja i u vježbanju se prije svega mora uzeti princip individualnosti, odnosno činjenica da svaka osoba nije ista, odnosno svako tijelo nije isto.

Srijeda, Siječanj 17, 2018 12:58

Internet je zakon! Zaista. Na internetu možete saznati gotovo sve. Ali najvažnije pitanje je što radimo s informacijama koje preko interneta dobivamo, a koristimo ih u svakodnevnom životu. Jer radi se o mjestu gdje velik dio populacije dobiva informacije o prehrani, liječenju bolesti, robi za djecu, kojeg psa kupiti, koje auto, gdje otići na skijanje. Na internetu možete upoznati životnog partnera, preko interneta se u nekim državama možete i vjenčati.

Stranice