Virski list

Subota, Prosinac 15, 2018 15:04

Nakon što je prošlog tjedna povjerenik Ministarstva turizma  Ivan Arambašić pripremio i sazvao Skupštinu Turističke zajednice  Općine Vir na kojoj je, nakon četiri godine, konstituirana Skupština s izabranim članovima Turističkog vijeća i Nadzornog odbora, u petak je na  prvoj sjednici Turističkog vijeća virskog TZ-a sada već bivši direktor Šime  Vučetić jednoglasno razriješen dužnosti.

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 12:26

Uživao je otok Vir hladne subotnje večeri u pjesmama Nene Belana i njegovih Fiumensa, ali je prije toga zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić upalio drugu adventsku svijeću čime je počeo subotnji program manifestacije Advent na Viru. Na zimskom klizalištu skupilo se kao i obično mnoštvo mladih ljubitelja klizanja, a napokon su se pustiti i lampioni. Prvog tjedna adventa kiša je pokvarila planove s lampionima, a sada tu omiljenu adventsku subotnju aktivnost nije omela ni bura.

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 09:00

Program građenja komunalne infrastrukture u 2019. godini procijenjen na 18,3 milijuna kuna i program održavanja komunalne infrastrukture objekata vrijednosti 11,4 milijuna kuna – bile su komunalno najvažnije točke dnevnog reda na 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Vir. Ti su programi usvojeni većinom glasova, kao i druge točke s dnevnog reda koje su u najvećoj mjeri bile odluke o prihvaćanju financijskih planova komunalnih poduzeća i ustanove Dječji vrtić Smješko za narednu godinu.

Subota, Prosinac 8, 2018 16:15

Nakon četiri godine održana Izborna Skupština Turističke zajednice Općine Vir

Petak, Prosinac 7, 2018 19:00

Puno je koncerata zadnjih godina održano na otoku Viru i uvijek je bilo riječi o nastupima vrhunskih izvođača te najvećih imena domaće estrade. Neki su koncerti bili veliki, nezaboravni i neponovljivi,  neki su trebali biti takvi, ali su odgođeni zbog kiše, a neke iz sasvim neobičnih razloga pamte sami izvođači.

Utorak, Prosinac 4, 2018 19:30

Brojni virski razvojni i turistički projekti realizirani u  proteklih 15 godina, kao i oni koji su sadržaj novog razvojnog master plana, predstavljeni su na ovogodišnjem sedmom izdanju Međunarodnog  sajma investicijskih projekata „Rexpo 2018.“ u Zagrebu.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 15:09

Na U-16 Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu štapom s  obale mladi virski udičari ostvarili su prvi plasman na Prvenstvo Hrvatske koje će se od 26. do 28. listopada održati u Puli. Na zadarskom kvalifikacijskom natjecanju udičar ŠRD „Vira“ Roko Begonja zauzeo je  ukupno 16. mjesto što mu je donijelo povijesni plasman na državno prvenstvo, dok je drugi predstavnik virskog kluba Vito Liverić zauzeo posljednje 48. mjesto.

Utorak, Listopad 2, 2018 14:37

U potrazi za ljubiteljima otoka Vira već smo posredstvom Virana imali pozdrave s raznih kontinenata, a sada smo pozdrav dobili na  samom otoku od indijskih ljubitelja Hrvatske, Jadranskog mora i svima  omiljene destinacije. Mohammed Zubair toliko se oduševio hrvatskom  nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji da je  morao doći i doživjeti zemlju Luke Modrića, Marija Mandžukića, Danijela Subašića i ostalih Vatrenih, a gdje će doći ako ne na – otok Vir.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 15:00

U boli i tuzi Vir se jučer na posljednjem ispraćaju i pogrebu na virskom mjesnom groblju oprostio od Mate Radovića. Otok koji je Viranin Radović obilježio svojim političkim djelovanjem i kojemu je posvetio svoj znanstveni interes, pokazao je ljubav i poštovanje. Prijatelji, kolege i znanci, svi koji su dobrog čovjeka Matu poznavali, pružili su njegovoj obitelji ruku, makar prave utjehe nije bilo.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 17:00

Rano jutros, iznenada, umro je Viranin Mate Radović. Srce zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir i predsjednika vijeća od 2007. godine do 2013. godine te virskog vijećnika posljednjih 13 godina, prestalo je kucati ostavljajući u tuzi i boli njegovu obitelj.

Stranice