Zadarski list

Nedjelja, Listopad 13, 2019 12:18

Zadar je ovog vikenda domaćin 14. Simpozija Sekcije za kataraktu i refraktivnu kirurgiju Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva. Kroz edukacijski program posvećen mladim operaterima katarakte, okupljeni liječnici, medicinske sestre i tehničari raspravljat će o problemima s kojima se svakodnevno susreću u liječenju bolesnika s kataraktom.

Subota, Listopad 12, 2019 14:59

Prekrasno sunčano jesensko jutro još ne daje naznake nadolazećih hladnijih dana, tako da su naši sugrađani i njihovi gosti pohrlili iskoristiti još nekoliko najavljenih toplih dana za uživanje na suncu i međusobnom druženju. Iako službeno jesen, ljeto u zraku još se ne da pa su u skladu s tim i naši sugrađani i gosti obučeni, ima tu svega, od laganijih zimskih jaknica, do još prisutne ljetne garderobe.

Subota, Listopad 12, 2019 14:07

U organizaciji Lions kluba Zadar u petak će, 18. listopada, u Zadru gostovati Kazalište slijepih i slabovidnih »Novi život« iz Zagreba. U Kazalištu lutaka izvest će predstavu »Jučer sam se sjetio plave«, a cjelokupni prihod od ulaznica namijenjen je Hrvatskom savezu slijepih, odnosno, Udruzi slijepih Zadar. Zadarski Lionsi na taj način ostvaruju jednu od temeljnih zadaća svih Lionsa u svijetu - pomoć slabima i slabovidnima.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 10:26

Četvrti kongres sportskog turizma održat će se 10. i 11. listopada 2019. godine u Zadru, ŠC Višnjik. Pokrovitelji Kongresa su Ured predsjednice RH, Ministarstvo turizma, Grad Zadar, Županija Zadarska, Hrvatski olimpijski odbor, Središnji državni ured za sport, Sveučilište u Zadru i Udruga hrvatsko - američkih profesionalaca (ACAP).

Srijeda, Listopad 9, 2019 15:44

Promjena klime za sobom »dovela« za ovo podneblje nešto raritetnije voćke. Svoje su mjesto pod zadarskim suncem u zadnje vrijeme pronašle i biljke sklonije tropskoj klimi poput banana koje su se počele, doduše stidljivo, no postojano, sve češće viđati u gradu. Jedna od njih ukras je i na maloj zelenoj površini u Ulici sv. Vinka Paulskog. O njoj se brinu stanari ulaza i već je poprilično narasla, no na rod će ipak morati pričekati.

Ponedjeljak, Listopad 7, 2019 16:12

U povodu nadolazećeg državnog praznika Dana neovisnoti RH, koji se svake godine obilježava 8. listopada, pred Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale branitelje Domovinskog rata. Počast braniteljima odala su izaslanstva Držane uprave, Zadarske županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva političkih stranaka.

Ponedjeljak, Listopad 7, 2019 13:47

Grad Zadar objavio je javni poziv za dodjelu potpora malom gospodarstvu za jačanje konkurentnosti i održivog poslovanja za 2019. godinu.
Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva registrirani kao trgovačka društva, zadruge i obrti, a koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Grada Zadra te koji ispunjavaju slijedeće uvjete:

Subota, Listopad 5, 2019 19:33

Ženska klapa » Fjok« iz Glazbene škole »Blagoje Bersa« sa pjesmom »Lipe san ti govoila riči«, jučer je otvorila manifestaciju proslave Dana i 70. rođendana Gradske knjižnice Zadar. Ravnateljica Knjižnice, Doroteja Kamber- Kontić ovom prilikom je pozdravila sve nazočne te je istaknula kako je obilježavanje Dana knjižnice ove godine malo drugačije.

Četvrtak, Listopad 3, 2019 13:05

S prvim danom listopada rektorici prof. dr. sc. Dijani Vican počeo je teći drugi mandat na čelu Sveučilišta u Zadru. Za rektoricu u razdoblju od 2019. do 2023. izabrana je na sjednici Senata Sveučilišta u Zadru 28. svibnja gotovo jednoglasnom potporom, s 33 glasa uz dva nevažeća. U novom broju Lanterne, Glasnika Sveučilišta u Zadru, rektorica Vican osvrnula se na podršku koju je ponovno dobila, na učinjeno u proteklom mandatu te projekte koji je čekaju u narednom razdoblju.

Srijeda, Listopad 2, 2019 14:00

S pokretanjem prvih postupaka javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji sustava odvodnje na područjima mjesnih odbora Bokanjac, Novi Bokanjac i Gaženica (Sinjoretovo), ovog mjeseca započinje realizacija zadarskog mega projekta "Aglomeracija Zadar – Petrčane".

Stranice