Zadarski list

Ponedjeljak, Veljača 24, 2020 08:00

Predsjednik Gradskog odbora HSLS-a Zadar, poznati ginekolog dr. Ivica Žuvela oglasio se priopćenjem u vezi stanja u zdravstvu u Zadarskoj županiji, posebice u Zadru, čije se rješenje, kako je kazao, unatoč brojnim apelima još uvijek ne nazire.
Istaknuo je kako u ovakvom zdravstvenom sustavu obvezu i odgovornost pružanja zdravstvene skrbi snosi osnivač, što je fuzijom Domova zdravlja Zadar, Biograd, Gračac, Benkovac i Pag u županijski Dom zdravlja postala Zadarska županija.

Nedjelja, Veljača 23, 2020 18:26
Subota, Veljača 22, 2020 18:34

Iako su se mnogi ponadali kako ćemo ove godine preskočiti tjedan, dva zimskih hladnoća i zakoračiti u proljeće, ni u Zadru se takvo što još ne događa, pa je i subota osvanula kao prekrasan, sunčan dan, ali s još uvijek zimskim temperaturama.

Ipak, brojni Zadrani i još rijetki gosti našega grada iskoristili su takav dan za šetnju ulicama i trgovima povijesne jezgre grada

Subota, Veljača 22, 2020 14:30

Na Sveučilištu u Zadru jučer je održana svečana dodjela diploma 65 prvostupnica i prvostupnika Ekonomije. Kako je u uvodnoj riječi istaknula pročelnica Odjela za ekonomiju dr. sc. Anita Peša, na Odjelu za ekonomiju studente uče kako će se snalaziti kao menadžeri u 21. stoljeću.

Subota, Veljača 22, 2020 13:45

Povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela koji se obilježava svake godine 22. veljače, u u petak je na Županijskom sudu u Zadru održan Okrugli stol na temu Međusektorska suradnja na temu zaštite i podrške žrtvama kaznenih djela i prekršaja u organizaciji Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru.

Srijeda, Veljača 19, 2020 14:30

Ovog tjedna u tijeku su programi - koncert i dva predavanja čija je zajednička poveznica preispitivanje odnosa umjetnosti i znanosti, uma i srca, klasičnog i inovativnog. Nastupaju skladatelj i glazbeni inovator Zoran Šćekić i pijanistica Ana Žgur te koreografkinja i plesačica Marija Šćekić i radiolog dr. sc. Milan Radoš.
Večeras u 18 h u Multimedijalnoj dvorani Zoran Šćekić održat će predavanje Uvod u Panmonizam na koje je ulaz slobodan.

Srijeda, Veljača 19, 2020 09:45

Zamjenik župana Šime Mršić sa suradnicima primio je u Domu Zadarske županije voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ogniana Zlateva. Zlatev je stigao u Zadarsku županiju kako bi se upoznao s aktivnostima koje provode županijske ustanove u cilju približavanja europskih institucija građanima te kako bi razgovarao o mogućnostima buduće suradnje s Predstavništvom EK-a.

Utorak, Veljača 18, 2020 11:45

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je Velered kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije. To je odlikovanje Predsjednica RH uručila mons. Puljiću u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku u Zagrebu u petak 14. veljače.

Stranice