Zadarski list

Petak, Srpanj 12, 2019 14:03

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika te načelnika općina Tkon i Pašman Gorana Mušćeta i Krešimira Ćosića obišao je radove na trajektnoj luci u Tkonu.

Petak, Srpanj 12, 2019 10:56

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je dana 22.lipnja u 6,09 sati u Zadru, Ulica 84. Bojne HV Termiti, upravljao Mercedesom (ZD) brzinom 92 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h, a dana 23.lipnja brzinom od 122 km/h.

Petak, Srpanj 12, 2019 10:48

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Odjela općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, 58-godišnjaka se sumnjiči da je 9. prosinca 2018.godine na širem zadarskom području iz ilegalnog malokalibarskog oružja ozlijedio tada 30-godišnjaka, koji je zadobio lakše tjelesne ozljede .

Petak, Srpanj 12, 2019 10:42

Sa srijede na četvrtak oko 2 sata u Poljani je izbio požar na vikend-kući u vlasništvu 62-godišnjaka, prilikom čega je izgorio namještaj na terasi, a djelomično je nagorjela drvena nadstrešnica i krovište.

Požar su ugasili vatrogasci, a jučer je na mjestu događaja izvršen očevid, kojim je utvrđeno kako je požar namjerno izazvan djelovanjem toplinske energije. U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 20:30

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) »Krila Oluje« izradila je promotivni spot s atraktivnim prikazima dijela njihovog letačkog programa snimljenim iz kabine Pilatusa PC-9M.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 16:09 2

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima u Domu županije primio je u nastupni posjet Nj.E. Misako Kaji, novu veleposlanicu Japana u RH. Veleposlanica je u nastupni posjet stigla u pratnji svojih suradnika i vlasnika tvrtke Kali tuna Jira Kambea.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 12:09

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 09:15

Koncertom filmske glazbe nazvanim Film, glazba i fantazija u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Vetona Marevcija u utorak navečer, počele su 59. Glazbene večeri u Sv. Donatu. Zbog kišnog vremena koncert otvorenja održao se u dvorani HNK Zadar, gdje je nazočne pozdravio zadarski gradonačelnik Branko Dukić te ih pozvao da u sljedećih mjesec dana festival »isprate u njegovo šesto desetljeće«.

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:54

Od 17. do 20. srpnja Zadar će biti domaćin jednog uistinu velikog i iznimno zanimljivog događaja. U našem gradu bit će kroz ta tri dana priređeno prvi put međunarodno natjecanje - Festival dječjeg stvaralaštva pod nazivom «Djeca – za bolji svijet!»

Prožimanje kultura

Utorak, Srpanj 9, 2019 13:42 2

U Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva »Rudolf Perešin« u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku u četvrtak je počela teorijska priprema za selekcijsko letenje kandidata za novi naraštaj vojnih pilota. Riječ je o kandidatima za 28. naraštaj vojnih pilota i 7. naraštaj onih koji će se školovati po programu izvan projekta kadet. Kandidati za 7. naraštaj izvan projekta kadet na selekcijsko su letenje došli iz postrojbi Hrvatske vojske, a oni za 28.

Stranice