Željana Gardijan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).

test

Srijeda, Kolovoz 14, 2019 14:32

Na Gradskom vijeću donesena je vrlo bitna odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijske namjene »Skročini« jer je ona preduvjet za preobrazbu područja od 82 tisuće kvadrata u vlasništvu Republike Hrvatske, koje se nalazi 500 metara od Višnjika, a za koje je predviđena sportsko-rekreacijska namjena, ističe Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik dodajući kako bi to, kao i otvoreni tereni, bilo komplementarno sa Športskim centrom Višnjik i sve bi se podignulo na još višu razinu

Srijeda, Kolovoz 14, 2019 14:01

Bilo je dosta priča oko toga ima li ili nema više turista i noćenja, je li na tržištu previše smještajnih jedinica, je li preskupo... Ovom zadarskom turistu ništa od toga nije bitno, zavezao je besplatno ležaljku između dva stabla i ne nedostaje mu ništa osim sna. A, kad nema apartmana posluži i grana!

Utorak, Kolovoz 13, 2019 13:31

Učinkovita koordinacija i poticanje regionalnog razvoja cijele Zadarske županije središnja je aktivnost Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalnog koordinatora. Veći dio tih aktivnosti realizirat će se kroz projekt ZADRA NOVA ZA VAS.

Četvrtak, Srpanj 25, 2019 13:15

Dramatične srpanjske rupe i slabija popunjenost apartmanskog smještaja tijekom lipnja i srpnja žestoko su ove sezone uzdrmali percepciju hrvatskog turizma. Pogotovo su neke velike dalmatinske turističke destinacije zabilježile drastičan pad noćenja za čak 10 do 20 posto, no otok Vir nije među njima.

Utorak, Srpanj 23, 2019 10:53

Ovih dana priča se o manjem broju turista, o lošijoj sezoni, o galopirajućoj apartmanizaciji koja je pojela samu sebe, o potrebi mijenjanja turističke ponude, pojeftinjenja ponude... i filozofira se o svemu i svačemu vezanom za našu »zlatnu koku« (kako turizam inače zovu)...

Utorak, Svibanj 15, 2018 11:47

Da će ugasnuti zvijezda Plenkovićeve Vlade, koja je oko Agrokora vedrila i oblačila, već je i prije njezine ostavke vidio, a tko drugi nego Gordan Jandroković, za kojeg kažu kako prvi nanjuši političku promjenu. Potpredsjednica Vlade Martinu Dalić tako je postala bivša kako je i dao naslutiti predsjednik Sabora. Ona je dočekala politički potop, samo je pitanje kako bi to nevrijeme koje se na nju sručilo trebao potpuno izbjeći sam premijer kada su valjda morali bili pod istim kišobranom?!

Četvrtak, Prosinac 28, 2017 22:52

Kad podivlja jugo, kad se digne more, kad se privežu brodovi, ostane  otočanin sam „kao otok“.

To je priča starija i od staračkog stanovništva koje sa svojim životom  ispraća istodobno i živost otoka, mogućnost da otoci, zvani biserjem  hrvatske obale zablistaju, prolistaju, žive i daju plodove. To je priča u  koju se godinama, razapinjući licemjernu mrežu, zapetljavaju vladajuće  garniture.

Petak, Srpanj 28, 2017 10:33

Na inicijativu Mirka Milina, koji živi u Americi, večeras se s početkom u 21 sat na dikljanskom Zgonu organizira fešta na koju su pozvani svi, domaći i turisti.

Srijeda, Srpanj 12, 2017 17:35

Presudu Arbitražnog suda u Hagu po kojoj tri četvrtine Savudrijske vale pripada Sloveniji koja je dobila izlaz na otvoreno more, Hrvatska s pravom uglas ne priznaje jer je iz arbitražnog postupka izašla prije dvije godine zbog prijevare sa slovenske strane i kako se stalno ističe, kontaminiranosti cijelog postupka. Za Hrvatsku, kako naglašava premijer Plenković, odluka je irelevantna, ne postoji, ne obvezuje i ništa ne znači.

Subota, Lipanj 10, 2017 00:00

Iako se donedavno teško moglo zamisliti da HDZ u Vladu primi HNS čiji je donedavni čelnik Vrdoljak često bio ljeviji trubač od SDP-a, to se upravo dogodilo, a premijer Plenković je postigao i to da se ova „nezamisliva" koalicija već proglašava posve prirodnom jer  takve stranke zajedno obnašaju vlast i u drugim zemljama. No, zaboravlja se kako u tim drugim zemljama politika nije toliko „gacala" u ideološkom glibu, dugo i duboko kao u Hrvatskoj. 

Stranice