Željana Gardijan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).

test

Srijeda, Rujan 16, 2020 10:17

Na današnjoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća na dnevnom redu je i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj - lipanj 2020. godine. Osvrt je to na vrlo zahtjevan period u kojem je pandemija diktirala brojne gospodarske, socijalne, komunalne i druge odluke i poteze kojima je Gradska uprava nastojala što bolje odgovoriti izazovima pandemije koronavirusa.

Četvrtak, Srpanj 2, 2020 09:11

Cijeloga života sam imao trajnu opsesiju morem - Rivnjom, tim dragim i ljutim kamenom i Zadrom, vjerojatno s činjenicom jer sam rođenjem prvo udahnuo morski zrak, piše Ladislav Radulić u »Memorabilijama« svoje najnovije knjige, koja predstavlja treći dio svojevrsne rivanjske trilogije, sažimajući tako književnu i stvaralačku inspiraciju u ime svoga malog otoka koji ove godine obilježava i veliku obljetnicu.

Četvrtak, Ožujak 19, 2020 18:47

Ukoliko država i Grad ne bi reagirali, mi bismo bili gotovi, ističe Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, osvrćući se na aktualno stanje u kojem je širenje koronavirusa zatvorilo obrte pa obrtnici strahuju kako će pod ozbiljan znak upitnika doći njihovo poslovanje, odnosno postojanje.

Četvrtak, Ožujak 5, 2020 12:21

"Od 3 do 22" je dokumentarni film u kojem se prikazuje i pokazuje jedan radni dan žene u kojem su sve njezine obaveze, kućanski poslovi, briga o djeci, a onda i briga o starijim članovima obitelji, ističe Marija Jerončić iz Kluba studenata sociologijie Antifjaka, dodajući kako se ni danas nije puno promijenila spomenuta situacija te da u 80 posto slučajeva i današnje žene nose veliki teret obaveza na svojim leđima.

Utorak, Veljača 11, 2020 16:00

Kako i u nadolazećoj turističkoj sezoni ne bi isplivao problem nedostatka kvalitetnog kadra u turizmu, ovih je dana Socijalno vijeće za turizam uputilo prijedlog Ministarstvu turizma i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, u kojemu su apostrofirane mjere za poboljšanje uvjeta rada i zapošljavanja u sektoru turizma na način da se poslodavce na tri godine rastereti od plaćanja doprinosa iz i na plaću ukoliko radnike zaposle na neodređeno.

Petak, Veljača 7, 2020 16:15

Prijedlog zakona o Hrvatskoj radioteleviziji bio je tema jučerašnje konferencije za medije zadarske Županijske organizacije HSU-a - kao svojevrsni nastavak nastojanja ove stranke da pomogne socijalno ugroženim građanima, prije svega umirovljenicima.

Četvrtak, Siječanj 30, 2020 10:30

S obzirom da su iz zadarske Čistoće najavljivali kako će do konca prošle godine biti završeno čipiranje zelenih spremnika za odlaganje komunalnog otpada, a spominjana je i podjela spremnika za biorazgradivi otpad, građani koji još uvijek čekaju spomenute aktivnosti Čistoće pitaju se kada će ovaj veliki projekt završiti te kada mogu očekivati račune koji bi pratili tu novu situaciju.

Petak, Kolovoz 23, 2019 10:44

Zadarska Liburnija nije uključena u štrajk upozorenja vozača autobusa jer ne patricipira u Državnom proračunu, opcija štrajka je za one koji se sufinaciraju iz Državnog proračuna, ali smo poslali pismo potpore štrajku. Ono što drugi traže mi već imamo ostvareno.

Srijeda, Kolovoz 14, 2019 14:32

Na Gradskom vijeću donesena je vrlo bitna odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijske namjene »Skročini« jer je ona preduvjet za preobrazbu područja od 82 tisuće kvadrata u vlasništvu Republike Hrvatske, koje se nalazi 500 metara od Višnjika, a za koje je predviđena sportsko-rekreacijska namjena, ističe Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik dodajući kako bi to, kao i otvoreni tereni, bilo komplementarno sa Športskim centrom Višnjik i sve bi se podignulo na još višu razinu

Srijeda, Kolovoz 14, 2019 14:01

Bilo je dosta priča oko toga ima li ili nema više turista i noćenja, je li na tržištu previše smještajnih jedinica, je li preskupo... Ovom zadarskom turistu ništa od toga nije bitno, zavezao je besplatno ležaljku između dva stabla i ne nedostaje mu ništa osim sna. A, kad nema apartmana posluži i grana!

Stranice