Željana Gardijan

Srijeda, Srpanj 12, 2017 17:35

Presudu Arbitražnog suda u Hagu po kojoj tri četvrtine Savudrijske vale pripada Sloveniji koja je dobila izlaz na otvoreno more, Hrvatska s pravom uglas ne priznaje jer je iz arbitražnog postupka izašla prije dvije godine zbog prijevare sa slovenske strane i kako se stalno ističe, kontaminiranosti cijelog postupka. Za Hrvatsku, kako naglašava premijer Plenković, odluka je irelevantna, ne postoji, ne obvezuje i ništa ne znači.

Subota, Lipanj 10, 2017 00:00

Iako se donedavno teško moglo zamisliti da HDZ u Vladu primi HNS čiji je donedavni čelnik Vrdoljak često bio ljeviji trubač od SDP-a, to se upravo dogodilo, a premijer Plenković je postigao i to da se ova „nezamisliva" koalicija već proglašava posve prirodnom jer  takve stranke zajedno obnašaju vlast i u drugim zemljama. No, zaboravlja se kako u tim drugim zemljama politika nije toliko „gacala" u ideološkom glibu, dugo i duboko kao u Hrvatskoj. 

Petak, Lipanj 2, 2017 00:00

Dva velika i važna sustava, obrazovni i zdravstveni u iščekivanju su reformi. Reforme zvane čežnja. Frustrirani građani odmahuju rukom na uzrečice kako je znanje imanje, a zdravlje najveće bogatstvo. Umjesto toga, nameće se zaključak kako znanje za budućnost nije na cijeni, a koko će za zdravlje trebati cijelo bogatstvo.

Petak, Svibanj 26, 2017 00:00

Lokalni izbori razotkrili su kako dišu građani, ali i kako dišu stranke, tko koga guši i ruši te otvorili ponor nagađanja o političkim paktovima za saborsku većinu kojom se sve ovo vrijeme iza kulisa, u tišini, bavi premijer Plenković, a HDZ-ovci se zagonetno nabacuju izjavama kako većine ima ili kako će je sigurno biti. Ako i ne bude, Plenković samouvjereno ističe kako je spreman na prijevremene izbore. Kako i ne bi, kada je, ako se izuzme zagrebački fijasko Prgometa, HDZ polučio uspjeh.

Petak, Svibanj 19, 2017 00:00

Zadar je pred još jednim humanitarnim izazovom na koji će znati  odgovoriti - pjesmom za Petru. Na Višnjiku je 23. svibnja koncert za teško  bolesnu djevojčicu koja je prošla i previše kemoterapija za jedan mali  život da se nad tim dobar čovjek ne bi zamislio i pokrenuo. Pokrenuli su  se pjevači, igrači futsala, a onda će i Zadrani pokazujući da je živ grad  dobrih ljudi.

Petak, Svibanj 12, 2017 00:00

To što je ministar financija Marić preživio „rešetanje" u Saboru i što je Jandroković jedva izabran za predsjednika Sabora, nakon što je Božo Petrov prisiljen odstupio pa otišao puniti baterije u Metković, kao i to što Plenković smiruje političke turbulencije pojašnjavajući što je Brkić točno htio reći o nacionalnim manjinama - ne znači da je političkoj konfuziji kraj.

Petak, Svibanj 5, 2017 00:00

Sabornica je bila kao košnica. Rekli bismo - napokon, da zastupnike u nju nije stjerala muka po glasovanju o opozivu ministra financija Zdravka Marića, a tu se ipak radilo o njegovoj, ali indirektno i  o njihovim foteljama i testiranjima političke (ne)moći.  Koliko su izgovorili čistu istinu, a koliko je eufemistički rečeno, zaobilazili, mogao bi otkriti jedino neki poligraf u sabornici.

Subota, Travanj 15, 2017 00:00

Sva ekonomska, financijska, pravna i politička umijeća, pa kako prošaputa potpredsjednica Vlade Martina Dalić, i sveti Ante, upregnuli su se u spašavanje Todorićevog carstva, a sam „car" izbjegava sudar s javnošću ili, pak, sudar sa stvarnošću, za što ga je prozvala, ni manje ni više, nego predsjednica države. Prigodno, preduskrsno, kada se lijepo prisjetiti sirotinje, humanosti i kršćanskih vrijednosti.

Petak, Travanj 7, 2017 00:00

Agrokor je ozbiljan problem, zbog njega se ljulja hrvatsko gospodarstvo, a bome i političke pozicije pa, kažu stručnjaci, i nacionalna sigurnost za koju je ova ekonomska itekako važna. Ozbiljan problem, u igri veliki novac, ugroženo preko sto tisuća radnih mjesta, svi u nevjerici vrte glavama, sa svih strana odzvanja „spasimo Agrokor zajedno", spasimo ga da svima bude dobro?! Mada svi znaju kako to biti ne može.

Subota, Travanj 1, 2017 00:00

Od milijardi eura Agrokorovog duga već se cijeloj naciji vrti u glavi, a posebno Todoriću, vjerovnicima, dobavljačima, bankarima, premijeru i ministrima. Ugroženo je četrdesetak tisuća radnih mjesta, a o Agrokoru ovisi i preko sto tisuća ljudi pa histerija oko spašavanja koncerna ruši vrijednost dionica i bumerang na cijelo hrvatsko gospodarstvo pokazuje se prijetećim. No, u sjeni tog Agrokorovog tornja ostale su dubioze zdravstva iako one mogu ugroziti na tisuće života.

Stranice