Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Djevojčica iz Obrovca prva prinova u 2009.

Autor: Nenad Marčina

31.12.2008. 23:00
Djevojčica iz Obrovca prva prinova u 2009.

Foto: Nenad MARČINA



Prvo dijete koje je rođeno u Novoj 2009. godini u zadarskom rodilištu je djevojčica Iva Modrić iz Obrovca. Rođena je samo 225 minuta nakon ponoći,  u 3 sata i 35 minuta. Tešku 3.100 grama a dugačku 48 centimetra, Ivu smo zatekli u slatkom snu u okruženju najmilijih osoba, mame Marine i tate Tomislava. Nema ljepšeg novogodišnjeg poklona, kazat će veselim tonom 22-godišnja Marina, dok pet godina stariji otac Tomislav dodaje kako je jedino važno da se dijete rodilo zdravo, pa nisu ni razmišljali o novčanoj nagradi koju dobiva majka za prvi porod u Novoj godini. Vesele i zadovoljne roditelje te prijelijepu bebicu Ivu posjetila je Ana Lovrin, bivša ministrica pravosuđa.
– Zahvaljujujem medicinskoj stručnoj ekipi, liječnicima Tomislavu Lisici i Slavku Mariću, te primaljama Lidvini i Vinki. Porod je bio jednostavan, što je i postrek da rodim još koje «dite», kaže Marina, koja je prvu kćer, Emu, dobila prije manje od dvije godine, 15. siječnja 2007.
Marina je imala namjeru proslaviti doček Nove godine u okruženju svoje obitelji, supruga Tomislava, kćeri Eme, tate Marka i mame Anke, svekrve Ivke i svekra Mate, te brojnih prijatelja. Ali preračunala se, jer prvi trudovi su počeli na Staru godinu u ranim večernjim satima. Kada su nešto prije 23 sata zapečali učestali trudovi s jačim intezitetom, alarmirala je ukućane koji su je odvezli na Odjel porodiljstva zadarske Opće bolnice.
– Djecu obožavamo pa smo suglasni da bude još prinova i to u zadarskoj rađaoni,. Nije ni važno da li ćemo na kraju dobiti sina, koji će se možda zvati Osman, kaže u šali mama Marina.
– Nikada se ne zna. Možda naše kćeri postanu osnivačice ženske nogometne lige jer za to imaju i predispoziciju, rođak im je Luka Modrić, ističe otac Tomislav.