Rudiću Nagrada za životno djelo

Slika korisnika admin
vijece
Jelica FARKAŠ
Na sjednici je usvojen Prostorni plan grada

Na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća, vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog odluke o dodjeli Nagrade Grada Biograda za životno djelo gospodinu Mirku Rudiću.

Kao što je poznato, Grad Biograd 15. siječnja slavi Dan grada i blagdan Svete Stošije njegove nebeske zaštitnice te se tom prigodom na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima pojedincima i skupinama uručuju i nagrade Grada. Jedna od njih, točnije ona za životno djelo, ove će se godine dodijeliti gospodinu Mirku Rudiću.

Kako stoji u obrazloženju Odbora za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Biograda, nagrada se dodjeljuje za poseban doprinos u razvoju i promicanju interesa grada, a osobito u izgradnji objekata od iznimnog značaja za grad Biograd te svekolikom promicanju i razvitku sportskog ribolova. Recimo da Nagradu za životno djelo čini Povelja o Nagradi Grada Biograda i novčana nagrada u iznosu od dvije prosječne plaće ostvarene u proteklom tromjesečju u Republici Hrvatskoj.

Mirka Rudića za nagradu je predložila Športska ribolovna udruga Podlanica iz Biograda, a supredlagatelj je Izvršni odbor Gradske organizacije HSS-a. Kako je u odluci navedeno Mirko Rudić dipl.oec., član je ove stranke od njezinog osnutka, a funkciju predsjednika obavljao je 11 godina. Također je obavljao i dužnost vijećnika HSS-a u Gradskom vijeću Grada Biograda te u jednom mandatu bio gradonačelnik, a kroz to vrijeme nastavljeni su i završeni ranije započeti poslovi, kao i niz novih radova koji su doprinijeli razvoju grada.

Između ostalih usvojen je Prostorni plan grada, sklopljen Ugovor za ažuriranje katastra i zemljišnih knjiga s Geodetskom upravom RH, nastavljeni radovi na oživljavanju unutar industrijske zone, kao i uređenje prilaznih puteva zoni i Gradskom groblju. Tu su i radovi na sanaciji lukobrana i obalnog zida u staroj gradskoj luci, obnova starog i izgradnja novog dijela dječjeg vrtića, izgradnja dijela šetnice te niz drugih zahvata na planu komunalne infrastrukture u gradu.

Uz spomenuto na sjednici vijeća prihvaćeni su i godišnji plan i izvedbeni program Dječjeg vrtića Biograd za pedagošku 2008./2009.godinu, s prijedlogom financijskih potreba, kao i plan rada i financijskih potreba Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Biograd na moru za 2009. godinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno