Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rudiću Nagrada za životno djelo

Autor: Jelica Farkaš

31.12.2008. 23:00
Rudiću Nagrada za životno djelo

Foto: Jelica FARKAŠ



Nagrada se dodjeljuje za poseban doprinos u razvoju i promicanju interesa grada, a osobito u izgradnji objekata od iznimnog značaja za grad Biograd te svekolikom promicanju i razvitku sportskog ribolova. Mirka Rudića za nagradu je predložila Športska ribolovna udruga Podlanica iz Biograda, a supredlagatelj je Izvršni odbor GO HSS-a
Na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća, vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog odluke o dodjeli Nagrade Grada Biograda za životno djelo gospodinu Mirku Rudiću.
Kao što je poznato, Grad Biograd 15. siječnja slavi Dan grada i blagdan Svete Stošije njegove nebeske zaštitnice te se tom prigodom na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća zaslužnim građanima pojedincima i skupinama uručuju i nagrade Grada. Jedna od njih, točnije ona za životno djelo, ove će se godine dodijeliti gospodinu Mirku Rudiću.
Kako stoji u obrazloženju Odbora za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Biograda, nagrada se dodjeljuje za poseban doprinos u razvoju i promicanju interesa grada, a osobito u izgradnji objekata od iznimnog značaja za grad Biograd te svekolikom promicanju i razvitku sportskog ribolova. Recimo da Nagradu za životno djelo čini Povelja o Nagradi Grada Biograda i novčana nagrada u iznosu od dvije prosječne plaće ostvarene u proteklom tromjesečju u Republici Hrvatskoj.
Mirka Rudića za nagradu je predložila Športska ribolovna udruga Podlanica iz Biograda, a supredlagatelj je Izvršni odbor Gradske organizacije HSS-a. Kako je u odluci navedeno Mirko Rudić dipl.oec., član je ove stranke od njezinog osnutka, a funkciju predsjednika obavljao je 11 godina. Također je obavljao i dužnost vijećnika HSS-a u Gradskom vijeću Grada Biograda te u jednom mandatu bio gradonačelnik, a kroz to vrijeme nastavljeni su i završeni ranije započeti poslovi, kao i niz novih radova koji su doprinijeli razvoju grada.
Između ostalih usvojen je Prostorni plan grada, sklopljen Ugovor za ažuriranje katastra i zemljišnih knjiga s Geodetskom upravom RH, nastavljeni radovi na oživljavanju unutar industrijske zone, kao i uređenje prilaznih puteva zoni i Gradskom groblju. Tu su i radovi na sanaciji lukobrana i obalnog zida u staroj gradskoj luci, obnova starog i izgradnja novog dijela dječjeg vrtića, izgradnja dijela šetnice te niz drugih zahvata na planu komunalne infrastrukture u gradu.
Uz spomenuto na sjednici vijeća prihvaćeni su i godišnji plan i izvedbeni program Dječjeg vrtića Biograd za pedagošku 2008./2009.godinu, s prijedlogom financijskih potreba, kao i plan rada i financijskih potreba Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Biograd na moru za 2009. godinu.