Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Forma nam je rasla iz kola u kolo

Autor: Viktor Bogut

31.12.2009. 23:00
Forma nam je rasla iz kola u kolo

Foto: Sebastian GOVORČIN



Raduje što smo imali igru koja nam je donijela dobar rezultat – kaže Mijolović


Kuglači Zadra imali su vrlo dobru polusezonu. Nakon prvog dijela prvenstva vode s četiri boda prednosti ispred Zaprešića, a u Euroligi su pobjedom protiv rumunjskog Cluja došli do četvrtfinala, gdje ih očekuje njemačka Victoria Bamberg. Ocjena nakon jesenskog dijela sezona je 4, a na 5 radi činjenica da na natjecanju Svjetskog Kupa nisu uspjeli ući u polufinale, već ih je nakon kvalifikacija dijelilo dva boda od ulaska među prve četiri momčadi i borbe za medalju.
– To je bio svojevrstan neuspjeh, pošto smo očekivali da ćemo ući u borbu za medalje. Malo nam je nedostajalo. Samo dva drva. Možemo slobodno reći da nam je nedostajalo malo sportske sreće na tom natjecanju – kazao je trener Zadra Šime Mijolović. Svjetski Kup se odigrao na početku sezone, još kada je forma Zadra bila nešto lošija. To se vrlo brzo promijenilo. Nakon poraza u Zaprešića u drugom kolu, Zadrani su krenuli igrati bolje. U ligi su stvorili devet pobjeda zaredom. Dodali su i dvije u Euroligi.
– Kako je prvenstvo odmicalo forma nam je rasla. Uspjeli smo ostvariti ono što smo planirali, a to je da budemo pravi u samoj završnici kada smo na rasporedu imali vrlo važne utakmice. Raduje što smo imali igru, koja nam je donijela dobar rezultat.
Uzvratiti Victoriji
Imate četiri boda prednosti ispred Zaprešića?
– To nam daje jednu sigurnost i miran san pred nastavak prvenstva. Ali samo to. Daleko je to od riješene sezone. Zaprešić je odlična momčad. U to nema sumnje. I sigurno će biti vrlo jak protivnik u nastavku prvenstva. Do kraja sezone ima se još mnogo igrati. Bit će tu još mnogo iznenađenja. Ništa još nije gotovo. Ali za sada je dobro. Uspjeli smo dizati formu, zadržati svježinu. To ćemo nastojat činiti i u nastavku prvenstva.
Prva dva kola donose vam super zanimljive utakmice?
– Da, prvo idemo u goste Poštaru u Split. Tamo ta momčad igra jako dobro i vrlo je homogena. Izrazito ih je teško dobiti tamo i malo kome to polazi za rukom. Neće biti jednostavno. Odmah nakon toga dolazi nam u goste Zaprešić. Derbi prvenstva i ključna utakmica sezone.
S dvije pobjede titula će biti poprilično blizu?
– Apsolutno. Odmakli bismo im šest bodova, a već sada imamo odličnu razliku u setovima i poenima. To nam daje veliku prednost u nastavku prvenstva.
Vrlo brzo, nakon ključnih ligaških utakmica, nastavlja se Euroliga. U četvrtfinalu igrate protiv njemačke Victorije Bamberg, momčadi koja vas je prošle sezone izbacila.
– Želimo im uzvratiti za taj poraz. To ćemo uspjeti jedino uz maksimalnu mobilnost, koncentraciju i pripremljenost. Neće biti jednostavno. Možemo reći da su te dvije momčadi slične po snazi. Šanse su 50:50 posto.
Grad veliki sponzor
S obzirom na odličnu formu koju ste imali u konačnici prvog dijela prvenstva, može li se reći da vam ova pauza nije dobrodošla?
– Ne bih rekao, i dalje ćemo nastaviti s treningom. Nećemo uopće stati, a vidjet ćemo hoćemo li nastupiti na kojem turniru. U slučaju bit ćemo spremni. Dobro smo izanalizirali prvi dio prvenstva i svi igrači su svjesni toga da ne smije biti opuštanja.
U prijelaznom roku ostali ste bez vrlo važnog igrača Damira Fučkara, ali ste dobili također jaku kariku. Kostadina Maneva?
– Nismo mnogo izgubili. Dapače. Manev je također visokopozicionirani igrač u konkurenciji za igrača prvenstva i u potpunosti je opravdavao svoj dolazak.
Mnogo minuta na terenu dobio je mladi Hrvoje Marinović?
– Osim njega igrao je dosta i Marko Vidak, dobio je priliku i mladi Zoković. Svi su je opravdali. To je dokaz da imamo jaku klupu i da svatko od tih igrača može uvijek uskočiti ako to bude potrebno.
Kuglački klub Zadar će u idućoj sezoni od Grada inkasirati 800 tisuća kuna, što je pravi raritet za jednu momčad koja se bavi amaterskim sportom.
– Ovim putem zahvaljujem Gradu što nam je omogućio veliku financijsku kaplju. Zaista imamo mnogo troškova i nije jednostavno sve to financirati. Osim toga postoje mnogi radovi na kuglani koji se moraju odraditi.


 
LJESTVICA PRVE LIGE




Zadar         11         10        0          1          70:18    20
Zaprešić     11         8          0          3          59:29    16
Novska       11         8          0          3          55:33    16
Poštar        11         7          1          3          50:38    15
Konikom-O. 11         7          0          4          52:36    14
Grmoščica    10        5          1          4          50:30    11
Zanatlija     11         5          0          6          46:42    10
Željezničar   11         5          0          6          38:50    10
Kandit-P.     11         4          0          7          36:52     8
Bjelovar      11         3          0          8         29,5:58,5 8
Adrianeon    10        2          0          4         28,5:51,5  4
Trilj            11         0          0          11         6:82      0


 
BOGDANOVIĆ VODI, MANEV ISPRED FUČKARA


Branislav Bogdanović, član Zadra, vodi u redoslijedu za najboljeg igrača lige. On je u dosadašnjem dijelu Prve lige rušio 630,90 drva u prosjeku. Drugi je Mario Mušanić iz Konikom Osijeka s 628,73, a treći Matija Mance iz Grmoščica s 628,17. Na četvrtom mjestu je još jedan zadarski igrač, Kostadin Manev (625,70), a mjesto slabiji je bivši Zadranin Damir Fučar (619,63), kojeg je Manev u prijelaznom roku zamijenio. Među desetoricom je i Luka Ukalović koji u prosjeku ostvaruje rezultat od 618,13 srušenih čunjeva.