ČLANOVI HGSS-A PRONAŠLI NESTALOG MLADIĆA PA SPAŠAVALI PENJAČE IZ ANIĆA KUNA

Slika korisnika admin
Akcija je počela u popodnevnim satima na Silvestrovo

Jedanaest spašavatelja Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Zadar i jedan Stanice Dubrovnik uspješno su iz stijene Anića kuka na Staru godinu spasili dvoje stranih državljana.

Akcija je počela u popodnevnim satima na Silvestrovo, a penjači su penjući se u stijeni Anića kuka u Nacionalnom parku Paklenica ostali zarobljeni u smjeru Rajna. Iako nisu bili ozlijeđeni, radi se o zahtjevnom dijelu smjera a spašavateljima u prilog nisu išle ni vremenske prilike - niska temperatura uz buru. Na svu sreću akcija je sretno okončana oko 21.30 spuštanjem na sigurno oboje penjača, muškarca i žene.

- Pregledom je ustanovljena iscrpljenost, pothlađenost i dehidracija no bez vidljivih ozljeda, izvijestili su iz HGSS-a.

Gorskim spašavateljima kraj stare godine bio je radan, a osim ove akcije prvi poziv primili su u srijedu oko 23 sata te su se dali u potragu za 27-godišnjim mladićem koji se udaljio iz kuće u Benkovcu. Prije uključivanja pripadnika HGSS-a, koji su doveli i potražnog psa, za njim su tragali policija i lovci, ali bezuspješno. Nedugo potom, u 00.55 mladić je pronađen u blizini Poličnika te je predan policiji, a spašavatelji kojima je ovo u svega nekoliko dana bila već treća akcija, uputili su se svojim domovima, dok im u popodnevnim satima nije stigao poziv o zarobljenim penjačima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno