Nika ispratila Staru, a Toni čestitao Novu!

Slika korisnika martinazd
Lijepe vijesti iz zadarskog rodilišta
Autor: 
Toni je došao na svijet 1. siječnja u 3 sata i 16 minuta, a Nika je posljednja beba rođena u 2019. godini u 20 sati i 10 minuta
ARIF SITNICA
Dezurna ekipa: dr. Tomislav Lisica i sestre Marina Raspović, Ana Šarlija, Marica Jakovina i Angela Štrbac

»Prvo, pa muško« - zasigurno bi komentirali naši stari, ali upravo to se i dogodilo jer je dječačić Toni prvi mali Zadranin rođen u zadarskoj Općoj bolnici u Novoj 2020. godini. Toni je težak 3230 grama i dug 49 centimetara, a na svijet je stigao u 3:16 sati i jedino je dijete rođeno u novogodišnjoj noći u Zadru. Njegova mama zove se Petra Pelicarić Korlat, a sretnim je roditeljima mali Toni drugo dijete.
- Sve je proteklo u najboljem redu i bio je to porod kakavog bi svakoj ženi poželjela jer sam ga rodila za niti pola sata. Trudovi su me uhvatili oko dva sata poslije ponoći i još sam se mislila jesu li pravi trudovi ili možda lažni. Ali, bili su pravi i Toni je došao na svijet već u 3 sata i 16 minuta, ispričala je uz smijeh mama Petra dodajući kako Toni ima brata koji se zove Adriano i koji će 28. siječnja napuniti dvije godine.
A mala Nika bila je »šećer« na kraju Stare godine. Ona je naime, posljednja beba rođena u 2019. godini, a rođena je točno u 20 sati i 10 minuta. Njezinoj mami Biljani Bojanić to je prvi porod.


1.512 poroda obavljeno je u 2019. godini u zadarskom rodilištu, a rođeno je ukupno 1.527 djece.


- Presretna sam kao što možete i zamisliti. Nika nam je prvo dijete i zdrava je djevojčica koja je nakon poroda bila teška 3300 grama, a duga 51 cm. Sve je proteklo u redu i sam je porod trajao oko tri i pol sata, rekla je kratko uzbuđena i presretna mlada mama.
Iako im je novogodišnja noć bila radna, dežurni liječnik dr. Tomislav Lisica i medicinske sestre i primalje Marina Raspović, Ana Šarlija, Marica Jakovina i Angela Šrbac imali su golemih razloga za sreću, zadovoljstvo i slavlje jer rade najljepši posao na svijetu. Ima li veće sreće nego pomoći u rađanju novog života...?!
Inače, u 2019. godini u zadarskom je rodilištu obavljeno 1.512 poroda, a rođeno je ukupno 1.527 djece. Čestitamo sretnim roditeljima!

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)