Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Umirovljenici Novu godinu dočekali u Domu mladeži

02.01.2020. 16:30


U noći u kojoj i križobolja i mala mirovina gube svoju moć 60-ak sukošanskih umirovljenika i njihovih prijatelja doček Nove godine već je tradicionalno organiziralo ne bilo gdje, već u Domu mladeži Sukošan.
Uz bogat stol i živu glazbu Dua Amigos, odnosno Ivice Oljice i Hrvoja Torbarine, umirovljenici su se na veseli i rasplesani način vratili u svoju mladost kad su se na istom mjestu, doduše, pod nazivom Dom omladine, godinama organizirali urnebesni dočeci Nove. Bio je to povratak u lude 70-te.


Pomlađene »stare« kosti
– Matica umirovljenika kroz razne aktivnosti svojim članovima nastoji poboljšati kvalitetu života. Starije generacije su puno skromnije, neopterećeni smo, volimo se zabavljati i družiti, kazao je Željko Smolić Benac, predsjednik Matice umirovljenika, pošto je svim nazočnima najviše poželio da imaju zdravlja.
Matica umirovljenika Sukošan samostalno djeluje već 17 godina i broji više od 180 članova.


"Eh, kad bi mladi malo više radosti unijeli u svoju svakodnevicu vrlo brzo bi otkrili vrijednosti koje krase mladost, obitelj, ljubav, prijateljstvo i zajedništvo.
Ante Jerak




– Imamo dobre i plemenite, vrijedne i radišne ljude koji su uvijek tu kada se radi, ističe Smolić dodajući da kada pripremaju umirovljeničke proslave poput dočeka Nove godine, ili onih za Valentinovo i Dan državnosti im uvijek pomažu Općina Sukošan, Komunalno poduzeće Zlatna luka, Motel Joso i drugi, a naglasio je kako im se uvijek rado odazivaju pjevači, svirači, pjesnici, folkloraši. Smolić je zahvalio i volonterima i Upravnom odboru bez kojih, kaže, ne bi mogli ni organizirati takve umirovljeničke fešte.


Obitelj, ljubav, prijateljstvo i zajedništvo
Ante Jerak Špaca iz Debeljaka i njegova ekipa jednostavno se »križala«.
– Eh, kad bi mladi malo više radosti unijeli u svoju svakodnevicu vrlo brzo bi otkrili vrijednosti koje krase mladost, obitelj, ljubav, prijateljstvo i zajedništvo, poručio je Jerak.
Marko Peričić Bazalo nije se odvajao od svojih cvitara ili usne harmonike. Boris Grginović Živanov, do umirovljenja jedan od najpopularnijih prodavača na zelenoj pijaci u Zadru, citirao je nekoliko pjesama svoje najomiljenije pjevačice, Tereze Kesovije.
– Želim vam dobro zdravlje, obilje sreće i zadovoljstva u novoj 2020. godini, poželio je Boris koji je Novu godinu dočekao u zagrljaju sa suprugom Irenom.
Melko Gašparović, osim fascinantnog pjevanja opernih arija, zaželio je svim umirovljenicima puno zdravlja, pjesme, plesa i izleta.
– Svim Sukošankama i Sukošancima, općinskim žiteljima, svim ljudima dobre volje obilje pune vriće sriće, zdravlja i radosti u 2020. godini, poželio je legendarni Melko, umirovljeni stolar.
Inače, ovogodišnji doček u Sukošanu bio je obilježen i s do sada najvećim brojem vatrometa pa je sukošansko nebo barem na trenutak podsjetilo na ono spektakularno u Dubaiju.