Podrška u studiranju, uz želju da se vrate na rodni otok

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Stipendije za četrdeset i dvoje studenata s područja općine Preko
Boduje se uspjeh u obrazovanju s prethodne godine, sudjelovanje na smotrama i natjecanjima, osvojene nagrade te socijalno - materijalni status, kažu u Općini Preko i dodaju kako je proračunom planirano 200 tisuća kuna za 50 stipendija, ali s obzirom da ih je dodijeljeno nešto manje, njih 42, ukupno će biti isplaćeno 168 tisuća kuna
Naši škoji
Potpisivanje stipendijskih ugovora u Domu na žalu

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta »Dom na žalu« u Preku održano je potpisivanje ugovora za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja općine Preko, koja broji nešto manje od četiri tisuće stanovnika.
Općinski načelnik Jure Brižić dodijelio je 43 stipendije u iznosu od 400 kuna mjesečno, na koje pravo imaju redovni i izvanredni studenti, prema unaprijed utvrđenoj ljestvici vrednovanja.

- Pravo na stipendiju imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, studenti koji imaju status redovitog ili izvanrednog studenta, studenti koji nemaju odobren kredit ili stipendiju od nekog drugog subjekta, studenti koji prethodno nisu koristili bespovratnu financijsku pomoć za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja. Boduje se uspjeh u obrazovanju s prethodne godine, sudjelovanje na smotrama i natjecanjima, osvojene nagrade te socijalno - materijalni status, kažu u Općini Preko i dodaju kako je proračunom planirano 200 tisuća kuna za 50 stipendija, ali s obzirom da ih je dodijeljeno nešto manje, njih 42, ukupno će biti isplaćeno 168 tisuća kuna. Studenti s područja općine Preko kroz deset mjeseci dobiju četiri tisuće kuna, što je značajno olakšanje za kućni budžet i visoke troškove školovanja, a od iduće akademske godine, prema najavama iz Općine, doći će i do povećanja iznosa.

Naime, povećanje stipendija motivacija je za završetak studija.
- Od sljedeće godine planiramo povećati stipendije na 500 kuna mjesečno te se nadamo da će studentima taj dodatan doprinos njihovom budžetu biti i dodatna motivacija za uspješno završavanje odabranih studija, najavljuju iz Općine Preko i također upućuju svim studentima podršku u daljnjem školovanju, uz želju za povratkom na rodni otok.
- Studentima želimo puno uspjeha u izvršavanju njihovih studentskih obaveza. Nadamo se da će im naše stipendije financijski olakšati da završe odabrane fakultete, a na njima je da budu vrijedni i uporni pa uspjeh sigurno neće izostati. Ono što bi nas veselilo jest da se svi studenti nakon završetka studija vrate na rodni otok i nastave svoje stečeno znanje ulagati u njegov razvoj – poručuju iz Općine Preko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika isabella
Od muža sam se razdvojila prije tri godine. Među nama nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da zaboravim na brak i da nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za nekog drugog jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Alaba ponovno spojio razoreni brak uz pomoć svojih duhovnih moći. Neprestano sam čitala toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao stati na kraj razvodu i vratiti bivše voljene ljude i moja vjera se obnovila. Trebala bih odmah kontaktirati dr. Alabu nekoliko minuta kasnije, on mi je odgovorio i dao upute što da radim, nakon što sam dva dana nakon rituala ispunila traženi uvjet, čarolija mi je promijenila život oko mog muža da me više od toga ne kontaktira. Dvije godine su me zvale usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim ovom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak u ravnoteži. Ritual Dralaba je odlično funkcionirao i brak jači nego prije, i ništa nas opet ne može razdvojiti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s Dralabom, pravim čovjekom koji mi je pomogao da oporavim svoj razoreni brak ako imaš sličan problem u braku, želiš da te muž ili žena opet vole . , Imate nekoga koga volite i želite da vas on ili ona voli zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolije dr. Alabe je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp/viber s njegovim telefonskim brojem: +1(425) 477-2744, Kontaktirajte ga već danas slanjem e-pošte na dralaba3000@gmail.com Ne dopustite da vam netko oduzme supružnika.

love