Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Privlaka je procvjetala pod vodstvom HDZ-a

31.01.2011. 23:00
Privlaka je procvjetala pod vodstvom HDZ-a


HDZ je velika i snažna državotvorna stranka koja je sebe ugradila u temelje naše države Hrvatske, a slična je situacija i ovdje u našoj općini. Privlaka je procvjetala pod vodstvom HDZ-a. Puno toga je napravljeno, a mi možemo, hoćemo i moramo još više, istaknuo je Glavan


Ovog vikenda  u multimedijalnoj dvorani  privlačke osnovne škole  održana je godišnja izvještajna skupština Općinske organizacije HDZ-a. Skupštinom  je predsjedao Boris Glavan, a  u njezinu radu pored dvojice  dopredsjednika, Frane Grbić i  Dragan Glavan, predsjednik  mladeži Ante Glavana, aktivno uz ostale su sudjelovali  sadašnji i bivši načelnici  Općine Privlaka Ive Surić i  Kažimir Kolanović.
Otvarajući skupštinu predsjednik Boris Glavan je rekao  da je stranka koja obnaša  vlast u Privlaci neprekidno od  utemeljenja općine 1997. godine do danas u proteklih  godinu dana više nego uspješno konsolidirala svoje redove.
– Mi trenutačno vodimo  Privlaku s ljudima s liste  HSS-a s kojima imamo postignut dogovor glede obnašanja vlasti, a vjerujem da  ćemo uskoro potpisati i  međusobni koalicijski ugovor.  HDZ je velika i snažna  državotvorna stranka koja je  sebe ugradila u temelje naše  države Hrvatske, a slična je  situacija i ovdje u našoj  općini. Privlaka je procvjetala  pod vodstvom HDZ-a. Puno  toga je napravljeno, a mi  možemo, hoćemo i moramo  još više, istaknuo je Glavan,  dodajući da su se u proteklu  godinu  realizirali važni projekti na poboljšanju infrastrukture, kao što su gradnja  mjesnog porta, izgradnja šetnica, sanacija plaže na Sabunikama, asfaltiranja brojnih putova kroz mjesto i tako  redom.
– Počelo se s projektom  izgradnje kanalizacije, dovršava se izgradnja privlačke  obilaznice, obavljaju se pripreme za otvaranje gospodarske zone na Sabunikama,  počinje izgradnja grobnica u  novom groblju i tome slično.  Sve ovo radi se s namjerom da  bi općina Privlaka postala još  razvijenija i mjesto ugodnog  življenja za sve njezine  mještane, rekao je Glavan.
U raspravi je Petar Begonja  pohvalio vodstvo općine i sve  učinjeno, uz zamolbu da se  malo više posveti pozornosti  infrastrukturi u naselju Begonjići. Osvrćući se na nedavnu raspravu o izmjenama i  dopunama općinskog Prostornog plana, donačelnik  Kažo Kolanović je rekao da je  Plan rađen u vrijeme kad je  on bio načelnik i da je sve u  skladu sa zakonom i Uredbama Vlade Republike Hrvatske, i unatoč prigovorima  pojedinaca sve je čisto. Stipe  Jurišić sa Sabunika pohvalio  je sve što je općinska vlast  učinila u zadnjih nekoliko godina za njihovo i za ostala  privlačka turistička naselja.
Jurišić je posebno apostrofirao suradnju s Turističkom  zajednicom i općinskim Komunalnim poduzećem Artić.  Uime mladeži HDZ-a Tome  Grbić je kazao da Privlaka  vrvi od mladih stručnih kadrova i da bi se za njih moralo  pronaći više radnih mjesta, jer  u protivnom će morati mnogi  krenuti trbuhom za kruhom.