Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bura otkazala linije za otoke

31.01.2012. 23:00
Bura otkazala linije za otoke


Zbog olujne bure koja puše na zadarskom području došlo je do znatnih poremećaja i u pomorskome prometu. Brodovi na obalnim linijama s otocima zadarskog arhipelaga bura je prisilila da prvi put ove zime u prijepodnevnim satima ostanu u zadarskoj luci. Tako su otkazane gotovo sve jutarnje linije. Jadrolinija je otkazala putovanje broda “Lara” koje je bilo na rasporedu u 10 sati iz Zadra za Sali. Isti prijevoznik je otkazao također i polazak trajekta na liniji 401 za Silbu, Olib i Premudu, kao i trajekt za luku Bršanj na Ižu koji iz Zadra polazi u podne.
I drugi zadarski brodari su svoje brodove ostavili u Zadru. Otkazan je polazak “Princa Zadra” u 11 sati za Olib, Premudu i Silbu. Ovaj katamaran je inače i jutros zbog orkanske bure kasnio više od jednog sata na putu s tih najudaljenijih zadarskih otoka do Zadra. Danas prije podne nije isplovio ni katamaran “Paula” , kojemu je po redu plovidbe polazak za Iž i Ravu u 10,30 sati. U agenciji G&V line su nam kazali da ovaj njihov katamaran ujutro na putu za Zadar nije pristao u luku Božava. Slično je bilo i s Jadrolinijinim katamaranom “Mediteran”, koji ujutro nije zbog jakoga vjetra uspio pristati u Sali, pa su saljski putnici na putu za Zadar otišli u Zaglav i tamo se ukrcali na katamaran.
Hoće li se otkazivati i poslijepodnevne linije, još se ne zna, no ako se vjetar ne smanji zadarski otoci  će ostati i bez ikakvih veza sa Zadrom.
A iz Crometea saznajemo da će i poslijepodne i navečer bura još više jačati, da će na moru biti i orkanskih udara, mjestimice i od 150 do 200 kilometara na sat.