Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pčelari dobivaju prostor u Domu kulture

31.01.2012. 23:00
Pčelari dobivaju prostor u Domu kulture


Budući da do sada nisu imali svoje prostorije, to će se vrlo skoro promijeniti jer im je Grad Benkovac odlučio dodijeliti prostoriju na korištenje u Domu kulture
Udruga pčelara Bukovice i Ravnih kotara „Vrisak” Benkovac u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održala je redovnu izvještajnu skupštinu. Skupštini je nazočilo tridesetak članova te gosti iz Zadara, među kojima su bili predsjednici zadarskih pčelarskih udruga Velebit i Dalmatina gospodin Mladen Lončar i Zlatko Elvedži. Skupštinom je predsjedao Rajko Marinović, a na dnevnom redu koji je usvojen jednoglasno bio je izbor radnih tijela Skupštine, izvještaj o radu druge (godišnja izvješća o radu udruge, financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora, plan rada udruge u 2012. i financijski plan za 2012. godinu te odluka o visini članarine i razno.
U radu udruge sudjelovala su tri nova člana: Anica Kulaš, Matko Morović i Marin Gulin, dok se u godišnjem izvješću o radu Udruge predsjednik Rajko Marinović osvrnuo na dva korisna predavanja za svoje članove održane u Gradskoj knjižnici Benkovac te na jedno druženje na pčelinjaku. Budući da do sada nisu imali svoje prostorije, to će se vrlo skoro promijeniti jer im je Grad Benkovac odlučio dodijeliti prostoriju na korištenje u Domu kulture. Udruga u 2012. godini ima u planu češće organizirati sastanke i edukacijska predavanja za svoje članove te ustrajati u organizaciji humanitarnih akcija za Božićne i novogodišnje blagdane. Visina članarine ostaje nepromijenjena u iznosu od 400 kuna, od čega 225 kuna odlazi Hrvatskom pčelarskom savezu kao krovnoj udruzi. Ujedno je na sastanku Upravnog odbora donesena odluka da Udruga pčelara “Vrisak” iz Benkovca organizira 4. veljače 2012. godine odlazak na sajam pčelarstva u Gudovac kod Bjelovara, a svi koje žele poći na sajam u Gudovac mogu se javiti predsjedniku Rajku Marinović (091/5516027, dopredsjedniku Ivanu Zeliću (092/2929732) ili tajniku Marinku Klariću (091/5781916) radi utvrđivanja broja zainteresiranih i rezervacije autobusa. Trošak odlaska u Gudovac pokriva “Vrisak”, a polazak je predviđen 4. veljače u 5 sati u jutro s autobusnog kolodvora u Benkovcu.